Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Kuvan kopiointiesto

Sivun loppuun

hemuli [19.05.2005 11:36:10]

#

En löytänyt muutakaan topiccia minne heittää tämä.. Eli miten sais tehtyä niin, että kuvia ei voi kopioida nettisivuilta? Itse sivut on tehty pelkällä html koodauksella.

HellCome [19.05.2005 11:54:36]

#

Javaskriptillä?

hemuli [19.05.2005 12:01:12]

#

Hmm.. En oo kyllä päivääkään opiskellu javascriptiä mut voihan sitä kokeilla..

tsuriga [19.05.2005 12:07:05]

#

Ei pysty.
https://www.ohjelmointiputka.net/keskustelu/6358-kopioimisen-estäminen
https://www.ohjelmointiputka.net/keskustelu/5259-sivujen-suojauksista

HellCome [19.05.2005 12:16:25]

#

Eikös joillakin sivuilla tule javaskriptillä ilmoitus, että "etpäs peijjooni pölli mitään", kun yrittää naksuttaa hiiren oikealla näppäimellä? Uskoakseni tämä on toteutettu jaavaskriptillä..

<SCRIPT language="JavaScript">
<!--
// No rightclick script v.2.5
// This by Asta Roimola 2001
// No copying! by Asta Roimola
// Asta Roimola 2001
// Don't delete this header!
var message="Kopiointi kielletty!"; // Message for the alert box
// Don't edit below!
function click(e) {
if (document.all) {
if (event.button == 2) {
alert(message);
return false;
}
}
if (document.layers) {
if (e.which == 3) {
alert(message);
return false;
}
}
}
if (document.layers) {
document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);
}
// -->
</SCRIPT>


http://samojedi.tripod.com/html.htm


... vaikka kyllähän tuossa näytti olevan turhanpäiväistä kommentointiakin..

Blaze [19.05.2005 13:46:17]

#

HellCome kirjoitti:

Eikös joillakin sivuilla tule javaskriptillä ilmoitus, että "etpäs peijjooni pölli mitään", kun yrittää naksuttaa hiiren oikealla näppäimellä?

Jos nyt yleensäkään vaivautuu pitämään JS:ää päällä, niin Tools > Preferences > Advanced > JavaScript Options > rasti pois Allow script to receive right clicks auttaa.

HellCome [19.05.2005 13:52:13]

#

Ai perskuta, juu.... mutta sitähän voisi yrittää kiertää sillä, että pakottaisi sivun näkymään vain ja ainoastaan, mikäli JS on päällä. Eniveis, kyseinen ongelma täytynee ratkaista kuitenkin jollain muulla konstilla. Kenties jonkinlainen patenttiniksi voisi olla kenties...

Kuvat admin-kansiossa, josta kuitenkin luodaan "esimerkkikuvalinkkivinkkilaitos" varsinaiselle sivulle, jotta kuvan voisi nähdä, muttei millään muotoa kopioida tai käsitellä sitä ilman adminin oikeuksia?

Mahtaisikohan moinen jopa toimia PHP:llä.. I wonder..

mikeful [19.05.2005 14:08:20]

#

Tehokkain tapa mitä olen löytänyt on laittaa sivut flashilla, mutta tämänkin voi kiertää printscreen-napilla, joka löytyy tietääkseni kaikista näppiksistä.

Sharph [19.05.2005 14:08:47]

#

Aina kun lataat sivun, kuva ladataan kovalevylle, ja sen voi siis aina kopioida. Tästä on jo monta topiccia keskusteltu, eiköhän se ole jo loppuun käsitelty?

Blaze [19.05.2005 14:20:26]

#

HellCome kirjoitti:

mutta sitähän voisi yrittää kiertää sillä, että pakottaisi sivun näkymään vain ja ainoastaan, mikäli JS on päällä.

Sen kun teet, niin minä tuun ja lyön.

HellCome kirjoitti:

kuvan voisi nähdä, muttei millään muotoa kopioida tai käsitellä sitä ilman adminin oikeuksia?

Jos mää voin nähä sen kuvan, niin mää voin kopioia sen.

mikeful kirjoitti:

Tehokkain tapa mitä olen löytänyt on laittaa sivut flashilla

Ja siinä on toinen tapa, jolla ansaitsee mustan silmän.

HellCome [19.05.2005 14:53:49]

#

Henkilökohtaisesti en pidä flasheista muutoin, kuin huvittavina pieninä animaatioina, mutta tuohon Sharphin kommenttiin voisi yrittää löytää ratkaisun. Voisikohan formiin käskyttää OnClickillä, että filuja ei pöllitä tai sitten yrittää saada PHP piirtämään kuva kyseisestä tiedostosta, jolloin varsinaista kuvaa ei koskaan näytettäisi "sinä ihtenään"? Tai sitten ilkeyttään käyttää vesileimaa, jos tahtoo.

tsuriga [19.05.2005 15:50:06]

#

Vesileima on paras keino, mutta sekään ei estä kuvan kopiointia. Aika sankari olet jos keksit millä saat estettyä mut vaikka ottamasta digikameral kuvaa näytöstä.

HellCome [19.05.2005 16:02:06]

#

Eihän vesileima kuvan kopiointia estäkään, mutta kenties se saattaisi hillitä kuvan varastelua omille sivuille tai esitelmiin. Itselläni ei ainakaan ole mitään hinkua lainata kuvaa, jos siinä on kunnon leima. Viitsi edes taustakuvaksi laittaa sellaista, hyh.

Ja jos vängellä väkisin tahtoo saada kuvan kopioitua, niin pahapa sitä on mennä estämään. Paras konsti tietysti olisi se, ettei käytä mitään kuvia, niin silloin niitä ei kukaan myöskään varastele..

hunajavohveli [19.05.2005 16:10:34]

#

Siis jos selain yleensä pystyy näyttämään jonkun kuvan, niin silloin se kuva on jo kopioitu sieltä palvelimelta omalle koneelle. Sitä mitä ei voi kopioida, ei voi myöskään käyttää. Jos musikkia ei voi kopioida, sitä ei voi kuunnella. Jos peliä ei voi kopioida, sitä ei voi pelata. Jos kuvaa ei voi kopioida, sitä ei voi katsella.

Edit: Ja unohtakaa javascriptit ja muut turhakkeet, jotka suoritetaan käyttäjän omalla koneella. Ne ovat ainoastaan selaimen tukemia ominaisuuksia, joiden on tarkoitus helpottaa. Jos niistä on haittaa, ne voi kytkeä pois päältä.

Latska [19.05.2005 18:09:01]

#

Jos minulta kysytään, niin niillä sivuilla, joilla on esim. tuommoinen JS-kopiointiesto, niin niillä ei ole mitään kopsattavaa. :)

miettinen [19.05.2005 18:29:44]

#

hemuli kirjoitti:

En löytänyt muutakaan topiccia minne heittää tämä.. Eli miten sais tehtyä niin, että kuvia ei voi kopioida nettisivuilta? Itse sivut on tehty pelkällä html koodauksella.

Itse tapasin kerran kuvan, jonka päälle oli laitettu läpinäkyvä gif eli kopioitaessa tuli pelkästään tämä giffi kuva.
Riitti estämään minut kun en sitten jaksanut kaivaa kuvan osoitetta lähdekoodista ja vielä vähemmän ottaa screenshottia. Tällainen on kuitenkin ihan hyvä ja toimiva ratkaisu ja varmasti paljon parempi, kuin jotkun right-click -estot.
Kuvan kopiointia ei kuitenkaan loppupelissä voi estää millään tavalla, mikäli joku sen haluaa

ajv [19.05.2005 20:08:34]

#

miettinen kirjoitti:

Itse tapasin kerran kuvan, jonka päälle oli laitettu läpinäkyvä gif eli kopioitaessa tuli pelkästään tämä giffi kuva.

Ja tästä vilkas mielikuvitukseni kehitteli heti sellaisen version, että laittaa tuon läpinäkyvän giffin tilalle jonkun ei-niin-kivan kuvan jolle sitten CSS:llä display: none; :) En sitten tiedä toimiiko.

Gwaur [19.05.2005 20:34:47]

#

Ainahan kuvasta voi ottaa screenshotin. Siinäpähän estelet print screen -nappulan käyttöä mitenkään.

Metabolix [19.05.2005 20:37:39]

#

Kyllä ne kuvat Temporary Internet Files -kansiosta löytyvät, tai sitten voi kaivaa koodista osoitteen. Kopiointia ei voi estää, jos haluaa kuvan olevan näkyvillä (ja miksi laittaa kuva nettiin, jos se ei ole näkyvillä?)

ajv [19.05.2005 20:43:19]

#

Heti hirvee vinetys :/ Viestini pointti ei ollut "miten estää kuvan kopiointi" vaan "miten tehdä hyvä källi kaverille". Menkää tonne, hus: http://irc-galleria.net/channel.php?channel_id=707213

Gwaur [19.05.2005 21:57:51]

#

Ei munkaan viesti ollu vastaus sinun viestiisi, vaan tämän ketjun aloitusviestiin. :)

Tempfile [20.05.2005 00:47:05]

#

Tuo miettisen mainitsema giffi-kuvan päällelaitto on itse asiassa sivuvaikutus eräästä kikasta, jolla IE:n saa ymmärtämään PNG-kuvien läpinäkyvyyttä suhteellisen vähällä vaivalla, käyttäen IE:n dx-filttereitä. Huomasin kerran kun kokeilin, aika hassu tapaus.

hemuli [20.05.2005 09:42:27]

#

Miten tuon giffi-kuvan teko sitten käytännössä? En ole kuullut dx-filttereistä.. :/ pystyykö homman tekemään html:llä vai tarviiko se javaa tai php:tä tai muuta? Älkää vielä menettäkö hermojanne...

msdos464 [20.05.2005 10:50:37]

#

Tuon JS virityksen saa helposti kierrettyä välilyönnin avulla tai katsomalla lähdekoodin, flahsista saa kopioitua datan sopivalla ohjelmalla jne. :P

Yksi sivu oli aika hyvin suojattu ettei nähnyt lähdekoodia, en oikein tiedä miten se toimi mutta lähdekoodin sai näkyviin vain temp filuista. Vaikka kokeili jollain editorilla avaa suoraan http://... niin ei näkyny mitään :S

Blaze [20.05.2005 12:40:47]

#

hemuli kirjoitti:

Miten tuon giffi-kuvan teko sitten käytännössä?

Kuvankäsittelyohjelmalla.

msdos464 kirjoitti:

Yksi sivu oli aika hyvin suojattu ettei nähnyt lähdekoodia, en oikein tiedä miten se toimi mutta lähdekoodin sai näkyviin vain temp filuista. Vaikka kokeili jollain editorilla avaa suoraan http://... niin ei näkyny mitään :S

Varmaankin pälli referrer-tarkistus.

hemuli [20.05.2005 14:22:49]

#

Joo no sain tuon yhden ehdotuksen toimimaan ja saa kelvata ainakin tällä hetkellä.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta