Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Servu turvalliseksi

sooda [06.12.2004 18:23:18]

#

Jos nyt teen tosta servustani (Gentoo linux) julkisen sillain että annan muillekin sivutilaa siitä niin pitää ekaks saada esim php-skriptit turvallisiksi.

Eli onko joillakin kokemusta miten kannattaisi toteuttaa semmoinen että php-skriptit eivät pääse käsittelemään mitään muita tiedostoja kuin käyttäjän kotihakemistossa? Saako skriptejä jotenkin helposti chrootattua (kyl kai, esim mbnetissä näyttäisi olevan jotenki näin)?

Heikki [06.12.2004 21:10:54]

#

Itselläni ei ole tästä juurikaan kokemusta, mutta ainakin PHP:n ajamista Safe-modessa kannattaa harkita (=tehdä se).

ajv [20.12.2004 09:47:56]

#

Nostanpa tämä aiheen vielä ylös, sillä itelläni on nyt lähes sama tilanne. Debian-webserveri on nyt (ihme kyllä) pystyssä yllättävän pienellä vaivalla. Jos jollain on kokemusta turvallisuus-seikoista, mitä tulisi ottaa huomioon, niin olisi kiva kuulla.

Tuohon soodan kysymykseen osaan vastata sen verran, että php-scriptit pääsevät kyllä kurkkimaan muiden käyttäjien php-koodeja. Tähän ei auta edes safe-mode, jonka senkin pystyy kiertämään. Varmin tapa on ajaa php:tä CGI:n kautta, jolloin muut eivät lähdekoodeja pysty lukemaan. Ainakin tietokantasovelluksissa tämä on enemmän kuin suotavaa.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta