Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Viallinen näytönohjain vaaraksi näytölle?

hunajavohveli [25.12.2004 22:16:31]

#

Näyttöni oli jo kauan aikaa ollut erittäin sumea. Puhdas mustakin näytti aivan punaisenharmaalta (eikä edes kovin tummalta punaisenharmaalta) ja lisäksi vastikään näytöllä oli ruvennut näkymään omituisia vaakatasossa kulkevia raitoja. Jos siis jollain kohtaa näytössä oli tummaa väriä, niin koko vastaavan pikselin vaakarivi näkyi tummempana. Hommasinpa sitten uuden näytön tilalle (tällä kertaa litteän) ja kuvan harmaus katosi, mutta raidat eivät. Eli vikaa on ilmeisesti myös näytönohjaimessa? Osaatteko sanoa, voisiko vika olla jossain muussakin? Entä voiko viallinen näytönohjain mahdollisesti vahingoittaa näyttöä?

tuomas [25.12.2004 22:26:05]

#

Kokeile päivittää näytönohjaimen ajurit :D
Ja kato että näytönohjain ei kuumenne liikaa yms. :P

TETRIS [26.12.2004 16:45:01]

#

Hmmm... Raitoja tulee ainakin viallisiin näyttöihin. Itselläni on "viallinen" (joskus harvoin väreilee ja viivoja tulee) ilmaseksi saatu näyttö ja jos esim. kirkkauden pistää liian suureksi niin viivojas alkaa tulla lähes kokoajan, mutta jos sen säätää oikein ei niitä tule melkein koskaan. Mutta jos uudessa näyttössäkin esiintyy ongelmia niin kannattaa kokeilla tuomaksen mainitsemia ja esim. toisella kaapelilla kokeilemista.

En ainakaan usko, että viallinen näyttis voisi vahingoittaa näyttöä.

Bill Keltanen [27.12.2004 08:38:47]

#

Mulla oli hieno se vanha pska näyttö, joskus tuli kaksinkertasena se kuva. Ei kai näytönohjaimesta lähtevä signaali sitä voi vahingoittaa..

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta