Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Koodista vuokaavioita

KemXy [30.07.2005 11:21:47]

#

En tiedä kuinka paljon yleensä suunnittelette ohjelmia. Itselläni tuppaa jäämään harmittavan vähäiseksi vaikka tarkoitus olisi aina tehdä kaikki hyvin ja järjestelmällisesti.

Netistä löytyy nykyisin joitakin ohjelmia, jotka tekevät (tai ainakin edes yrittävät) suoraan koodista vuokaavioita.

Itse kokeilin juuri Visustin nimistä ohjelmaa ja tässäpä kuvakaappaus erään QuickBasic + Assenbly pelin koodista ja vuokaaviosta. Demoversio vaan harmittavasti sotkee tahallaan näitä kaavioita.

Kuvakaappaus:
http://koti.mbnet.fi/~mikakem/vuokaavio.png

Pienistä ohjelmista ja funktioista tulee kyllä ihan suht siistiä jälkeä, mutta kokeilkaapa jotain tuhansia rivejä pitkää lähdekoodia :)

Visustin löytyy:
http://www.aivosto.com/visustin.html

Antti Laaksonen [30.07.2005 20:33:52]

#

Ihan mielenkiintoinen ohjelma. Mutta monimutkaisesta ohjelmasta tehdyn vuokaavion lukemisessa on tosiaan työtä siinäkin. Minä suunnittelen tavallisesti ohjelmissa ne osuudet, joiden toteutus ei onnistu aivan suoraan koodia kirjoittamalla. Tuloksena on yleensä hieman sekava ohjelma, joka kyllä toimii.

Jaska [10.08.2005 03:19:36]

#

Ohjelmistojen suunnittelua opin yliopistossa kurssilla Johdatus sovellussuunnitteluun. Tosin mielestäni UML-kaaviot ovat ainakin minulle melko kömpelö tapa miettiä asioita. Jos ohjelmoidessa tulee vastaan jokin hankala kohta, kirjoitan yleensä algorimin varsin karkealla pseudokoodilla jota sitten askel askeleelta muunnan kohti oikeaa ohjelmointikieltä, yleensä C++:aa. Mutta sehän on makuasia ja tottumiskysymys mikä on mopein tapa rakentaa ohjelmistoja.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta