Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Oma nettisivu

Sivun loppuun

Janezki [27.09.2004 12:13:18]

#

Vuosien ohjelmoinnin jälkeen on alkanut kertyä aikamoinen kasa ohjelmia ja pelejä. Tosin eipä noista ole paljoa iloa jos ne nyhjöttävät koneeni arkistossa tiukassa zipissä, joten tarvitseisin nettisivun, jonne voin laittaa ohjelmat levitykseen. Käytännössä olen nakkisormi nettisivujen teossa, joten kysymykset kuuluvat:

1.Mistä saisin tilan sivuille?
2.FrontPage taitaa löytyä mutta mistä siihen tutoriaaleja(tähän saatan hakea apua itse mutta jos tulee joku muu paikka mieleen kuin op)
3.Kannattaisko käyttää jotain muuta ohjelmaa?
4.Mitä muuta pitää muistaa?

tsuriga [27.09.2004 12:21:17]

#

1. https://www.ohjelmointiputka.net/keskustelu/4444-kotisivutilat , http://www.scenegroup.fi , http://www.louhi.net , http://www.daug.net .
2. -
3. Säädät käsin tai jollain WYSIWYG-editorilla. FrontPage tunkee kaikkea omiasa koodiin.
4. -

Antti Laaksonen [27.09.2004 13:11:46]

#

Kunnollisen kopiointisivun tekemiseen riittää, että tunnet pari tärkeintä HTML-tagia. Sivu kannattaa kirjoittaa tavallisella tekstieditorilla ja pitää yksinkertaisena. Hyvä paikka opiskeluun on Jukka Korpelan ohjesivusto.

Toimivan palvelimen löytäminen on visaisempi juttu. Ilmaiseksi niitä ei ole oikein saatavilla, mutta jos esim. tilaat MikroBitti-lehteä, saat sen kautta kotisivutilaa. Moniin Internet-liittymiin kuuluu myös sivutilaa.

muok.: Esimerkki sivusta:

<html>
 <head>
  <title>Kopiointisivu</title>
 </head>
 <body>
  <h1>Kopiointisivu</h1>
  <p>Tällä sivulla on tekemiäni ohjelmia.</p>
  <ul>
   <li><a href="peli1.zip">Peli 1</a>
   <li><a href="peli2.zip">Peli 2</a>
   <li><a href="peli3.zip">Peli 3</a>
  </ul>
 </body>
</html>

Janezki [27.09.2004 16:21:04]

#

jOTAIN TUOLLAISTA AJATTELIN OHO CAPS-LOCK PÄÄLLÄ :). Pitää yrittää löytää jostain tilaa kun maksaminenkaan ei oikein huvittaisi. Sivusta ei nyt mitään hienoa tarvi tulla kunhan siellä on vain tilaa ainakin 30 Mt.

Deewiant [27.09.2004 16:23:30]

#

Laaksonen, muistetaan sulkea ne <li>-tagit... eli:

<ul>
 <li><a href="peli1.zip" title="Tämä on hyvä peli.">Peli 1</a></li>
 <!-- Jne. -->
</ul>

dungeon86 [28.09.2004 14:29:02]

#

www.freewebs.com on hywa, sieltä saa 40Mt tilaa

TETRIS [28.09.2004 15:01:29]

#

Freewebs ei ole paras mahdollinen. esim. FTP:tä ei ole ilmaisessa paketissa. Itse käytän MBnettiä ja Shyperiä. Molemmissa FTP ja PHP. Shyperissä myös mysli. MBnet on oikein luotettava ja vakaa. Shyperillä on välillä ongelmia FTP:n kanssa. MBnetissä on se ~50mt tilaa (levy kiintiöt kusee) ja Shyperissä 100mt (kiintiöiden toimivuudesta en tiedä). Molemmat siis ilmaisia (tosin MBnet on vain tilaajille).

Kuten jo sanottu FP vetää jotain omaa ja turhaa tekemiinsä koodeihin. Itse ole havainnut Dreamweaverin oikein toimivaksi. Jos vain saat sen jostakin niin suosittelen ennemmin sitä kun FP:tä.

Jos nyt mikään ilmainen palvelu kelpaa niin suosittelen Verkkomestaria. Toiseksi halvin paketti on 3e/kk. Halvin on muistaakseni 20e/v

Meitsi [30.09.2004 13:57:13]

#

Joo Shyperin FTP on surkea (onneksi voi uploadata selaimessa). EN ole päässyt varmaan kuukauteen ftp:llä sisään kotikoneelta kun valittaa että passu on väärä. Koulussa kyllä pääsin ensi yrittämällä.

Janezki [30.09.2004 19:33:48]

#

Shyper vaikuttaa ihan hyvältä. Ehdin tosin aloittaa sivujen tekemisen vasta kahden viikon kuluttua.

makeuu [01.10.2004 09:50:04]

#

Tästä linkistä saat kunnollisen html-editorin

Meitsi kirjoitti:

Joo Shyperin FTP on surkea (onneksi voi uploadata selaimessa). EN ole päässyt varmaan kuukauteen ftp:llä sisään kotikoneelta kun valittaa että passu on väärä. Koulussa kyllä pääsin ensi yrittämällä.

Voi johtua siitä niiden uudesta muutoksesta.. eihän se cPanelikaan toiminut lähes kolmeen viikkoon, mutta nyt toimii..


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta