Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Mahdollinen virus?

iostream [27.08.2005 21:51:49]

#

Niin... Tietokoneeni on siis pitkään käyttäytynyt kummallisesti: Kun esim. pelaan jotain dospeliä niin jossain vaiheessa tietokoneeni alkaa pätkiä ja tipauttaa lopuksi windowsin näkymään ja ohjelmapalkissa välähtää semmoinen "tyhjä ohjelma".

Tänään satuin kattomaan palomuurista että ohjelma nimeltä msnmsgr.exe(msnmessenger? siinä oli sellanen logokin) kuuntelee jotain osoitetta vaikka olin sulkenut messengerin ja kun pidin hiirtä sen tietorivin päällä, mikä normaalisti kertoo mitä ohjelma netistä hakee, nii siihen palkkiin tuleekin teksti (SEAGULL -AIS - SEAGULL AIS).
Aikani konetta pengoin eikä miltään asemalta löydy semmosta tiedostoa, eikä semmostakaan tiedostoa mikä sisältäs tuon tekstin, mutta rekisterieditorilla löytyy arvot:HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Doc Find Spec MRU\b = "seagull -ais"

Nii että osaako joku kertoo mistä on kyse?

Metabolix [27.08.2005 22:08:46]

#

Tuo löytämäsi arvo vaikuttaisi olevan tiedostonetsimen käyttöhistoria :) Suosittelen jotakin vakoojanpoisto-ohjelmaa, vaikkapa Spybot - Search & Destroy. Päivityksen ja skannauksen jälkeen voi Advanced-Modessa katsoa, mitä ohjelmia Windowsin käynnistyessä käynnistetään (Tools->Startup kai). Etsit sieltä kaiken epäilyttävän näköisen (vaikkapa myös kaiken Messengeriä muistuttavan) ja poistat listalta. Messengerin saa halutessaan helposti takaisin sen omista asetuksista rastittamalla, eli sen häviämistä ei tarvitse pelätä (sikäli kuin automaattinen käynnistys edes on käytössä).

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta