Mitäs ohjelmaa suosittelette käytettävän php:tä koodatessa? Onko ihan notepadi jees vai kannattaako jotain nuita softia käyttää, jotka auttaa väreillä yms...
Macromedian Dreamweaver on mielestäni ihan jees.. Vaikka voihan sitä notepadilläkin koodata..
Kannattaa valita editori sen mukaan, mistä itse pitää, sillä varsinaiseen PHP-koodiin käytettävällä editorilla ei ole vaikutusta. Minä olen käyttänyt aina Notepadia, mutta moni muu ei koskisi siihen pitkällä tikullakaan. Koodin väritys jakaa samaten mielipiteet. Ainoa vaatimus on se, että editorilla pystyy lukemaan ja tallentamaan tekstimuotoisia tiedostoja.
(g)vim on paras mutta vaikein. Crimson editoria kannattaa kokeilla.
Macromedia Dreamweawerissa on se kiva ominaisuus, että se tunnistaa PHP:n funktiot ja kirjoitettuaan funktion nimen ja avattuaan sulun, se kertoo suoraan mitä- ja minkätyyppisiä parametrejä funktio syö. Toiset eivät tästä tykkää, mutta minulle tuosta oli aloitteluvaiheessa paljon hyötyä, kun ei tarvinnut koko ajan manuaalissa rampata tarkistelemassa. Sama ominaisuus on jossakin muodossa myös ainakin Maguma Studiossa. Kummatkin vain ovat maksullisia, tosin maguma studiosta taisi saada jonkun trial-version.
Alusta alkaen Notepad2:sella olen koodaillut, nyt kokeilin PHP Designer 2005:sta, mutta en pidä sen holhoavasta tyylistä (en vain ole tottunut, pitänee katsoa jos ne saisi disabloitua). Ja mm. FTP-tuki oli aikamoinen pettymys. Toisaalta sen projektituet ym. ovat kyllä tarpeen, joten seuraavaksi kokeilen PHPeclipseä. Sitten onkin valinta sen ja PHP Designerin välillä. Pakko nimittäin on käyttää jotain editorin projektihallintasysteemiä kun eräät projektit alkavat olla jo sen kokoisia että niiden hahmotus pelkästään Notepadilla alkaa olla suorastaan mahdotonta.
Itse olen tykästynyt Editplussaan. Siinä on syntaksiväritykset useammallekin kielelle, mukavia oikoteitä HTML:n tekoon ja siihen löytyy paljon käyttäjien tekemiä lisäpalikoita joilla saa esim. nuo edellämainitut oikotiet XHTML-yhteensopiviksi. Sisäänrakennettu FTP-klientti on myös toimiva. Ilmainen se ei tosin ole.
source edit on ihan kohtuu hyvä sillä se tukee myös ASPia http://www.brixoft.net/default.asp
Itse teen kaikki sivut arisesoftin winsyntaxilla, mutta sitä ei taida saada enää mistään. Ainoa syy miksi sitä käytän että siinä on rajaton undo mahdollisuus.
Itse käytän notepad kakkosta, http://www.flos-freeware.ch/notepad2.html
Käytän soodan jo mainitsemaa vimiä oikeestaan kaikkeen tollaseen tekstinkirjotteluun, myös php:hen. Siinä on värikoodaus eri kielille.
Editplus 2:sta olen käytellyt.
Itse olen käyttänyt jonkun aikaa Notepad++:a.
http://notepad-plus.sourceforge.net/uk/site.htm
Tuo HTML-Kit on ollut minulla käytössä. Se on melko näppärä, sillä se on ilmainen, ja sisältää kaiken mitä tarvitaankin, eli koodin väritys. Mukaavaa on sekin, että se tunnistaa HTML:n ja PHP:n lisäksi aikas läjän muitakin kieliä. Myöskin koodin sisennyksissä ja muussa pienessä koodin selkeyteen liittyvässä se on hyödyksi.
mdiNotepad käytän sillon ku muokkailtava skripti on omalla koneellani, mut Crimson editoria sillon ku pitää FTP:n kautta muokkailla.
Crimson editor! (windowsissa) gedit/bluefish/kwrite/nano/quanta Debian GNU/Linuxissa.
Itse käytän notepadia.
Notepadia käytän, mutten suosittele, kun en ole mitään muutakaan kokeillut. Tähän asti tuo on riittänyt minulle.
MAX's HTML Beauty++ 2004
http://www.htmlbeauty.com/
Jotenkin rupesi tuntumaan että tästä on puhuttu ennenkin. Niin täällä kuin muuallakin: http://codewalkers.com/faq/4/16.html
Edit: Niinjuu ja itse kysymykseen: Näitä editoreita käyttelen milloin mihinkin: JEdit, nano, vim, ConTEXT, Scite ja Dev-C++ IDE. Muita ei tähän hätään tule mieleen.
Dreamweaver on mielestäni erittäin kätevä, mutta samalla raskas ja maksullinen.
Jos kaipaat erittäin kevyttä tekstieditoria, joka tukee 28 eri kieltä (mukaan lukien php:, c ja c++) ja muita pieniä herkkuja, hanki ihmeessä Notepad++ joka on täysin ilmainen!
Sen saat esimerkiksi osoitteesta:
http://www.download.com/Notepad-/3000-2352_4-10401983.html?tag=lst-0-6
Mielestäni kyseinen editori korvaa perus-notepadin täydellisesti.
Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.