Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Cool Search

Sivun loppuun

p-p [17.02.2005 21:16:21]

#

Käytän interne explööreriä ja aina kun käynnistän selaimen, alitussivuksi menee joku h****tin "Cool Search". Miten sen voisi saada pois?

Aina kun käynnistää explöörerin tulee 2 virus ilmoitusta, troijalainen ja keylogger. Niitä ei voi poistaa ja ne häviää ja ilmestyy, häviää ja ilmestyy... Ja tämä on kaiken lisäksi uusi(minulle :P 466MhZ P2) kone.

V-tuttaa kaikki tommoset porno jutut. Eka kuva näytöl on alaston akka.

Olen kokeillu Ad-Awarea ja avast viruksen torjuntaa.

Osaatteko neuvoa muuta, kuin "hanki Firefox. Se ownz ja rulez"?

Ja aina kun yrittää ladata jotain tiedostoa(explöörerin käynnistyessä troijalainen ja keylogger) tulee sininen ruutu. Pääsin ohjelmointiputkan sivuillekkin vain tekemällä uusi html filu ja siitä tänne. Se tulee vain siinä kun on IEessä asetuksissa "Näytä IE työpöydällä" kohdassa ruksi. Ja jos sitä ei ole, ei voi työpöydältä suoraan poistaa sivuhistoriaa sun muuta... :'(

Puhveli [17.02.2005 21:24:11]

#

Mulla oli kanssa tullu tuollanen Cool Search **:n kanssa. Sitten formatoin kovot ja asensin winukan uudelleen. Ja ei, en osaa neuvoa muuta kuin että hanki Firefox, itse nimittäin tein niin ja olen ollut tosi tyytyväinen. Firefox on nopeampi lataamaan sivuja ja sitä vastaan tehdään vähemmän hyökkäyksiä. Kokeilisit kettua edes, saat sen ilmaiseksi tästä: http://download.mozilla.org/?product=firefox&os­=win&lang=fi-FI tai http://www.mozilla.org/products/firefox/

remontti-reiska [17.02.2005 21:25:09]

#

Hyvin vaikeaa. Mikä IE:hen tulee se tulee todennäköisesti jäädäkseen, ellei ole todella näppärä tyyppi poistaakseen kaikennäköiset käsin. Kaiken moskan jota IE tallentaa väliaikaisiin, kannattaisi poistaa, tosin tuskin auttaa. Helpoimalla pääset kun vaihdat johonkin muuhun.

T.M. [17.02.2005 21:28:49]

#

Hah, ittelläni on ollut monia tuollaisia kiusankappaleita, ja olen päässyt niistä eroon vaihtamatta selainta tai formatoimatta kiintolevyäni :)

Hanki joku spywaren poisto ohjelma, esim spybot, tai ad-aware.

p-p [17.02.2005 21:33:18]

#

p-p kirjoitti:

Ja aina kun yrittää ladata jotain tiedostoa(explöörerin käynnistyessä troijalainen ja keylogger) tulee sininen ruutu

FooBat [17.02.2005 21:33:21]

#

Cool Web Search on yksi hankalimmin poistettavista roskaohjelmista.

Tuolla on eri ohjelmia, joita voi kokeilla.
http://www.windowsbbs.com/showthread.php?t=37074

Voi myös kokeilla toimiiko yli vuoden vanha CWShredder, joka on alunperin tarkoitettu tuon poistoon.
http://www.spywareinfo.com/~merijn/downloads.html

Edit: On tuota CWShredderia näköjään päivitetty sitten viime katselun
http://www.intermute.com/spysubtract/cwshredder_download.html

p-p [17.02.2005 21:59:12]

#

FooBat kirjoitti:

Cool Web Search on yksi hankalimmin poistettavista roskaohjelmista.

Tuolla on eri ohjelmia, joita voi kokeilla.
http://www.windowsbbs.com/showthread.php?t=37074

Voi myös kokeilla toimiiko yli vuoden vanha CWShredder, joka on alunperin tarkoitettu tuon poistoon.
http://www.spywareinfo.com/~merijn/downloads.html

Edit: On tuota CWShredderia näköjään päivitetty sitten viime katselun
http://www.intermute.com/spysubtract/cwshredder_download.html

En voi ladata edelleenkään mitään IEen kautta!!! Mutta Ad-Awaren kautta pystyin lataamaan uusimmat päivitykset ja sain kuin sainkin sen pois... Eli Ad-Awarea vaan kehiin niin johan hoiyuu :P.

hunajavohveli [18.02.2005 10:45:27]

#

p-p kirjoitti:

Osaatteko neuvoa muuta, kuin "hanki Firefox. Se ownz ja rulez"?

Jep. Hanki Opera, se ownz ja rulez. :)
Noh... totuushan nyt on, että melkein mikä tahansa selain voittaa IE:n, joten ellei sinulla ole jotain todella hyvää syytä käyttää sitä, niin kannattaa ehdottomasti vaihtaa vaikka Firefoxiin tai Operaan. Välillä tuntuu siltä, että IE:n tarkoitus on lähinnä imeä itseensä kaikenlaista spywarea.

samii [18.02.2005 10:51:11]

#

hunajavohveli kirjoitti:

p-p kirjoitti:

Osaatteko neuvoa muuta, kuin "hanki Firefox. Se ownz ja rulez"?

Jep. Hanki Opera, se ownz ja rulez. :)
Noh... totuushan nyt on, että melkein mikä tahansa selain voittaa IE:n, joten ellei sinulla ole jotain todella hyvää syytä käyttää sitä, niin kannattaa ehdottomasti vaihtaa vaikka Firefoxiin tai Operaan. Välillä tuntuu siltä, että IE:n tarkoitus on lähinnä imeä itseensä kaikenlaista spywarea.

NohNoh. 7 versiota odotellessa ;)

hunajavohveli [18.02.2005 12:01:39]

#

samii kirjoitti:

NohNoh. 7 versiota odotellessa ;)

Ihanaa, lisää tietoturva-aukkoja.

samii [18.02.2005 12:34:59]

#

hunajavohveli kirjoitti:

samii kirjoitti:

NohNoh. 7 versiota odotellessa ;)

Ihanaa, lisää tietoturva-aukkoja.

Hihihi. En jaksa aina väitellä tästä linux vs. windows, ie vs. opera / firefox.

Itse olen aina käyttänyt IE:tä pääselaimena, ja tulen aina käyttämäänkin. Kunnes joku kertoo oikean syyn miksi sitä ei kannattaisi käyttää. Ei mitään isojen poikien kertomaa, vaan ihan testattuna väh. miljoonalla semmoisella ihmisellä, jotka osaavat varautua etukäteen virus-, palomuuri-, yms. ohjelmilla(siitä syystä kun sitä niin moni käyttää). Koneelta kyllä löytyy opera(ihan p.) ja firefox(ihan ok), mutta vain siitä syystä, että voin kokeilla www -sivujen toimivuutta niillä.

Eipä minulle ole tullut mitään ongelmia. Minulla on palomuurilla varustettu ADSL -boxi, f-secure virustorjunta, ad -aware, windows update toiminto jota käytän(suosittelen myös muille), omaa järkeä surffailussa.. jne.

Ja offteeopikki: Sektori.com julkaisi osan "artikkelista", jossa kerrottiin, että redhat:ssa(jossain versiossa, en muista mikä) on enemmän (jotain) aukkoja kuin windows:ssa. Muistaakseni vertailtiin "servereitä". Ja johan alkoi itkeminen; "testi on windowsin rahoittama"..jne. Mielelläni kyllä odotan oikeaa tulosta, joka ilmestyy ensi kuussa(muistaakseni).

Niin ja btw, sektorin sivut ovat tällä hetkellä kaatuneet / kaadettu. Liekö itkijät asialla.. ;P

Linkku [18.02.2005 13:02:14]

#

samii kirjoitti:

hunajavohveli kirjoitti:

samii kirjoitti:

NohNoh. 7 versiota odotellessa ;)

Ihanaa, lisää tietoturva-aukkoja.

Kunnes joku kertoo oikean syyn miksi sitä ei kannattaisi käyttää.

Tabit? CSS(2) tuki? tabit? png tuki? tietoturva? mouse gesturet (ja muut pluginit)? nopeus? tabit? ei toimi linuxissa? tietoturva?

hunajavohveli [18.02.2005 13:49:56]

#

No jos ihan perusselaimen näkökulmasta ajatellaan, niin ensinnäkin ei pidä käyttää siksi, että se rendaa sivut keskimäärin eniten pieleen.
Edit: Niin ja onhan niitä tutkimuksia sen bugisuudesta ja tietoturva-aukoista ollut jo vaikka kuinka lehdissä ja muissa tiedotusvälineissä.
Ihan sattumalta muuten tässä pöydälläni näkyy olevan lehdestä leikattu juttu nimenomaan tuosta Cool Searchissa ja jutussa painotetaan, että se ilmaantuu nimenomaan IE:hen.

ZcMander [18.02.2005 14:03:38]

#

Huoh, vaihdo selainta, IE ei osaa edes XHTML:llää.

BadSource [18.02.2005 14:16:22]

#

lainaus:

No jos ihan perusselaimen näkökulmasta ajatellaan, niin ensinnäkin ei pidä käyttää siksi, että se rendaa sivut keskimäärin eniten pieleen.

Pertti Perussurffaajaa kiinnostaakin ihan ...tusti missä se sivujen rendaus keskimäärin huitelee, kunhan ne sivut näkyy...

Toisekseen Operan/Firefoxin loistavuudesta. Virus-lafkojen online-virusscannerit ei toimi muilla selaimilla kuin IE:llä. Tuolla Pandan ja tuossa F-Securen Online-virusscannerit. Olen kokeillut myös Symantecit vastaavaa, ei toiminut (vaikka verkkoturvallisuuden tarkistus toimikin toim.huom.). ...Odotas, mitä tuolta kuuluu? "Salaliitto! Antivirus-lafkat pakottaa käyttämään bugista softaa, että niillä riittää töitä!" No just joo... Voiko joku kertoa mistä tuo sitten johtuu, jos kerran Opera/Firefox on niin über-softa?

kayttaja-2791 [18.02.2005 14:34:11]

#

Tietenkin se on jokaisen henk.koht. mielipide mistä pitää. Itse laitoin vähemmän koneista tietäneiden kavereiden koneisiin Firefoxit ja sanoin että käyttäkää tuota. Sitä ennen näes sai käydä ensinnäkin Antivirit ja Palomuurit asentamassa, updatet hakemassa jne. Mutta silti näidenkin jälkeen sai käydä kaikenmaailman Yahoo-toolbareja ja Antivirus-softan ilmoituksia katselemassa/korjailemassa. No, Firefoxin asentamisen jälkeen ei ongelmia enään ole ollut. Ja kyllä niille se TuliKettu näyttää/näytti kelpaavat, ainakien tabien käyttö näytettiin omaksuvat hyvinkin äkkiä.

Näin siis ihan vain omakohtaisin kokemuksin. Itse en enään IE:n käyttäjäksi palaa, en ainakaan nykyisen version. Vaatii todellista rohkeutta käydä IE:llä wareluolissa, pornosaiteilla ja muilla epämääräisillä sivustoilla (ei sillä että itse kävisin ;)

Blaze [18.02.2005 14:34:29]

#

Siitä, että niissä ei ole ActiveX-nimistä turva-aukkoa, joita nuo onlineskannerit hyödyntävät.

phadej [18.02.2005 14:35:30]

#

oletko ajatellut miten noi online-virusscannerit toimii.
nehän tsekkaa sun konetta sieltä käsin. Tietysti annat luvan, mutta ootko varma ettei jollakin sivulla se ei taas kysy. noi taitavat olla toteuttu activex:llä, joka on todella reikäinen.

Mun ie:ssä ei toimi pre-tagi. vaikka default asetukset.
Kaverin ie ei avaa hotmailia (microsoftin oma. hmm).
että sellasta.

Voisin itsekin käyttää ie:tä. sivuja se näyttää ja kun on ulkoinen palomuuri ja virustutka, niin on suht turvallinen olo. Mutta tuli tavattua ihmisiä jotka eivät edes osaa asentaa sitä ff:tä / operaa koneelle, puhumattakaan palomuurin / virustutkan säätämisestä. Sit niillä onkin kone täynnä mitä ihmelliistä kakkaa. Ja noista koneista tulee niitä zombie-verkkoja. Siksi suosittelen ainakin tutuille käyttämään sitä firefoxia / operaa, vaikka senkin takia, että jos siinä onkin reikiä, niin harva h4x0ri jaksais niitä hyödyntää. Myös uskon. että Firefoxin / Operan isoimmat reijät tulisi varmasti korjattua suht äkkiä, niiden löydön jälkein. Toisella kun on kehittäjää ja toisen toiminta perustuu siihen, että se on luotettava (ei sitä muuten ostettaisi kukaan).

Ja mihin katosi Netscape. ihan hyvä vaihtoehto sekin :)

sooda [18.02.2005 14:39:02]

#

BadSource kirjoitti:

Virus-lafkojen online-virusscannerit ei toimi muilla selaimilla kuin IE:llä.

Mikä taas johtuu mun käsittääkseni siitä että ne käyttää wintoosan ActiveX-komponentteja (joissa voi muuten olla sisällä ihan mitä vaan, valtava tietoturvariski) joille ei ole tukea missään muussa kuin IE:ssä.

E.K.Virtanen [18.02.2005 15:27:17]

#

Firefoxiin siirtymisen jälkeen on muuten ad-varen ja spybotin löytämät roskat vähentyneet käytännössä kokonaan. Outlookin tilalle hankein toisen meilin ja msn:stä olen siirtymässä icq:n. Nykyään löytyy ehkä yksi tai kaksi roskapas**a kuukaudessa.

Eläköön mikkisoft, kunhan ei minun koneessa. Taitaa käyttiksenkin vaihto pian olla edessä.

Latska [18.02.2005 15:28:06]

#

Ihanaa ihanaa.. Taas uskonsodat alkavat. Vim vs emacs, IE vs firefoks, windows vs linux.. Näitä riittää..

Grey [18.02.2005 15:45:03]

#

Ne online virusskannerit hyödyntävät samoja IE:n reikiä mitä viruksetkin ;-) Asia josta herääkin kysymys että toimiiko moiset skannerit enää sen jälkeen kun reiät on paikattu :-D

-Grey-

samii [18.02.2005 15:53:08]

#

Enemmän mulla on tullut "ongelmia" dc++:sta imuttamalla kuin IE:tä käyttämällä. Ei pidä asennella kaiken maailman msn plussia sun muita.

No kaikesta voidaan aina kiistellä, koska ketään ei luovutua.

Mutta mielestäni IE sopii todella hyvin ihan perus surffailuu (uutisten lukemiseen, kuvien katselemiseen(aukea.net, irc-galleria..jne) sähköpostin lukemiseen webmailin(tms) kautta, artikkeleiden lukemiseen ja yleensäkin tiedon etsimiseen, verkkokaupasta tilaamiseen..JNEJNE.) jota _suurin_ osa internetin kävijöistä tekee + nettisivujen tekoon(joojoo.. ei näytä sitä ja sitä oikein(täytyy myöntää, että joskus ärsyttää, mutta ei ole ongelma).. noh sitten käytetään vain semmoisia mitkä toimivat kaikissa, muutenhan tämä olisi liian helppoa. ei lehdenkään taittaminen luonnisto amatööreiltä.. )

Se siitä.

E.K.Virtanen [18.02.2005 16:20:10]

#

samii kirjoitti:

Enemmän mulla on tullut "ongelmia" dc++:sta imuttamalla kuin IE:tä käyttämällä. Ei pidä asennella kaiken maailman msn plussia sun muita.

No kaikesta voidaan aina kiistellä, koska ketään ei luovutua.

Mutta mielestäni IE sopii todella hyvin ihan perus surffailuu (uutisten lukemiseen, kuvien katselemiseen(aukea.net, irc-galleria..jne) sähköpostin lukemiseen webmailin(tms) kautta, artikkeleiden lukemiseen ja yleensäkin tiedon etsimiseen, verkkokaupasta tilaamiseen..JNEJNE.) jota _suurin_ osa internetin kävijöistä tekee + nettisivujen tekoon(joojoo.. ei näytä sitä ja sitä oikein(täytyy myöntää, että joskus ärsyttää, mutta ei ole ongelma).. noh sitten käytetään vain semmoisia mitkä toimivat kaikissa, muutenhan tämä olisi liian helppoa. ei lehdenkään taittaminen luonnisto amatööreiltä.. )

Se siitä.

Ei IE huono ole, mutta huomattavasti parempiakin löytyy.

Uskomatonta kyllä, merkittävä osa ihmisistä uskoo jopa että IE on sama kuin internet. Eräs jakk:n opettajakaan ei tiennyt että on olemassa muitakin selaimia kuin IE =D

Juice [18.02.2005 19:46:41]

#

Yleensä ottaen: parempi selain, WU, viruksentorjunta, palomuuri ja 2 vakoiluohjelmantorjuntaohjelmaa. Ja elämä hymyilee :)

Lurah kirjoitti:

Ei IE huono ole

On. Tosin en kyllä ite rupeis selainta vääntämään.

Megant92 [20.02.2005 14:28:30]

#

Kun suurin osa käyttää IE:tä niin yleensä kaikki cool search tulee IE:hen, eikä esim Opera tai Firefoxiin.

T.M. [20.02.2005 15:36:14]

#

Näinhän se on, ei nuo "hakkerit" viitsi tuhlata aikaa muihin selaimiin jos 90% käyttää jotain yhtä selainta.
Tällä tavoin myös heidän työnsä tuottaa enemmän tulosta, mikäli se onnistuu.

Kyllä noissa muissakin selaimissa varmasti jotain aukkoja löytyy, jos niitä aletaan etsimään.

hunajavohveli [20.02.2005 15:38:36]

#

No sittenhän se selviää, jos nykyiset muutokset jatkuvat ja IE:n käyttäjät siirtyvät etupäässä Firefoxiin.

Juice [20.02.2005 18:32:29]

#

Mutta FF:ää kehitetään huomattavasti rivakammin kuin IE:tä. IE:hen tehdään vain hotfixejä(tosin uusien huhujen mukaan IE7 on tulossa). Onneksi tämän hetken suurin aukko, ActiveX, on poissa FF:stä.
Tosin kohta varmaan Tuliketustakin löytyy massiivinen, kaikkien aukkojen äiti, mutta kyllä se paikataan :)

Linkku [20.02.2005 18:40:15]

#

Firefoxistahan löytyi juuri 3 aukkoa, jotka tietenkin paikattiin käytännössä heti.

Sitten löytyi tämä http://mäkitorppa.com -aukko joka on kaikissa toimivissa selaimissa. Firefoxissa sen saa pois laittamalla network.enableIDN arvoksi false. Tietojeni mukaan Firefox aiotaan jatkossa julkaista niin että se on oletuksena false.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta