Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: Sivujen suojauksista...

Sivun loppuun

Wizard [28.05.2004 14:26:26]

#

Ja taas uusi aihe:

Haluan poistaa sivultani kuvien kohdalta pois Explorerin ärsyttävän ominaisuuden eli kuvatyökalurivin. Selaimeni näyttää sen edelleen vaikka JS:llä poistin toolbarin pois käytöstä, kyseessä ei olekaan siis sama asia.

Miten saan tuon disabloitua?

rotta [28.05.2004 16:53:57]

#

ie:ssä saat sen pois lisäämällä head osaan seuraavan rivin
<meta http-equiv="imagetoolbar" content="no">

Blaze [28.05.2004 17:15:49]

#

Tools > Internet Options > Advanced > Ruksi pois Enable Image Toolbar

Wizard [28.05.2004 18:17:38]

#

Jeh. Löysin tuon metan kun googletin.

Seuraava onkin jo astetta vaikeampi eli kuinka poista Prt Scr nappula pois käytöstä hetkeksi (eli aktiivisen selaimen kohdalta). Hmm...

Blaze [28.05.2004 18:40:03]

#

Wizard kirjoitti:

Seuraava onkin jo astetta vaikeampi eli kuinka poista Prt Scr nappula pois käytöstä hetkeksi (eli aktiivisen selaimen kohdalta). Hmm...

Paljon helpompaa on nappasta ne kuvat selaimen cachesta, ku ruveta printscreenailemaan.

Kuvien tallentamista veppisivulta ei voi estää. Live with it.

T.M. [28.05.2004 18:44:58]

#

rotta kirjoitti:

ie:ssä saat sen pois lisäämällä head osaan seuraavan rivin
<meta http-equiv="imagetoolbar" content="no">

Wau, jos tuo toimii, niin kiitttos paljon!

Onneksi poistin tuon ominaisuuden heti kun sen huomasin... Mutta tuosta koodista saattaa olla joskus apua jos ei halua kirjoittaa opasta miten tuon helvetin paskan ominaisuuden saa pois.

Wizard [28.05.2004 18:45:50]

#

Kaikkea ei voi estää, tiedän.

Mutta olen jo estänyt ALT & CTRL buttoneiden käytön, hiiren oikean nappulan, Save as komennot ja valikot, lähdekoodia ei pysty katselemaan ja pystyn jopa estämään selainta tallentamassa sivuja välimuistiin. Ainoa mikä vielä puuttuu on se, että estän Prt Scr näppäimen käytön sekä leikepöydän käytön. Tiedän, että se on mahdollista, mutta tiedon etsintä on hankalaa...

Mutta noiden estämisten jälkeen voin sanoa, että peruskäyttäjä EI kopioi sivuilta mitään materiaalia. Jos joku haluaa alkaa kuvaamaan kameralla monitoria, niin siitä vaan, mutta hankalaa on...

T.M. [28.05.2004 18:46:51]

#

Voinpa sanoa että mitä tahansa mitä laitat nettiin, voidaan myös kopioida, ellei se ole käännetty ohjelmanpätkä.

Edit: On niitä ohjelmiakin jotka ottavat kuvankaappauksen, joten tuon näppäimen estäminen ei auta.

Wizard [28.05.2004 18:49:57]

#

Idea on se, että PERUSKÄYTTÄJÄ ei kopiointia pysty tekemään. Guruille ei voi mitään. Mutta voidaan sanoa, että kopiointi on tehty hankalaksi ja kun kyseessä on käyttöliittymä tietokantaan jossa on satojatuhansia rivejä, niin kopioipa sitten siinä kaikkea matskua... ;)

Blaze [28.05.2004 18:52:01]

#

Wizard kirjoitti:

Mutta olen jo estänyt ALT & CTRL buttoneiden käytön, hiiren oikean nappulan, Save as komennot ja valikot, lähdekoodia ei pysty katselemaan

Aika paska selain semmonen, joka antaa tommosia temppuja tehä.

/me <3 Opera

sooda [28.05.2004 18:59:53]

#

Blaze kirjoitti:

Aika paska selain semmonen, joka antaa tommosia temppuja tehä.

/me <3 Opera

Samoin :P Operaa parempaa ei ole, eikä IE ole Selain.

remontti-reiska [28.05.2004 19:03:06]

#

On se selain ja kohtuullisen hyväkin sellainen päältäpäin, mutta sisällä on ongelmia, pahoja ongelmia, jos olen oikein käsittänyt.

sooda [28.05.2004 19:14:55]

#

Kumpi niistä? :D

remontti-reiska [28.05.2004 19:29:07]

#

Päätteleppäs hetki. Jos sanot, että IE ei ole selain, niin mitä siitä voi päätellä?

sooda [28.05.2004 19:32:27]

#

aijjo katos heh en lukenut oikeen järjellisesti tota sun lausetta... näköjää jotenki vain... öö... joka kolmannen sanan tjsp :D keskityn vähän liikaa tähän soodaamiseen nyt... :P

sqwiik [28.05.2004 20:10:45]

#

Jos oikein epäilen, niin nuo suojaukset toimivat scriptikielellä (Java-, VBscript. Olen itsekin leikkinyt niillä lukiossa). Ja niiden päältäkytkemisen osaa (miltei) kuka hyvänsä. Vai miten olet estot kasannut? Ja uskon voivani sanoa, että Print Screen-nappulaa et saa disabloitua nettisivulta/tms käsin.

Wizard [29.05.2004 01:12:41]

#

sqwiik kirjoitti:

Jos oikein epäilen, niin nuo suojaukset toimivat scriptikielellä (Java-, VBscript. Olen itsekin leikkinyt niillä lukiossa). Ja niiden päältäkytkemisen osaa (miltei) kuka hyvänsä. Vai miten olet estot kasannut? Ja uskon voivani sanoa, että Print Screen-nappulaa et saa disabloitua nettisivulta/tms käsin.

Saa toki disabloitua, mutta sitten ei toimi sivutkaan.

Kaikki muut nappulat pystytään kytkemään pois päältä paitsi Prt Scr. Poistin kaikki valikot käytöstä ja navigointi järjestelmä on riittävän hyvä. Pikanäppäimiä ei pysty käyttämään joten ainoa keino kopioida dataa sivuilta on siis käyttää joko Prt Scr nappulaa tai ottaa kameralla kuva. Ulkoiset ohjelmat ottavat kaappauksia monesti pikanäppäimillä, mutta mitenkä otat kun niitä ei voi käyttää. ;)

Kunhan vain löydän sen millä saan estettyä leikepöydän käytön jollakin tapaa. Voidaan siis sanoa, että datan kopiointi on oikeasti vaikeaa ja sen eteen pitää nähdä vaivaa. Miksi joku haluaa edes dataa kopioida, koska kaikki on Copyrightin alta. Eli turha valittaa siitä, että ei voi kopioida. Niin kauan kuin vain selaa tietoa, niin ei tule virheilmoituksia, mutta muuten...

sooda [29.05.2004 10:32:08]

#

Itse vihaan sellaisia sivuja joissa on jonkinnäköisiä hiirinappula/control/alt/tms estoja. Jos sellainen löytyy niin häivyn äkkiä :D

kasetti [29.05.2004 10:45:49]

#

Monesti erilaiset estot saattavat houkutella yrittämään niiden kiertämistä... Erilaisilla varoitusteksteillä voidaan säikäyttää monet.

"Sivujen sisällön kopioiminen on laitonta. Väärinkäytöksistä rankaistaan Suomen lain pykälän 54 momentin b mukaisesti"

No ehkä ei noin rankkaa kuitenkaan...

Linkku [30.05.2004 17:57:38]

#

Kerroppa mulle semmonen sivu miltä ei voi kopioida mitään. Toimiiko sivut Operassa ja Firefoxissa? Ovatko sivut validia koodia?

Tempfile [30.05.2004 18:17:37]

#

Mikä on niin tärkeää, että sen kopiosuojauksen vuoksi pitää nähdä tuollainen vaiva? Se on sitäpaitsi hukkaan heitettyä työtä, sillä jos tiedon pystyy yleensäkään näkemään, sen pystyy myös kopioimaan.

leftover [30.05.2004 18:47:37]

#

Ja lisättäköön vielä legendaarisen Kevin Mitnickin kommentti "Se mikä on ihmisen tekemä voidaan ihmisen toimesta murtaa" että siihen malliin ihan vapaasti suojailemaan omia binäärisiä hengentuotteita...

Wizard [30.05.2004 21:59:05]

#

Tärkeintä on vain pystyä estämään normaalien käyttäjien kuvien kopiointi. Normaali käyttäjä ei ala kuvia kopioimaan jos siinä on hiemankin estoja.

Kun isken normaalin ällitällin käyttämään järjestelmää ja sanon, että kopioi tuo kuva tuosta. Ensin hän painaa hiiren oikeaa => ei toimi. Sitten hän kokeilee CTRL+A ja muita pikanäppäin yhdistelmiä => ei toimi. Ei ole valikoita käytettävissä joten ei pysty sieltäkään kokeilemaan.

Ainoa mahdollisuus on siis käyttää Prt Scr nappulaa, mutta kunhan saisin jotenkin estettyä tuon koko näppiksen käytön tai oikeastaan riittäisi leikepöydän käytön estäminen (tai sitten sinne kopioidaan ihan jotain muuta). Kaikki muut selaimet reagoivat noihin estoihin paitsi Opera. Jos vain saisin aikaiseksi scriptin jolla estetään Operan käyttö kun halutaan katsella isompia kuvia...

JavaScriptin käyttö on pakollista, muuten et pysty katselemaan kuviakaan. Ongelmana on yksinkertaisesti se, että yleensä pienet ja nuoret tytöt (alle 16v ja 99.9% tyttöjä) kopioivat kuvia ja esittelevät ne ominaan omilla sivuillaan (Copyright teksteistä huolimatta jne). Yleinen ongelma sillä "alalla" mihin kyseinen sovellus on menossa.

Kuinka moni nuorempi neiti alkaa sitten kiertämään noita suojauksia ja oikeastaan kuinka monella on TAITOA siihen?

Ei millään pahalla, mutta jotkut yrittävät päteä täällä esittelemällä puhki kuluneita fraaseja, että kaiken pystyy kopioimaan ja estot kiertämään. Sitä varten kysytään, että onko mitään mahdollisuuksia estää tämä tai tiedetäänkö mitään hyviä keinoja. Itse tiedän tasan tarkkaan, että kaiken pystyy avaamaan ja selvittämään sekä kopioimaan jos niin vain halutaan. Olenpa itse väsäillyt tietoturvaa työksenikin pari kolme vuotta sitten (laitetasolla) pk -yrityksille ja vähän isommillekin sekä siinä sivussa sitten tehnyt kaikkea mikä liittyy SQL:ään ja tietoliikenneverkkoihin.

Suurin osa teistä on vain niin nuoria, että teitä ei kiinnosta ettekä tajua sitä mitä vaaditaan elävässä elämässä. Oletteko koskaan ajatelleet sitä, että jos teette jonkun hyvän sovelluksen ja haluatte siitä rahaa. Sitten menette Tallinnan torille ja sitä myydään siellä pilkkahintaan ettekä te saa penniäkään. Ok, raha ei kasva puissa, mutta ei sitä sada taivaastakaan. Seuraavan kerran kun harrastatte piratismia ja kopioitte vaikka jonkun koodia ilman lupaa, niin ajatelkaa sitä työmäärää minkä joku on sen eteen tehnyt.

Minäkin autan mielelläni ja kerron sekä kirjoitan vaikka koodiakin ilman erillistä korvausta JOS sitä vain kysytään. Mutta jos ilman minun lupaani tai hyväksyntääni kopioidaan surutta tuottamiani asioita (ja huomaan sen), niin voi olla varma, että palaan asiaan.

Mutta se siitä. Takaisin sorvin ääreen...

Grey [30.05.2004 22:10:38]

#

Wizard kirjoitti:

Jos vain saisin aikaiseksi scriptin jolla estetään Operan käyttö kun halutaan katsella isompia kuvia.

Estä Operan käyttö ja voin luvata että väsään sellaisen ohjelman, joka kiertää kaikki nuo suojauksesi, on helppo käyttää ja laitan sen sellaiseen paikkaan levitykseen, että sen jälkeen jokainen peruspeelo pystyy kopioimaan nuo sivusi.

Toisaalta, tuo Operan esto on tarpeetonta, koska peruspeelot eivät käytä mitään muuta kuin Exploreria, eivätkä osaa käyttää vaihtoehtoisia selaimia..

-Grey-

Wizard [30.05.2004 22:20:42]

#

No voisin tehdä vaikka jotain tämän suuntaista:

<?php

if ( $HTTP_USER_AGENT == "Opera" )
{
print "Kuvien katselua ei sallita";
}
else
{
print "kuva";
}

?>

Ja tuon jälkeen moni ei halua edes lähteä kiertämään tuota. Jos taas on välttämätön pakko haluta kopioida jotain kuvaa, niin moni hankkinee kuvan jostain toisesta lähteestä.

Ps. Todennäköisesti saatan Operan käytön estää kun halutaan katsoa kuvia isompana. Eikä tarvitse edes tehdä sitä itse sovellukseen, voin tehdä sen web serveriin suoraan. Sen ohittaminen on jo aika vaikeaa. Unix pohjaiset tuotteet ovat siitä käteviä, että niillä pystyy tekemään paljon erilaisia asioita kun vain osaa. ;)

Olga [30.05.2004 22:30:47]

#

Lienee aika tärkeitä kuvia kun noin paljon vaivaa näet... :) Entäpä miten olisi sellainen vaihtoehto että läiskäisi näytettävään kuvaan GD-kirjastolla transparentin vesileiman? Eli itse kuvaan ei sitä laiteta, vain siihen mikä näytetään. Ainakin vähän hillitsisi sitä kopioimista kun kuvaa on 'pilaamassa' tarpeeksi iso teksti.

Grey [30.05.2004 22:32:43]

#

Jooh, Wizard ilmeisemmin koodaa joitain xxx-sivuja ja.. :-D

-Grey-

Wizard [31.05.2004 00:39:37]

#

Kyllä käytän jo GD -kirjastoa.

Copyright oikeudet eivät ole turhan takia. Pyrin itse käyttämään unix/linux maailman tuotteita mahdollisimman paljon, loput tuotteet pystyn kyllä ostamaan (niillä rahoilla joita saan kun teen ja kehitän järjestelmiä).

Pelkästään Suomessa on työmahdollisuuksia ammattitaitoisille koodaajille. Tehkää vaikka yksityisyrittäjänä hommia, saa niistä aina jotain pientä rahaa. Sitten tiedätte miltä tuntuu kun joku nappula tulee ja varastaa tai omien sanojensa mukaan "lainaa" teidän lähdekoodit...

Grey [31.05.2004 00:44:01]

#

Edelleenkään et kyllä estä Operan käyttöä. Sitä paitsi, se ei paljoakaan hyödytä kun ne nappulat eivät varmastikaan käytä IE:ta kummempia selaimia. Saat vain vihaiset Opera-käyttäjät kimppuusi.

-Grey-

Antti Laaksonen [31.05.2004 00:57:16]

#

Ymmärrän hyvin, että kuvien luvaton kopiointi harmittaa. Kuitenkaan oikea ratkaisu ongelmaan ei mielestäni ole rajoittaa sivujen käyttö tiettyihin selaimiin - varsinkaan kun suojaus ei silloinkaan ole kunnollinen. Jos asiallinen kopioinnin kieltävä teksti ei tehoa, voit kai ottaa yhteyttä nuoriin ja heidän vanhempiinsa. Irksomen ehdotus on myös hyvä, riippuen tietenkin siitä, minkätyyppisiä kuvat ovat.

leftover [31.05.2004 08:20:06]

#

Wizard kirjoitti:

Pelkästään Suomessa on työmahdollisuuksia ammattitaitoisille koodaajille. Tehkää vaikka yksityisyrittäjänä hommia, saa niistä aina jotain pientä rahaa. Sitten tiedätte miltä tuntuu kun joku nappula tulee ja varastaa tai omien sanojensa mukaan "lainaa" teidän lähdekoodit...

Itse toimin yksityisyrittäjänä, ja itse tarjoan näille kyseisille nappuloille skriptejä ilmaiseksi yksityiskäyttöön ja/tai itseopiskelun tueksi. Olen myös luovuttanut mm. nettikauppani koodin eräälle opiskelijalle enkä silti missään ole nähnyt "epäilyttävää" nettikauppamyyntiä. Varmasti jollain nappulalla muhii päässä ajatus sivumuokkaimeni ulkonäkömuokkauksesta ja myymisestä eteenpäin, mutta kyllä ne nappulat pääsääntöisesti on hyvän tahtoisia kunhan heitä ei pyritä liiaksi rajoittamaan (aivan kuten kasettikin sanoi). Rajoitukset luovat haasteita ja haasteet on pakko voittaa.

Mutta nyt alkaa menemään jo melkein uskon sotien puolelle harhautuen pahasti aiheesta. Tämä ei ollut tarkoitettu provoksi, ainoastaan oma näkemykseni avoimuudesta.

MMikael [01.06.2004 00:11:20]

#

Onhan noita suojia nähty. Itse olen ottanut sen kanna että en julkaise kuvaa/koodia jota en halua muiden kopiovan koska ei sitä tekijän oikeus mitenkään suojaa.

Kopion ottaminen kun on aivan lailista jos se on julkaistu esim netti suvuilla joka on julkaisu. Kiellettyä on vain kuvan/koodin julkaisu uudelleen tai käyttö ilman tekijän lupaa.

Ainut hyvä suoja julkaistulle materiaalille on se että jokun muukin tietää sinun tehneen sen.

Linkku [02.06.2004 08:29:57]

#

Wizard kirjoitti:

Kun isken normaalin ällitällin käyttämään järjestelmää ja sanon, että kopioi tuo kuva tuosta. Ensin hän painaa hiiren oikeaa => ei toimi. Sitten hän kokeilee CTRL+A ja muita pikanäppäin yhdistelmiä => ei toimi. Ei ole valikoita käytettävissä joten ei pysty sieltäkään kokeilemaan.

Mutta sitten painetaan View Page Source ja katotaa mistä kuva on ladattu.

Wizard kirjoitti:

Ainoa mahdollisuus on siis käyttää Prt Scr nappulaa, mutta kunhan saisin jotenkin estettyä tuon koko näppiksen käytön tai oikeastaan riittäisi leikepöydän käytön estäminen (tai sitten sinne kopioidaan ihan jotain muuta). Kaikki muut selaimet reagoivat noihin estoihin paitsi Opera. Jos vain saisin aikaiseksi scriptin jolla estetään Operan käyttö kun halutaan katsella isompia kuvia...

Kyllä javascriptilla saa semmosen että se kopioi jotain tekstiä leikepöydälle, mutta se toiminee vain IE:ssä

Wizard [03.06.2004 16:20:37]

#

Linkku kirjoitti:

Mutta sitten painetaan View Page Source ja katotaa mistä kuva on ladattu.

Eipä näy. Kuvaa ei myöskään pysty suoraan katsomaan kansiosta, koska se on estetty tietyillä metodeilla.

Ah, kuinka yksinkertaista. =)

Linkku kirjoitti:

Kyllä javascriptilla saa semmosen että se kopioi jotain tekstiä leikepöydälle, mutta se toiminee vain IE:ssä

Normaali ällitälli ei tuollaisia edes pysty tekemään.

Linkku [03.06.2004 17:32:12]

#

Wizard kirjoitti:

Linkku kirjoitti:

Mutta sitten painetaan View Page Source ja katotaa mistä kuva on ladattu.

Eipä näy. Kuvaa ei myöskään pysty suoraan katsomaan kansiosta, koska se on estetty tietyillä metodeilla.

Ah, kuinka yksinkertaista. =)

Miten niin "ei näy"? Kerro mulle sivu jonka lähdekoodin kattominen on estetty.

Ja ton kuvan kattomisen pystyy estämään tietyillä kikkailuilla.

Wizard [03.06.2004 17:59:58]

#

Linkku kirjoitti:

Miten niin "ei näy"? Kerro mulle sivu jonka lähdekoodin kattominen on estetty.

Ja ton kuvan kattomisen pystyy estämään tietyillä kikkailuilla.

Ei lähdekoodin katsomista ole estettykään.

Mutta kuvan tietoja ei pysty koodista kaivamaan. Se tuli puoli automaattisesti näköjään kun kikkailin GD kirjastoilla (joista on keskusteluja täällä jonkin verran). Ei näy kuvanlähteenä muuta kuin PHP sivu ja siitä kuvan lähteen arvaaminen ja kaivaminen onkin jo kova sana. ;)

Kuvan katsomisen suoraan kansiosta taas on estetty ihan puhtaasti laitteisto/web palvelin tasolla joten sen ohittaminen vaatii jo muunlaisia taitoja.

ajv [03.06.2004 19:53:24]

#

Wizard kirjoitti:

Ei näy kuvanlähteenä muuta kuin PHP sivu ja siitä kuvan lähteen arvaaminen ja kaivaminen onkin jo kova sana. ;)

Nyt en ihan käsittänyt... Jos sulla on siis esim seuraava viritys:

<img src="nayta_kuva.php?id=6&lisaa_hamaysta=vaikka_kuinka_paljon" alt="">

Niin tuostahan nyt osaa lapsikin ottaa kuvan talteen menemällä "sivulle" nayta_kuva.php?id=6&lisaa_hamaysta­=vaikka_kuinka_paljon, vai miten olet tuon estänyt?

Wizard [03.06.2004 20:01:34]

#

ajv kirjoitti:

Nyt en ihan käsittänyt... Jos sulla on siis esim seuraava viritys:

<img src="nayta_kuva.php?id=6&lisaa_hamaysta=vaikka_kuinka_paljon" alt="">

Niin tuostahan nyt osaa lapsikin ottaa kuvan talteen menemällä "sivulle" nayta_kuva.php?id=6&lisaa_hamaysta­=vaikka_kuinka_paljon, vai miten olet tuon estänyt?

Käyttämällä piilomuuttujia sekä muuta testattavaa tietoa. Tämä on lähes koko järjestelmän kattava joka takaa lähinnä sitä, että tullaan sisään "etuoven kautta eikä ikkunasta".

Meitsi [04.06.2004 17:38:46]

#

Kuvatyökalurivin saa myös pois img-tagin galleryimg-parametrillä. Siihen piti kai laittaa true tai false.

NiLon [05.06.2004 06:34:51]

#

Miks sulla on julkiset sivut jos niistä ei saa kopioida mitään...

Wizard [05.06.2004 11:58:40]

#

NiLon kirjoitti:

Miks sulla on julkiset sivut jos niistä ei saa kopioida mitään...

Se että on julkiset sivut ja se että niistä saa kopioida jotain, niin EI ole sama asia.

Sinä et saa periaatteessa kopioida miltään sivulta mitään jos siihen ei erikseen anneta lupaa. Itse asiassa olen osaa tuosta sivustosta kokeillut käytössä nyt hieman toista vuorokautta eikä kukaan ole valittanut siitä, että sieltä ei pysty kopioimaan. Ensimmäiseksi vuorokaudeksi saldo oli aika hyvä: 7000 sivulatausta.

Jimsteri [05.06.2004 14:49:34]

#

Et Wizard haluaisi kertoa sivujen osoitetta? Ihan vain mielenkiinnosta että minkalaiset sivut vaativat tommoiset salaukset :)
Ja yksi asia joka voi aika tehokkaasti kiertää nuo estot on "Dillo" niminen selain joka ei tue minkään laisia scriptoja/php ja muuta.
Ja mitä joku muka kopioisi sinun sivujesi koodista, mitä ei muualta jo saisi? Html on standartisoitu niin hyvin että kaikki komennot ovat kyllä netissä ja Php-scriptat samoin.
Kuvia tietenkin voi joku varastaa mutta sille nyt ei juuri muutenkaan mahda mitään.. Ja kotisivujen koodin varastamisesta on vaikea oikeastaan edes syyttää ketään kun ottaa huomioon sivujen nykyisen määrän, niin luultavasti lähes samanlaisia sivuja kyllä löytyy.
Mutta olisihan se toisaalta nähdä kun joku "nubiaani" menee räpeltämään hyvän suojauksen kanssa ^_^
Oho tulipas taas pitkä posti, mutta olikin ihan mielenkiintoinen aihe.

tkarkkainen [06.06.2004 12:35:30]

#

Hetkonen? Wizard voisitko hieman selittää tätä kuvien kopioinnin estävän PHP-skriptin teoriaa? Jos sivulla on kuva, selain ottaa img-tagista sen osoitteen, ja palvelin lähettää kuvan selaimelle aivan tavallisen HTTP-pyynnön yhteydessä. Miksi siis ei toimisi, että sen img-tagin sisällön pistää osoiteriville?

Niin ja milläs se välimuistiin tallentaminen on estetty? Ja olisi tosiaan ihan kiva saada osoite sinne sivuillesi.

Linkku [07.06.2004 09:41:36]

#

tkarkkainen kirjoitti:

Hetkonen? Wizard voisitko hieman selittää tätä kuvien kopioinnin estävän PHP-skriptin teoriaa? Jos sivulla on kuva, selain ottaa img-tagista sen osoitteen, ja palvelin lähettää kuvan selaimelle aivan tavallisen HTTP-pyynnön yhteydessä. Miksi siis ei toimisi, että sen img-tagin sisällön pistää osoiteriville?

Niin ja milläs se välimuistiin tallentaminen on estetty? Ja olisi tosiaan ihan kiva saada osoite sinne sivuillesi.

Ilmeisesti kyseessä on tämmöinen viritelmä <img alt="" src="sivu.php" /> ja sivu.php lataa kuvan jostain mitä käyttäjä ei voi tietää ja muuttaa headerin tyyppiä.

Ja sitten vielä semmoinen että miten olet estänyt sivujesi tulostamisen. Itse hoidin sen css:llä näin <style type="text/css" media="print">body { visibility: hidden; }</style>
Se menee vaan hankalaksi jos kytkee css:n pois päältä.

tkarkkainen [09.06.2004 12:39:58]

#

Mutta yhä edelleen, jos vaan laittaa tuuon sivu.php:n selaimen osoiteriville (koko muu osoite mukaan), niin kuva näkyy yhä edelleen, ja sen saa siitä tallennettua. Ei se suojaa mitään.

Teme [13.06.2004 03:04:03]

#

Et kyllä pysty estämään Operankaan käyttöä tolla PHP-skriptalla. Et mitenkään, koska ainakin Operassa, joka minulla on sisältää ominaisuuden, että saa päättää minä selaimena se tunnistautuu. Eli sun melkeen sit kannattais pistää jokasen sivun alkuun pätkä:

<?php
die();
?>

Koska Operan käyttöä et tule ikinä saamaan estetyksi.

Kippo [17.06.2004 00:55:47]

#

Kyllähän PSP:ssä esimerkiksi on ajastettu Screen Capture.

Hullua nähdä noin paljon vaivaa kyllä, linkki olisi kiva, jotta nähtäisiin mitä puuhaat.

nD [23.06.2004 13:49:16]

#

Jos ne jonkun kuvan näkee sun sivulla, se on niilä cachessa


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta