Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Paras ohjelmointitekstinkäsittelyohjelma

Sivun loppuun

JyKKemus [02.04.2007 10:50:24]

#

En tiedä onko tälläistä kyselyä tehty mutta kysyn nyt...

Mikä teidän mielestänne on paras esim php ohjelma että osaa värittää ne koodit oikein, omasta mielestäi paras on Notepad++?

Ravver [02.04.2007 10:58:30]

#

Muistaakseni täällä oli jo tästä triidi, mutta se nyt on ihan kiinni siitä mistä tykkää. Eiköhän esim. php:n koodaamiseen ole aika sama millä ohjelmalla tekee koska melkeenpä kaikissa taitaa olla samat ominaisuudet.

Itse käytän crimson editoria.

JyKKemus [02.04.2007 11:01:54]

#

no niin taitaa olla mut kysyimpähän vaan

El Dialblo [02.04.2007 11:09:26]

#

Itse käytän NVU 1.0, jonka saa MBnetistä, mutta NUV:ssa on vikana se, että kun on PHP-toiminnallisuutta lisännyt dokumenttin ja tallentaa ko. tuotoksen niin PHP-scripti muotoutuu yhdelle riville ja jos komettien rivien loppua ei ole lopettanut puolipisteellä niin antaapa palvelin php-virheilmoituksen. Muutoin kohtalaisen hyvä editori.

Lebe80 [02.04.2007 11:45:58]

#

https://www.ohjelmointiputka.net/keskustelu/12341-tekstieditorisi

https://www.ohjelmointiputka.net/keskustelu/9281-mitäs-suosittelettte

Blaze [02.04.2007 12:03:29]

#

Tekstinkäsittelyohjelma-sanasta tulee negatiivisia mielleyhtymiä Wordiin. Käytä sanaa tekstieditori.

Niin, ja voittajan valinta on tietenkin Vim.

Lahha [02.04.2007 15:18:36]

#

Minun mielestä paras editori PHP:n koodaamiseen on HTML-Kit(http://www.chami.com/html-kit/). Se värjää koodin ja siinä on sisäänrakennettu ftp-clientti ja siinä voi esikatsella sivuja. Esikatselu pelaa myös PHP:n kanssa jos koneeseen on asennettu PHP.

moptim [02.04.2007 15:29:03]

#

Minä käytän Notepad2-editoria. Syntax hilightista löytyy ja sitä voi itse muokata (esim. C-koodi Dev-Cpp:n näköiseksi)

FooBat [02.04.2007 21:36:22]

#

Emacs!
eiku Vim!
Emacspas!!!
Viiimmmm!!
Eeemaaaccs!!!!

Pekka Karjalainen [03.04.2007 12:21:43]

#

Vimemacsvimin jälkeen ei tohtisi itse asiassa paljoa sanoa, mutta olen seuraavat kaksi editoria havainnut kohtuullisen hyviksi Windows-alustalla. Jälkimmäinen kyllä toimii muuallakin.

http://www.context.cx/
http://www.scintilla.org/SciTE.html

Näissä on ainakin ollut tarpeeksi rikas valikoima eri kielten syntaksinvärittäjiä. Ja omankin voisi kohtuu helposti tehdä, jos opettelisi.

SciTE taitaa myös ymmärtää, miten väritetään HTML-JS-PHP-puuroa, mutta eihän sellaista kannata tehdä :-)

lapm [03.04.2007 12:27:24]

#

FooBat kirjoitti:

Emacs!
eiku Vim!
Emacspas!!!
Viiimmmm!!
Eeemaaaccs!!!!

Aloittamatta sotaa tuohon voisi heittää että nano tai Joe tai jed ;)


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta