Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Galluppi projektia varten: kielet

Sivun loppuun

Juice [01.03.2005 20:24:58]

#

Projektini tarvitsee pientä taustatutkimusta. Toivon, että mahdollisimman moni viitsisi vastata. Kiitos jo etukäteen.

1. Mitä kieliä osaat? Kuinka hyvin?
2. Mitä kieltä opiskelet paraikaa? Kuinka pitkällä olet?
3. Minkä kielen haluaisit oppia?

Kyse on "tavan" kielistä, kuten esimerkiksi ruotsi, englanti ja saksa, ei ohjelmointikielistä.
Piti tähdentää, Ohjelmointiputkassa kun ollaan :)
Projektista lisää, kunhan etenen kehitystyössä.

tuomas [01.03.2005 20:27:41]

#

Kerkesin jo alkaa kirjoittamaan ohjelmointikieliä :P
No, näitä ihan puhuttavia: suomi, englanti, ruotsi, saksa.
Suomi ja englanti luonnistuvat varmaankin parhaiten, ruotsi.. no ööh jotenkuten ja saksan taidot ei päätä huimaa..

Empä nyt mitään uutta ainakaan tällä hetkellä haluaisi oppia, riittäis että oppis nuo entisetkin kunnolla :)

sooda [01.03.2005 20:30:50]

#

suomi, ranska (A1-kieli) jotenkute ku sitä on nyt kolmannesta lähtien luettu, enkku (A2-kieli) sujuu hyvin paitsi viime enkunkoe (sekopää maikka) ja ruotsi (B1-kieli) iha ok emt miten. Olen lukion ekalla.

Linkku [01.03.2005 20:31:08]

#

Juice kirjoitti:

Projektini tarvitsee pientä taustatutkimusta. Toivon, että mahdollisimman moni viitsisi vastata. Kiitos jo etukäteen.

1. Mitä kieliä osaat? Kuinka hyvin?
2. Mitä kieltä opiskelet paraikaa? Kuinka pitkällä olet?
3. Minkä kielen haluaisit oppia?

1. C++, ihan hyvin. (Englantia, numero 8, saksaa, "ich habe eine kleine panzerwagen quer im meine arsche", ruotsi, "lärare snackar skit", suomi, "epä­jär­jes­tel­mäl­lis­tyt­tä­mät­tö­myy­del­län­sä­kään­kin­köhän")
2. Ruotsi, osaan sanan Jag
3. olen kuullut että ruotsia tarvitsisi, mutta en muuten haluaisi oppia.

Ja nyt joku saa kertoa miten tästä onnettoman pienestä kirjoituslaatikosta saa isomman (Linuxissa)

Latska [01.03.2005 20:41:27]

#

1. Suomi, ruotsi, englanti, ranska ja eesti.

2. Ruotsi menee kutosen papereilla, englanti kasin papereilla ja ranska kutosen papereilla.

3. Eestiä haluaisin oppia puhumaan paremmin. Osaan jotenkuten puhua sitä. (Tere! Minu nimi on Lauri. Kuidas käsi käib?)

Blaze [01.03.2005 21:37:48]

#

1. Suomea ja englantia sujuvasti, ruotsia jotenkuten ja saksasta saan jotain selvää tarpeen tullen.
2. AMKissa tuputtavat englantia ja ruotsia.
3. Japania. 私は日本語がすき。 tjsp.

Juice [01.03.2005 21:48:29]

#

Vastaanpa nyt itsekin omaan topiikkiini. Muokkausaika meni umpeen.

1. Suomea ja englantia hyvin, ruotsia jotenkuten.
2. Kaikkia kolmeahan ne tuputtavat.
3. Saksaa.

hunajavohveli [01.03.2005 21:59:40]

#

1. Englanti, hyvin. Ruotsi, melko hyvin. Saksa, jotenkuten. Suomi, aika hyvin kai :) Kymppi noista kaikista tällä hetkellä on todistuksessa.
2. Englantia, ruotsia ja A-saksaa opiskelen niin paljon kuin lukiossa pystyy.
3. 私は日本語がすき。 näyttää jännältä. Sanotaan sitten, että japani. Ranskakin ois kiva.

Tempfile [01.03.2005 22:01:58]

#

1. Suomea, kuten sopii olettaa, englantia erinomaisesti, ruotsia kohtalaisesti, saksaa lähestulkoon yhtä hyvin ellen paremminkin.

2. Kaikkia edellämainittuja, englantia kolmosluokalta, ruotsia seiskalta, saksaa kasilta asti. Tällä hetkellä opintojen suorituspaikkana lukio.

3. Jokin eri kieliperheen kieli olisi mukava oppia, venäjä ja japani vaikuttaisivat kiinnostavilta.

E.K.Virtanen [01.03.2005 22:51:37]

#

Suomi ja englanti suht sujuvasti, molempien kanssa päivittäin tekemisissä =D

Venäjää muutama sana työn takia ja Ruotsia hyvin hyvin hyvin vähän...pojkarna, flickarna ja cyclarna...

Venäjä kunnolla olisi hienoa osata, saksa tai ranska olisi kanssa mieleen oppia. Haaveeksi taitanee jäädä.

rndprogy [01.03.2005 23:07:47]

#

1. Suomi todella hyvin. englanti hyvin (kaiketi).

2. Japania kai opiskelen välillä itsekseen jostain netistä.

3. Japanin.

Heikki [01.03.2005 23:11:56]

#

1. Suomea tottakai. Englanti (A1) kohtalaisesti (voisi olla kyllä parempi), ruotsi välttävästi (seiskalta asti lukenut) ja saksaa olen nyt kaksi kurssia lukiossa lukenut (B3).

2. Koulussahan on äidinkieltä, englantia, ruotsia ja saksaa :P Eli kaikkea noita.

3. Englannin paremmin, eikä muistakaan kielistä varmaan haittaakaan olisi.

tsuriga [01.03.2005 23:48:58]

#

1. Englanti - sujuva1., ruotsi - kohtalainen2., ranska - kehno3.

2. Englanti - kirjoitukset tulossa niin pitäähän sitä, japani - toinen luokka4.

3. Saksaa paremmin kuin lentävät lauseet, ranska paremmin, hieman italiaa sekä venäjää.

1. "fluent" virallisesti, mikä ei sinällään kerro mitään kun niin voivat sanoa kaikki saman verran sitä opiskelleet
2. jå jag har ju glömt det här språket (kirjotukset oli nyt syksllä ja C tippu eikä oo tullu sen koommin paljon puheltua)
3. Je ne parle pas francais. Yläkoulussa 2 vuotta ja lukiossa sama oppimäärä yhden kurssin aikana, en jaksanu jatkaa, laiska kun olin - valitettavasti.
4. Käymme tunneilla läpi japanilaisen opetussuunnitelman mukaisesti kanjeja, olemme menossa toisen luokan tasolla. Syksyllä aloitin vuoden opetelleiden kanssa ja juttelen ruotsalaisen kanssa netissä japania.

zacura [02.03.2005 19:39:54]

#

1. Suomi - hyvin, ruotsi - hyvin (Nordös­ters­jö­kus­tar­til­le­rif­lygs­pa­nings­si­mu­la­to­ran­lägg­nings­ma­te­rie­lun­der­håll­supp­följ­nings­sys­tem­dis­kus­si­on­sin­läggs­för­be­re­del­se­ar­beten), englanti - sujuvasti.
2. En mitään.
3. Venäjä tai italia.

remontti-reiska [02.03.2005 20:11:10]

#

1. Suomi -hyvin, englanti - mukavasti, ruotsi - surkeasti
2. Ruotsia opiskelen. Väreissä olen :)
3. Joku latinaan pohjautuvista kielistä.

Claw [02.03.2005 21:53:21]

#

Suomi sujuu.. Englanti kans.. ruotsi ei.. ja muista en tiedä paskaakaa ;S

Gwaur [02.03.2005 23:58:26]

#

1. Suomi ja englanti menee
2. Englantia ja ruotsia tulee koulussa lueskeltua, ja vapaa-aikana jonkin verran 日本語:a. Omistan myös klingonin sanakirjan
3. Japania olis kiva oppia lisää, kiina vaikuttaa mielenkiintoselta niin kuin koreakin. :p

Ja sanottakoon, että pientä indie-elokuvaprojektia varten tulee tässä luotua semmosta omaa kieltä ku kahnter, joka on aika hassun kuulosta. :)

Antti Laaksonen [03.03.2005 20:01:59]

#

1. Suomen lisäksi saksaa ja ruotsia, jonkin verran myös englantia ja ranskaa sekä vähän hollantia
2. Kaikkia edellisiä (hollantia en koulussa)
3. Ranskaa ja hollantia paremmin, joskus myös tanskaa ja norjaa

WinC [03.03.2005 22:11:43]

#

1.
Suomi: äidinkieli
Englanti: hyvä
Ruotsi: välttävä

2.
Japani: opinnot aloitettu vasta, joten alkeissa ollaan.

3.
Ruotsin, sillain *ZÄP* "Ole hyvä, osaat kaiken" :)
Espanjan kieli ois kätevä myös opetella, ainakin hiukan.

T.M. [04.03.2005 02:49:31]

#

1. Englanti, kohtuu hyvin.
2. En mitään.
3. Japani, mutta laiskuuteni on pahin syntini.

Deewiant [04.03.2005 07:12:42]

#

1. Suomea (äidinkieli) ja englantia suunnilleen samantasoisesti, saksaa suht hyvin (en vuoteen kuullut/puhunut sitä yhtään, joten puhe kangertelee ja paljon, mutta ymmärrän hyvin), ruotsia tarpeeksi hyvin, ranskaa/japania/latinaa erittäin vähän.

2. Suomea, englantia, saksaa, ruotsia. Ruotsia olen menossa kirjoittamaan tässä noin kolmen viikon päästä, loppuja luen lukiossa IB-linjalla - suomi A1, englanti A2, saksa B.

3. Ottamatta lukuun "ylläolevia paremmin", latina ja kreikka olisi kiva osata, voisi nähdä englannin etymologiaa aika hyvin. Hemmetin vaikeita kieliä vain. Sitten venäjä ja kiina: toinen on naapuri, ja molemmissa on hemmetisti väkeä. Vielä kun osaisi espanjan ja ranskan kunnolla voisi keskustella lähes kenen tahansa kanssa.

Mutta ei minulla intoa ole lähteä noita kaikkia kieliä opettelemaan, vaan lähinnä sitä, että jos voisin maagisesti oppia 6 kieltä, ottaisin nuo ;-)

TeeVee [04.03.2005 08:01:15]

#

1.suomi (äidinkieli)
englanti (A1) kohtuullisen hyvin
ruotsi (B1) tyydyttävä

2.No koulussa jokaista noista (suomenkielessä sitten kaikkia vänkyröitä käydään läpi).

3.Saksaa haluaisin oppia. Vaikuttaa mielenkiintoiselta ja mukavalta kieleltä.

Gwaur [04.03.2005 12:49:52]

#

Kaikille niille jotka haluavat oppia japania pistän tähän pari linkkiä:

Nihongo o Narau
Learn-Japanese.com
Englanti < > japani -sanakirja
TheJapanesePage.com
JLookUp, nopea ja helppo japani->englanti -sanakirja (sivujen mukaan myös toisin päin, mutten itse ole keksinyt että miten).

頑張って! :)

jutti [07.03.2005 01:18:45]

#

1. Suomi, englanti, ruotsi:
(fi: ) järjestys
(en: ) order
(se: ) ordning

epäjärjestys
disorder
oordning

järjestää
organise
ordna

järjestelmä
system
system

järjestelmällistää
to systemise something
systematisera

järjestelmällistyttää
to have something systemised by someone else
låta systematisera

järjestelmällistämäisyys
the quality to systemise
förmågan att systematisera

järjestelmällistyttämäisyys
the quality to have something systemised by someone else
förmågan att låta systematisera

järjestelmällistyttämättömyys
the lack of quality to have something systemised by someone else
oförmågan att låta systematisera

epäjärjestelmällistyttämättömyys
the lack of quality to have something unsystemised by someone else
oförmågan att låta osystematisera

epäjärjestelmällistyttämättömyydellä
with the lack of quality to have something unsystemised by someone else
med oförmågan att låta osystematisera

epäjärjestelmällistyttämättömyydellänsä
with his (or her) lack of quality to have something unsystemised by someone else
med sin oförmåga att låta osystematisera

epäjärjestelmällistyttämättömyydellänsäkin
also with his (or her) lack of quality to have something unsystemised by someone else
också med sin oförmåga att låta osystematisera


epäjärjestelmällistyttämättömyydellänsäkään
neither with his (or her) lack of quality to have something unsystemised by someone else
inte heller med sin oförmåga att låta osystematisera

epäjärjestelmällistyttämättömyydellänsäkäänkö
neither with his (or her) lack of quality to have something unsystemised by someone else?
menar du inte heller med hans eller hennes oförmåga att låta osystematisera

epäjärjestelmällistyttämättömyydellänsäkäänköhän
(doubtfully:) neither with his (or her) lack of quality to have something unsystemised by someone else?
du menar väl inte heller med hans eller hennes oförmåga att låta osystematisera

...ja saksa.

2. -

3. Italia


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta