Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Netissä vikaa

TETRIS [16.04.2005 21:23:58]

#

Formatoin eilen koneeni käyttiksen kovon ja pistin Windows XP:n (SP2) uudestaan sille. Kone ja netti toimi oikein loistavasti n. 9h (+ monta boottia satunnaisin väliajoin) jonka jälkeen netti mystisesti lakkasi toimimasta.

Ongelmat alkoivat siitä kun Kerion palomuuri antoi errorin: "can't connect to DB server" tai jotakin tuollaista. Netti ei toiminut. Boottasin ja taas tuli sama errori. Kokeilin Kerioon korjaavaa asennusta, mutta ei toiminut. Sen jälkeen kokeilin ihan clean installia... ei mitään eroa. Lopuksi pistin ZoneAlarmin, mutta netti ei vieläkään toiminut.

Kokeilin samana päivänä toisella lähes samalla kokoonpanolla ja samalla asennus rompulla asennetulla koneella ja netti toimi loistavasti. Kyseisessä koneessa on myös aivan samat ohjelmat (Kerion palomuuri yms.) ja netti on toiminut aivan loistavasti joten ainakaan ISP:n vika tuo ei ole.

Kokeilin myös vaihtaa netti toimimattoman koneen integroidun verkkokortin tilalle "normaalin" PCI paikkaan menevän kortin, mutta sekään ei hyödyttänyt mitään.

Kokeilin vaihtaa verkkokaapelia ja pistää kaapelin kiinni suoraa reitittimeen hubin kautta "kiertämisen" sijaan.

Molempiin, integroituun ja normaaliin verkkokorttiin olen päivittänyt ajurit ilman minkäänlaista tulosta.... XP:n korjaus asennuskin on tehty.

Isän ja isän kaverin kanssa on yritetty konffejakin sorkkia lähes koko päivä.

Oudointa tässä on se, että kone pystyy pingaamaan ihan hyvin, mutta se ei vastaanota/lähetä mitään muuta. ipconfigillakin tulee ihan oikeat tiedot. Lopuksi huomasin, että ZoneAlarmin logeissa näkyi, että se on blokannut kokoajan ainakin jotakin tulevaa liikennettä. Kokeilin ottaa muurin pois, mutta tämäkään ei auttanut.

Kaikkien kohtien ennen ja jälkeen boottasin koneen. Jääkö tässä siis ainoaksi vaihtoehdoksi wintoosan täysi uudelleen asennus?

Meitsi [16.04.2005 21:28:32]

#

Onkos windowsin palomuuri päällä?

TETRIS [16.04.2005 21:53:27]

#

Muun palomuurin ollessa päällä (Zone tai Kerio) se oli pois päältä. Kokeilin myös täysin palomuurittomana, mutta ei sekään toiminut >:/

EDIT: Kyllä tämä menee nyt uudelleen asennukseksi... varmaankin korjaus asennus teki koneen epävakaaksi.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta