Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Sen siitä saa kun leikkii

Sivun loppuun

raezel [13.04.2005 18:38:58]

#

Eipä ollut pitkää ikää luvassa vanhalle Pentium rontille kun se minuun käsiini saapui(niin, juuri se kone Lurah).

Silmät asennusinnosta hehkuen kanniskelin koneen kotiini, ja katselin hieman BIOS-asetuksia. Kaikki näytti olevan kunnossa ja prosessoritehoksi ilmoitettiin 100 Mhz. Siitähän heti heräsi mieleeni idea, että jossain kaapinpohjalla makoili 133 pentium prossu. Hetken etsinnän jälkeen prossu löytykin, ja tyytyväisenä läimin sen koneeseen kiinni. BIOS kuitenkin ilmoitti edelleen 100 Mhz. Tästä lannistumatta aloitin järjestelmällisen säätämisen jumppereilla, ja hetken päästä olikin jo prosessoritehon arvot muuttunnet, tosin alaspäin. Nyt siellä komeili 75 Mhz. Noh, pieni jumpperin siirto vasempaan ja oltiinkin jo 90:ssä. Nyt oli jo onnistuminen lähellä. Vielä yksi siirto.. Kone hyrräsi käyntiin, mutta ei antanut näytölle signaalia.

Eipä siinä mitään, jumpperit takaisin alkuperäisiin asetuksiin, ja kone päälle. Ei vieläkään kuvaa. Vain iloinen *bip**bip**bip**bip**biip* ääni koneesta, toistuen noin minuutin välein. Tässä vaiheessa valtasi mieleni ihmetys, kyllähän sen perusasetuksilla olisi pitänyt toimia. Noh, kokeilinpa sitten viimesintä toiminutta yhdistelmää (90 Mhz). Sama reaktio. Pitkän testirupeaman jälkeen, on huomioni se, että jos jumpperit ovat asennossa josa koneen tulisi toimia, saa se aikaan vain edellämainittuja piippauksia. Muissa asennoissa se ei edes piippaa. Siinä se pirulainen nyt piippailee, ja minun on pakko tunnustaa tappioni.

Tämän tarinan opetus. Älä leiki liikaa.

Ja vielä loppuun kysymys, onkos muut onnistuneet vastaavanlaisissa kämmeissä asennus/testi/yms puuhissa? Kertokaa toki rohkeasti.

Blaze [13.04.2005 18:55:42]

#

Heh, no onneks ei ollu uus kone. Koititko sitä vanhaa (100MHz) prossua enää siinä? Jos se oli prossu, joka kosahti, eikä emo.

Grey [13.04.2005 19:18:06]

#

Outoa, moisen ei pitäisi ihan kerrasta konetta tuhota. Olen nimittäin säätänyt tuollaisia kyllä itsekin. Viimeksi laitoin taajuudet oikein 166 Mhz prossulle (Intel) ja kyllä parikin kertaa tuli väärät taajuudet. Olen jopa omiakin säätänyt ja eikä mitään. Mitä nyt BIOS varoittanut oudosta kellotaajuudesta. Koeta muuten nollata BIOS tai kokeilla alkuperäistä prossua alkuperäisillä asetuksilla..

-Grey-

raezel [13.04.2005 20:01:00]

#

Juu alkuperästä prossua koitin ja koitinpa vielä kolmattakin prossua jonka kaapista löysin. Tuo BIOS:in nollaaminen saattaisi hyvinkin auttaa, mutta en ole millään tavalla tietoinen miten se tuossa rontissa tehdään(kun ei ole emon ohjekirjaa).

Blaze [13.04.2005 20:37:03]

#

Ota yöksi patteri pois, jo on ihme, jos ei nollaannu :)

ipe [13.04.2005 21:11:46]

#

Mun oma kämmi:
Eli mul on käyttökoneena tämmönen ihan kunnon kone. Noh joskus sit innostuin warettaa vähä liikaa ja 80g kovo täytty. Tilaa piti saaha nopeesti lisää ja siks lisäsin 10g ide kovon 80g sata kovon rinnalle. Kaikki näytti toimivan kun kävin biossissa tunnistamassa sen 10g kovon, mutta kun koitin käynnistää konetta, niin kone ei tunnistanut mitään laitteita. Siinähän sitä sit mietittiin jotain 2vk ja todettiin että biossit on jotenkin vaurioituneet, sillä sieltä ei enää löytynyt ollenkaan mitään mestaa mistä voisi tunnistaa sata kovoja. Lopulta päätettiin viedä kone huoltoon. Huollossa vain sanottiin että emo on rikki. Uus emo takuusta tilalle. Lähetin emon Akibaan ja odotin jotain 4vk, mut mitään ei kuulunut. Odotin lisää jotain 2vk mutta mitään ei kuulunut. Sit soitin Akibaan ja sieltä sanottiin et ne on lähettäny emon maahantuojalle, mutta sieltä ei oo tullu mitään takas ja että ne pistää tulemaan jonkin toisen emon tilalle. Vaihteeksi odotin 3vk, mutta mitään ei kuulunu. Soitin taas akibaan, ja sieltä sanottiin et ne lähettää uuden emon. Odotin taas pari viikkoa, mutta mitään ei kuulunut. Ja taas soitin akibann, tällä kertaa sanoivat että laittavat 120€ tilille ja sillä saadaan ostaa ite uus emo. No käyhän se näinkin :D

raezel [13.04.2005 21:46:15]

#

Blaze kirjoitti:

Ota yöksi patteri pois, jo on ihme, jos ei nollaannu :)

Tuli kyllä itselläkin mieleen, mutta patteri on emossa kiinni jollain metallihärpättimillä ilman siis mitään irroitusmekanismia. Eli sen jos ottaa irti niin ei sitä oikein viitsi teipilläkään laittaa takaisin.

E.K.Virtanen [13.04.2005 22:43:40]

#

Raezel, joops, mitäs tuohon sanomaan sitten enään =)

Tosin itellä tämä 600mhz kone, joka oli aikoinaan sitten jummperoituna.
Hoksasin sitten kotelon sisäpuolella teipin josta näki miten jumppereiden pitäisi olla mikäli on 800mhz prossa...hmm...mitäs jos...ja eikun jumpperit "kaakkoon".

Kone hyrräsi käyntiin kivasti. Mhz näytti 600 ja kaikenmaailman testit osoittivat ettei edistystä ollut tapahtunut. Suuntaan taikka toiseen.

No, ei sitä sitten kannata tuolla 800mhz tehoilla pitää jumpperoituna, pistin kaiken takaisin kuten oli ollut (paperilla oikein paikat muistissa), kone käyntiin ja tupakille käymään.

Pääsin takaisin niin kone teki juuri tuota raezelin mainitsemaa "biibittämistä".

Valehtelematta 5 kertaa otin jummperit irti ja laitoin takaisin. Samaa "biibitystä" joka kerta. Meinasin jo soittaa kaverille joka näistä emolevyistä tms. tietää 100x enemmän kuin minä, kun tuli mieleen että kokeilempa vielä tuolla 800mhz asetuksella. Toimi, ja sillä mennään vieläkin...tosin tehot vain 600mhz luokkaa.

InvalidCo [14.04.2005 10:25:30]

#

Itselläni vanhassa 75 mhz (vai hz, en muista) yhtenä päivänä kone valitti että COMMAND.COM puuttui :DD. Sitten se kysyi että missä se COMMAND.COM on, ja keksin laittaa siihen C:\WINDOWS\WIN.COM :DD. Nyt kone rullaa ihan hyvin, mutta DOSsin komentojono puuttuu... :DD

ville-v [14.04.2005 12:17:53]

#

Ihan kuin olisin kuullut tuon win.com-jutun aiemminkin...

ipe [14.04.2005 21:10:00]

#

niin tuota.. no jos kyseessä on edes jotenkin windows niin en kyllä ihmettele =D

efteri [18.04.2005 13:54:08]

#

PC-master jo se on 75hz niin vie ihmeesä museoon :D

jos joku haluaa niin multa voi ostaa 2 vanhaa konetta halvalla lähtee :)


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta