Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: GPL, open source,,,

Rams [13.10.2004 12:45:08]

#

Olisin kiinnostunut tietämään että onko GPL ja open source lisensseillä varustettuja PHP -systeemejä (esim. Postnuke, OsCommerce) luvallista myydä? Eli jos esim. pystytän asiakkaalleni webkaupan niin voinko toteuttaa sen OsCommerce -systeemillä ja ottaa työstä ihan normaalisti korvauksen? Tai jos toteutan asiakkaani sivuston Postnuke -systeemillä? Olen yrittänyt lueskella lisensseistä tietoa mutta kun on yleensä englanniksi niin ei ole saanut ihan varmuutta..

KimmoKM [13.10.2004 13:05:17]

#

Kyllä, se on mahdollista. (Miten muuten esim. RedHat voisivat myydä Linux-distroja?). GPL-lisenssin epävirallinen suomennos on täällä.

Metabolix [13.10.2004 14:09:19]

#

Tiivistelmä:
Kaikki ohjelman tekijätiedot tulee säilyttää, ts. et saa esittää sitä täysin omana teoksenasi.
Jos ohjelmassa on esim. About-boksi, sen aiempi sisältö pitää säilyttää. Oman nimensä kuitenkin voi lisätä.
Ostajaa tulee informoida siitä, että ohjelma on GPL-lisenssin alainen, ja heilläkin on oikeus muokata ja levittää sitä edelleen.
Käsittääkseni ohjelma ja lähdekoodi ovat ilmaisia, ja maksu peritään ohjelman toimittamisesta (CD:n hinta, CD:n polttamisen vaatima työ...). Lähdekoodin tulee olla ostajan saatavilla ilman erillistä maksua.

Rams [13.10.2004 15:30:00]

#

Voiko maksua periä esim. OsCommerce -systeemillä tehdystä webbikaupasta asiakkaan tuotteiden syöttämisestä sekä ulkoasun suunnittelusta?

renni [18.10.2004 11:37:14]

#

Voi. Samoin voi laskuttaa konsultaatiosta järjestelmän valintaan, asennuksesta, ylläpidosta... Käytännössä mistä vaan kunhan kertoo että kyse on open sourcesta ja mistä lähdekoodin saa.

tomaattigeeni [18.10.2004 17:04:56]

#

Käsittääkseni sorsien pitää olla julkisesti saatavilla jossain, mutta itse softaa saa myydä. Käännettyä ohjelmaa ei tarvitse olla ilmaisessa jaossa.

Metabolix [18.10.2004 17:32:19]

#

Itse ohjelman osalta saat veloittaa sen kopioimisesta, mutta tekemästäsi työstä saat toki veloittaa erikseen.

GNU Yleinen Julkinen Lisenssi, virallinen käännös kirjoitti:

Voit veloittaa maksun fyysisestä kopion siirtotoimenpiteestä ja voit halutessasi tarjota takuun maksua vastaan.

Lisäksi mukaan tulee liittää lähdekoodi tai vähintään kolme vuotta voimassa oleva tarjous, jossa luvataan lähdekoodi enintään kopioimiskustannusten suuruista summaa vastaan.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta