Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Tietokantojen erot

tkarkkainen [14.08.2005 15:23:20]

#

Seuraava saittini todennäköisesti hostataan paikassa, joka tarjoaa sekä MySQL- että PostgreSQL-kantoja. Minulla ei ole näiden välisistä käytännön eroista muuta käsitystä kuin se, mitä pikagooglauksella löytyi, eli se, että MySQL on teoriassa nopeampi ja Postgressa on enemmän ominaisuuksia.

Nyt kiinnostaisi (mieluiten kokemuspohjainen) tieto siitä, kumman kannan valitsisit webbisivuston kannaksi ja miksi, sekä jos mielestäsi näille kannoille on omat käyttötarkoituksensa, mitkä ne kullekin kannalle ovat.

Keskustelu muistakin kannoista on sallittua, mutta pääpaino saisi pysyä näissä kahdessa.

panttu [14.08.2005 16:01:33]

#

PostgreSQL:n laajemmasta SQL tuesta on usein apua etenkin sisäkkäisistä kyselyistä. Toki ilmankin pärjää ja kyseiset kyselyt on MySQL:n 4.1 versiosta lähtien tuettu. mySQL:lle on oppaita kirjoiteltu enemmän ja kirjallisuutta myös suomeksi. Samalla mySQL on yleisemmin kätetty etenkin PHP:n kaverina.

ajv [14.08.2005 20:19:33]

#

Itsellä ei ole juurikaan käytännön kokemusta PG:stä, mutta MSSQL:stä sekä MySQL:stä hieman enemmän. MSSQL:n kautta olen oppinut kaipaaman tiettyjä ominaisuuksia MySQL:ssä. MySQL riittää peruskäyttöön aika hyvin. Monimutkaisemmissa sovelluksissa alkaa pikkuhiljaan kaivata näkymä-tauluja, proseduureja, triggereitä ja ennenkaikkea noita alikyselyitä. Nämä kaikki asiat löytyvät käsittääkseni PG:stä, mutta MySQL:ään nämä ovat luvassa vasta 5-version myötä. Noiden lisäominaisuuksien puute johtaa väistämättä purkka-ratkaisuihin, joita ei välttämättä "kunnon" tietokannalla tarvitsisi tehdä.

MySQL:n puolesta voin kuitenkin sanoa, että nopea se tuntuu olevan. Plussaksi voi myös laskea MySQL:n laajat ajankäsittelyfunktiot, joita web-sovelluksissa usein tarvitaan. En tosin tiedä PG:n vastaavista ominaisuuksista.

Yleispätevä ohjehan softille on, että 80% työstä tehdään 20 %:lla ominaisuuksista. Eli peruskäytössä MySQL on varmasti riittävä, mutta jos haluaa ottaa tietokannasta kaiken mahdollisen hyödyn irti, lienee PG oikea valinta.

Tilanteessasi valitsisin ehdottomasti kyllä PG:n. Ei se ainakaan MySQL:ää huonompi ole ja samalla oppisit työskentelemään sen kanssa ja voisit itsekkin vastata asettamaasi kysymykseen muutaman kuukauden päästä :)

tkarkkainen [15.08.2005 10:56:31]

#

PG:n valinta on kyllä oppimisen kannalta hyvä valinta, taidankin tehdä juuri niin.

Tulin vain miettineeksi, että kun MySQL 5:stä julkaistaan varsinainen julkaisuversio eikä vain developer-versiota, sen ominaisuuslista kasvaa ja se alkaa niiltäkin osin olla jo "oikean" tietokannan tasolla. Jos se vielä pystyy säilyttämään nopeutensa, se alkaa olla jo melko lähellä täydellistä :)

leftover [15.08.2005 11:00:49]

#

Itse suosisin jos nyt saisin valita uudestaan myös PG:tä. MySQL riitti alkurypellyksessä enemmän kuin hyvin, oli nopea, riittävän kattava yms. mutta nykyisin kun SQL-lauseet näyttävät enemmänkin avaruusraketin polttoainekaavalta kuin tietokantakyselyltä, tietää että ehkä kanta ei ole enää tarpeeksi monipuolinen omiin tarpeisiin...

Sami [15.08.2005 12:45:31]

#

Ei välttämättä paras mahdollinen vertaus tuo avaruusraketin polttoainekaava... Tietääkseni ne nimittäin käyttävät pääsääntöisesti vetyä (H2) ja happea (O2), eli ei mitenkään järin monimutkaisen näköisiä aineita :D

Itse on tullut käytettyä jonkin verran kumpaakin tietokantaa, mutta peruskäytössä en ole huomannut niiden välillä merkittäviä eroja.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta