Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Python-koodin ajaminen

rica [13.01.2013 12:26:44]

#

Minulla on kyseinen scripti:

import sys
fin = open(sys.argv[1], 'r')
skipLn = ['T','M','S','O','R','H','B','Q']
while 1:
  line = fin.readline()
  if not line: break;
  if line[:1] == 'T': bigTS = line[1:].rstrip()
  if line[:1] == 'M': milliTS = line[1:].rstrip()
  if line[:1] not in skipLn:
    print '%s%s %s % (bigTS, milliTS, line[:].rstrip())
fin.close()

Ja minun pitäisi muokata scriptin avulla iso txt file uudeksi txt fileksi.
Voisiko joku antaa ohjeet miten onnistuu (olen aloittelija)?

esim jos teksti on tiedostona testi.txt ja scriptistä tein test.py tiedoston.
Ja tiedostot sijaistee vaikka C:\Python33 kohteessa.
Minulla on käytössä python 3.3.0 ja win32/Win7 (scripti oli kyllä kirjoitettu Python 2.6.8 Cygwin/Win7)

Mod. laittoi kooditagit, otsikoi ja siirsi!

Metabolix [13.01.2013 12:34:56]

#

Lisää print-riville sulut ja puuttuva '-merkki:

print('%s%s %s' % (bigTS, milliTS, line[:].rstrip()))

Aja sitten koodi komentorivillä tähän tapaan:

cd C:\Python33\
python.exe koodi.py testi.txt > tulos.txt

Edit: Lisätty puuttuvat koodi.py komentoon yllä.

rica [13.01.2013 13:38:10]

#

Näin vai:

Python 3.3.0 (v3.3.0:bd8afb90ebf2, Sep 29 2012, 10:55:48) [MSC v.1600 32 bit (Intel)] on win32
Type "copyright", "credits" or "license()" for more information.
>>> cd C:\Python33\
python.exe testi.txt > tulos.txt


Mihin kohtaan koodi tulee? tuleeko siitä tehdä .py file ensin?

Metabolix [13.01.2013 13:50:36]

#

Unohdin näköjään kooditiedoston komennostani. :) Tallenna koodi johonkin tiedostoon ja anna se python.exe-ohjelman ensimmäiseksi parametriksi. Korjasin esimerkkiäni.

Komentorivi ei tarkoita Python-tulkkia vaan Windowsin komentoriviä (Command Prompt), jonka voi avata yleensä painamalla Windows-näppäintä ja R-kirjainta ja kirjoittamalla aukeavaan suoritusikkunaan komennon cmd tai cmd32.

rica [13.01.2013 14:19:18]

#

Kiitos paljon!! toimii

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta