Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Java ei toimi

Meitsi [03.10.2004 20:35:15]

#

Mistä johtuu, että mikään javallatehty ohjelma ei toimi koneellani. Olen asentanut Sunin javan jo varmaan neljä kertaa uudelleen. Aina sama vika. Kun avaan jonkin ohjelman joka on tehty javalla, ohjelma aukeaa kyllä ILMAN virheilmoituksia tms. mutta ohjelman ikkuna on TÄYSIN tyhjä. Pelkkä harmaa tausta. Sama on myös, jos menen javan asetuksiin ohjauspaneelissa, tai jokin apletti avaa varoitusikkunan. Pelkkä harmaa ikkuna ilman minkäänlaista sisältöä. Muutaman kerran nuo ikkunat ovat toimineet oikein. Tätä tapahtuu ERITTÄIN harvoin. Joskus kyllä pääsen javan asetuksiin ohjauspaneelissa (ikkunaan tulee napit yms tekstit.) mutta niitä klikkaamalla ei tapahdu mitään. Miten tällaisen voisi korjata ja onko kenelläkään ollut samaa? Java apletit kyllä toimivat selaimessa.

tuomas [03.10.2004 20:37:44]

#

Sinulta puuttuu java tulkki tai se on pois päältä tai jotain?
Kokeile vaikka hakea uusin versio..

Meitsi [03.10.2004 20:47:43]

#

Juuri poistin / latasin uusimman / asensin.
Ei auttanut. Sama ongelma vain jatkuu. Tein muuten mielenkiintoisen huomion. Kun vei hiiren ohjelman sulkemispainikkeen päälle (toimimattomassa javaohjelmassa), ja tooltippi tuli näkyviin ja meni pois, ruutua ilmeisesti jotenkin päivitettiin ja javaohjelman tekstit näkyivät tuon tooltipin kohdalle jääneestä "reiästä". Outoa :)

FooBat [03.10.2004 21:04:46]

#

Meitsi kirjoitti:

...ruutua ilmeisesti jotenkin päivitettiin ja javaohjelman tekstit näkyivät tuon tooltipin kohdalle jääneestä "reiästä". Outoa :)

Tuo kuulustaa siltä, että piirrät grafiikkaa update-metodissa etkä paint-metodissa niin kuin pitäisi.

Tapahtuuko ongelma _kaikissa_ java-ohjelmissa vai vain itse tekemissäsi?

Tarkista varmuuden vuoksi myös, että käytät sitä juuri lataamaasi javaa "java -version".

Meitsi [03.10.2004 21:13:24]

#

Itse en ole javaa koodannut. VIka ei ole koodauksissani koska myöskin javan ohjauspaneeli-asetus-hommeli on samanlainen. Tuosta ruudun "päivittymisestä" sain screenshotin. Vetäisin hiiren ikkunan päältä nopeasti, kun tooltippi tuli esiin. http://www.freewebs.com/square35/shotti.JPG Kun klikkasin tuota helppiä niin se avasi uuden ikkunan (toimi!) mutta tämä uusi ikkunakin oli samanlainen, kokonaan tyhjä.

Muokkaus: Kokeilin yhtä javaaplettia netissä, ja se toi tray:hyn kuvakkeen josta sai mm. konsolin auki. Konsoli toimi täysin moitteetta, napit yms. tulostuivat ikkunaan ok. Kokeilin myös about java kohtaa, ja sekin aukesi moitteetta. Kokeilin sitten taas jotakin toista ohjelmaa, taas sama vika. Harmaa ikkuna joka on tyhjää täynnä.

Tupla muokkaus: Tein myös toisen havainnon. Kun avaa konsolin ja jättää sen auki ja avaa toisen ohjelman (jokin niistä jotka eivät toimi) niin kun toimimaton ohjelma aukeaa, myös konsoli menee "harmaaksi ruuduksi".

FooBat [03.10.2004 22:07:39]

#

Tarkista, että JAVA_HOME ympäristö muuttuja on oikein.

Tarkista komentoriviltä, että käytät sitä lataamaasi javaa etkä MS:n javaa (komentoriviltä "java -version").

Tarkista mitä ohjauspaneelin "Java Plug-in" -toiminto näyttää.

Muita ideoita ei juuri nyt tule mieleen.

Meitsi [04.10.2004 18:49:45]

#

FooBat kirjoitti:

Tarkista, että JAVA_HOME ympäristö muuttuja on oikein.

Tarkista komentoriviltä, että käytät sitä lataamaasi javaa etkä MS:n javaa (komentoriviltä "java -version").

Tarkista mitä ohjauspaneelin "Java Plug-in" -toiminto näyttää.

Muita ideoita ei juuri nyt tule mieleen.

JAVA_HOME muuttujaa ei edes ollut. Laitoin sellaisen ja arvoksi E:\ohjelmia\java\bin (ei auttanut, kokeilin ohjelmia\java, ei auttanut sekään)

java -version antaa:
java version "1.4.2_05"
Java(TM) 2 Runtime Environment, Standard Edition (build 1.4
Java HotSpot(TM) Client VM (build 1.4.2_05-b04, mixed mode)

JavaPlugin:ia ei saa auki koska sekin on vain "harmaa ruutu"

EDIT: Laitoin "valitse käytettävät ohjelmat" kohdasta Microsoft java systeemin ja alkoi toimia. Outoa?

EDIT: ARRGH! Ohjelma avautui ok, kirjoitin tuon viestin, avasin ohjelman takaisin alapalkista, taas sama harmaa ruutu. Avasin ohjelman uudelleen, ei toimi. x(

TRIPLA EDIT: Alkoi toimia kun laitoin reunanpehmennyksen + anisotrooppisen suodatuksen pois päältä näytönohjaimen asetuksista. Outoa?!

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta