Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Ohjelmointikilpailu - Prologi

Sivun loppuun

Deewiant [14.08.2004 14:40:36]

#

Ennen viestin lopun lukemista kannattaa lukea tästä ketjusta ainakin ensimmäinen ja kolmas viesti.

Eli, idea on tosiaan järjestää ohjelmointikilpailuja. Tämä ketju ei kuitenkaan ole vielä kilpailu (siksi Prologi otsikossa), vaan täällä päätetään säännöt. Ehkä vähän turhaa perustaa tälle ylimääräinen ketju, mutta ajattelin, että olisi turhan sekavaa, jos yhdessä ketjussa ensin mietitään sivun verran sääntöjä, ja sitten vasta alkaa varsinainen kilpailu.

Tässä alustavat säännöt:

Säännöt kirjoitti:

Ohjelmointiputkan Ohjelmointikilpailujen Säännöt

  1. Aloitusviesti

    1. Näihin sääntöihin tulee linkittää jokaisen kilpailuketjun aloitusviestissä.
    2. Aloitusviestin otsikko on muodossa "Ohjelmointikilpailu <järjestysluku roomalaisittain>: <aihe>"
  2. Kilpailu

    1. Kilpailuaikaa on viikko.
    2. Vain työt, jotka on aloitettu kilpailuajan sisällä, kelpuutetaan.
  3. Äänestys

    1. Äänestysketju perustetaan kilpailuajan päättymisen jälkeen.
    2. Äänestysketjussa linkitetään jokaiseen osallistuvaan työhön, malliin "<tekijä>: <linkki>"
    3. Äänestysaikaa on 24 tuntia, jonka jälkeen äänet lasketaan ja voittaja antaa uuden aiheen. Mikäli uutta ketjua ei synny 24 tunnin aikana, on ketjun perustaminen jokamiehen oikeus.
    4. Jokainen työ kerää ääniä itselleen, ei tekijälle.
    5. Jokainen henkilö voi äänestää vain kerran.
    6. Eniten ääniä saaneen työn tekijä voittaa kisan.
    7. Äänien perusteleminen on suotavaa, muttei pakollista.

Näin siis. Mietin vielä paria kohtaa: "Jokainen henkilö voi äänestää vain kerran." Olisiko parempi, jos äänestettäisiin esimerkiksi kolmea parasta, ja täten äänestämällä paras saisi kolme pistettä, toinen kaksi, ja kolmas yhden?

Sitten vielä äänestysperusteet, joita en maininnut ollenkaan. Tuleeko lähdekoodin olla avoin? Jos näin, tuleeko pisteitä myös lähdekoodin siisteydestä ja optimoituneisuudesta? Pitäisikö tällöin rajoittaa lähdekoodin pituutta, ettei jokainen äänestäjä joudu käymään läpi kauheata määrää koodia?
Ohjelman nopeus, pienuus, ja monipuolisuus/portattavuus lienevät myös hyvä asia, mutta entä muuten?

Toivoisin, että yksimielisyys ainakin näihin asioihin saataisiin tässä ketjussa. Muutkin lisäykset ovat toki tervetulleita.

Antti Laaksonen [14.08.2004 16:08:03]

#

Jos tämä idea saa kannatusta, voisi olla aihetta perustaa kokonaan oma alue kilpailuille. Yleisessä keskustelussa kun ne helposti saattavat jäädä muiden keskustelujen varjoon. Samalle alueelle voisi siirtää myös aiempiin kilpailuihin liittyvät viestit.

Minun mielestäni ajatus siitä, että kuka tai ketkä tahansa voi pistää pystyyn kilpailun, on hyvä. Kilpailuaikaa ja äänestysaikaa en ehkä yleisesti rajoittaisi, vaan ne kannattaa sopia erikseen kunkin kilpailun aiheen mukaan.

Äänestys kannattaisi toteuttaa varmaan jotenkin muuten kuin niin, että kaikki kirjoittavat viestin keskusteluun. Voin valmistella tähän käyttäjätietokantaan yhteydessä olevan skriptin. Myös olisi hyvä, jos kilpailun aloittaja pystyisi muokkaamaan aloitusviestiä tunninkin jälkeen. Tämä ominaisuus taas on mahdollista toteuttaa keskusteluun.

Voisi lisäksi olla hyvä, jos uusista kilpailuista olisi jonkinlainen varauslista. Edellisen kilpailun voittaja ei välttämättä keksi heti hyvää aihetta, ja sitten voi tulla sekaannuksia.

Deewiant [14.08.2004 17:17:10]

#

Antti Laaksonen kirjoitti:

Jos tämä idea saa kannatusta, voisi olla aihetta perustaa kokonaan oma alue kilpailuille. Yleisessä keskustelussa kun ne helposti saattavat jäädä muiden keskustelujen varjoon. Samalle alueelle voisi siirtää myös aiempiin kilpailuihin liittyvät viestit.

Ajatus kävi itsellänikin mielessä, mutten kehdannut pyytää. Olet aivan oikeassa siinä, että ketjut saattavat hukkua tänne. Kätevää olisi silloin myös se, että voi olla useampia kilpailuja käynnissä yhtä aikaa.

Kunhan nyt saisi sitä kannatusta aluksi...

lainaus:

Minun mielestäni ajatus siitä, että kuka tai ketkä tahansa voi pistää pystyyn kilpailun, on hyvä. Kilpailuaikaa ja äänestysaikaa en ehkä yleisesti rajoittaisi, vaan ne kannattaa sopia erikseen kunkin kilpailun aiheen mukaan.

Totta, mutta pointtina olikin järjestää enimmäkseen pienimuotoisempia kilpailuja, jonka takia aika on rajoitettu viikkoon. Isommat kilpailut voidaan sitten hoitaa "virallisesti", kuten aikaisemminkin. Tosin voidaanhan nämä "viralliset" ottaa kokonaan pois käytöstä, ja laittaa kaikki siihen uuteen keskustelualueeseen? Tällöin todellakin pitäisi määritellä kilpailuaika erikseen.

lainaus:

Äänestys kannattaisi toteuttaa varmaan jotenkin muuten kuin niin, että kaikki kirjoittavat viestin keskusteluun. Voin valmistella tähän käyttäjätietokantaan yhteydessä olevan skriptin. Myös olisi hyvä, jos kilpailun aloittaja pystyisi muokkaamaan aloitusviestiä tunninkin jälkeen. Tämä ominaisuus taas on mahdollista toteuttaa keskusteluun.

Joku taisikin tuossa edellisessä ketjussa sanoa, että ensimmäisen kisan aihe voisi olla PHP-koodi, joka hoitaa äänestyksen. Itse olin kannattamassa tätä ideaa, mutta parempihan on, jos se saadaan kiinnitettyä itse Ohjelmointiputkaan. Aloitusviestin muokkaamisesta olen myös samaa mieltä.

lainaus:

Voisi lisäksi olla hyvä, jos uusista kilpailuista olisi jonkinlainen varauslista. Edellisen kilpailun voittaja ei välttämättä keksi heti hyvää aihetta, ja sitten voi tulla sekaannuksia.

Uusi keskustelualue helpottaisi tätä. Useita kilpailuja voisi olla käynnissä yhtä aikaa, ja tällöin tuota "voittaja antaa uuden aiheen" -sääntö ei tarvittaisi. Tämä voisi tosin tuottaa ongelmia tuon äänestysskriptin kera, koska kilpailuja olisi käynnissä niin paljon.

Ehkä sittenkin sallitaan vain yksi kilpailu kerrallaan. Kilpailualue voisi olla siten lukittu, ettei sinne voi postata uusia aiheita, vain viestejä. Ensin postataan kilpailuketju, jossa on kaikki tarvittavat tiedot. Porukka ohjelmoi, ja sitten äänestetään, joka hoituu itse sivun kautta. Voittaja saa päättää seuraavasta aiheesta, mutta jos tietyn ajan (päivän, kahden päivän tjsp) päästä ei uutta aihetta kuulu, kuka tahansa saa postata uuden aiheen. Sitten alusta.

Hmm. Ehkäpä kannattaisi sittenkin pitää tuo Kilpailut-alue itse Ohjelmointiputkassa, ja siellä sitten hoidetaan kaikki, jolloin erillinen keskustelualue kävisi turhaksi (ellei sitä haluta pitää ihan vain kilpailuista keskustelemisen erilläänpitämiseksi). Mutta miten kävisi näiden edellistyylisten kilpailujen kanssa, kuten tuon Ristinollakilpailun, jonka osallistujaohjelmia piti ajaa jonkun koneella yön yli (vai oliko se pidempään...)? Joku vapaaehtoinen hoitaa tällaiset (kuten myös voittotilastojen pitämisen) vai viitsiikö ylläpitö? Vai pidetäänkö nämä kilpailut sittenkin erillään "pikku"-kilpailuista?

makeuu [14.08.2004 17:27:37]

#

Tämä saa kannatusta :)

peki [14.08.2004 17:40:43]

#

Deewiant kirjoitti:

Ehkä sittenkin sallitaan vain yksi kilpailu kerrallaan. Kilpailualue voisi olla siten lukittu, ettei sinne voi postata uusia aiheita, vain viestejä.

Ehkä kilpailuketjun muodostamisesta kannattaisi äänestää erikseen tai jotain muuta vastaavaa? Ei ole nimittäin erittäin järkevää, jos kilpailu tehdään jostain harvinaisesta aiheesta ja osallistujia on sen vuoksi vain muutama.

ez [14.08.2004 18:16:41]

#

Joo, idean onnistuminen riippuu paljolti aiheista. Jos ne on kovin kieliriippuvaisia jne. niin homma ei tule kovin hyvin toimimaan!

msdos464 [14.08.2004 18:16:43]

#

Mitkä kielet? Java, c/c++ ja pascal?

hunajavohveli [14.08.2004 18:18:17]

#

Kannatan kaikkea, mitä tässä on ehdotettu. Olen itsekin joskus ajatellut pistää pystyyn oman pienimuotoisen kilpailun.

tuomas [14.08.2004 18:19:19]

#

mikä kieli tahansa, kunhan pysyy ohjelmointikielenä.

firebug [14.08.2004 18:34:31]

#

Tämä idea kuullostaa todella hyvälle! Itse ainakin olisin valmis osallistumaan kilpailuihin jos vain aikaa riittää koulutöiden ohella.

Sitten tuosta aiheen valinnasta. Itse kannatan tuota pekin ehdottamaa juttua, eli äänestetään kilpailun aihe vaikka kuudesta eri vaihtoehdosta. Näin varmasti osallistujamäärätkin olisivat korkeammat. Aiheiden tulisi myös olla mahdollisimman kieliriippumattomia, jotta kaikki halukkaat voisivat osallistua. Tosin aiheiden keksimisestä voisi tulla näin kylläkin aika hankalaa, sillä esim. jonkin pelin tekeminen on hankalaa PHP:llä vaikka C:en verrattuna.

Muuten, eikö tuo kilpailuaika voisi olla vaikka viikosta kahteen viikkoon? Aiheesta riippuen aikaa menee enemmän tai vähemmän. Tai entä jos jollekin sattuu esim. koeviikko juuri kilpailuviikolle jossa on mieluinen aihe, ja johon välttämättä haluaisi osallistua? Näin ainakin toinen viikko jäisi koodausaikaa, jos toisella viikolla ei kerkeä.

Äänestys kannattaisi mielestäni hoitaa niin, että jokainen saa äänestää vain kerran ja asettaa kolme omasta mielestä parasta teosta järjestykseen. Ensimmäinen saisi kolme pistettä, toinen kaksi jne.

Deewiant kirjoitti:

Tuleeko lähdekoodin olla avoin? Jos näin, tuleeko pisteitä myös lähdekoodin siisteydestä ja optimoituneisuudesta? Pitäisikö tällöin rajoittaa lähdekoodin pituutta, ettei jokainen äänestäjä joudu käymään läpi kauheata määrää koodia?
Ohjelman nopeus, pienuus, ja monipuolisuus/portattavuus lienevät myös hyvä asia, mutta entä muuten?

Avoin lähdekoodi olisi mielestäni ihan hyvä idea, sillä niin ei ainakaan voisi kopioida toisten aikaisemmin tekemää koodia helposti itselleen. Optimoituneisuudesta voitaisiin antaa pisteitä vain siinä tapauksessa, jos kisassa on tärkeää, kuinka nopea ohjelma on. Sama koskee myös kokorajoitusta ja monipuolisuutta. Lähdekoodin pituutta on turha mielestäni lähteä rajoittamaan ja siisteydestä saa jokainen päättää itse, jos lähdekoodit julkaistaan kaikkien luettaviksi.

Edit: Lisäsin viimeisen kappaleen.

Deewiant [14.08.2004 18:41:03]

#

Yrittäkääs vastata niihin kysymyksiin, joita varten tämä ketju perustettiinkin ;) Eli ensimmäinen viesti, kaksi toiseksi viimeistä kappaletta.

Laaksosen Antti taitaa olla ainoa, joka voi antaa lopullisen vastauksen kolmosviestiin, mutta sitä saa toki kommentoida.

Ja tuomas on oikeassa - kielellä ei väliä, kunhan se on ohjelmointikieli.

peki kirjoitti:

Ehkä kilpailuketjun muodostamisesta kannattaisi äänestää erikseen tai jotain muuta vastaavaa? Ei ole nimittäin erittäin järkevää, jos kilpailu tehdään jostain harvinaisesta aiheesta ja osallistujia on sen vuoksi vain muutama.

Tämän takia tuo "viestiä saa muokata tunnin sen lähettämisen jälkeenkin" on hyvä asia. Jos osallistujia ei kuulu, aihe uusiksi. Lisäksi voidaan jopa päättää minimiosallistujamäärästä, joka kilpailulla pitää olla.

KeKimmo [14.08.2004 19:20:05]

#

Kannatan kilpailuja, koska ne ovat hauskoja ja tarjoavat haasteita/tekemistä/ideoita. Lähdekoodien julkaiseminen olisi hyvä asia, sillä se tarjoaisi kaikille mahdollisuuden oppia uutta ja esittelisi monia eri tapoja hoitaa jokin asia. Kilpailuihin pitäisi saada osallistua millä ohjelmointikielellä tahansa.

Heikki [14.08.2004 19:32:54]

#

Idea on hyvä, mutta kaipaa hienosäätöä.

Erillinen keskustelualue kilpailuille on hyvä, mutta pidetään nämä kilpailut kuitenkin "epävirallisina", eli kilpailu-osiossa olisi vain putkan järjestämä kilpailu.

Kilpailuaikaa ei ole hyvä päättää tässä vaiheessa, mutta aihetta mietittäessä kannattaa suunnitella aika siten, että montaa viikkoa pelin/ohjelman tekemiseen ei mene. Yksi viikko on tosin aika lyhyt aika, varsinkin jos käy niin että juuri itselle mieluisin aihe sattuu koeviikolle...

Säännöt kirjoitti:

2.2 Vain työt, jotka on aloitettu kilpailuajan sisällä, kelpuutetaan.

Tämä kaipaa tarkennusta: saako esim. grafiikkaluokkana käyttää aiemmin tekemäänsä luokkaa? Mielestäni tämä pitäisi sallia, sitäpaitsi tämän valvonta olisi mahdotonta.

Avoin lähdekoodi?
Minusta lähdekoodin tulee olla avoin. Tällöin voidaan kopiointia valvoa jonkin verran, ja joissain tapauksissa voidaan äänestyksessä kehottaa kiinnittämään huomiota lähdekoodni siisteyteen/kommentointiin.

Uuden kilpailun aiheen päättäminen:
Minusta olisi parasta, että edellisen pikkukilpailun äänestyksen päätyttyä olisi viikon/kahden viikon (riippuen äänestysajasta yms.) aloitettaisiin uusi kilpailu, jonka aihetta alettaisiin suunnittelemaan jonkin verran äänestyksen päätyttyä. Jahka ketjussa on riittävästi mietitty eri vaihtoehtoja, valitaan parhaimmat ehdotukset äänestykseen josta jokainen saa äänestää yhtä vaihtoehtoa. Samassa ketjussa voitaisiin päättää kilpailuaika.

Ainoaksi ongelmaksi tässä voi tulla käytännön järjestelyt: kuinka voidaan demokraattisesti päättää äänestysvaihtoehdot&kilpailuaika yms. Rupeaako Antti jonkinasteiseksi järjestelijäksi vai sovitaanko joku muu joka hoitaa näitä käytännön järjestelyitä (kilpailutöiden vastaanottaminen&julkaiseminen (putkan palvelin?) yms.).


Taisi tulla vähän sekavaa tekstiä, mutta eiköhän tässä mielipide tullut esille...

firebug [14.08.2004 19:46:12]

#

Heikki kirjoitti:

Tämä kaipaa tarkennusta: saako esim. grafiikkaluokkana käyttää aiemmin tekemäänsä luokkaa? Mielestäni tämä pitäisi sallia, sitäpaitsi tämän valvonta olisi mahdotonta.

Olen kanssasi täysin samaa mieltä. Jos on aikaisemmin koodannut esim. jonkin kuvien lataajan, niin miksi täytyisi keksiä pyörä uudelleen? Toisten tekemien pätkien kopiointia on myös melkein mahdoton valvoa, joten jokainen saa päättää asiasta itse, miten hyväksi näkee. Ainut mahdollinen valvontakeino tähän olisi koodien julkaiseminen avoimina, jota myös itse kannatan.

Juice [14.08.2004 19:51:15]

#

kimmoke kirjoitti:

Kilpailuihin pitäisi saada osallistua millä ohjelmointikielellä tahansa.

Näin on. Tuosta äänestysajasta: Se pitäisi voida laajentaa ehkäpä noin 48 tuntiin, koska kaikilla ei ole mahdollisuutta käydä yhden päivän aikana äänestämässä kiireitten takia.

Tuo pykälä 2.2 kaipaa tosiaan selventämistä Heikin mainitsemasta syystä. Mitä kirjastoja saa käyttää? Tämä on etenkin C-kielessä ongelmallista. Minun mielestä kaikki kääntäjän mukana tulevat kirjastot tulisi hyväksyä. Tai ainakin suurimmalta osin. Aika hankalaa ruveta äheltämään ilman stdio.h:ta tai math.h:ta.

Kannatan tätä ideaa ja aion varmasti osallistuakin kilpailuihin.

Joo, ja vielä yksi toivomus. Työt tulee palauttaa kello 24:een mennessä, ei kello 18:aan. Kaikki eivät ehdi päivällä palauttamaan töitään. Ja kun tuo kerran linkitetään joka ketjun alkuun, niin korjaapa tuo jokamiehenoikeus, se on yhdyssana :)

Kannatan avointa lähdekoodia.

Koodin siisteydestä ei tulisi antaa lisäpisteitä, vaan esim. sisentämättömästä, vaikeaselkoisesta ja kommentoimattomasta koodista, johon on vielä kaiken kukkuraksi laitettu toistuvasti useita komentoja samalle riville ja koodissa on epäselvyyksiä. Muttei minusta saisi rokottaa aloittelijoitakaan, jotka usein tekevät kaiken vaikeimman kautta.

Äänestyksestä: Kolmea parasta. Ja perustelu on erittäin suotavaa. Ja lähdekoodin määrää ei tulisi rajoittaa. Eihän sitä ole aivan kokonaan pakko kahlata.

Deewiant [14.08.2004 20:40:25]

#

Heikki kirjoitti:

Idea on hyvä, mutta kaipaa hienosäätöä.

Siksi tämä ketju perustettiinkin.

lainaus:

Erillinen keskustelualue kilpailuille on hyvä, mutta pidetään nämä kilpailut kuitenkin "epävirallisina", eli kilpailu-osiossa olisi vain putkan järjestämä kilpailu.

Ookoo, sitten pitää vain miettiä, miten äänestys toteutetaan - tai pikemminkin minne. Eli jos se tehdään vain viesteillä, mikäs siinä. Mutta jos se tehdään jollain PHP-skriptillä, saa joko ylläpito tehdä "Epäviralliset kilpailut" -osion 'Putkaan, tai sitten joku vapaaehtoinen laittaa kotisivuilleen, joiden tulee olla aina tai lähes aina ylhäällä.

lainaus:

Säännöt kirjoitti:

2.2 Vain työt, jotka on aloitettu kilpailuajan sisällä, kelpuutetaan.

Tämä kaipaa tarkennusta: saako esim. grafiikkaluokkana käyttää aiemmin tekemäänsä luokkaa? Mielestäni tämä pitäisi sallia, sitäpaitsi tämän valvonta olisi mahdotonta.

Arvelinkin, että tuosta tulisi vielä puhetta. Pointtina oli lähinnä se, että jos aiheena on "räiskintäpeli" (epätodennäköistä, että näin suurluokkaista aihetta otetaan, mutta se käy esimerkistä), ei voisi osallistua räiskintäpelillä, jonka on tehnyt aikaisemmin. Mutta siinä olet kyllä oikeassa, että on aika optimistista olettaa, etteikö kukaan huijaisi tämän suhteen. No, poistetaan.

lainaus:

Avoin lähdekoodi?
Minusta lähdekoodin tulee olla avoin. Tällöin voidaan kopiointia valvoa jonkin verran, ja joissain tapauksissa voidaan äänestyksessä kehottaa kiinnittämään huomiota lähdekoodin siisteyteen/kommentointiin.

Huomasin ongelman tuossa jälkimmäisessä, nimittäin koska jokaikinen ohjelmointikieli sallitaan, saattaa olla (tai on aika todennäköistä), että jokainen äänestäjä ei osaa oikeastaan sanoa, onko kieli hyvin kirjoitettua, koska ei tunne kieltä.

Laitetaan koodi avoimeksi, mutta sen ei saisi vaikuttaa äänestykseen. Ehkä koodi annetaan vasta sen jälkeen, kun voittaja on valittu? Tosin tässä tulee se ongelma, että ne pitää sitten turhaan postata seuraavan ketjun alkuun.

lainaus:

Uuden kilpailun aiheen päättäminen:
Minusta olisi parasta, että edellisen pikkukilpailun äänestyksen päätyttyä olisi viikon/kahden viikon (riippuen äänestysajasta yms.) aloitettaisiin uusi kilpailu, jonka aihetta alettaisiin suunnittelemaan jonkin verran äänestyksen päätyttyä. Jahka ketjussa on riittävästi mietitty eri vaihtoehtoja, valitaan parhaimmat ehdotukset äänestykseen josta jokainen saa äänestää yhtä vaihtoehtoa. Samassa ketjussa voitaisiin päättää kilpailuaika.

Viikko tai kaksi viikkoa on mielestäni vähän turhan pitkä aika miettiä seuraavaa aihetta. Ehkä pari-kolme päivää mieluummin. Muuten hyvä idea.

lainaus:

Ainoaksi ongelmaksi tässä voi tulla käytännön järjestelyt: kuinka voidaan demokraattisesti päättää äänestysvaihtoehdot&kilpailuaika yms. Rupeaako Antti jonkinasteiseksi järjestelijäksi vai sovitaanko joku muu joka hoitaa näitä käytännön järjestelyitä (kilpailutöiden vastaanottaminen&julkaiseminen (putkan palvelin?) yms.).

Nimenomaan. Kilpailutyöt ajattelin, että voisi uploadata ihan vain jonnekin nettiin. Vaikka Brinksteriin, jos ei etukäteen ole kotisivutilaa. Tietenkin, jos löytyy jokin palvelin, johon pystyy laittamaan kaikki työt, sehän olisi erittäin hyvä juttu. Tuon äänestysaiheen ja kilpailuajan voisi hoitaa niin, että viime kädessä sana on edelliskisan voittajalla. Eli jos äänestämällä ei päätöstä tule, voittaja päättää. Sen verran fiksua porukkaa täällä kuitenkin on, että tuskin joku peeloilee ja sanoo esim. "öhhöhöö, tehkää Doom 4 puolessa tunnissa". Tai jos on, tuskin tuollainen henkilö voittaa kisan ;)

Juice kirjoitti:

Työt tulee palauttaa kello 24:een mennessä, ei kello 18:aan. Kaikki eivät ehdi päivällä palauttamaan töitään. Ja kun tuo kerran linkitetään joka ketjun alkuun, niin korjaapa tuo jokamiehenoikeus, se on yhdyssana :)

Tottakai, kello 24. Ja voidaan vähän myöhästyneetkin sallia. Ja korjataan. Kopsasin tuon säännön Pelit.fin piirustuskilpailujen säännöistä (joiden pohjalta tein koko homman muutenkin), joten syytä heitä äläkä minua ;)

Laitetaan vaikkapa tähän väliin uusin versio säännöistä:

Säännöt kirjoitti:

Ohjelmointiputkan Ohjelmointikilpailujen Säännöt, toinen revisio

  1. Aloitusviesti

    1. Nämä säännöt täytyy esittää jollain tavalla joka aloitusviestissä.
    2. Aloitusviestin otsikko on muodossa "Ohjelmointikilpailu <järjestysluku roomalaisittain>: <aihe>"
    3. Aloitusviestissä tulee ilmoittaa aiheen lisäksi kilpailu- ja äänestysaika.
  2. Kilpailu

    1. Jokainen ohjelmointikieli sallitaan.
    2. Lähdekoodi on avoin.
    3. Ohjelmoidaan Windows-ympäristölle.
  3. Äänestys

    1. Äänestysketju perustetaan kilpailuajan päättymisen jälkeen.
    2. Äänestysketjussa linkitetään jokaiseen osallistuvaan työhön, malliin "<tekijä>: <linkki>. Lähdekoodi: <lähdekoodi>"
    3. Äänestysaika on etukäteen päätetty. Ajan päätyttyä äänet lasketaan ja voittaja ilmoitetaan. Mikäli äänestysketjua ei synny 24 tunnin sisällä kilpailuajan päätyttyä, on ketjun perustaminen jokamiehenoikeus.
    4. Jokainen työ kerää ääniä itselleen, ei tekijälle.
    5. Jokainen henkilö äänestää mielestään kolmea parasta. Kolme parasta saavat paremmuusjärjestyksessä kolme, kaksi, tai yhden pisteen.
    6. Eniten ääniä saaneen työn tekijä voittaa kisan.
    7. Äänien perusteleminen on erittäin suotavaa, muttei välttämätöntä.
  4. Päätökset

    1. Voittajan tultua valituksi tehdään erillinen ketju, jossa päätetään äänestämällä seuraavasta kilpailusta seuraavat asiat:

      1. Aihe
      2. Kilpailuaika
    2. Päätösten äänestysaikaa on 3 päivää.

    3. Jos Päätöksistä ei ole yksimielisyyttä ajan päätyttyä, edellisen kisan voittaja tekee päättämättä jäänet Päätökset.

  5. Yleistä

    1. Kaikki ajat päättyvät viimeisen voimassaolopäivänsä jälkeisenä keskiyönä.

Unohdinko jotain?

Juice [14.08.2004 20:47:11]

#

Multa sais ehkä parikymmentä megaa tilaa MBNetin palvelimelta.

Heikki [14.08.2004 22:08:39]

#

Nyt säännöt alkavat olemaan aika hyvät.

Toisaalta, kohdassa 3 kerrotaan että äänestetään ketjussa. Anttihan lupaili ensimmäisessä viestissä että voisi tehdä äänestysjärjestelmän joka käyttäisi putkan tietokantaa, jolloin äänestys ja ääntenlaskenta hoituu helposti.


Kilpailuaiheen äänestämisestä:
Avoimessa äänestysjärjestelmässä on se ongelma, että koodausaikaa saa kätevästi itselleen lisää seuraamalla äänestysketjua ja katsoo mikä ehdotus tuntuu saavan eniten ääniä ja alkaa jo ennen kilpailun käynnistymistä suunnittelemaan ja jopa toteuttamaan ks. ohjelmaa. Tämä voitaisiin ehkäistä jos olisi käytössä "salaiset" vaalit, eli joka käyttäjällä oikeus äänestää lomakkeen kautta yhtä etukäteen julkisesti valituista vaihtoehdoista.
Tämä on vain ajatus, täytyy miettiä miten kilpailuaikaa valvotaan.

Myös kohtaa 2.3 tulee miettiä. Windows on toki käytössä lähes jokaisella putkalaisella, mutta miten suhtaudutaan Linux-versioon? "Tasapuolisuuden" nimissä voidaan varmaankin vaatia Windows-binääriä, mutta mielestäni Linux-binääri (tai makefile) pitäisi ainakin saada laittaa pakettiin mukaan.

Tiedostojen säilytyspaikka: Tuskimpa viikossa tai kahdessa tehdyt pelit vievät paljoakaan tilaa, joten putkan siirtorajat eivät välttämättä tulisi vastaan jos Antti tarjoaisi väliaikaista säilytystilaa kilpailupeleille?

Sääntöihin voisi lisätä myös kohdan, jonka mukaan useampaa pikkukilpailua EI saa olla käynnissä samanaikaisesti (vaikka tämä epäsuorasti estetäänkin 4. pykälässä, mutta varmuuden vuoksi ettei kukaan keksi tehdä uutta aihetta tyyliin "toi nyt käynnis oleva kisa on niin tyhmä, tehräänpäs ny toinen kisa misson semmone aihe et mä voin osallistuu!1!1111!1").

Aruviel [14.08.2004 22:28:08]

#

Ai hittolainen, niinhän se asia taitaakin olla. Windowsia ei täältä löydy eikä tule löytymään. Jätetään sitten tällaiset väliin, win-binäärejä en todellakaan jaksa alkaa itse sähläämään. Muuten säännöt ovat hyvät. Mutta miten tarkasti nyt sitä uuden aiheen "salaisuutta" pitäisi vaalia ja näin pois päin. Sehän nyt riippuu ihan miten pitkä aika on käytettävissä kilpailussa. Tai itse kisan laajuudesta. Mielestäni turha mitään ultra-tiukkaa systeemiä säätää, en minä ainakaan jaksa osallistua mentaliteetilla "Olen Paras", vaikka kisasta on kysymys.

Joo, sori jos jäi jotain säännöistä minulta lukematta ja siksi tekstini on hepreaa ja epäloogista. Alkaa jo himppasen väsyttämään.

firebug [14.08.2004 22:33:39]

#

Tuo sääntöjen kohta 2.3 rupesi hieman mietityttämään. Kuinka sellaiset, jotka käyttävät pelkästään Linuxia, voivat näin ollen osallistua yhteenkään kilpailuun? Mielestäni Linuxille tehdyt teokset tulee sallia kilpailuun siinä missä Windowsillekin. Tai voihan ohjelman kehittäjä tehdä ohjelmastaan portattavan, ja pyytää vaikka jotain muuta kääntämään siitä binäärin Windowsille.

Kilpailuaiheen äänestykseen kävisi mielestäni hyvin Heikin ehdottama lomakkeen kautta tapahtuva äänestys. Näin kukaan ei tietäisi varmaksi mikä aihe kilpailuun tulee, eikä voisi tehdä jotain valmiiksi ennen kilpailun varsinaista alkua.

Antti Laaksonen [15.08.2004 01:09:13]

#

Minusta ei ole syytä tehdä suurta eroa "varsinaisten" ja näiden uusien kilpailuiden välille. Äänestyksen toteuttaminen käyttäjätunnuksien perusteella on vaivatonta ja palvelimelta löytyy tilaa kilpailutöille, kunhan niiden koko pysyy kohtuullisena. Kilpailuista voisi tulla myös esim. ilmoitus uutisiin ja myöhemmin linkki kilpailusivulle. Keskustelualueen ja kilpailuiden yhdistämistä täytyy pohtia vielä.

Olen kyllä sitä mieltä, että kilpailu täytyy suunnitella huolellisesti. Muutama päivä tuntuu ainakin nyt vähän lyhyeltä suunnitteluajalta. Kilpailijoiden määrää on vaikea arvioida etukäteen; jonkinlainen ennakkoilmoittautuminen voisikin olla hyvä ainakin harvinaisissa aiheissa. Kilpailun järjestäjä saa itse toteuttaa mahdolliset testiajot, laatia tuloslistan jne. Minä toki autan siinä missä voin.

Kaikkia kilpailuja koskevissa säännöissä ei ehkä kannattaisi määrätä lähdekoodin julkaisua ja rajata ohjelman toteutustapaa. Nämä tiedot voisi ennemmin päättää kunkin kilpailun kohdalla erikseen. Jos kilpailun aiheena on QBasic-demon tekeminen, on ymmärrettävää, että ohjelman tulee toimia DOSissa. Mutta jos tehtävänä on vaikkapa tekoäly, ei kai ole mitään merkitystä, miten ohjelman tekee.

Heikki [15.08.2004 01:21:41]

#

Kannatan Antin ideaa, eli jätetään sääntö 2.3 pois ja päätetään se kilpailun suunnitteluvaiheessa. Äänestäminen voi tosin mennä aika hankalaksi, jos jostakin ohjelmasta on vain Linux-binääri. Tätä ohjelmaa pääsee silloin testaamaan pienempi osa äänestäjistä kuin Windows-versiota. Tätä pitää pohtia vielä, mutta eiköhän paras tulos saada aikaan kun päätetään alusta aina kilpailun alkaessa.

Muutaman päivän suunnitteluaika aiheelle on mielestäni myös aika lyhyt. Eihän kaikki välttämättä käy joka päivä putkassa jne. Mielestäni joku viikon suunnitteluaika olisi hyvä. Tulisi samalla vähän taukoakin, ei kokoajan olisi kilpailua käynnissä (voi mennä hohto kilpailuista jos niitä on kokoajan käynnissä).


Epäselvää tekstiä, mutta kuitenkin...

msdos464 [15.08.2004 09:35:42]

#

Saako windowsilla suoritettua linux binäärejä? Eikö siihen
ole emulaattoria?

Deewiant [15.08.2004 10:04:31]

#

Heikki kirjoitti:

Kannatan Antin ideaa, eli jätetään sääntö 2.3 pois ja päätetään se kilpailun suunnitteluvaiheessa. Äänestäminen voi tosin mennä aika hankalaksi, jos jostakin ohjelmasta on vain Linux-binääri. Tätä ohjelmaa pääsee silloin testaamaan pienempi osa äänestäjistä kuin Windows-versiota. Tätä pitää pohtia vielä, mutta eiköhän paras tulos saada aikaan kun päätetään alusta aina kilpailun alkaessa.

Ongelma on siinä, että joillakin on pelkkä Linux, toisilla pelkkä Windows. Tietenkin voitaisiin ohjelmoida vain Linuxille ja painostaa Windows-käyttäjät hakemaan Cygwin, mutta ensinnäkään en tiedä sen toimivuudesta, ja toiseksikin tämä olisi aika kömpelöä.

Ja sitten taas sen vaatiminen, että tekee molemmille käyttiksille on mielestäni vähän liikaa. Todennäköisesti kilpailuaika menee siihen, että tekee vain yhdelle alustalle, ja silloinkin saattaa ohjelmaan jäädä pari bugia.

Alustaa ei voi oikein päättää Päätöksissäkään, kun Linux-käyttäjät vaatinevat Linux-mahdollisuutta ja Windows-käyttäjät Windows-mahdollisuutta. Jos sanotaan, että kumpi vaan käy, harva äänestäjistä pääsee kokeilemaan jokaista ohjelmaa.

Ja taas päivitetty. Lihavoin uudet tai muuttuneet kohdat:

Säännöt kirjoitti:

Ohjelmointiputkan Ohjelmointikilpailujen Säännöt, kolmas revisio

  1. Aloitusviesti

    1. Nämä säännöt täytyy esittää jollain tavalla joka aloitusviestissä.
    2. Aloitusviestin otsikko on muodossa "Ohjelmointikilpailu <järjestysluku roomalaisittain>: <aihe>"
    3. Aloitusviestissä tulee ilmoittaa aiheen lisäksi jo ennestään päätetyt kilpailu- ja äänestysajat.
  2. Kilpailu

    1. Jokainen ohjelmointikieli sallitaan.
    2. Lähdekoodi on avoin.
    3. Kilpailu ja kilpailutyöt ilmestyvät Ohjelmointiputkan Kilpailut-osioon.
  3. Äänestys

    1. Äänestys hoidetaan Ohjelmointiputkan Kilpailut-osiossa.
    2. Äänestysaika on etukäteen päätetty. Ajan päätyttyä äänet lasketaan ja voittaja ilmoitetaan.
    3. Jokainen työ kerää ääniä itselleen, ei tekijälle.
    4. Jokainen henkilö äänestää mielestään kolmea parasta. Äänestetyt saavat paremmuusjärjestyksessä kolme, kaksi, tai yhden pisteen.
    5. Eniten ääniä saaneen työn tekijä voittaa kisan.
    6. Äänien perusteleminen on erittäin suotavaa, muttei välttämätöntä.
  4. Päätökset

    1. Voittajan tultua valituksi Kilpailut-osioon tulee kohta, jossa päätetään äänestämällä seuraavasta kilpailusta seuraavat asiat:

      1. Aihe.
      2. Kilpailuaika.
    2. Päätösten äänestysaikaa on viikko.

    3. Jo annettuja ääniä ei näe, ennen kuin aika on loppunut.

    4. Jos Päätöksistä ei ole yksimielisyyttä ajan päätyttyä, edellisen kisan voittaja tekee päättämättä jäänet Päätökset.

  5. Yleistä

    1. Kaikki ajat päättyvät viimeisen voimassaolopäivänsä jälkeisenä keskiyönä.

Mietin niin, että Kilpailu-keskustelualueessa olisi ketju jokaiselle kilpailulle, jossa saa vapaasti keskustella kilpailusta. Itse kilpaileminen ja äänestäminen ja päättäminen tosin hoituvat 'Putkan kautta. Keskustelualueen tulisi olla lukittu siten, ettei voi perustaa uusia aiheita, vain viestejä. Ideaalisesti skripti perustaa uuden kilpailuketjun aina, kun uusi kilpailu järjestetään.

Chosen [15.08.2004 10:31:59]

#

Pitääkö koko projekti tehdä itse? Saako esimerkiksi käyttää kaverin piirtämiä grafiikoita?

Heikki [15.08.2004 11:05:36]

#

Tästä ei olekkaan puhuttu vielä yhtään. Eli sallitaanko tiimityöskentely?

Tiimityöskentelyn kieltäminen on taas asioita joita ei voi valvoa (paitsi että toinen kilpailun voittajatiimistä ei saa kunniaa). Tiimityöskentely antaa kuitenkin mahdollisuuden kehittää samassa ajassa selkeästi parempitasoinen ohjelma, esimerkiksi toinen keskittyy ohjelmointiin ja toinen grafiikkaan.

Mitä mieltä olette?

Latska [15.08.2004 11:16:02]

#

Jos minulta kysytään, (kysyäänkö) tiimityöskentely voitaisiin joko sallia tai kieltää. Itse kallistuisin jälkimmäisen puoleen, koska minulle ei ole tietsikkataitoisia kavereita. Joidenkin muiden kannalta salliminen voisi olla edullisempaa.
Monta koodaria saa aikaan paljon enemmän koodia ja ideoita kuin toiset.

Tosin ainahan voisi järjestää pari tai ryhmäkisoja...

firebug [15.08.2004 11:26:21]

#

Omasta mielestäni tiimityöskentely tulisi sallia, sillä niin kilpailutyöt olisivat varmasti parempia, kun toinen koodaa ja toinen tekee esimerkiksi grafiikat. Samalla myös graafikko/modellaaja/toinen koodari saisi harjoitusta. Itse ainakin olen todella surkea graafikko, joten jos aiheena olisi vaikka peli ja se pitäisi tehdä kokonaan itse, tulisi graafisesta puolesta varmasti surkea.

Deewiant [15.08.2004 13:31:43]

#

firebug kirjoitti:

Omasta mielestäni tiimityöskentely tulisi sallia, sillä niin kilpailutyöt olisivat varmasti parempia, kun toinen koodaa ja toinen tekee esimerkiksi grafiikat.

Ja siinähän se ongelma onkin. Tiimissä työskennelleiden työt ovat parempia, ja voittavat todennäköisemmin. Täten jos tekee työn yksin, ei todennäköisesti voi voittaa, jos mukana on ryhmiä.

lainaus:

Samalla myös graafikko/modellaaja/toinen koodari saisi harjoitusta.

Mikä estää heitä tekemästä omaa työtään?

Itse kieltäisin ryhmätyöskentelyn. Mutta kuten Latska sanoi, voidaanhan myös järjestää erikseen ryhmäkisoja. Vai olisiko niin, että tämäkin päätettäisiin kilpailukohtaisesti, riippuen aiheen koosta? Juuri tuo "peli" todennäköisesti vaatisikin ryhmän, mutta sitten taas jokin pienimuotoisempi aihe tulisi tehdä yksin.

firebug [15.08.2004 14:07:12]

#

Deewiant kirjoitti:

Vai olisiko niin, että tämäkin päätettäisiin kilpailukohtaisesti, riippuen aiheen koosta?Juuri tuo "peli" todennäköisesti vaatisikin ryhmän, mutta sitten taas jokin pienimuotoisempi aihe tulisi tehdä yksin.

Näin se varmaan olisi kaikkein paras toteuttaa, eli pidettäisiin erikseen ryhmä- ja yksittäiskisoja riippuen aiheen laajuudesta. Tällöin myös ne, jotka tekevät kaiken yksin, voisivat pärjätä kisoissa.

Juice [15.08.2004 18:23:39]

#

Latska kirjoitti:

Itse kallistuisin jälkimmäisen puoleen, koska minulle ei ole tietsikkataitoisia kavereita.

Sama täällä, itse kieltäisin ryhmätyöskentelyn. Mitä tulee näihin erillisiin ryhmäkisoihin, niin näihin saisi osallistua joko ryhmällä tai yksin.

EDIT:TYPO (varmaan johtuu koulujen alkamisesta huomenna)

Metabolix [15.08.2004 20:03:37]

#

Toki tietenkin algoritmitehtävät ratkaistaan muuten kuin äänestämällä? Mitä ristinollastakin olisi tullut äänestyksen perusteella...

Lähdekoodin avoimuus olisi hyvä päättää kilpailukohtaisesti, koska esimerkiksi tapauksessa "peli" voi monellakin olla ihan aihetta pitää koodi omanaan. Kielet pitäisi määrätä kilpailukohtaisesti, mutta C, C++, Pascal ja mahdollisesti myös Java pitäisi hyväksyä mahdollisimman usein. Rajoitettava tekijä tulisi mielestäni olla valmiiden osien käyttö, esimerkiksi Delphin ja VB:n Drag'n'Drop -ympäristöt; ainakin ne tulisi huomioida arvostelussa.

Deewiant [15.08.2004 20:36:47]

#

Metabolix kirjoitti:

Toki tietenkin algoritmitehtävät ratkaistaan muuten kuin äänestämällä? Mitä ristinollastakin olisi tullut äänestyksen perusteella...

Joko ylläpito huolehtii tästä, tai sitten aiheen antaja (ts. järjestäjä).

lainaus:

Lähdekoodin avoimuus olisi hyvä päättää kilpailukohtaisesti, koska esimerkiksi tapauksessa "peli" voi monellakin olla ihan aihetta pitää koodi omanaan.

Tässä yksi syy, miksi aiheet tulisi pitää pienehköinä. Kyllä lähdekoodi pidetään avoimena, sehän tavallaan edistää 'Putkan periaatettakin.

lainaus:

Kielet pitäisi määrätä kilpailukohtaisesti, mutta C, C++, Pascal ja mahdollisesti myös Java pitäisi hyväksyä mahdollisimman usein. Rajoitettava tekijä tulisi mielestäni olla valmiiden osien käyttö, esimerkiksi Delphin ja VB:n Drag'n'Drop -ympäristöt; ainakin ne tulisi huomioida arvostelussa.

Enpä ole noita Drag'n'Drop -ympäristöjä kokenut, joten niistä en sano mitään, mutta miksi kielet määrättäisiin kilpailukohtaisesti? Miksei sallita vaan kaikkia? Jos joku haluaa ohjelmoida Logoa tai Simulaa käyttäen, mikäs siinä. Aika vähän hyötyä siitä on muille, mutta minkäs teet. Tyyppi oppinee ainakin itse jotakin.

Metabolix [15.08.2004 21:17:39]

#

Deewiant kirjoitti:

Miksei sallita vaan kaikkia?

No eikö ole hieman epäreilua esimerkiksi tapauksessa "peli" jos joku käyttää mitälie 3DBasicProStudioTurboa ( :D ) jolla saa tehtyä 3D-maailman ja toiminnan parilla rivillä koodia mutta jota ei kuitenkaan määritellä pelinteko-ohjelmaksi? Sitä tuossa lähinnä tarkoitin. Minun puolestani saa tehdä ohjelmansa vaikka Assemblyllä tai vaikka Debugilla, kunhan siitä ei saa etua muihin nähden.

Juice [15.08.2004 21:19:04]

#

Joo ei näitä kilpailuja saa mitenkään haudanvakavasti ottaa tyyliin:

Joku kirjoitti:

(tähän joku kirosana) peelo käytit (joku C:tä helpompi kieli):tä. Vaadin, että sinut diskataan!

kayttaja-2791 [15.08.2004 21:47:05]

#

Metabolix kirjoitti:

Deewiant kirjoitti:

Miksei sallita vaan kaikkia?

No eikö ole hieman epäreilua esimerkiksi tapauksessa "peli" jos joku käyttää mitälie 3DBasicProStudioTurboa ( :D ) jolla saa tehtyä 3D-maailman ja toiminnan parilla rivillä koodia mutta jota ei kuitenkaan määritellä pelinteko-ohjelmaksi? Sitä tuossa lähinnä tarkoitin. Minun puolestani saa tehdä ohjelmansa vaikka Assemblyllä tai vaikka Debugilla, kunhan siitä ei saa etua muihin nähden.

No aivan varmasti eri kielillä saa etuja eri tehtävissä... Tieten jos noin erikoinen tehtävä että "Koodaa 3D-moottori" tarvitsee jotain erikoisehtoja...

Välissä näyttää että tämä paisuu melkoiseksi, useilla tuntuu olevan melkoisen erilaiset käsitykset näiden tehtävien laadusta kuin itselläni. Eikä tätä niin tosissaan todellakaan pidä ottaa, eihän tässä mitään palkintojakaan ole. Jos tulee hyvä meininki näihin kilpailuihin niin mikä estää vaikka kokoamasta paria kolmea joukkuetta jotka koodaavat näitä isompia systeemejä kilpaa...

Metabolix [15.08.2004 21:49:12]

#

Juice:
En tarkoita nyt aivan sitä, vaan että jos joku pystyy tekemään parilla rivillä sen, mihin muut tarvitsevat ehkä päivän/viikon, ei ole kovin mukavaa, kun tätä henkilöä kehutaan ja itselle valitetaan jokaisesta pienestä bugista. Toinenhan ei ole tehnyt 3D-moottoriaan itse.
Tällaista ongelmaahan ei ole, jos arvostelijat ovat ohjelmoijia ja ymmärtävät kuinka vaikeaa ohjelma on tehdä itse, mutta kun ihmiset, jotka osaavat hädin tuskin käyttää GameMakeria, alkavat selittää kuinka taitavia ovat, se on aivan mielettömän ärsyttävää (laimeasti ilmaistuna). Vielä kun heille siitä huomauttaa, he heittäytyvät aivan paskamaisiksi.

Tiivistelmä: Saa varmasti käyttää Pascalia, Javaa, Pythonia, VB:tä... "helppokieltä". Niin pitkään, kuin kaikki toiminta (esim. törmäystarkistukset, käytettävät piirtometodit) on keksittävä itse, olen täysin tyytyväinen.

Chosen [16.08.2004 15:12:39]

#

Saako DirectX:ää käyttää?

(En edes oikein tiedä mikä DirectX varsinaisesti on...)

tuomas [16.08.2004 15:28:59]

#

DirectX on rajapinta. Samalla lailla kuin opengl tai api.
Tottakai directx:n käyttö kuluu sallia. Jos se kiellettäisiin niin kuuluisi kieltää kaikki muutkin rajapinnat. Ja ilman rajapintoja laadun voi kuvailla kuudella kirjaimella: paskaa!

msdos464 [16.08.2004 15:38:34]

#

Itse tällä hetkellä kykenen osallistumaan lähinnä algoritmikisoihin :P

Ellei jotain tekstiseikkailua tee :D

Voihan tietty tekstigrafiikalla jotain tehdä...

Latska [16.08.2004 15:42:40]

#

Kannatan sitä, että kaikki täytyy tehdä omin käsin. Muilla ei ole mitään mahdollisuuksia jotain lähes Game Makerin tapaista ohjelmaa käyttäville, josta vihollisen saa nappia painamalla, kunhan vain määrittää sille tarkat kriteerit.

Kielistä ainakin QB:tä, VB:tä, C:tä, Pascalia, Delphiä, Pythonia ja muita vastaavia voisi minun puolesta käyttää rajapinnoilla tai ilman.

hunajavohveli [16.08.2004 16:50:29]

#

No joo, siis totta kai käytetään ohjelmointikieliä, eikä mitään pelinteko-ohjelmia.

Deewiant [16.08.2004 16:51:37]

#

Sanotaan niin, että kunhan kirjoittaa koko koodin itse, se kelpaa.

Poikkeuksia ovat koodivinkit ja avoimet kirjastot, joita saa käyttää vapaasti. Näihin lasketaan mukaan "avustavat" systeemit kuten GLUT tai GLFW, tai Linuxille esimerkiksi ncurses.

Ja Metabolix, se että sallitaan kaikki kielet ei tarkoita, että ohjelmat sallitaan tai edes suljetaan pois. 3DBasicProStudioTurbo todennäköisesti suoltaa ulos C++:aa, ehkä vähän Assembly-kieltäkin.

Antti Laaksonen [16.08.2004 18:30:22]

#

Kilpailujen aiheet eivät tietenkään ole sellaisia, että muutaman rivin koodi riittää yhdelläkään kielellä. Osallistuja saa valita käyttämänsä ohjelmointikielen, mutta mitään "hyvitystä" vaikeampien kielten käyttäjille ei ole luvassa. Onhan jo C-kielen käyttö huomattava helpotus verrattuna siihen, että ohjelman tekisi suoraan konekielellä. Semmoista ohjelmointityökalua ei ole ainakaan vielä olemassa, jolla voisi tehdä kaikenlaisia ohjelmia parilla hiiren heilautuksella. Muutenhan kaikki ohjelmat kannattaisi tehdä niin.

Deewiant [16.08.2004 19:50:08]

#

Laaksonen: Tottakai, tottakai. Onko muuten tekeillä/valmiina tarvittavat skriptit kilpailujen järjestämistä varten? En yritä olla mitenkään töykeä, meinaan vain, että taitavat nämä suunnittelut olla vähitellen tässä, ja homma siirtyy käytännön toteutukseen.

Olemmeko muuten edes samaa mieltä siitä, mitä 'Putka nyt hoitaa?

Ja tässä vielä (toivottavasti lopullinen) versio säännöistä. Lihavoin ne uudet kohdat taas.

Säännöt kirjoitti:

Ohjelmointiputkan Ohjelmointikilpailujen Säännöt, neljäs ja toivottavasti viimeinen revisio

  1. Aloitusviesti

    1. Nämä säännöt täytyy esittää jollain tavalla joka aloitusviestissä.
    2. Aloitusviestin otsikko on muodossa "Ohjelmointikilpailu <järjestysluku roomalaisittain>: <aihe>"
    3. Aloitusviestissä ilmoitetaan aiheen lisäksi Päätökset (kuvaus alempana).
  2. Kilpailu

    1. Jokainen ohjelmointikieli sallitaan.
    2. Lähdekoodi on avoin.
    3. Koodin tulee olla itse kirjoitettua, lukuunottamatta avoimesti jaossa olevia kirjastoja ja koodivinkkejä. Kuitenkaan, jos ei ole varma sallitaanko jokin paketti, asiasta kannattaa kysyä.
    4. Kilpailu ja kilpailutyöt ilmestyvät Ohjelmointiputkan Kilpailut-osioon.
  3. Äänestys

    1. Äänestys hoidetaan Ohjelmointiputkan Kilpailut-osiossa.
    2. Äänestysaika on etukäteen päätetty. Ajan päätyttyä äänet lasketaan ja voittaja ilmoitetaan.
    3. Jokainen työ kerää ääniä itselleen, ei tekijälle.
    4. Jokainen henkilö äänestää mielestään kolmea parasta. Äänestetyt saavat paremmuusjärjestyksessä kolme, kaksi, tai yhden pisteen.
    5. Eniten ääniä saaneen työn tekijä voittaa kisan.
    6. Äänien perusteleminen on erittäin suotavaa, muttei välttämätöntä.
  4. Päätökset

    1. Voittajan tultua valituksi Ohjelmointiputkan Kilpailut-alueelle tulee kohta, jossa päätetään äänestämällä seuraavasta kilpailusta seuraavat asiat:

      1. Aihe
      2. Kilpailuaika
      3. Sallitaanko ryhmätyöskentely vai ei
    2. Päätösten äänestysaikaa on korkeintaan viikko.

    3. Jo annettuja ääniä ei näe, ennen kuin aika on loppunut.

    4. Jos Päätöksistä ei ole yksimielisyyttä ajan päätyttyä, edellisen kisan voittaja tekee päättämättä jäänet Päätökset.

    5. Kun Päätökset on tehty, Ohjelmointiputkan keskustelualueelle ilmestyy ketju uudesta kilpailusta.

  5. Yleistä

    1. Kaikki ajat päättyvät viimeisen voimassaolopäivänsä jälkeisenä keskiyönä.

Juice [16.08.2004 20:00:55]

#

Joo nyt näyttää hyvältä :P
Minusa säännöt ovat valmiit.

firebug [16.08.2004 22:05:34]

#

Noniin, nyt näyttää hyvältä nuo säännöt. Milloinkahan mahdollisesti järjestetään ensimmäinen kilpailu?

Latska [16.08.2004 22:12:42]

#

Aika kivalta nuo kyllä näyttääkin. Se joka tietää ekan kilpailun aiheen vihjaiskoon siitä minulle, että kerkeän aloittaa aikaisemmin. :) Ei vaineskaan. Huijaaminen on rumaa. (kuka hiivatti on piilottanut KaZaan kuvakkeen työpöydältä? ÄRRRRR) :)

Deewiant [17.08.2004 09:53:06]

#

firebug kirjoitti:

Milloinkahan mahdollisesti järjestetään ensimmäinen kilpailu?

Heti, kunhan saan Laaksoselta varmistuksen, että kaikki 'Putkan tekemät toiminnot ovat valmiina. Löytyvät ylemmästä viestistäni.

Keskustelualueen voisi perustaa jo nyt, voitaisiin ruveta tekemään Päätökset ekasta kilpailusta siellä.

maalari [23.08.2004 20:56:51]

#

Tämä on hyvin kiinnostava aihe toivon että kilpailuja aletaan järjestää pikaisesti.

Deewiant [24.08.2004 07:57:17]

#

Laaksonen mailasikin jo minulle, että yrittää saada valmiiksi tarvittavat toiminnot. Valmistumisajasta ei tietoa. Mutta veikkaisin, että sitä kannattaa odottaa :-)

Touho [16.09.2004 23:07:57]

#

Tämä on kyllä upea juttu. Jos porukat tekee joka kuukaus esimerkiksi jonkun ohjelman, jonka aiheen on kilpailun perustaja päättänyt, kaikkien taidot kehittyy hillittömästi! odotan kyllä innolla :) on alkanut tympiä tämä 1 kilpailu/vuosi. :P

tuomas [17.09.2004 19:12:15]

#

Mikäs on muuten projektin tämän hetkinen tilanne?
Milloin olisi tarkoitus potkaista ensimmäinen kilpailu käyntiin?

Heikki [17.09.2004 19:35:43]

#

Deewiant kirjoitti:

Kuten viestissä sanotaan, Laaksonen vähitellen koodailee tarvittavia palveluita tänne 'Putkaan.

Tai näin toivon ;-)

Samasta aiheesta Ohjelmointiputka-alueella.

Eli eiköhän tarvittava systeemmi tule joskus, on se ainakin ollut kohta kuukauden tekeillä joten Antti on saattanut saada jo jotain tehtyäkin?

tuomas [17.09.2004 20:13:42]

#

Ehkä, ehkä ei. On sitä nimittäin varmaankin kaikilla paljon muutakin tekemistä..

Janezki [17.09.2004 20:21:42]

#

Toivottavasti isommat pelikilpailut ei unohdu jossa saa näyttää kyntensä laajemmillakin osa-alueilla kuten grafiikassa, musiikissa ja käyttöliittymänluontitaidoissa.

Metabolix [17.09.2004 22:13:55]

#

Pitäkää vaan Pelisivuilla pelintekokilpailuja :D
Minusta Ohjelmointiputkassa olisi parempi keskittyä juuri siihen: Ohjelmointi. Pelinteossa voi jäädä heikoille siksi, että ei osaa piirtää, mutta algoritmiohjelmoinnissa ei ole muuta rajoittavaa kuin taito ohjelmoida algoritmeja. Osallistuisin pelikilpailuun paljon paremmilla tuotoksilla, jos saisin vain tehdä pelin toiminnan ja ilmoittaa, minkä nimiset tiedostot ja millaisessa formaatissa pelille tulee antaa grafiikoiksi. Nuo grafiikat ovat nimittäin tämänkin hetkisen projektini rajoittava tekijä.

hunajavohveli [18.09.2004 13:18:38]

#

Tuossa on kyllä perää. Minäkin osaan koodata pelin toiminnan ja moottorin, mutta grafiikat ja äänet eivät oikein luonnistu.

Janezki [18.09.2004 14:24:20]

#

Paras tietysti olisi jos putkassa järjestettäisiin paljon näitä pienempiä koodauskilpailuja ja sitten vaikka se kilpailu/vuosi olisi suurempi peliohjelmointikilpailu.

tuomas [18.09.2004 14:26:08]

#

Miksi juuri peliohjelmointikilpailu? Välillä ennemmin joku ohjelma tai yms..

tuomas [26.09.2004 17:21:30]

#

Ja viikot vierivät.. Mitäs mahtaa tälle projektille kuulua?

Deewiant [19.10.2004 18:17:57]

#

Potkaisen ketjua, ettei se kuolisi.

Edistyykö Laaksosella koodaus?

Bloody Killer [19.10.2004 22:18:59]

#

Kunpa se valmistuisi nopeasti...

VbMan [20.10.2004 18:44:48]

#

Kannatan, Kannatan!
Kilpailuista olisi apua paljon, koska jos on motivaatiota kooata jotain, ja joku keksii aiheen, on paljon helpompi aloittaa.
En ole koko ketjua lukenut, mutta voisiko mahdollisen ohjelman/pelin tehdä kilpailussa millä vaan kielellä?

hunajavohveli [20.10.2004 19:17:30]

#

Sikäli kuin minä käsitin, niin tässä ei olla pistämässä vielä pystyyn mitään tiettyä kilpailua vaan ainoastaan tekemässä sääntöjä ohjelmointiputkan kilpailujen järjestämiselle, ja jonkinlaista systeemiä ilmeisesti koodataan sille.

Deewiant [21.10.2004 15:39:44]

#

Tarkemmin sanottuna säännöt on päätetty, ja nyt odotellaan Laaksosta saamaan valmiiksi tarvittavat systeemit. Sen jälkeen tulisi kilpailujen järjestäminen alkaa.

Heikki [21.10.2004 21:41:42]

#

Kuten Deewiant jo sanoi, säännöt on päätetty ja ne löytyvät edelliseltä sivulta.

Säännöt päätettiin jokin aika sitten yhdessä neuvotellen. Saa nähdä kuinka nopeasti Laaksonen saa kilpailusysteemmin valmiiksi. On tässä jo odotettu, mutta kaippa hänellä jonkinlainen elämäkin on :D

Deewiant [19.11.2004 13:29:39]

#

Näköjään taas aika potkaista ketjua.

Deewiant [17.12.2004 18:13:51]

#

Ja taas aika potkaista... tarvitseekohan tätä edes pitää pystyssä?

Blaze [17.12.2004 19:25:16]

#

Ei kai, kun meillä nyt on tuo kilpailukeskustelualue.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta