Moi,
Mitä tapaa käytätte, kun siirrätte päivitettyjä tiedostoja palvelimelle? Tai mikä tapa on hyvä siirrettäessä päivitettyjä tiedoja palvelimelle?
Esimerkiksi jos kehitätte localhostilla php -koodia, niin "raahaatteko" kaikki päivitetyt tiedostot tietokoneenne kansioista FileZillaan käsin, vai löytyykö tähän jokin ohjelma mikä helpottaa työskentelyä?
Se nyt varmaan vähän riippuu miten koko infra on rakennettu. Voithan yhtä hyvin jakaa kansiosi (esim windows - linux ympäristössä samban kautta, windowsilla menee ihan normaalin kansiojaon kautta), ja siirtää tiedostot sinne. Tai mäpätä jaetun kansion normaalisti ja määrittää IDE:si tallennussijainnin suoraan mäpättyyn kansioon.
Itse pusken koodit versionhallintaan ja synkkailen sitä käyttäen eri ympäristöt.
Ite työnnän filderin omaan torveen ja veivaan nettarilla kematsut omille reiteille.
Juurikansio mountattu verkkolevynä ja suoraan editoin sieltä.
Versionhallinnan kautta
Miten tuolta versionhallinnasta saa siirrettyä suoraan halutut tiedostot halutulle palvelimelle? SVN:stä on kyllä vähän kokemusta... IDEnä toimii Tool Suite tällä hetkellä ja versionhallintana tosiaan subversion.
Jotenkin kun menee Tool Suitessa: SVN Repository Exploring -> (SVN) -> esim. Trunk -> valitaan haluttu projekti -> ja sieltä siirrettävät tiedostot? Mutta miten ne sitten loppupeleissä saadaan siirrettyä täysin eri palvelimelle?
Hyviä neuvoja tai linkkejä?
Helpoin tapa on toki vain kloonata repo kuin olisit perustamassa uutta kehitysympäristöä. Sitten vain synkkaat tätä tuotantopalvelimella olevaa kopiota aivan kuten kehitysympäristöjäkin.
# Perusta uusi 'working copy' svn co svn+ssh://foobar@reposervu/srv/svn/repo tuotanto_kansio # Synkataan working copy repon kanssa svn up
FTP on vanhentunut tekniikka, josta kannattaa hankkiutua eroon; eihän siinä ole edes salausta. Sen korvaavat nykyään SSH:n osat SCP ja SFTP. Lisäksi on kohtuullista olettaa, että saat SSH-yhteyden tai vastaavan palvelimellesi, jotta pystyt käyttämään siellä versionhallintaa; jos näin ei ole, sinun on syytä kertoa tarkemmin, mikä ympäristössäsi on edes mahdollista.
Versionhallinnassa älä laita varsinaisia sivujasi puun juureen vaan esimerkiksi public-hakemistoon, jotta voit pitää samassa puussa myös ei-julkisia osia kuten dokumentaatiota, asetustiedostoa ja kirjastoja. Muista myös, että Subversion säilyttää metatietoja jokaisen hakemiston .svn-alihakemistossa, joten kannattaa estää pääsy sinne. Itse käyttäisin jotain parempaa versionhallintaa (Git), jossa metatiedot olisivat vain yhdellä tasolla eivätkä vahingossakaan julkisella puolella.
Toinen vaihtoehto SVN:n kanssa on luoda patcheja ja käyttää niitä tuotantoympäristön päivittämiseen. Tällöin nuo .svn-hakemistot eivät päädy tuotantoon.
Pitääkin koittaa Alchemistin antamia ohjeita.
Metobolixille myös vastauksena, että kyllä on mahdollista ottaa SSH-yhteys palvelimelle ja käyttää siellä versionhallintaa, mutta miten tuon .svn-alihakemiston estäminen tapahtuu? Tarkoitetaanko tällä nyt subversiosta löytyvää Authz -tiedostoa, jolla voidaan antaa oikeuksia haluttuun paikkaan?
Esimerkkinä:
[/] @yllapito = rw
Mod. lisäsi kooditagit!
Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.