Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Sähköposti

Sivun loppuun

remontti-reiska [02.02.2005 17:36:12]

#

Kaselin tuossa juuri MB:n viimeisintä numeroa ja lehden mukaan 80% sähköpostiliikenteestä on roskapostia. Aloin väkisinkin miettimään uutta spostijärjestelmää ja sainkin jotakin aikaiseksi:

Nykymaailmassa on mahdollistettu omat mail -serverit, joita ei pystytä valvomaan ja tie roskapostille on avoinna. Uudistuksessa voitaisiin esimerkiksi kitkeä kaikki yksityiset serverit pois ja luoda yksi/useampi yhteydessä oleva serveri, joitten valvominen kävisi helposti hallintajärjestelmän avulla. Käyttäjien panostuksella roskaposti olisi uudistuksessa käytännössä lähes mahdoton.

FrozenFire [02.02.2005 17:43:55]

#

tietosi on jo vanhentunut... Tässä tuoreemppaa:

http://www.mbnet.fi/jutut/uutiset/?from=etusivu­#U1685

eli nykyään 90% :(

Pitäs kehittää systeemi jonka sais toimimaan myös osittain nylyisen järjestelmän kanssa. Näin saatas siiryminen helpommaks.

Ja luulen että jos toi spammin määrä jatkaa nousuaa niin ehkä jo enen ens vuoden vaihdetta meillä on uus @mail järjestelmä... Itse olen jo kypsä siirtymään uuteen jos semmosta tarjottas. Ja ihmettelen miks kukaan ei oo semmosta ruvennu väsään...?

Blaze [02.02.2005 17:54:52]

#

FrozenFire kirjoitti:

Ja ihmettelen miks kukaan ei oo semmosta ruvennu väsään...?

Koska kaikki tietää, että IRC omistaa ;)

Juice [02.02.2005 18:58:04]

#

Minun mielestäni uuteen järjsetelmään on siirryttävä välittömästi. Itselleni tuli vielä vähän aikaa sitten muutama roskaposti viikossa, ja nyt niitä tulee about 10 per päivä. Ja kyllä, en ole sillä välin antanut e-mail-osoitettani millekään uusille tahoille.

Ehkä joku voisi tehdä tästä adressin.

leftover [02.02.2005 19:09:18]

#

Hyvä idea, mummoilta pois nastat kengistä ja opiskelijat nollatuloille niin saadaan betatestausvaiheen menot katettua. Mitkä etuudet otetaan sen jälkeen pois että saadaan projekti valmiiksi?

Tämä tosiaan vaatii jo hieman enemmän kuin harrastelijaryhmän. Ehkä tähän saisi pakotettua yrityksiä mukaan, mutta silloin vaarana olisi että järjestelmästä tulisi maksullinen. Idea hyvä, rahoitus vaan pissii.

Grey [02.02.2005 19:17:19]

#

Plah, vihjatkaa vain jonnekin USA:an FBI:lle tai vastaavalle taholle että roskapostitus on joku terroristien yritys tukkia netti. Radikaali keino tosin, kun jotkut spammit tulevat ns. zombikoneilta, mutta eiköhän moinen ole sitten myös omiaan saamaan käyttäjätkin huolehtimaan siitä tietoturvasta, kun muuten voi saada ikäviä setiä/tätejä ovensa taakse pamppujen kera :-D

-Grey-

Linkku [02.02.2005 20:11:26]

#

Mistä ihmeestä sitä roskapostia oikein tulee kun minulla sitä ei ole näkynyt. En ole ikinä mitenkään piilotellut osoitteitani ja gmail-osoitteeni on harvinaisen hyvin näkyvin esim. kotisivuillani, jotka googlellakin löytyvät hyvin. Hotmailissa ei ole myöskään näkynyt mitään (paitsi MSN:n omat roskat joita ei saa blockattua) eikä suomi24:n sähköpostiinkaan mitään roskaa tule. Kumma juttu :/

sooda [02.02.2005 20:29:47]

#

Mullekaan ei tule käytännössä yhtään roskaa. o_O Ja hotmailin roskasuojaus on minimitasolla.

esakom [02.02.2005 21:30:24]

#

mulle tulee ehkä yks roskaviesti päivässä, joten ei ole spämmi häirinnyt. Miten ihmeessä spämmi voi olla 90%? Olen käyttänyt sähköpostia aktiivisesti kohta 10 vuotta, tosin osoite on pari kertaa vaihtunut.

E.K.Virtanen [03.02.2005 06:57:25]

#

No tuo luukun meili mikä mulla on käytössä juuri noita rekisteröitymis yms. juttuja varten täyttyy kyllä rivakasti roskapostista. N.250 kappaleen viikko vauhdilla tulee.

Viruksia sisältäviä viestejä tulee myös varsin "mukavasti" tuonne mun ns. oikeaan meiliin. Se kun näkyy tuolla meidän lemmikki sivustolla niin arvaahan sen kuinka käy.

Metabolix [03.02.2005 07:37:51]

#

Joillakin vain käy huono tuuri. Minullekin joskus vuosi sitten tuli jatkuvasti, mutta nyt on jäänyt yhteen viestiin viikossa, ja Thunderbird osaa nekin tunnistaa jo hyvin. Kun katselee roskaviestin vastaanottajalistaa, se on kuin suoraan aakkosjärjestyksessä kolumbus.fi-osoitteita, minulle tulevissa viesteissä yleensä juuri l-alkuisia. Mistä mahtaa tuollainen lista löytyä roskaajan käyttöön? Ei pitäisi nykyisellään olla osoitteeni missään julkisesti esillä.

BadSource [03.02.2005 09:36:48]

#

Mulla on Luukussa kans osoite, jota (nykyään) käytän, jos osoite pitää antaa jollekkin vähänkään epäilyttävämmälle sivulle (en tosin ole lähemmäs vuoteen tuota "tarvinnut", kun tarkkaan mietin minne osoitteeni annan). Laatikon saa käydä tyhjäämässä noin joka kolmas päivä, kun laatikko tulee täyteen (~250 viestiä). O.O

Joskus pari vuotta sitten rekisteröin(!?) Hearts of Iron -pelin Paradox:n sivuille (tai sinne linkin, joka ilmoitettiin pelin asennuksen yhteydessä, piti viedä) tuolla Luukun osoitteellani. Tuosta noin viikko, ja alkoi ...skaa valua postiini. Ensin muutama viikossa, mutta koko ajan määrä kasvoi, kun osoitettani "myytiin" eteenpäin. Nykyään määrä olisi luultavasti useita satoja viestejä päivässä. Pelien rekisteröinnit jääneet kyllä tuon jälkeen.

Luukun asetuksissa olen määritellyt pikkuhiljaa sanoja/merkkejä, joiden löytyessä viestistä viesti blokataan samantien. Listalta löytyy viagra:t, xanax:t, valium:t, grugs:t, grow:t, big:t jne. eri tavalla kirjoitettuna. Tällä hetkellä tuolla sanalistalla on yli 180 sanaa/merkkiä. Ja kumminkin laatikko on aina täynnä. Viimeaikoina ruvennut miettimään, että pitäis ilmoittaa Luukkuun, että poistavat tuon tilin käytöstä, mutten ole vielä saanut asiaksi.

Eihän sitä tavitse kuin yhden kerran antaa osoite väärään paikkaan ja parhaassa tapauksessa se päätyy samantien spostiosoitteiden myyntilistalle, josta sitä sitten myydään eteenpäin yhä uudelleen ja uudelleen niin kauan kuin se on toimiva. Osoitteita ei siis myydä yksitellen eteen päin, vaan toimivista osoitteista kootaan tuhansien kappaleiden listoja ja näitä listoja sitten myydään eteenpäin roskapostittajille ym. halukkaille. Ja vaikka sivujen (rekisterin) omistaja ei myisikään osoitteita eteenpäin, niin sitten joku haX0r murtaa sivut, kopioi rekistereistä osoitteet/tunnukset/luottokorttinumerot, ja myy ne sitten halukkaille. Että hyvin menee... (o_o)_b

Gwaur [03.02.2005 09:42:51]

#

On se kumma. Mulle tulee päivässä vaan pari spämmiä :)

Heikki [03.02.2005 10:11:48]

#

Itse olen havainnut selkeän laskun spämmien määrässä. Jokin aika sitten osoitteeseeni tuli parikymmentä spämmiä päivässä, nykyään määrä on kaksi tai kolme. Kummallista, taisin saada suuren osan spämmistäni samasta paikasta joka kai sitten lopetti toimintansa.

GMail-osoite on myös muutamassa paikassa näkyvillä, usein tosin muutettuna [at] jne. systeemeillä. Sinne tulee pari spämmiä viikossa jotka spämmisuodatin nappaa automaattisesti.

Meitsi [03.02.2005 12:31:59]

#

Mulle tuli joskus hotmail osoitteeseeni roskapostia, mutta se loppui. Ilmeisesti huomasivat etten vastaa posteihin. Nykyään en saa enää ollenkaan roskapostia vaikka osoitteeni löytyykin selväkielisenä kotisivuiltani.

tsuriga [03.02.2005 12:59:26]

#

Hotmaleen tulee muutamia päivässä, kaikki menee Junkiin. Melko hyvin se asialliset tunnistaa. Imapmailiin ei tule mitään, en tiedä miten sen spamfiltteri toimii.

FrozenFire [03.02.2005 14:36:03]

#

http://www.mbnet.fi/jutut/uutiset/?from=etusivu­#U1686

Tulipas taas tarve lähettää mbnetin linkki tänne :D

Mikäli nämä asiantuntijat ovat oikeassa niin ei hyvin mene... Itelläni tuli joskus jotain 10-30 roskapostia viikossa välillä niit oli jotain hieman yli sata kerralla... Sitte aloin blokkaileen näitä.

Ja lopettetin satunnaisten viestien avaamisen

niin lopahti roskapostin tulo määrä noin yhteenkappaleeseen kahdessa viikossa

Bill Keltanen [06.02.2005 08:33:13]

#

Kuka sai iteltään spammia.. :D Mainostettiin jotain cyber detectiveä 50$. Ois pitäny lähettää johonkin ihme osotteeseen sitten postia


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta