Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: PHP:n opettelu

Sivun loppuun

joekool [10.01.2005 18:41:20]

#

Kannattaako PHP:tä opetella harjoituskirjan avulla, vai pärjääkö yhtä hyvin esim. php.net:n manuaalilla?

wwwapu [10.01.2005 19:04:22]

#

Harjoituskirja auttaa mukavasti alkuun. Sitä on helpompi lueskella sängyssä tai vessassa.

Manuaalista on apua kun kirjoittaa koodia. Siitä on helppo tarkistaa "mites se funktio nyt menikään"

Blaze [10.01.2005 19:22:13]

#

Itse en ole kirjaa kaivannut. Tarve riippuu tosin varmasti paljon siitä, paljonko on aikaisempaa ohjelmointikokemusta muilla kielillä.

Ja mitä manuaaliin tulee, niin itselläni "p funktio" kirjoitettuna Operan osoteriville vie suoraan PHP:n manuaaliin ko. funktion kohalle. Vastaavanlaisen toiminnon saa käsittääkseni myös Firefoxiin. Suosittelen. Erittäin kätevä.

Antti Laaksonen [10.01.2005 19:41:29]

#

Varmaan kannattaa ensin koettaa sinnitellä manuaalilla (ja Internetin ilmaisilla oppailla), ja hankkia kirja vasta, jos ne eivät tunnu riittävän.

tsuriga [10.01.2005 20:19:37]

#

Mitenkäs tuon saisi Mozilla Navigatoriin? Eipä kyllä paljon tarvetta ole kun se tuosta Search-namiskan alta löytyy javascriptillä toteutettuna. Yleisestä keskustelusta löytyy hyvä aihe jos tahtoo moisia tehdä, varsin käteviä:

Antex [30.01.2005 20:23:13]

#

Blaze kirjoitti:

Ja mitä manuaaliin tulee, niin itselläni "p funktio" kirjoitettuna Operan osoteriville vie suoraan PHP:n manuaaliin ko. funktion kohalle. Vastaavanlaisen toiminnon saa käsittääkseni myös Firefoxiin. Suosittelen. Erittäin kätevä.

Kerrotko Blaze tuosta "p funktio":sta enemmän. Miten se on toteutettu?

squid [30.01.2005 20:26:29]

#

Minuakin kiinnostaa(Operaa käytän)

Blaze [30.01.2005 21:40:29]

#

Noita hakujuttuja voi muokata search.ini:stä, joka itselläni löytyy hakemistosta C:\Documents and Settings\blaze\Application Data\Opera\Opera 8\profile\

Seuraavan voi muuten suoraan copypasteta, mutta vaihda 32 pienimmäksi sellaiseksi numeroksi, joka ei vielä ole käytössä, muuten ei toimi.

[Search Engine 32]
Name=&php.net
URL=https://www.php.net/search.php?lang=fi&pattern=%s&show=quickref
Key=p
Is post=0
Has endseparator=0
Search Type=14
Verbtext=17063
Encoding=iso-8859-1
Position=-1
Nameid=0
Query=

Juice [01.02.2005 21:08:34]

#

Tässä Firefoxiin. Tallenna päätteellä .src Firefoxin searchplugins-kansioon.

<search
 version="7.1"
 name="PHP Manuaali"
 description="Hakee PHP:n manuskasta funktion kuvauksen."
 action="https://www.php.net/search.php"
 searchForm="https://www.php.net/search.php"
 method="GET" >
<input name="lang" value="fi">
<input name="pattern" user="">
<input name="show" value="quickref">
<input name="sourceid" value="Mozilla-search">

</search>

Deewiant [01.02.2005 21:14:52]

#

Tai helpommin: teet kirjanmerkin hakusivusta, korvaat osoitteesta laittamasi hakusanan "%s":llä, vaihdat keywordin siksi miksi haluat. Esim. tuo PHP.net:

https://www.php.net/search.php?lang=fi&pattern=%s&show=quickref

Ja keyword (mikälie suomenkielisessä Firefoxissa) olisi sitten p. Tämän jälkeen kun kirjoittaa osoiteriville "p asdf" se heittää sinut sivulle:

https://www.php.net/search.php?lang=fi&pattern=asdf&show=quickref

ajv [01.02.2005 22:10:56]

#

Kiitos Juice. Kätevä toiminto.
Minulla ei jostain syystä ole tuo Deewiantin neuvoma "keyword search" käytössä. Jos se on käytössä, niin keyword searchin lisääminenhän tapahtuu yksinkertaisesti painamalla oikeata siinä hakulaatikon päällä tähän tyyliin.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta