Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Hahmontunnistus

Sivun loppuun

ZupaDupa [16.07.2005 13:09:57]

#

Tekis mieli alottaa oman robotin rakennus ja mietin mahdollisuutta näköaistille...

Ajattelin näin aluksi kysyä, kuinka totetuttaa ohjelma, joka etsisi (kameralla napatusta) kuvasta punaisia alueita, laskisi niiden keskipisteen ja palauttaisi pikseleiden sijainit. Mitä ohjelmointikieltä suosittelette ja mistä aloittaa? Löytyisikö jotain olemassaolevaa projektia jonka pohjalta tämä olisi helppo toteuttaa?

edit: niin, c++ jonkun verran tullut käytettyä ja sitä kenties suosisin. jos joku sattuu tietämään millä tavalla saisi c++:lla poimittua kuvasta yksittäisen pikselin värin niin voisin siitä yrittää jatkaa...

Grey [16.07.2005 14:26:22]

#

Hm, mitä tiedän niin pitkälle koodatut robotit ovat yleensä myös helkutin avuttomia. Sen sijaan ne härvelit joihinka laitetaan kiinni raajat, moottorit, mikropiirit, anturit ja valokennot että akut tuntuvat olen melkoisen oppivaisia tapauksia. Hauskoja veitikoita, vähän kuin ötököitä :-D

-Grey-

Gaxx [16.07.2005 19:41:05]

#

Kyllä ne kuvatkin on ihan simppeleitä taulukoita(jos ne on yhtään järkevässä muodossa). Luet kuvan datan taulukkoon ja sitten vaan tutkit missä niitä punasia alueita on.

//esim.
vari = kuva[x][y]
//tai sitten
vari = kuva[y*leveys+x]

ZupaDupa [18.07.2005 15:17:13]

#

No siis jpeg-muotoista kuvaa tarkoitin, ja ne ilmeisesti vaativat jonkinlaiset kirjastot jotta ne saisi avattua järkevään muotoon... joten mistäpä mallia sellaiseen?

tuomas [18.07.2005 16:58:00]

#

Mä käyttäsin ainakin mieluummin jotaki muuta kun jpg:tä, jos haluaisin tehdä tarkkaa analyysiä. jpeg:ssä nimittäin tulee sitten jonkin verran värihäviötä (joo luultavasti ihan se ja sama).
Kerroppa mihin aiot noita kuvia availla ja millä kielellä.. se auttaisi hieman auttamaan.

panttu [18.07.2005 19:31:09]

#

jos c++:lla ohjelmoit sulautettuja järjestelmiä, niin kannattaa tutustua .NET frameworkkiin, jossa on myös kuvankäsittelyyn luokat Graphics2D.

Tuolla ohjeita kyseisistä luokista koodit tehty C#:lla, mutta samalla tapaa ne suunnilleen menee c++.netillä, kunhan muistaa merkata osoittimien tähdet mukaan tai sitten kokonaan aloittaa ohjelmointi c#:lla

ZupaDupa [18.07.2005 19:44:44]

#

tuomas: C++:aa suosisin. Mutta mitä tarkoitat "mihin"? Idea siis on että minulla on kameralla otettu kuva .jpg-tiedostona ja haluaisin avata sen "raakamuodossa", eli kuten Gaxx asian ilmaisi, tarkastella yksittäisten pikseleiden värejä.

panttu: unohdin sanoa että toteuttaisin mielelläni projektin unix- tai linux-alustalla, mutta kiitos kuitenkin vinkistäsi.

Metabolix [18.07.2005 19:54:28]

#

Käytäpä Googlea. libjpeg, jpeg decoding, ... Kyllä sieltä dekoodauskoodia löytyy.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta