Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: ensimmäinen peli...

Sivun loppuun

aggzzu [17.02.2005 18:24:46]

#

Voisikos joku kertoa ilmaisen tai kaupallisen ohjelkman jolla voi helposti ohjelmoida seikkailupelin. Mieluiten joku jossa ei hirveästi tarvitsisi sitä ohjelmointi taitoa. Manuaalikaan ei olisi pahaksi...

zigilii [17.02.2005 18:38:04]

#

CoolBasic

hunajavohveli [17.02.2005 19:25:17]

#

Kyllä sitä ohjelmointitaitoa aina tarvitsee, jos kunnollisen seikkailupelin haluaa tehdä. CoolBasicin etuna on vain se, että grafiikat ja äänet hoituvat suhteellisen helposti.

Heikki [17.02.2005 20:39:43]

#

Tosiaan, jos olet aloittelija ohjelmoinnissa, vaatii kunnollinen peli paljon työtä. Missään kielessä ei ole valmiina esimerkiksi reitinhakua, tekoälyä yms. tärkeitä hommia.

CoolBasicilla toki saat grafiikat ja muut sellaiset helposti, mutta joudut kirjoittamaan joka tapauksessa itse paljon koodia.

Mutta kyllä se siitä, kun aloittaa pienestä. Tekee ensin jotain yksinkertaisia konsolisovelluksia ja opettelee sitten perusasiat. Sitten tekee jotain yksinkertaisia graafisia minipelejä (vaikkapa Pongin), jonka jälkeen voi ajatella kunnollisen seikkailupelin tekemistä.

Vaikka CoolBasicilla sujuukin piirtely yms. helposti, hoituu se C/C++:lla miltei yhtä helposti SDL:llä.

hunajavohveli [18.02.2005 10:37:48]

#

Heikki kirjoitti:

Missään kielessä ei ole valmiina esimerkiksi reitinhakua, tekoälyä yms. tärkeitä hommia.

Ja jos olisikin, niin sitten kyseessä olisi pikemminkin pelinteko-ohjelma kuin ohjelmointikieli.

Suosittelen tosiaan, että harjoittelet ohjelmointia ensin jollain toisella kielellä ja siirryt tekemään vaativampia pelejä sitä mukaa, kun taidot kehittyvät.

aggzzu [18.02.2005 15:02:21]

#

Kysynpä tässä samalla mistäs saisi c++_ssalle kääntäjän?

Meitsi [18.02.2005 15:06:52]

#

Kääntäjä+ide=DevC++

ville-v [20.02.2005 11:46:35]

#

Jonka saa osoitteesta http://www.bloodshed.net/dev/devcpp.html.

nomic [21.02.2005 20:46:51]

#

aggzzu kirjoitti:

Voisikos joku kertoa ilmaisen tai kaupallisen ohjelkman jolla voi helposti ohjelmoida seikkailupelin. Mieluiten joku jossa ei hirveästi tarvitsisi sitä ohjelmointi taitoa. Manuaalikaan ei olisi pahaksi...

Olen pahoillani seuraavasta, mutta ilmaisen vain itseäni:
On melko ironista että tulet kyselemään vastaavaa Ohjelmointiputkasta, joka painottuu juuri ohjelmointiin ja sitä ympäröiviin asioihin. :)

Miksi haluat luoda pelin tyylillä "kunhan ei tarvitse hirveästi ohjelmoida." ?
Hanki tgf/mmf/jokumuuvastaavamikälie...

Mutta jos tosissaan haluat alkaa pelejä tekemään, huomaat vielä, että on paras keino on, tehdä ne alusta asti ite. Näin voit enemmän vaikuttaa kaikkeen mitä peleissä tapahtuu ja mitä ei tarvita.
Kaiken lisäksi, opit arvostamaan ehkäpä enemmänkin pelejä ja ohjelmia, kun olet oppinut pikkaisen koodaamaan, koska silloin tiedät, miten jotkut asiat on vaikea tehdä.
Tai miten jokin asia on hoidettu.
Joku reitinhaku-algoritmi, joka toimii loistavasti jne... :)

Mutta, jos vain otat vastaan neuvoni, niin antaisin semmoisen vinkin, että; hanki joku kääntäjä/tulkki/jokin opettele alkeita, älä hätäile, sulla on vielä miljoonia kiljoonia tunteja vielä edessä (jos tulee idea ota vain ylös, älä lähe toteuttaa liian vaikeaa/kunnianhimoista asiaa samantien, ellet suunnittele sitä hyvin ja harkitusti). Sitten kun alkaa jo ohjelmointi tuntumaan siltä, että oikeasti osaakin jo jotain, opettele jokin täysin uusi asia itsellesi. Eli ajatellaan niin, että jos olet opetellut grafiikka-puolta, niin sitten voisitkin alkaa opettelee jotain tiedonhallintaa ja muuta vastaavaa.
Mutta kaikki tyylillään.
Hetkessä ei tehdä hyvää. Monet projektit saattaa kaatua, innostus laantua jne...
Mutta sitten kun saa jonkun asian kunnolla käyntiin, tai valmiiksi asti, se on tunne jota ei korvaa mikään, se on tunne voitosta tyyliin "mä tein tän alusta asti ite, voin olla ylpeä vaikka 10 000 muuta on tehnyt saman paremmin, mutta tämä on mun tekemä." Jos olisin härskimpi mieleltäni, voisin melkein todeta, että joku yli 2kk piinannut asia kun saa ratkaisun, sitä tunnetta onnistumisesta voisi verrata seksiin, mutta siitä ei sen enempää. ;)

Sinä teet valinnat, kone hoitaa loput. Onnea.

tuomas [21.02.2005 21:59:34]

#

Jooh, liikaa ei kannata aluks yritellä.. Tiedetään kokemuksesta :)
Pääsin tosin itse melko pitkälle ensimmäisessä "pelissäni" joka kuitenkin kaatui siihen kuin visual basicin debuggeri kertoi "too much code in one prosedure". Omia aliohjelmia tms en osannut luoda ja käytin niitä valmiita, Eli tuosta kyseisestä aliohjelmasta löytyi lähes koko peli.. Ei silmukoita, vaan RAA'ASTI pelkkää iffiä...


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta