Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Suse & BitTorrent

Sivun loppuun

raezel [22.03.2005 09:23:56]

#

Näitä aloittelevien Limux käyttäjien tyhmiä kysymyksiä on vähän liiankin kanssa, mutta pakko se on kysyä. Asentelin tässä kokeilumielessä Suse 9.2 Limuxin ja onnistuin asennuksessa yms krääsässä kohtuullisen hyvin. Muutaman ohjelmankin sain kiltisti asentumaan, mutta ongelma tuli vastaan BitTorrentin kanssa. Hain RPM paketin ja asensin sen onnistuneesti, mutta torrent tiedostojen avausta en ole vielä onnistunut toteuttamaan. Ymmärtääkseni nämä .torrent tiedostot pitäisi ohjata btdownloadgui.py tiedostolle, mutta näin tehdessäni mitään ei tapahdu. Pythonin yms paketit olen asentanut, mutta homma ei vaan toimi. Olenko siis ymmärtänyt koko toimintamallin väärin, vai missä vika?

Jos nämä Linuxnyyppä kyselyt eivät ole vielä ylittäneet sietokykyänne niin ehdotuksia otetaan vastaan..

Heikki [22.03.2005 09:57:24]

#

Meneppä BitTorrentin hakemistoon (whereis bittorrent) ja kirjoita siinä python btdownloadgui.py tai python btdownloadcurses.py /home/sinä/torrenttitiedosto.torrent.

raezel [22.03.2005 15:43:19]

#

Tulokset:

Ajettaessa btdownloadgui.py seuraavanlainen herja:

Traceback (most recent call last):
  File "/usr/bin/btdownloadgui.py", line 2960, in ?
    d = DownloadInfoFrame(config,TorrentQueue.ThreadWrappedQueue(torrentqueue))
  File "/usr/bin/btdownloadgui.py", line 2315, in __init__
    self.set_size()
  File "/usr/bin/btdownloadgui.py", line 2390, in set_size
    paned_height += self.paned.style_get_property('handle-size')
AttributeError: 'gtk.VPaned' object has no attribute 'style_get_property'

btdownloadcurses.py herjasi cursejen puuttumista, mutta btdownloadheadless.py:n avulla sain tekstipohjaisen version käynnistymään. Tämä tosin heitti konsoliin n 20 kertaa saman pätkän tekstiä.

Puuttuukko minulta siis joku tuon graafisen version tarvitsema kirjasto, vai mistä on kyse?

Heikki [23.03.2005 07:32:27]

#

Btdownloadgui tarvitsee ainakin WxPython-nimisen kirjaston, ja cursessi ncurses-paketin. Ainakin ncurses löytyy yastilla.

Tosin helpommalla pääset kun lataat Azureuksen.

Minä [23.03.2005 08:59:50]

#

Se on ihan totta. Azureus vaan niin pääset paljon vähemmällä. Xandrosissa tosin Bittorrentinkin pystyy asentamaan suoraan apt-get:lla ;)

raezel [24.03.2005 09:21:10]

#

Joo tuo azureus lähti kiltisti pyörimään. Kiitoksia paljon vinkistä.

Minä kirjoitti:

Xandrosissa tosin Bittorrentinkin pystyy asentamaan suoraan apt-get:lla ;)

Tässä sitä miettinytkin että pitäisikö tuo SuSe vaihtaa Xandrosiin tai Debianiin. Mutta se jää nähtäväksi.

Linkku [24.03.2005 09:57:21]

#

raezel kirjoitti:

Tässä sitä miettinytkin että pitäisikö tuo SuSe vaihtaa Xandrosiin tai Debianiin. Mutta se jää nähtäväksi.

Ihan riippuu mitä tarvitset. Itse vaihdoin Mandraken Debianiin koska en saanut oikein mitään toimimaan, mutta silloin en paljon mitään myöskään osannut.

Sargessa on nykyään ihan hyvä installeri, jolla kädetönkin saa sen asennettua. Se ei vaan tunnista automaagisesti kaikkia laitteistoja, joten saatat joutua säätämään jotain käsin.

Ja jos se SuSe toimii hyvin niin miksi vaihtaa ja säätää lisää?

miiro [24.03.2005 10:08:18]

#

Kannattaa ottaa Debian, koska siinä on juuri se apt-get joka on hitvittävän kätevä.
EDIT: Tai ei välttämättä juuri debian, vaan joku debian-pohjainen, esim Knoppix tai Kanotix

renni [24.03.2005 10:26:16]

#

Ei se apt-get nyt mitenkään erikoinen ole. Onhan muissa distroissa vastaavia yhtä hyviä ja jopa parempia systeemejä. Myös SuSE:ssa. Ja jos oikein haluaa pervoilla niin saa niihin apt-getinkin.

Minä [24.03.2005 11:39:07]

#

Mutta jos ihan oikeesti ei vielä oikein osaa ja kyseessä on ehkä ensimmäinen tai ainakin ensimmäisistä käyttäjän linukseista, suosittelisin lämpimästi taatusti aloittelijalle helppokäyttöisintä distroa - Xandrosia

Kokeilkaapa huvikseen.

Edit: Xandros on debian pohjainen.
Edit2: Ohjelmien asennus onnistuu myös _täysin_ graafisen valikon kautta.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta