Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Peli-ideoita

Sivun loppuun

Qwerty-7 [03.10.2004 10:54:26]

#

Tässä tarvittaisiin Hieman ideoita ensimmäiseksi peliksi.
Mieluiten haastavaa muttei liian haastavaa(Visual basicilla pitäis tehdä).

msdos464 [03.10.2004 11:21:01]

#

miinaharava? :)

Tai joku pomppimispeli.

firebug [03.10.2004 11:34:22]

#

Itse tein ainakin joskus pong-kloonin(peli, missä on kaksi mailaa ja pallo pomppii välissä). Pongin valmiiksi saatuasi voisit tehdä vaikka Arkanoidin(pallolla rikotaan tiiliä).

Latska [03.10.2004 11:51:47]

#

Se vähän riippuu miten kauan olet ohjelmoinut. Firebugin ehdottama pong-klooni on ihan varteenotettava idea.

efteri [03.10.2004 14:20:41]

#

No kuules tee tekstiseikkailu peli :D
tai maxpayne3 :nen :S

remontti-reiska [03.10.2004 14:25:28]

#

qwauk kirjoitti:

No kuules tee tekstiseikkailu peli :D
tai maxpayne3 :nen :S

Kuules, jos Max Payne 3 tekeminen ei ole liian hankalaa, niin näytäppä mallia meille tyhmemmille, jotka tyhmyydessään luulivat, että MP3 teko olisi ensinnäkin laitonta kuin myös aika ******** vaikeaa. Tietysti tekstiseikkailun jokainen peliohjelmoija osaa tehdä.

Metabolix [03.10.2004 14:27:50]

#

Ikuisesti helppoja ovat kaikki älypelit ja Tetriksen kaltaiset tekniikkapelit; Tetris on varsinkin aloittelijalle erittäin hyvä. Sen jälkeen jokin pieni räiskintä- tai autopeli voi olla suhteellisen helppo, jos erikoisominaisuudet jätetään pois.

KimmoKM [03.10.2004 14:31:05]

#

Etsi jostain joku kiva vapaan lähdekoodin peli (esim. NetHack) ja aloita sen pohjalta tekemään jotain omaa (Aluksi vaikka laajentamalla sitä, myöhemmin poistamalla/uudelleenkirjoittamalla ominaisuuksia). On jonkin verran helpompaa kuin ihan puhtaalta pöydältä pelin tekeminen (vähän suuremmissa peleissä).

Qwerty-7 [03.10.2004 14:59:04]

#

Latska:

Qwerty-7 kirjoitti:

Tässä tarvittaisiin Hieman ideoita ENSIMMÄISEKSI PELIKSI.

Ja Gvaur,Tiedän vielä erillisen-anteeksi kaksi erillistä ohjelmaa joilla tehdään pelkästään tekstipelejä.

Latska [03.10.2004 15:14:03]

#

Sainko vastauksen kysymykseeni? En.

Qwerty-7: Tiedätkö missä päin urospoukama on? Asut melko lähellä.

Metabolix [03.10.2004 16:07:07]

#

Voihan sitä muutakin ohjelmoida kuin pelejä, joten kysymys siitä, kuinka kauan olet ohjelmoinut on aivan asiaankuuluva.

Qwerty-7 [03.10.2004 16:25:52]

#

En ole ohjelmoinut MITÄÄN(paitsi kerran kokeillut) joten..

kaviaari [03.10.2004 16:28:41]

#

Kiva kun kerroit meille asian kolmeen kertaan.

Qwerty-7 [03.10.2004 16:30:01]

#

Jaa että pitäs sorsia etsiä.
http://www.planet-source-code.com/vb/scripts/BrowseCategoryOrSearchResults.asp?lngWId=1&B1=Quick Search&txtCriteria=&blnWorldDropDownUsed=TRUE­&txtMaxNumberOfEntriesPerPage=10&blnResetAllVariables=TRUE&optSort­=Alphabetical

firebug [03.10.2004 16:38:46]

#

Qwerty-7: Kerta et ole aiemmin ohjelmoinut mitään, niin valitse ensin joku kieli(QBasic, C/C++ yms.), opettele siitä perusteet ja tee jotain pieniä ohjelmia. Näin opit ohjelmoinnin perusasiat, jotka ovat samat kielessä kuin kielessä. Kun tunnet osaavasi perusteet hyvin, voit siirtyä tekemään jotain yksinkertaista peliä.

Qwerty-7 [03.10.2004 16:47:33]

#

oOKk

Latska [03.10.2004 17:09:31]

#

Voiko Kajaanissa olla jotain noin pökelöitä. ;) Tietääköhän edes missä päin urospoukama on...

Qwerty-7 [03.10.2004 19:47:45]

#

En,eikä ole ihmekkään,kun olen 11v.

FooBat [03.10.2004 20:53:54]

#

yksinkertaiset ohjelmat:
Hello world
viivan pyöritys/liikutus
kuvan liikutus näppäimistöllä
starfield

yksinkertaiset pelit, joissa liikkuu ammuksia ja pelaaja:
pong
arkanoid
spaceinvaders
asteroids

korttipelit:
freecell yms.

lautapelit (tekoäly mukaan, jos haluaa haastetta):
tammi
shakki
ristinolla
othello

palikkapelit:
mahjongg yms.

muut:
matopeli
tasohyppely (super mario)
pacman
tetris
pokemon taistelu/roolipeli :)

Qwerty-7 [03.10.2004 21:19:57]

#

Kiitos,Mr hunt

mikeful [04.10.2004 10:55:44]

#

Voit kokeilla myös modien tekemistä, esim. Quake 1:lle.
Useimmista modeista on sorsat saatavilla.

rndprogy [04.10.2004 11:36:33]

#

mikeful kirjoitti:

Voit kokeilla myös modien tekemistä, esim. Quake 1:lle.

Tuskin vasta-alkaja mitään suurten pelien modien sorsista mitään tajuaa. :p


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta