Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Palautus haluttuun tilaan

Sivun loppuun

Lazu [22.02.2005 12:03:24]

#

Olisiko kenelläkään tietoa ohjelmasta jolla saisi järjestelmän palautettua tiettyyn tilaan aina joka käynnistyskerralla automaattisesti.

Eli ohjelman tarvitsisi poistaa ylimääräiset tiedostot ja esim. windowsin taustakuvan ja kaiken muunkin ylimääräisen (asennetut pelit, ohjelmat) joka käynnistyskerralla.

Ja mahdollisesti ilmainen?

samii [22.02.2005 13:15:28]

#

OT. Kuulostaa ihan kouluun tarvittavalta jutskalta. :D

"Taustakuvaa EI saa vaihtaa!"
"Pelien asentaminen / pelaaminen ehdottomasti kielletty!"

raezel [23.02.2005 09:16:09]

#

Ilmaisista softista en kyllä tiedä, ja eikös pelkän softan kautta toimiva systeemi olisi kohtuullise helppo kiertää? Kouluillahan nuo tuntuvat käyttävän noita Reborn-kortteja. http://www.lenten.com/PD_PCI_XP.asp noiden hinnoista ei kyllä ole mitään tietoa.

Ah löytyipäs tuo hintakin. Tuo tosin koulujen sisäänostohinta(kait)
Lenten Reborn PCI-XP MAX Hinta á 60 €

Waari [23.02.2005 11:39:21]

#

Meillä oli yläasteella koneilla reborn-kortteja, mutta fiksuimmat nappasivat ne pois. Jossakin välissä taisi prosessorit, cd-asemat ja muistikammatkin kadota. Muutama syyllinen jäi kiinni, mutta rehtorin lupaamaa 100e ei kenellekään jaettu.

Ps. reborn oli saanut lempinimen freeporn

nomic [23.02.2005 12:06:10]

#

Ot: Meillä oli koulussa hyvä systeemi. Kun käynnisti koneen, se pisti jonkun fullscreeni-lukon siihen ja maikan koneen kautta sen sai pois päältä. Toisin sanoen opettaja sai päättää koska käytetään konetta, mutta ohjelmassa oli semmoinen hassu bugi, että siinä oli tietysti omat mainoksensa jne.. Ja linkki kotisivuille. Sitä klikkaamalla pääsi selailemaan netissä ja ohjelma ite jäikin taustalle. Eli pääs koneellekin. :)

Metabolix [23.02.2005 13:16:07]

#

Tuollainen ohjelma olisi aivan mielettömän raskas, koska sen pitäisi periaatteessa sisältää kopio koko levystä. Pari gigaa tavaraa, ja recovery kestää jo melkoisesti, jos jokainen muuttunut tiedosto palautetaan. Helpommalla pääsee rajoittamalla käyttäjien oikeuksia riittävästi.

raezel [23.02.2005 13:17:39]

#

Waari kirjoitti:

Meillä oli yläasteella koneilla reborn-kortteja, mutta fiksuimmat nappasivat ne pois.

Kyllähän nuo rebornit voi poiski ottaa, mutta fiksuimmat hankkii lukolliset kotelot tai muut kiinnitykset koteloihin. Ja muistaakseni niihin on vielä asetus että kone ei käynnisty jos kortin nappaa pois. Varmaksi en kyllä muista.

metabolix kirjoitti:

Tuollainen ohjelma olisi aivan mielettömän raskas, koska sen pitäisi periaatteessa sisältää kopio koko levystä.

Yllättävää kyllä tuo reborn ei vie kuin 300 - 500 mb tilaa ja hidastaa käynnistymistä n 10 - 20 sek. Eli ei se ihan niin äärettömän hidas ole.

En kyllä itse ikipäivänä asentaisi omalle koneelleni mitään tuollaista, mutta kouluympäristössä ihan kätevät.

Metabolix [23.02.2005 14:21:50]

#

En nyt viitannutkaan tuohon korttiin, vaan alkuperäisessä kysymyksessä kysyttyyn ohjelmaan, joka tekisi saman asian. Jos sen olisi tarkoitus tosiaan pystyä putsaamaan kone, se olisi raskas (olettaen, että koneella on muutakin kuin pelkkä Windows). Voihan joku tyytyä vähempäänkin.

raezel [23.02.2005 14:26:56]

#

Juu tuo olikin vaan huomautus että yllättävää kyllä tuo kortti ei niinkään hidas ole. Vaikka itse ensialkuun kun noihin tutustuin ajattelin tosiaan että se vie tolkuttomasti tilaa ja on raskas.

Lazu [24.02.2005 08:27:31]

#

Tuo reborn kortti ei taida käydä koska koneet joihin olemme niitä laittamassa ovat vuokrakoneita ja sopimuksessa lukee että sisältöä ei sörkitä..

Mietin tässä sitten että onkohan ihan mahdoton tehdä itse sellaista ohjelmaa c++:lla. Toimintamalli on jo päässä ja pienen mietinnän tuloksena siitä saa melko nopeankin :)

Ainoa vaikeus on sitten se että miten sen saa käynnistymään ensimmäisenä ehkä jopa ennen windowsia tai ainakin ensimmäisten joukossa mitä windows käynnistää.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta