Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointiputka: Kilpailuja

Sivun loppuun

kayttaja-2791 [13.08.2004 17:44:32]

#

Koodausta oppii aina parhaiten koodaamalla. Usein tekee kyllä mieli koodata, mutta itse ei oikein aina keksi mitään järkevää näperrettävää. Kaikennäköiset pikku kilpailut Ohjelmointiputkassa olisivat hyviä virikkeitä tälläiseen. Kilpailuja voisi olla vaikka joka viikko, tehtävien ollessa mahdollisesti suhteellisen simppeleitä mutta kuitenkin haastavia.

Jotain tyyliin:
Palindromin tarkastaja, anagrammin tarkastaja
Tekoäly
IRC botti (IRC rajapinta saisi olla jonkun muun tekemä, mutta itse botti pitäisi tehdä itse)
Ohjelmointiputkan koodivinkkien parseri

Ei ehkä parhaita mahdollisia kilpailun aiheita mutta idea varmaan tuli selväksi. Eli jotain tuollaista jota voi tehdä kielellä kuin kielellä. Huijaaminen on tietysti ongelma, mutta...

Latska [13.08.2004 17:51:57]

#

Täällä oli vasta yksi tekoälykisa ja pian olisi tarkoitus järjestää demokisa.

Deewiant [13.08.2004 20:54:19]

#

Eikös sitä voisi järjestää epävirallisiakin kilpailuja? Eli esim. Yleiseen Keskusteluun joku tekee kilpailuketjun, jossa kertoo aiheen. Säännöistä päätettäisiin ekalla kerralla (kuinka paljon aikaa, jne.), ja sitten vaan koodaamaan. Voittaja valittaisiin äänestyksellä. JTS:n ideat sopisivat tällaiseen hyvin, kun ovat kerran aika simppeleitä (ehkä Tekoälyä lukuunottamatta).

Tuolla tavalla on nimittäin ainakin Pelit-lehden keskusteluosiossa järjestetty näitä "epävirallisia" kilpailuja (eihän siellä ole virallisiakaan), kuten Screenshot-kilpailuja tai 3D-mallinnus-kilpailuja, joihin on yleensä annettu viikko aikaa. Täällä voitaisiin soveltaa samaa periaatetta, mutta tietenkin Ohjelmointikilpailuissa.

EDIT: Niin, ja voittaja päättää seuraavan aiheen.

kayttaja-2791 [14.08.2004 00:40:18]

#

"Eikös sitä voisi järjestää epävirallisiakin kilpailuja? Eli esim. Yleiseen Keskusteluun joku tekee kilpailuketjun, jossa kertoo aiheen. Säännöistä päätettäisiin ekalla kerralla (kuinka paljon aikaa, jne.), ja sitten vaan koodaamaan. Voittaja valittaisiin äänestyksellä. JTS:n ideat sopisivat tällaiseen hyvin, kun ovat kerran aika simppeleitä (ehkä Tekoälyä lukuunottamatta).

Tuolla tavalla on nimittäin ainakin Pelit-lehden keskusteluosiossa järjestetty näitä "epävirallisia" kilpailuja (eihän siellä ole virallisiakaan), kuten Screenshot-kilpailuja tai 3D-mallinnus-kilpailuja, joihin on yleensä annettu viikko aikaa. Täällä voitaisiin soveltaa samaa periaatetta, mutta tietenkin Ohjelmointikilpailuissa.

EDIT: Niin, ja voittaja päättää seuraavan aiheen."

Kuulostaa ihan hyvältä. Eka tehtävä voisi olla koodata PHP:llä tuomarointisysteemi näihin epävirallisiin kilpailuihin ;)

Aruviel [14.08.2004 12:52:46]

#

Minustakin tämä kuulostaa hyvältä. Pelitin foorumeilla tuo on ihan mukavasti toiminut. Voisi kai tuollaisen joku tempaista testiksi, jotta näkisi vähän osallistujamääriä. Itselläni on oma kökkö projekti alla ja siinä sivussa voisi ehkä yrittääkin jotain muutakin tehdä. Jos koulu ja taidot sallivat.

Topikkia vain yleiseen keskusteluun?

efteri [14.08.2004 12:57:31]

#

Ähh järjestäkää ennemin taso loikka kilpailu (makeuu tuu meseen HETi)

Latska [14.08.2004 13:08:18]

#

Tuo tasoloikkakisa kuulostaa ihan hyvältä. Ehkä voisin aloittaa M.Ralunen adventuresin viidennen kerran, kun tänään kerkesin herättää hedelmäpeliprojektin eroon ja samalla haudata sen. Tai ainahan voidaan järjestää pieni pelikilpailu eri luokissa. (tasohyppelyt, räiskinnät, luolalentelyt jne.)

Tiesin muuten heti tuolta keskustelualue boksista, että qwauk oli edellisen viestin lähettäjä. :)

Heikki [14.08.2004 19:59:02]

#

Asiasta keskustelua täällä.

msdos464 [15.08.2004 09:37:37]

#

Olisiko miinaharava-ai hvyä idea? Tietysti siinä jokaisen ohjelman
täytyisi pelata esim. sata peliä, ja sitten vain vertaillaan
että kuinka monta prosenttia se läpäisi.

Tuo toisaalta saattaa olla aika haastava ai... ainakin minulle
se vaikuttaa sellaiselta :)


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta