Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Tekstieditorisi

Sivun loppuun

progo [24.05.2006 20:37:58]

#

Nyt ei pelkästään kysytä että mikä rivi löytyy /etc/rc.confista, vaan samalla mikä on omasta mielestä paras editori. Ja vähän annetaan tilaa vastauksille tekemällä erilliset sarjat Windows/*nix -editoreille.

Mun suosikit ovat vim ja winukassa Ultraedit.

Windowsilla olen myös WinVi -nimistä vi-porttausta kokeillut mutta jätetään kumminkin mestari omalle areenalleen. :)

Tämä triidi on suurelti osin tässä muodossa myös eräällä toisella foorumilla minun aloittamana sekin, mutta yllätyin miten vähän sieltä vastauksia sai. Toivottavasti täällä tulisi vähän enemmän vastauksia ja pohdiskelua kaikkeen. Mitään mielipidesotia ei perhanassa aloiteta!

Olga [24.05.2006 20:40:48]

#

Äääyääh, miksi näitä pitää laittaa kerran kuukaudessa? Haulla olisit löytänyt kymmeniä säikeitä asiasta. No mutta laitetaan nyt kun kerran kysytään. Hommasta riippuen Quanta, Visual Studio .NET, Eclipse, Crimson Editor. Käyttöjärjestelmiin osaa varmaan itse kukin nuo erotella.

progo [24.05.2006 20:43:46]

#

Hähää, ei ole pelkistä tekstieditoreista triidiä.

Ja tämän ei tarvi ny liittyä soodinkiin mitenkään. En minäkään vimmillä koodaa.

sooda [24.05.2006 20:48:23]

#

Eikös vim ole windowsillekin sellaisenaan myös?

Itse käytän mm. konffifilujen editoimiseen roottina ja kaikennäköiseen pikaiseen muutaman rivin säätöön yleensä nanoa. Vim sitten jos tarvitsee termiksessä editoida jotain ihan ohjelmakoodia, tai jos muuten vaan tarvitsee vähänkään tehokkuutta, nano tuntuu vähäsen kömpelöltä. X:n ollessa käsillä koodailen katella. Siinä on mukava monen tiedoston tuki (joo, aika monta tiedostoa yleensä auki) ja kiva koodivärjäys ja vaikka mitä. Automaattisisennyskin toimii mainiosti, paitsi skriptikielillä, toivottavasti se korjataan, php:llä koodatessa pitää käyttää puoliautomaattisempaa moodia :( Windowsissa (yök) sitte crimson editor tai notepad++.

Täällä on muuten jo n+1 samankaltaista threadia, haulla löytyy helposti.

progo [24.05.2006 20:51:45]

#

Ähno poistakaa sitte tämä threadi jos kerta liikaa on.

BTW kiitos vinkistä et vim winblowsille

Tzaeru [24.05.2006 21:10:04]

#

Kate coodatessa ja ei-aineita kirjoittaessa. OpenOffice.org sitten raskaammissa asioissa, esmes aineissa.

Kate on paras: C-tyylinen hilight, hyvä sisennys, komentorivi..

Wintoosalla(yök) Deviä käytin coodailuu ja notepadia kaikkee muuhu, paitsi pitkässä konekirjotuksessa, jolloin sit tietty ikävä kyllä joku wordi.

pukki [24.05.2006 21:18:51]

#

Winukassa SciTE (isommissa projekteissa kuitenkin Visual Studion editori), Linuxissa SciTE ja Emacs.

Olga [24.05.2006 21:39:39]

#

Jaah, no minä käytän ei-koodauseditoreina Picoa, Katea ja OpenOfficea ja Windowsissa sit Wordia, Notepadia ja sitä Notepadista isompaa, muista enää etes nimeä :)

Megant [24.05.2006 22:42:10]

#

Minäkin pidän Katesta, sillä se sopii hyvin C++:lla koodaamiseen.
Joskus (?) saatan käyttää SciTEä.

ajv [24.05.2006 22:47:29]

#

Notepad++ Linuxilla ei olekkaan tullut vähään aikaan koodattua. Ehkä taas kohta, kun saan tuohon konevanhukseen jostain näytön...

Blaze [24.05.2006 23:51:33]

#

One editor to rule them all,
one editor to find them.
One editor to bring them all,
and on any platform bind them.
http://www.vim.org

Loppukevennykseksi vois sopia vaikka pari sarjista:
http://www.hackles.org/cgi-bin/archives.pl?request=92
http://www.hackles.org/cgi-bin/archives.pl?request=284

T.M. [24.05.2006 23:57:07]

#

Aina vaan jaksetaan fanittaa näistä tekstieditoreista... :P

Vastataan nyt vielä, ettei tule turha viesti: editplus.

Blaze [25.05.2006 00:03:17]

#

Tekstieditori on elämää suurempi asia, eiköhän tuo jo loppukevennyksestä käyny ilmi :)

/me odottaa KimmoKM:ää saapuvaksi paikalle, jotta saadaan emacs-näkökulma asiaan :)

KimmoKM [25.05.2006 01:03:13]

#

/me saapuu paikalle ja antaa Emacs-näkökulman asiaan.

GNU Emacs on selvästi paras editori jos ominaisuuksista ja tehokkuudesta on kyse. Ominaisuuksia siinä on editointiin kaikki kuviteltavissa olevat ominaisuudet ja sitten kasa muuta bloattia kamaa kuten IRC-clientti, heksaeditori (no, se melkein sopiikin koodieditoriin), selain, nyyssityökalut, NetHack jne. XEmacsiin vieläpä saa ikkunamanagerin. :)

Tehokkuudessa Emacs on vertailukelpoinen ainoastaan ViM:n kanssa, esim. keyboard-makrot ovat monessa asiassa välttämättömyys.

Siitä huolimatta käytän useimmiten Katea (silloin kun en tarvitse tekstieditorissa NetHackia ;), loistava monen tiedoston tuki, tarpeelliset ominaisuudet (koodin supistaminen, värikoodaus lukuisille kielille, automaattinen sisennys, sulkuparien etsiminen, monesta tiedostosta hakeminen ja KDE-tyylinen käyttöliittymä).

sfnet.atk.sodat-uutisryhmästä muuten on hauska lukea ViM vs. Emacs -sotia. Oppii samalla käyttämään näitä kahta editoria tehokkaasti. :)

HellCome [25.05.2006 16:52:53]

#

No johan nyt on.. eikö kukaan ole muistanut sellaisia, kerrassaan hyper-super-fantsuja editoreita, kuin EditPad PRO ja -Lite?

Tzaeru [25.05.2006 16:56:28]

#

Pico. <3

Latska [25.05.2006 16:58:47]

#

Minulle käy suunnilleen mikä editori tahansa. Eri asia on, miten käytettäviä ne ovat. Graafisella puolella Kate ja epägraafisella puolella Emacs ja nano. Mutta äärimmäinen suosikkieditorini on Makkosoft Internationalin superhyvä ja omituisia bugeja sisältävä Writerboy.

sqwiik [25.05.2006 22:30:26]

#

Editorilla ei ole minulle niinkään väliä niin nklauan kun pystyy jotain tekemään...

Windowsin puolella useimmiten wordpad/notepad (projekteja loppuun kasatessa Dev-C++), DOS:ssa edit, linuxin puolella pico (ellei vi ole käytettävissä). Tai no, mikä tahansa menee millä saa tekstiä auki.

KimmoKM [25.05.2006 22:37:28]

#

Ellei vi ole käytettävissä? Näytä minulle *nix-järjestelmä, jossa ei ole Vi(M):iä niin voimme käydä surmaamassa järjestelmän ylläpitäjän/käyttöjärjestelmän tai distron valmistajan pyhäinhäväistyksestä.

Heikki [25.05.2006 23:01:05]

#

Graafisesti Kate em. syiden takia. Joskus isommissa projekteissa myös KDevelopin editori (joka muistaakseni on teknisesti Kate), mutta viime aikoina olen tyytynyt Kateen. Heksaeditorina KHexEdit.

Epägraafisesti tulee sitten editoitua lähinnä yksittäisiä conffifiluja joten nano ajaa asiansa siinä täysin. ViM:iä ja Emacsia en ole koskaan oikein tajunnut, osaan kyllä tavallisen muokkailun mutta en ymmärrä miksi monimutkaisempaa editointia (koodausta) tulisi tehdä tekstitilassa.

Windowsissa sitten lähinnä Dev-C++ jos jotain Windows-binääriä kääntelen ja jotain pitää muokata. Tai sitten ihan notepad, muita ei Winukan puolelta löydykkään.

Meitsi [25.05.2006 23:24:30]

#

Notepad++, Crimson Editor, Devc++, Nano, Vim.

arcatan [26.05.2006 07:48:13]

#

*nixeillä Vim ja Windowsilla GVim. Täytyy muuten sanoa, että Vim 7 on jo aika siisti! Emacsia joskus kokeilin kanssa, mutta en oikein päässyt siihen sisään. Siinä on liikaa säätämistä.

renni [27.05.2006 02:46:55]

#

Ammattilaisen näkökulma;
vi on se yksi ja ainoa mikä taatusti löytyy joka ympäristöstä. Vaikka sen käyttö ensin inhottaa niin siihen kasvaa yllättävän nopesti. Sen jälkeen muita ei tarvita.
vi
Toki eri tehtäviin on niihiin paremmin sopivat/sovitetut ympäristönsä, harmi ettei emacsille ole tehty kodaamiseen soppivaa.

EDIT:
Huomattava myös että vi ja vim ovat kaksi täysin eri asiaa.

PS: Koodamiseen kannattaa käyttää IDEä.

Gwaur [27.05.2006 12:02:09]

#

Omalla koneellani käytän aitograafisesti Katea ja merkkigraafisesti Nanoa. Muilla koneilla käytän sitä, joka saattuu löytymään, esimeriksi Windowsin Muistiota.

Deewiant [27.05.2006 16:37:45]

#

UltraEdit-32. Tärkeimpiä syitä, miksi en käytä *nixia.

miiro [02.06.2006 08:02:58]

#

Nano. Tietysti vi(m) käy hätätilassa (=muita ei käytettävissä), sillä niiden peruskomennot osaan. Windowsiin en ole pitkään aikaan bootannut, mutta jotain Muistiota siinä varmaan käytän, jos ei EditPadiä löydy, koulun koneilla tosin se on (EditPad).

raezel [02.06.2006 13:26:55]

#

Yksi projekti mitä seuraan ihan mielenkiinnolla on Emerald Editor http://www.emeraldeditor.com . Kun Crimson Editorin kehittäjä näyttää kadonneen, eikä softasta ole uusia versioita näkynyt, nuo näemmä päättivät lähteä kehittämään omaa editoriaan pitäen Crimsonia "mallipohjana".

EDIT: Niin ja selvennyksenä, tuo on vasta aloitettu, joten mitään "valmista" versiota ei vielä ole.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta