Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Apache & Mysql & PHP

Meitsi [15.06.2005 22:12:03]

#

Miten saisi MySQL:in toimimaan kun kokeilin sitä tällä koodilla:

<html>
<body>
<?php
$connect = mysql_connect("localhost","root","salasanani") or die ("Yhdistäminen ei onnistunut" . mysql_error());
if(isset($connect))
{
print "MySQL asennettu";
}
mysql_close($connect);
?>
</body>
</html>

ja saan:

Yhdistäminen ei onnistunutClient does not support authentication protocol requested by server; consider upgrading MySQL client

Kokeilin asentaa vanhempia versioita myslistä, mutta valitti jotai "16bittinen windows alijärjestelmä", eivätkä edes asentuneet. Päivitin php:n uusimpaan eikä auttanut. Myslin versio on uusin joka on myslin sivuilla recommended. Miten tämän nyt saisi toimimaan.


EDIT: Kokeilin myös tehdä uutta käyttäjää. Ei onnistunut. Tässä se mitä komensin "Mysql command line clientissä joka löytyi käynnistävalikosta asennuksen jälkeen".

mysql> mysql --user=root mysql
    -> GRANT ALL PRIVILEGES
    ->     ON *.*
    ->     TO 'admin'@'localhost'
    ->     IDENTIFIED BY 'toinen_salasanani';
ERROR 1064 (42000): You have an error in your SQL syntax; check the manual that
corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'mysql
 --user=root mysql
GRANT ALL PRIVILEGES
    ON *.*
    TO 'admin'@'localhos' at line 1

Sami [15.06.2005 22:24:31]

#

En muista mitä se minulla sattui silloin joskus herjaamaan, kun olen pari kertaa joskus yrittänyt asentaa PHP 5.x ja sen kanssa jonkin MySQL:n, tosin se ei suostunut toimimaan kummallakaan kertaa.
Sen sijaan molemmilla kerroilla vanhemman PHP:n version (olisikohan ollut 4.3.10 tjsp.) asentaminen ja MySQL:n säätäminen toimimaan sen kanssa onnistui heti ensimmäisellä yrittämällä.

Meitsi [15.06.2005 22:34:14]

#

Poistin PHP:n ja asensin vanhemman PHP 4.3.11

Edelleen sama valitus.

EDIT: Latasin MySQL control centerin ja sain tehtyä uuden käyttäjän kaikilla oikeuksilla. Kuitenkin php-sivu sanoo: Yhdistäminen ei onnistunutAccess denied for user 'admin'@'localhost' (using password: YES)

Meitsi [15.06.2005 23:34:59]

#

Muokkausaika meni umpeen. Olisiko jollakin Php.ini:n asetuksella merkitystä?

EDIT: Elikkä nyt jos yrittää yhdistää roottina, valittaa: Client does not support authentication protocol requested by server; consider upgrading MySQL client tai jos yrittää yhdistää toisella tunnuksella valittaa: Access denied.

Meitsi [16.06.2005 00:42:57]

#

Taas meni aika umpeen. Alkoi toimia kun tein asetukset wizardilla uudelleen ja ruksin boksin "create anonymous account".

Meitsi [16.06.2005 13:46:36]

#

Mutta muut accountit eivät toimi. Googletuksella olen saanut sellaisen kuvan että uusimmalla Myslin versiolla on ongelmia salasanojen kanssa. Ongelma on siinä että anonyymi accountti toimii mutta ne, jotka vaativat salasanaa eivät.

EDIT: kun yritän muuttaa tunnuksen admin (sain tehtyä mysql control centerillä) salasanaa vanhanmalliseksi salasanaksi komennolla:

 SET PASSWORD FOR admin@localhost = OLD_PASSWORD('uusi_salasana');

saan virheen:

ERROR 1133 (42000): Can't find any matching row in the user table

TUPLA EDIT: Sain toimimaan. Oli vain humpsahtanut pieni typo. :)

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta