Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Kuinka tehdä hyvä tekoäly?

SHSHSH [14.02.2005 16:38:52]

#

Olen tässä tekemässä pokeria, jossa pelaaja pelaa neljää vastustajaa vastaan. Siihen pitäisi sitten ruveta tekoälyä tekemään. Alkuun vaikka vaihtotekoäly ja myöhemmin ehkä myös korotustekoäly. Tiedän kyllä periaatteessa kuinka nuo tulisi tehdä, mutta ajattelin kuitenkin kysyä täältä neuvoa, että teköälystä tulisi hyvä ja sitä paitsi joku hyvä neuvo voi säästää paljon työtä. Jos et juuri pokeri-tekoälystä tiedä niin yleispäteviä tekoälyn teko neuvoja saa myös antaa.

hunajavohveli [14.02.2005 16:48:42]

#

Tekoälyn tekemisessäsän on kaksi asiaa, jotka tulee miettiä. Ensinnäkin se, miten tekoälyn yleensäkin tulee toimia eri tilanteissa, ja sitten se, miten sellainen toteutetaan ohjelmoimalla. Jos kerrot jotain, mitä tekoälyn pitäisi ottaa huomioon, niin voin antaa jotain neuvoja toteutukseen.

Antti Laaksonen [14.02.2005 17:31:54]

#

Kelpo pokeritekoäly (vaihdettavien korttien valinta) ei vaatine kovin monimutkaista koodia. Tekoälyn kannattaa haeskella korteissa valmiiksi olevia yhdistelmiä. Jos tiettyjen korttien arvo on sama, ne kannattaa toki säästää. Jos on paljon samaa väriä, voi koettaa yrittää saada värin. Jos monta korttia menee järjestyksessä, voi tavoitella suoraa. Jne. Tekoälyn luonteeseen vaikuttaa, miten se arvottaa minkäkin mahdollisen yhdistelmän. Joskus tekoäly voi myös ottaa riskin ja pelata arvaamattomasti.

Ilmuri [14.02.2005 22:00:33]

#

Opiskelet 5 vuotta neuroverkkoja ja muuta tekoälyllistä yliopistotason hepreaa, menet johonkin firmaan töihin ja teet Pokerinaama 7.32:n ja nettoat miljoonia. Mikäli virheistä oppimista ja muuta dynaamista halutaan, voidaan käyttää tosiaan neuroverkkoja, ne tosin eivät ole ainakaan minun tasoiselleni koodaajalle helppo juttu, joten joku finite state machine käy varmaan vallan mainiosti.

SHSHSH [14.02.2005 22:12:14]

#

Hunajavohvelille: ensin on tarkistettu, mikä yhdistelmä kädessä on, sitten koneen pitäisi osata valita mitkä kortit on vaihdettava.

Antti Laaksonen [15.02.2005 07:16:56]

#

Ihan tavallinen yhdistelmien haku ei kelpaa, sillä useinhan muodosteilla oleva yhdistelmä on keskeneräinen. Jos kädessä on kolmonen, viitonen ja seiska, ne eivät ole yksinään mitään, mutta korteista saattaa muodostua myöhemmin suora. Semmoiset kortit pitää tietenkin vaihtaa, jotka eivät kuulu tavoiteltuun yhdistelmään. Jos kädessä on neljä herttaa ja yksi pata, pata pitää panna pois värin toivossa. Melkein aina yhdistelmän vaihtoehtoja on useampia. Silloin kannattaa valita paras yhdistelmien arvojärjestyksen ja korttien korkeuden mukaan.

mikeful [15.02.2005 12:16:50]

#

Ilmuri: Neuroverkot eivät mielestäni sovi oikein tähän peliin, koska sen tuomat hyödyt eivät kata vaivaa. Kohtuullisen NN-systeemin tekemiseen ja opettamiseen menee kymmenen kertaa enemmän aikaa verrtattuna siihen, jos tekee vaikka tavallisen päätöksentekopuun ja optimoi sitä. Lisäksi pelaaja ei välttämättä edes huomaa eroa.

Neuroverkot ovat semmoinen asia, että niitä pitää pyöritellä päässä jonkun aikaa ja sitten yhtäkkiä tulee että "Ahaa! Näin se siis toimii. Miksen sitä heti keksinyt?". Mutta kun sen periaatteet oppii, sille löytyy kyllä käyttöä.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta