Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: GD ja zlib

Sivun loppuun

LiDE [23.01.2005 00:48:40]

#

Juuh eli asentamassa PHP:hen GD:tä käsin ja ei onnistu ei sitten millään. Pistän configurointiin mukaan --with-zlib-dir mutta sit se vaan valittaa että ei löydy libz:iä. Mitä tehdä? Jollain kokemusta itse gd:n itsekäännöstä linuxille?

LiDE [23.01.2005 10:12:08]

#

Jooh pääsin tuosta yli nyt etsii filua png.h? Ei löydä mistään paketista.. Mistä sais?

Draiz [23.01.2005 11:28:27]

#

Tarvitset libPNG:n ?

LiDE [23.01.2005 12:36:09]

#

http://packages.debian.org/stable/libs/libpng2 tuon olen jo asentanut vaa ei toimih

Aruviel [23.01.2005 12:54:45]

#

Tuo png.h headeri saattaa viitata siihen, että lisäksi tarvittaisiin "libpng-devel"-paketti.

Draiz [23.01.2005 13:00:11]

#

btw LiDE, sivuillasi olevat kaksi td:tä, jotka ovat id=1 ja id=2, eivät näy oikein firefoxilla/mozillalla.
Kyse on siitä, että taustakuvaa nille ei tule, w3c ei salli id:n olevan joku numero, vaan id:ssä täytyy olla myös kirjaimia.

Näköjään IE:llä tuo toimii, IE ei nääs osaa w3c standardeja.

LiDE [23.01.2005 14:14:25]

#

Draiz kirjoitti:

btw LiDE, sivuillasi olevat kaksi td:tä, jotka ovat id=1 ja id=2, eivät näy oikein firefoxilla/mozillalla.
Kyse on siitä, että taustakuvaa nille ei tule, w3c ei salli id:n olevan joku numero, vaan id:ssä täytyy olla myös kirjaimia.

Näköjään IE:llä tuo toimii, IE ei nääs osaa w3c standardeja.

Juu tiiän kyllä vian :) IE on vika selain mihin sais luottaakaan.


Ja nyt se sit löyti ton png.h:n ja meni configuresta läpitte mutta nyt valittaa:

ext/mysql/libmysql/my_tempnam.lo(.text+0x60): In function `my_tempnam':
/home/ohjelmat/php-4.3.10RC2/ext/mysql/libmysql/my_tempnam.c:115: warning: the use of `tempnam' is dangerous, better use `mkstemp'
ext/gd/gd.lo(.text+0x3c48): In function `zif_imagecreatefromstring':
/home/ohjelmat/php-4.3.10RC2/ext/gd/gd.c:1323: undefined reference to `gdImageCreateFromJpegCtx'
ext/gd/gd.lo(.text+0x4196): In function `zif_imagecreatefromjpeg':
/home/ohjelmat/php-4.3.10RC2/ext/gd/gd.c:1507: undefined reference to `gdImageCreateFromJpegCtx'
ext/gd/gd.lo(.text+0x41a0):/home/ohjelmat/php-4.3.10RC2/ext/gd/gd.c:1507: undefined reference to `gdImageCreateFromJpeg'
ext/gd/gd.lo(.text+0x4cb6): In function `zif_imagejpeg':
/home/ohjelmat/php-4.3.10RC2/ext/gd/gd.c:1762: undefined reference to `gdImageJpegCtx'
ext/gd/gd.lo(.text+0xb451): In function `_php_image_convert':
/home/ohjelmat/php-4.3.10RC2/ext/gd/gd.c:3758: undefined reference to `gdImageCreateFromJpeg'
collect2: ld returned 1 exit status
make: *** [sapi/cli/php] Error 1

LiDE [23.01.2005 20:23:05]

#

Eiks kukaan tiiä mitään?:(

Ilmuri [24.01.2005 22:59:19]

#

Et ole linkittäny jotain nimeltämainitsematonta .o:ta.

Wizard [26.01.2005 00:31:29]

#

--with-zlib hakee kirjastoa oletushakemistosta. Jos annat --with-zlib-dir=/...niin tuohon pisteiden tilalle sitten se mihin olet kyseisen kirjaston asentanut ja kääntänyt.

Heitäpä koko conffausrivi, niin osataan sanoa, että missä vika...


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta