Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Bios ja sen optimoiminen?

SQ [19.12.2004 17:35:53]

#

Aattelin et olisko mahdollista nopeuttaa konetta kaikenlaisilal bios asetuksilla, oon kuullut kyllä että bioksella saatas paljon aikaa että haluaisin ittekkin tietoon jotain millä voitas parantaa koneen toimivuutta, tähän voidaan vaikka listata mitä vaikutuksia tietyillä asetuksilla on, ja miten se vaikuttaa koneeseen. Justiin latailen bios optimized guidea että kohta varmaan lisäilen jo jotain.

Meitsi [19.12.2004 19:40:31]

#

No jännitteitä nostamalla kellotaajuuksien pitäisi hiukka nousta, mutta lämmöt nousevat samaan malliin ja koneen vakaus pienenee... OMALLA VASTUULLA

Metabolix [19.12.2004 20:47:32]

#

Se, että asetukset "näyttävät hyvältä" eli joka paikassa on suurin mahdollinen taajuus ja pienin mahdollinen viive, ei välttämättä ole hyvä. Se voi jopa hidastaa konetta, jos eri osien välille syntyy ylimääräistä odotusta.

Pieni, "turvallinen" kellotus ei nosta tehoja nimeksikään, mutta sen sijaan parin kuukauden jälkeen voi käydä kuten minulle, että Windows ei boottaa. Siinä sitten mietitään hetki, ennen kuin tulee mieleen palauttaa asetukset kohdalleen (minkä jälkeen kone onneksi toimii taas). Tuokaan kellotus ei ollut kuin 1600MHz => 1666MHz, tehon lisäystä ei käytännössä huomannut kunnolla edes 3DMarkilla.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta