http://www.bittivuoto.net/uutiset.php4?kat=4&id=2982#Ohjelmistopatenttidirektiivi
Näin siinä sitten kävi. Olisin odottanut että vähän löytyy järkeä EU:sta. Suuryrityksille rahaa ja open source sekä pienet ohjelmistotalot pannaan! Siinä sitä "vapaata kilpailua".
Toivottavasti homma edes pysyy järjellisissä mittasuhteissa. Ja irkissä joku sanoi että menee vielä parlamentin hyväksyttäväksi (mitä ainakaan tuossa uutisessa ei sanota), eli toivoa on vielä. Pelkään kuitenkin pahinta...
Edittiä: Hieman lisää hain tietoa tuosta parlamentin hyväksymisasiasta, ja eräästä toisesta uutisesta:
Tietokone.fi kirjoitti:
...se siirtyy käsittelyn toiseen vaiheeseen, jossa siihen on vaikeampi enää tehdä muutoksia. EU parlamentti on vastustanut lakiehdotusta ja painostanut komissiota tuomaan sen uuteen käsittelyyn. Komissio on tästä kieltäytynyt, sillä se on halunnut ratkaista asian nopeassa tahdissa ministerien päätöksellä.
Saa nähdä mitä tapahtuu. Pahalta kuitenkin vaikuttaa, kun saivat runnottua sen jo osittain läpi.
Olisiko mattimeikäläisen mitenkään mahdollista tuohon enää vaikuttaa?
hunajavohveli kirjoitti:
Olisiko mattimeikäläisen mitenkään mahdollista tuohon enää vaikuttaa?
Tutkiskelin hieman, varmaan yksi keino on lähettää viestejä MEP:eille (Suomen edustajille EU:n parlamentissa), jos vaikka jotain saisivat aikaan.
Täytyypi tässä kohtapuoliin jotain lähettää.
Jaa-a, tuskin tuollaisia demoneja enää kiinnostaa pikku tekijät. Jos tuo menee totaalisesti läpi, niin saattaa meikäläiseltäkin pari ärräpäätä päästä.
Haulikko selkään ja suunta kohti Brysseliä.
Tai vaihtoehtoisesti kohti Helsinkiä, ja pistetään päättäjät katkasemaan kaikki siteet tähän "demokraattiseen" instituutioon, joka tuntuu tekevän, mitä lystää, eikä, mitä kansa tahtoo.
Kun ei tuosta oikein missään kerrota näkyvästi, niin osaako joku selittää, mitä kaikkea tuo näillä näkymin jo ehtisi kieltää, missä suhteessa ja miten pitävästi?
Eikun sitten vain patentoimaan jotain perusmuistinkäsittelyhommia, että tämä homma kääntyisi itseään vastaan. Eiköhän kun on patentoitu tarpeeksi pikkuhilpettä joka on erittäin tärkeää jonkun toisen toiminnassa, kaadu tämäkin systeemi äkkiä..
Taikka sitten vain sanomaa eteenpäin, että lopetetaan tietokoneiden käyttö tyystin. Ei käytetä edes OpenSourcea, vaan laitteiden käyttö kokonaan seis. Heitetään kaikki kalliit koneet ja ohjelmistot romuttamoihin.
Jos niin ei halua tehdä, niin sitten yhdistetään voimamme ja luodaan muutama sata erilaista uutta ja tehokasta virusta/matoa/troijalaista jotka sisältävät käskyn levitä verkossa ruuhkauttaen sitä ja leviämisen jälkeen romuttaa isäntäkoneen järjestelmän.
Oikestaan, tuo jälkimmäinen lienee se paras vaihtoehto. Sen vertaa zombikoneita että onnistunee. Lisäksi Windows-alustoissa voinee käyttää niiden päivitystä hyväkseen. Väitetään että on uusi päivitys ja sitten käyttäjä itse asentaa jotakin. Oikein ilkeiksi jos heittäydytään, niin päivitys sitten sanookin ettei käyttäjällä ole oikeuksia käyttää konettaan, ennenkuin pulittaa 250 € Microsoftin tilille patenttioikeuksista. Sen jälkeen ohjelmisto koneella jumiutetaan ja eikä systeemi enää käynnisty, paitsi tuohon ilmoitukseen. Siinä sitten ihmetellään moista ja kun käyttäjä on tarpeeksi typerä, voitte arvata mitä se tulee patenteista ajattelemaan :-D
-Grey-
Eihän tämä oikeastaan muuhun vaikuta kuin nykyisten ohjelmien kallistumiseen, sillä patenttilisenssien ostaminen maksaa - ja useimmiten paljon. Kilpailu vähenee, tarjonta vähenee. Kiitos EU, kunnioitamme sinua yhä enemmän ja enemmän!
OpenSource tulee todennäköisesti hiipumaan hiljalleen, ellei IBM:n ja kumppaneiden kaltaisia patenttisalkun avaajia löydy enempää. Tosin IBM:kään ei prosentuaalisesti kovinkaan montaa patenteistaan antanut ilmaiseen OpenSource käyttöön.
Käytännössä tämä lisännee myös ohjelmien laitonta lataamista P2P verkoista, kun OpenSource vastineita ei löydy. Saapas nähdä, miten esimerkiksi Gimpille, jos/kun Adobe ja Jasc patentoivat kaikki ominaisuutensa ja algoritminsa.
Tässä alkaa todellakin EU:n toimet ottaa päähän. Itsekin olen vahvasti OpenSource/Freeware ohjelmoinnin kannalla. Jokainen harrastuksena koodaamani ohjelma tulee olemaan aina OpenSourcea tai Freewarea. Mitäs me sitten teemme kun iso ilkeä lakimies tulee mustan salkkunsa kanssa oven taakse haastekirje kädessään? Formatoimme kovalevyn vaiko pakenemme Hawaijille? Kärjistetty esimerkkihän tuo oli, mutta joka tapauksessa asiaa kuvaava.
Eiköhän ainoa ratkaisu ala kohta olla EU:sta eroaminen lopullisesti. Tuo vitsaus ei ole tuonut mitään muuta hyvää kuin ehkä euron, josta ei tosin vähän matkusteleville ihmisille ole mitään hyötyä. Vielä kun NATO:oon jouduttaisiin niin hyvin menee..
Onnea vaan Suomen hallitus ja Euroopan maiden edustajat EU:n parlamentissa. Toivon että he saavat tosiaan kuulla kunniansa meiltä ohjelmoijilta. Täytyy tosin sanoa, että Puola teki hyvää työtä yrittäessään pistää käsittelyn alkupisteeseen. Ikävä kyllä se, että yksi maa tekee oikein ei tarkoita sitä, että kaikki onnistuisi..
Olisikohan näin ollen mahdollista patentoida bittijono 1100101? Jokainen tuon jonon sisältävä ohjelma joutuisi maksamaan lisenssimaksuja. Toivottavasti patentointi sitten rajoittuisi vain algoritmeihin. Tosin ajatus näiden patentoimisesta puistattaa minua.
Uskon, että pahaan ei kannata vastata pahalla, eikä näin ollen zombienverkkojen ja viruksien käyttö ole tässäkään tilanteessa oikein. :) (tosin porukka taitaa vähän vitsailla ;)
Ainoa mitä tässä suurten yritysten jaloissa voi tehdä on pitää kiinni ja "nauttia" kyydistä. Ei tavallinen yksilö muutakaan voi :/
Toivottavasti edes joku jaksoi lukea minun ajatukseni kyseisestä asiasta. :) asiaa löytyisi vielä lisääkin, mutta aika alkaa olla lopussa.
-Peki-
Toisaalta ohjelmointipatenteista ei välttämättä ole haittaa, jos niitä myönnetään kunnollisin perustein eli samaan tapaan kuin muitakin patentteja. Tietenkään semmoisia juttuja ei saa patentoida, joita on käytetty iät ja ajat (esim. hiiren napsautus), eikä pelkkiä ideoita (esim. verkkokauppa) saa myöskään patentoida. Jos joku on tosiaan patentoinut tuommoisia Amerikassa, sama ei silti luultavasti onnistu Euroopassa. Ainakaan ei kannata sokeana muiden mukana vastustaa ohjelmistopatentteja, vaan pohtia ensin jonkin aikaa asiaa.
Hmm..
Eikös se ollut niin ettei niitä ohjelmia saanut sitten myydä jos siellä oli pari riviä patentoitua koodia? Tai ainakin pitää maksaa siitä niille patentin haltijoille...
Joten tuskin tuo haitannee mitenkään tavallisia opensource koodaajia...
Olen kyllä sitä mieltä että alle sata rivisiä koodeja ei saisi patentoida... Eli siis ei mitään tyyliin: x/100*p-2 olis patentoitu jollekki :)
Tuolta löytyy asioita, jotka on jo patentoitu (muistetaan sitte, ettei käytetä omissa sovelluksissa!): http://webshop.ffii.org/
Ja joo, minustakin nuo on ihan naurettavia. Valitettavasti politiikot ja/tai patenttivirkailijat ei oo mun kans samaa mieltä.
Aika paha tuo. Toisaalta on hyvä että jokin idea saadaan turvattua mutta kuinka älyttömäksi homma sitten menee onkin eri juttu.
Toisaalta ihmiset ovat aina löytäneet porsaanreikiä laeista joten tuskin tuostakaan mitään pikku firmojen kaatajaa tulee...*ristii kädet*
Löysinpä tällaisen, kaikille, jotka haluavat ohjelmistopatenteista tietää:
http://www.effi.org/patentit/
Patentoidusta asiasta voi joutua maksamaan, vaikka levittäisi ohjelmaansa ilmaiseksi.
Jos nyt kuitenkin jotakin odottamatonta tapahtuu, niin eiköhän patentoida pakkaaminen: "menetelmä, jossa muutetaan dataa siten, että siitä on purettavissa alkuperäinen informaatio ja että se kyetään tallentamaan käyttäen vähemmän tallennuskapasiteettia kuin alkuperäisen datan tallentaminen tarvitsee." XD
Eiku vielä parempi, patentoidaan kaikki jotka on patentoitavissa. Ihan vaan vastarintana.
On tuo nyt kyllä vähän kyseenalaista, että yhtäkkiä sallitaan oikeudet patentoida asioita, joita lukemattomat ihmiset ovat käyttäneet. Kenellä moisiin patentteihin sitten olisi oikeus? Kenellä tahansa? Vai alkuperäisillä keksijöillä? Ja mistä revitään todisteet siitä, kuka jonkin algoritmin tmv. on keksinyt?
No joo, luulisi tuohon nyt jonkin pykälän saatavan ettei jo yleisesti käytössä olevia systeemejä tms. voi enää patentoida...aika paha tää juttu kyllä on. En tuomitse nyt ihan epäonnistuneeksi mutta jaksaa kyllä epäilyttää ja pahasti.
lainaus:
Ja mistä revitään todisteet siitä, kuka jonkin algoritmin tmv. on keksinyt?
Se jolla on eniten pätäkkää saa sen kummiski.
Se, kellä on varaa lakimiehiin pitkää oikeudenkäyntiä varten.
Löyisin lopulta kunnollisen listan suomalaisista europarlamentin jäsenistä: http://wwwdb.europarl.eu.int/ep6/owa/p_meps.
Saa nähdä kuinka moni vaivautuu vastaamaan sähköpostiin.
Sanoo tuo linkki "bad request".
Linkki toimii kun siihen laittaa vielä sen '='-merkin perään.
Kokeilepa tästä:
http://wwwdb.europarl.eu.int/ep6/owa/p_meps.
Ai, sqwiik ehti ensin. Mutta, mitä nyt turhaan tyhjiä parametreja antamaan, kun ilmankin selviää?
Jaahas, tuli ensimmäinen vastaus Esko Seppäseltä:
Esko Seppänen kirjoitti:
Kiitos seikkaperäisistä terveisistä.
Teknisesti asia meni niin, että se
vietiin (lakia säätävän) neuvoston
istuntoon A-asiana ja viimeisten tietojen
mukaan se ei enää palaa parlamenttiin.
Jos se tulee, koko ryhmäni äänestää ei,
mutta huomenna selvinnee lopullisesti se, että
se ei tule enää parlamenttiin.Terv.
Esko Seppänen
Mitäs demokratiaa se on jos lakiehdotus ei edes mene parlamenttiin? Tähän asti olen olltu aika lailla EU:n puolesta mutta alkaa menemään usko siihen...
Luullakseni ohjelmistopatentit eivät salli patentoida asioita, jotka on jo aiemmin keksinyt joku muu. Jos joku haastaa sut oikeuteen hänen patentoimansa asian käyttämisestä - jota olet itse käyttänyt jo ennen patentointia - tarvitsee vain todistaa asia, ja patentti siirtyy. (mutu)
Tai ainakin tämä kuulostaisi jokseenkin järkevältä, tiedä sitten miten asia todellisuudessa on.
vielä on toivoa, että laki kumotaan->
http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?
Blaze kirjoitti:
pistetään päättäjät katkasemaan kaikki siteet tähän "demokraattiseen" instituutioon, joka tuntuu tekevän, mitä lystää, eikä, mitä kansa tahtoo.
[nippelisnappelis]Turhan paljon noita pilkkuja tuolla lauseen lopussa, vaikka se ei tähän liitykään. Pilkkua voisi verrata ääneenlukemisessa hengenvedoksi/tauoksi, joten loppu kuulostaa siltä, kuin lukija olisi kovinkin hengästynyt... ;D[/nippelisnappelis]
Ja kun isot kihot jotka käyvät Atlantinlaivalla kävelyttämässä koiraansa päättävät jotain, ei minkään EFFIn tms. mielipide voisi vähempää kiinnostaa. Se kun on niin noloa tunnustaa olevansa väärässä, kokemuksella puhun. :P
En ole koskaan oikein ollut EU:n kannalla...
Serkkuni kirjoitti:
Olin ulkoilmakonsertissa viimeisellä penkillä sadepäivänä kun tilaisuuden järjestysmies koputti olkapäälleni ja sanoi: "EU:n direktiivin mukaan ei sateenvarjoja saisi pitää auki, koska takana olevat maksavat ihmiset eivät välttämättä näe esitystä.". MITKÄ HITON TAKANA OLEVAT IHMISET, JOS KERRAN OLEN VIIMEISELLÄ RIVILLÄ?!
Siskopuoleni kirjoitti:
Joo, sen EU:n direktiivit ovat menneet jo turhan pitkälle. Kuka välittää paskan vertaa jostain, kuinka käyrä joku kurkku on ja sitten pitää vielä luokitella ne kaupassa sen mukaan? Samaltahan se maistuu, käyrä kurkku kuin suorakin kurkku!
Mutta tämä alkaa olemaan jo liian paksua.
Miten tuo patentointi sitten oikein toimisi?
Jos vaihtaisi muutujien nimiä tms, olisiko se sitten eri koodi, jonka voisi taas patentoida?
EU on todellakin mennyt liian pitkälle (tuo kurkkusuoruus-direktiivi on vain kaupunkitarina, mutta oikeat direktiivit ovat samanlaisia)!
Tähän sopisi EU:n vastustajien käyttämä lause; "Ein wolch, ein reich, ein EU" (tai ein euro). Merkityksen varmaan ymmärrätte.
Kyllä se kurkkusuoruusdirektiivi taitaa olla ihan totta (tai sitten tämä urbaani legenda on saanut aika hulppeat mittasuhteet).
SysRq868 kirjoitti:
Turhan paljon noita pilkkuja tuolla lauseen lopussa, vaikka se ei tähän liitykään. Pilkkua voisi verrata ääneenlukemisessa hengenvedoksi/tauoksi, joten loppu kuulostaa siltä, kuin lukija olisi kovinkin hengästynyt...
No jos tuon kuvittelisin lukevani ääneen, niin noiden pilkkujen kohdalle todellakin sopisi tauot, vähänniinku korostamaan sitä 'eikä' -sanaa.
Jos mulle haluaa jostain kuittailla, niin varmasti löytyy parempiaki asioita, ku kielioppi. Vastoin yleistä käsitystä, minäkään en ole täydellinen.
ville-v kirjoitti:
wolch
volk
tsuriga kirjoitti:
Kyllä se kurkkusuoruusdirektiivi taitaa olla ihan totta (tai sitten tämä urbaani legenda on saanut aika hulppeat mittasuhteet).
Yleisiä harhaluuloja sisältävä kirja, "Ananasko hedelmä", kertoo, että kurkkusuoruus-direktiiviä ei ole olemassa, vaan se on urbaanilegenda.
ville-v kirjoitti:
Yleisiä harhaluuloja sisältävä kirja, "Ananasko hedelmä", kertoo, että kurkkusuoruus-direktiiviä ei ole olemassa, vaan se on urbaanilegenda.
Kirjan nimi ei ole "Ananasko hedelmä" vaan "Kaikki mitä luulit tietäväsi onkin VÄÄRIN!" by Ulf Ivar Nilsson, vaikka se siinä kannessa lukeekin.
Kaikki mitä luulit tietäväsi onkin VÄÄRIN! -überkirja kirjoitti:
Kurkut jaotellaan eri laatuluokkiin... plaa plaa plaa plaa... viljeliöille maksetaan enemmän kurkuista, jotka käyristyvät yläpäästään vain sentin kymmenen sentin pätkällä. Jos käyristyminen on enemmän kuin kaksi senttiä, kurkut päätyvät kakkosluokkaan. Tätäkin käyremmät kurkut hyväksytään, mutta niiden laatuluokitus on vastaavasti vieläkin alempi.
Siskopuoleni kirjoitti:
ja sitten pitää vielä luokitella ne kaupassa sen mukaan?
***
Blaze kirjoitti:
Vastoin yleistä käsitystä, minäkään en ole täydellinen.
...ja heti perään korjailet ville-v:n saksankielistä heittoa? LOL sanon minä.
Pitäsköhän meiän sit ettii joku EU:n ulkopuolel oleva paikka ohjelmoida jos toi direktiivi saadaan läpi?
Turatzuro kirjoitti:
Luullakseni ohjelmistopatentit eivät salli patentoida asioita, jotka on jo aiemmin keksinyt joku muu.
tämä periaate ei valitettavasti koske tietotekniikka, esim muutama viikko sitten joku älypää keksi patentoida ponnahdusikkunat.
Ohjelmistopatentit haisee!!!
malkkis kirjoitti:
Pitäsköhän meiän sit ettii joku EU:n ulkopuolel oleva paikka ohjelmoida jos toi direktiivi saadaan läpi?
Mahdollisesti. Norjassa ei ole onneksi EU:ta.
Esim. Linus Torvalds ja RMS ovat kirjoittaneet/sanoneet (Googlettakaa jos linkkiä tahdotte), että ohjelmistopatentit on suurin uhka OpenSourcelle.
Minä tässä vaan toivon että direktiivi hylätään. Mutta pahoin pelkään että niin ei käy..
SysRq868 kirjoitti:
...ja heti perään korjailet ville-v:n saksankielistä heittoa?
No kun tässä kerran korjailulinjalle lähdettiin, niin ajattelin kertoa ko. sanan oikean kirjoitusasun. Ilman sen kummempaa kuittailua.
Toisin kuin Esko Seppänen minulle vastatessaan totesi, patentit menevät sentään parlamentin käsittelyyn (http://www.bittivuoto.net/uutiset.php4?kat=4&id=2983#Ohjelmistopatentit).
Seppäsen lisäksi myös Satu Hassin avustaja Ulriikka Aarnio vastasi ja kertoi koko parlamentin vihreän ryhmän vastustavan patentteja. Eija-Riitta Korholan mukaan parlamentin kokoomusryhmä tulee myös vastustamaan patentteja.
Edit. Alexander Stubb "suhtautuu varauksella ohjelmistopatentteihin", mutta vastustaa esitystä nykymuodossaan ja sanoo pyrkivänsä muuttamaan direktiiviä järkevämpään suuntaan.
Toivotaan, että myös muut ryhmät Esko Seppäsen lisäksi saavat asiantuntevaa kommenttia tästä asiasta siltä varalta, ettei niillä jo sellaista omasta takaa ole. Aika todennäköistähän on, että kyllä niistä jokainen tällaista saa.
Hmm, olin liian laiska lukemaan koko aihetta läpi, mutta tuleeko tämä esim vaikuttaa meihin Matti Meikäläisiin?
Lähinnä sillä tavalla mitä teemme?
Esim Notepad klooni ja m$ koputtaa ovella heti? :S
Joku tekee RTS pelin joka muistuttaa tavalla tai toisella C&C -sarjaa ja Ea on taas ovella?
Joku patentoi RTS-konseptin, ja patentin omistaja on ovella jos teet minkä tahansa RTS-pelin. :(
Joo, harvinaisen typerää. Kumma ku tommosia mennään päättämään ilman että järkevästi ajateltais mitä siitä seuraa. Ihan tyhmää!
"Oikeita" patenttejakaan ei anneta yleisesti tiedossa oleville asioille, joten eikai kovin perusohjelmiakaan anneta patentoida.
Nämähän myös loukkaavat ihmisiä henkisesti. Joku keksii oikeasti mahtavan idean, piu pau, se onkin patentoitu. Varmaan potuttaisi ja masentaisi teitäkin? Minua ainakin.
Ja kuka tästä kärsii? Kansa. Isot yhtiöt rohmuavat patentit, ja vakaat käyttöjärjestelmät tulevat laittomiksi, koska loukaavat esim. IsNot-operaattoripatenttia. Joten on pakko ruveta käyttelemään jotain Windowsin tyyppistä. Nyt kannattaisi EU:laisten miettiä demokratiaa ja sen toteutumista EU:ssa. Enemmän tässä on niitä joille siitä on haittaa (ainakin luulisin). Ja syynä taas seuraamuksista tietämättömät vain talouden kasvusta välittävät päättäjät.
Ainahan on mahdollista valittaa päätöksistä, jos esimerkiksi kokee että ne on tehty väärin perustein tai jotakin muotoseikkaa ei ole noudatettu.
lukekaa tämä->
http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?
No nyt pitää vain toivoa, että nuo tuolla parlamentissä saavat riittävästi tietoa siitä, mitä nuo pantentit todella aiheuttaisivat.
Jos noihin poliitikoilta saamiini vastauksiin on uskominen, näyttää tilanne ihan hyvältä. Saamastani viidestä vastauksesta kaikki ilmoittivat vastustavansa direktiiviehdotusta ja monet koko ohjelmistopatentointia. Toisaalta suurin osa suomalaisista MEP:eistä ei vaivautunut vastaamaan.
Nyt ei voi juuri muuta kuin toivoa...
http://www.nosoftwarepatents.com/
Erittäin kiintoisa sivusto joka koskee ohjelmistopatenttien haittoja ym... Kannattaa todellakin lukea jos jaksat / kiinnostusta löytyy. Sivuilla "Miten voin auttaa" -> "Ota yhteyttä poliitikkoihin" mainittiin tällainen asia:
"Älä usko heidän vastauksiaan tarkistamatta, ovatko ne totta. Kaikki poliitikot kertovat vastustavansa ohjelmistopatentteja, mutta monet heistä valehtelevat. He vain haluavat sinun tuntevan olosi mukavaksi, jotta yhä äänestäisit (tai edes harkitsisit äänestäväsi) heitä. Jos saat vastauksen poliitikolta, ole hyvä ja tarkista tämän webbisivuston foorumi. Poliitikot lähettävät yleensä saman standardivastauksen useille ihmisille, ja sitten me analysoimme noita vastauksia tämän webbisivuston foorumissa. Jos saat vastauksen, josta ei vielä keskustella foorumissa, voit postittaa sen sinne, ja me kerromme, onko vastaus rehellinen vai ei."
Tälläisen huhun kuulin:
Puola hylkäsi kaksi kertaa ohjelmistopatentteja koskevan ehdotuksen. Bill Gates vieraili mm. Puolassa, ja tämän jälkeen kolmannella kerralla Puola ei hylännytkään asiaa.
En sitten tiedä onko tuolla mitään merkitystä mihinkään, älkää pitäkö minua tyhmänä :). Piti vain mainita tuokin... Mutta ohjelmistopatentointi tod. näk. tulisi vaikuttamaan meihin kaikkiin siten, että isot yritykset (ne joilla on varaa) patentoivat erilaisia osia ohjelmissa. Näin ollen samantapaista ohjelmaa ei voi tehdä OpenSourcena -> Ei kilpailijoita. Tämä taas tarkoittaa sitä että iso yritys pystyy itse päättämään tuotteidensa hinnat(ei hintojen kilpailutusta, mahdollisuus joutua maksamaan kohtuuttomia hintoja). Ja kilpailijoiden puuttuminen saattaa estää uusia ideoita tulemasta esille, mikä taas tarkoittaa sitä että ko. yrityksen ei tarvitse kehittyä olemattomia kilpailioitansa paremmiksi. Elikkä ohjelmiston kehityksen laatu voi päästä heikkenemään eikä parempaa saada tilalle.
Ts. on hyvinkin mahdollista että jokin yritys tekee jonkin asian äärimmäisen huonolla (tehoton, heikko toteutus ym.) tavalla ja patentoi tämän. Ja parempaahan ei silloin saa tehdä, vaikka kuka tahansa osaisikin, vaan joudutaan tyytymään huonoon (tai sellaiseen jonka patentin omistaja pystyy tuottamaan).
Hm.. Tajusin juuri yhden jutun softapatenteista, mikä varmana kostautuu myöhemmin. Miettikää kuinka pankkien systeemit toimivat ja miettikää kun niihin alkaa eksyä huonoa softaa. Eikun vain murtautumaan hyvällä kotitekoisella softalla järjestelmään ja sitten vain hajauttaa suurten yritysten varat niin ympäri maailmaa ettei niitä saa kerättyä enää millään kokoon.
Ei väliä mille tilille, kunhan varat hajaantuvat mahdollisimman hyvin. On siinä sitten yrityksillä ihmettelemistä kun niillä ei ole yhtäkkiä varoja :-D Siinä sitten koettanut oikeusistuimen kautta vaatia tuomiota, kun ei ole mitään millä maksaa. Jotta asiaa ei varmana pankkikaan pysty selvittämään, kierrättää niitä rahoja niin paljon ympäri maailmaa että kasaaminen maksaa enemmän kuin mitä on rahaa liikkeellä.. Toisaalta, ilkeää on myös kuollettaa tili tai pyyhkiä kaikki tiedot siitä pois.. hm.. jeesh..
-Grey-
Jos ohjelmistopatentit hyväksytään lopullisesti, yritän rikkoa niin monta patenttia kuin on mahdollista!!!!!!!!!!
tässä hyvä esimerkki patenttien järjettömyydestä->
http://webshop.ffii.org/
Teuvo Töhvelö kirjoitti:
Miten tuo patentointi sitten oikein toimisi?
Jos vaihtaisi muutujien nimiä tms, olisiko se sitten eri koodi, jonka voisi taas patentoida?
Menetelmiä ja algoritmejä patentoidaan - ei raakaa koodia suoranaisesti.
Esimerkiksi et saa koodata ohjelmaa, joka käyttää samaa menetelmää kuin mp3 musiikin renderöintiin. Etkä kirjottaa softaa joka pakkaa kuvat samalla menetelmällä ku JPEG.
Jos nuo syvältä olevat ohjelmistopatentit hyväksytään, niin mennään lakkoon kaikki ohjelmoijat Euroopassa! Jos se ei saa näitä päättäjiä peruuttamaan ohjelmistopatentteja, niin kehitetään uusi tietokone-formaatti (Aika iso osa Ohjelmointiputkalaisista varmaan osaa rakentaa oman koneen) joka ei olisi PC, eikä Mac, vaan vaikka OPC! (Open Source Computer) Sitten kun sitä ei lueta PC-ksi eikä Maciksi, niin EU:n johtajien pitää keksiä taas uusi lakialoite, johon kestää monta vuotta, ja siihen mennessä ollaan jo varmaan keksitty uusi tapa kiertää lakia.
P.S. Lurah oli oikeassa, porsaanreikiä löytyy kuin haulikolla ammutusta sikalan aidasta!
PC-Master kirjoitti:
(Aika iso osa Ohjelmointiputkalaisista varmaan osaa rakentaa oman koneen)
Osataan vaan kasata osista uusi kokoonpano (prosessori + emolevy + kovalevy + virtalähde jne.. = tietokone). Ei osata tehdä uutta tietokonetta.
PC-Master kirjoitti:
niin kehitetään uusi tietokone-formaatti joka ei olisi PC, eikä Mac, vaan vaikka OPC! (Open Source Computer) Sitten kun sitä ei lueta PC-ksi eikä Maciksi, niin EU:n johtajien pitää keksiä taas uusi lakialoite,
Mutta se olisi kuitenkin tietokone.
PC-Master kirjoitti:
Aika iso osa Ohjelmointiputkalaisista varmaan osaa rakentaa oman koneen
Joo, itse tässä juuri juottelen prosessoriini (x96-arkkitehtuuri) transistoreja, sitten alan kohta tekemään näytönohjainta. Sitten pitäisi tehdä vielä muutkin osat... No kaikkihan niitä osaavat tehdä :D
Vakavasti ottaen, uudelle arkkitehtuurille pitäisi saada paljon komponentteja eli valmistajien pitäisi lähteä mukaan, lisäksi softaa pitäisi tulla jne. Ja sitäpaitsi sekin varmasti laskettaisiin tietokoneeksi ("direktiivi tietokoneella toteutettavien keksintöjen patentoitavuudesta").
Euroopanlaajuinen tietokoneenkäyttäjien suurlakko pystyyn, mahtaa EU-tirehtööritkin tykätä hyvää kun ei saa tarkistettua ovatko palkat jo kolahtaneet tilille, kun koko Euroopan internet-liikenne on mullinmallin.
Hmmm... Tai sitten OPC-ideaani voisi kehitellä niin, että se olisi Open Source Console-uusi pelikonsoli, jolla voi pyörittää Linuxia ja ohjelmoida ja jee... Otetaan vain vanha NES ja plugataan siihen jonkinlainen näppis... Jos monet jotain sellaista rupeaisi säätelemään ja levittämään huhua että tietokonetta ei EU:ssa kannata enää käyttää... Se olisi niin hirveä ruljanssi kun kaikkien pitäisi vaihtaa järjestelmänsä, byrokratia sotkisi sitä vielä enemmän... Päättäjät menisivät sekaisin... tai sitten voidaan lähettää kirje jo(i)lleku(i)lle jo(i)lla on vaikutusvaltaa, jossa sanotaan että joko laki tai tämä, maailmalla on tasan kaksi vaihtoehtoa... käytetään yhtä kieroja keinoja kuin Dogbert käyttää Dilbert-sarjakuvassa... (Hieroo käsiään yhteen)
EDIT: Mutta jos tehtäisiin uusi sellainen OPC-järjestelmä, niin joutuisin vaihtamaan nickini PC-Masterista OPC-Masteriin!
EDIT 2: Ja OPC-nimike pitäisi vaihtaa, joku yhdysvaltalainen haastaisi kuitenkin oikeuteen PC-kirjainten käytöstä!
EDIT 3: Ja tarkoitin tuolla "(Moni Ohjelmointiputkalaisista osaa varmaan rakentaa oman koneen)" nimenomaan sitä, että osat ovat valmiina, eikä ihan juoteta alusta asti...
PC-Master kirjoitti:
Hmmm... Tai sitten OPC-ideaani voisi kehitellä niin, että se olisi Open Source Console-uusi pelikonsoli, jolla voi pyörittää Linuxia ja ohjelmoida ja jee...
Playstation kakkosellakin voi pyörittää Linuxia ja sille voi ohjelmoida ja muistaakseni sekin on jo määritelty ihan tietokoneeksi.
Dear Finnish Supporters of NoSoftwarePatents.com:
Would any of you be interested in helping us with completing
and impproving the Finnish translation of the NoSoftwarePatents.com
Web site? The Finnish version that we have online at the moment is
incomplete, and various users sent comments with suggestions for
linguistic improvements.
The EU Council has sent a proposal for a software patent directive
to the European Parliament, and we now have to win the second reading
in the European Parliament or else software patents will become legal
in Europe.
If interested, please contact me at: florian.mueller@nosoftwarepatents.com
Best regards / Beste Gruesse,
Florian Mueller
Campaign Manager, www.NoSoftwarePatents.com
lainaus:
Kirjan nimi ei ole "Ananasko hedelmä" vaan "Kaikki mitä luulit tietäväsi onkin VÄÄRIN!" by Ulf Ivar Nilsson, vaikka se siinä kannessa lukeekin.
No, muistin sitten nimen väärin. Kirja onkin jossakin koneeni päällä olevien kirjapinojen alla.
Ja se kurkkujuttu pitää kyllä tarkistaa.
No ajattelin vain, että voisiko sitten ID-software patentoida 3D-räiskintäpelit? Sehän teki Wolf3D:n...
Missä vaoheessa tämä patenttihomma nyt on ?
Jollain tarkempaa tietoa.. ?
Lisäksi kiinnostaisi, että voiko microsoft patentoida ie:n ja tappaa rakkaan tulikettuni.
PC-Master kirjoitti:
No ajattelin vain, että voisiko sitten ID-software patentoida 3D-räiskintäpelit? Sehän teki Wolf3D:n...
usko tai älä, mutta 3D on patentoitu
Autaisikohan enään jos tehtäisiin nettiadressi näitä ohjelmistopatenteja vastaan?
qwauk kirjoitti:
Autaisikohan enään jos tehtäisiin nettiadressi näitä ohjelmistopatenteja vastaan?
Jospa laitetaan nimet jo tehtyihin adresseihin..? Niitä varmaankin on.. :)
Tää on ihan kiva; http://www.nosoftwarepatents.com/fi/m/intro/
Onkohan meikäläisillä enää mitään mahdollisuutta vastustaa tuota p... myllyä?
spämmää päättäjiä ja kirjoita nimesi noihin listoihin. ehkä se auttaa :)
aWW kirjoitti:
usko tai älä, mutta 3D on patentoitu
Tyhmää! Mutta eikös se ole patentoitu vain yhdysvalloissa tällä hetkellä?
nyt myös euroopassa
chiqu kirjoitti:
Voiko microsoft patentoida ie:n ja tappaa rakkaan tulikettuni.
Eipäs voi, ja jos voi, niin on aika vituiks menny tää homma. Nääs IE, kuten Netscape ym. on kaikki Mozilla-pohjaisia... ainakin näin olen ymmärtänyt, korjatakaa jos olen väärässä.
Siis mikäs nyt on tilanne?
Jos patenttiuudistus saadaan läpi, vastaa maailma vallankumouksella. Niinhän kävi esim. Ranskan vallankumouksessa: Kansa sysäisi vallan, kun kuningas yritti vain tiukentaa otteitaan ja nostaa veroja. Sama tapahtuu lähitulevaisuudessa, jos uusitus saadaan läpi. Waretus ja kaiken maailman oikeuksien kiertäminen on jo joka päiväistä ja patenttien ilmestyminen mukaan saa aikaan sellaisen maailmanlaajuisen hyökyaallon, jolta ei välty kukaan. Siinä samassa voisi lähteä pois myös virtuaaliset tekijänoikeudet ja muuta. Sitä sitten vain odottelemaan...
SysRq868 kirjoitti:
Nääs IE, kuten Netscape ym. on kaikki Mozilla-pohjaisia...
Ei kai IE nyt sentään pohjaudu Geckoon...
Dear Supporters of NoSoftwarePatents.com:
There is a group of large corporations that are willing to do almost
anything it takes to have software patents legalized in the EU. And those
have started a multi-million Euro lobbying effort to have their way.
On the one hand, we have some good points to make against software
patents, and decisions by various parliaments are quite helpful.
On the other hand, we can't win unless our concern over software
patents is fully understood to be a commercial issue as opposed
to "the dreamers vs. the businesses". Many members of the European
Parliament consider themselves pro-business, and some of them
unfortunately are under the false impression that it's exclusively
(or almost exclusively) the open-source community that is critical of
software patents.
We know that countless businesses are worried about software patents
but we have to prove it to the European Parliament. Generally speaking,
unless business put their money where their mouth is, they will be
much less likely to win.
Two of the current sponsors of NoSoftwarePatents.com today published
a Call to Action:
press release (HTML): http://www.nosoftwarepatents.com/phpBB2/
open letter (PDF): http://www.nosoftwarepatents.com/docs/
If you work for a company or know one that has a certain size
(it should at least have revenues in the millions of Euros,
preferably tens or hundreds of millions), and if you think that company
is potentially threatened by software patents, then please try to put
them in contact with us -- or tell us about them.
Please write, or ask them to write, to us by E-mail: partners@nosoftwarepatents.com
May we also ask you to further spread this Call to Action within your
network of contacts. It would also help if you could submit postings on
this to popular Web sites (like slashdot, but there's many more) that
are read by IT industry decision-makers.
Thank you very much in advance.
Best regards,
Florian Mueller
Campaign Manager, NoSofwarePatents.com
Juice kirjoitti:
Ei kai IE nyt sentään pohjaudu Geckoon...
No kyllähän tuo omasta näkemyksestäni Mozillaan pohjautuu...
Tai käväise itse IE:llä osoitteessa http://koti.mbnet.fi/funfonex/temp/superstats.
Juice kirjoitti:
Ei kai IE nyt sentään pohjaudu Geckoon...
Eikös siinä IEssä alunperin wanhan kunnon Mosaicin osia ollut? Minun vanhassa IE5:ssani ainakin about-boksin mukaan... Noita statseja en voi tarkistaa koska olin Linuxilla sisällä.
Mosaic sieltä IE:n pohjalta tosiaan löytyy, tosin panee mietityttämään, että vieläkö siellä paljonkin Mosaicin koodia on jäljellä.
Mozillan kanssa sillä ei ole muuta tekemistä, kuin että se tosiaan User-Agent -rivistä löytyy. Tämä siksi, että MS katsoi joskus muinoin tarpeelliseksi valehdella olevansa Netscape (jonka koodinimi Mozilla on ollut alusta asti) ja sitä ei olla myöhemminkään haluttu muuttaa.
Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.