Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: C# tutoja?

Sivun loppuun

VbMan [07.11.2004 13:04:11]

#

Mistä löytyisi hyviä C# tutoja/kirjoja, mieluiten suomen kielellä.
Jos ei muuta löydy, käy englantikin jotenkin.
Onko C#:llä minkälaiset mahdollisuudet peliohjelmointiin ja esim. DirectX rajapinnan käyttöön esim. VB.netiin verrattuna?
Kiitos jo etukäteen ja toivoisin myös kokemuksia C# kielestä, sekä positiivisiä ja negatiivisiä kommennteja.
Ja c++:aa on turha tuputtaa, kyllä se muuten, mutta kun en tajua sitä omien funktioiden koodausta!

Deewiant [07.11.2004 14:51:08]

#

Yhtä paljon siinä C#:ssa on funktioita, ellei enemmänkin, kun kerran on olio-ohjelmointikielestä kyse.

http://en.wikipedia.org/wiki/C_Sharp_programming_language

Tuolla näytti olevan "External links"-osiossa pari tutoriaalia.

VbMan [07.11.2004 17:47:13]

#

Danke, kyllä kelpaa, mutta löytyykö suomeksi?
Ja voisihan siitä tehdä tuton tänneputkaankin, siinä ehdotus yliguru Antti Laaksoselle!

Juice [07.11.2004 18:49:34]

#

VbMan kirjoitti:

Mistä löytyisi hyviä C# tutoja/kirjoja

Kirjastosta varmasti.

VbMan kirjoitti:

Onko C#:llä minkälaiset mahdollisuudet peliohjelmointiin ja esim. DirectX rajapinnan käyttöön esim. VB.netiin verrattuna?

Yhtä hyvät.

VbMan kirjoitti:

mutta kun en tajua sitä omien funktioiden koodausta!

Arkistoiden kätköistä funktio-esimerkki:

#include <windows.h>
/* Funktion piippaa prototyyppi */
int piippaa(int taajuus, int kesto);
int main(){
    /* Kutsutaan funktiota piippaa*/
    piippaa(3456,500);
}
/* Itse funktio */
int piippaa(int taajuus, int kesto){
    Beep(taajuus,kesto);
}

Testattu Bloodshed Dev-C++:lla.

EDIT: C#:sta: Kun olet oppinut VB.NETin, olet oppinut C#:sta 7/8. Ja toisinpäin. Ne ovat melkein identtisiä.

VbMan [07.11.2004 19:27:41]

#

Jebulis, pitää mennä huomenna kirjastoon...

tuomas [08.11.2004 00:08:32]

#

Mikäli tuon C# valitset niin yksi hyvä ide on sharpdevelop.
Kyseisestä löytyy tuki muutamalle muulle kielelle.
http://www.sharpdevelop.com/

renni [08.11.2004 01:21:56]

#

Miten olis Visual C# Express
http://lab.msdn.microsoft.com/express/vcsharp/default.aspx

VbMan [08.11.2004 20:17:01]

#

Juu, sharpdevelop on jo imutettu...


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta