Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Sivut ei näy oikein Operalla

Sivun loppuun

squid [05.09.2004 13:44:41]

#

Kuten otsikko sanoo sivut ei näy oikealla tavalla Operalla.
Sivut on tehty valdiksi HTMLäksi, joten se ei ole vikana.
http://koti.mbnet.fi/rinne/piirtajat
Voisiko joku auttaa hiukan

gariSurf [05.09.2004 13:52:42]

#

nojoo. Onkos noi tableja vai divejä?

<table cells... style="border:1px solid black;">
jne jne

squid [05.09.2004 13:55:37]

#

Ne ovat divejä

SysRq868 [05.09.2004 13:58:09]

#

Vaihda tableiks.

<table cellspacing=10 cellpadding=0 style="border:1px solid #660088;">
<tr><td>
<table cellspacing=10 cellpadding=0 style="border:1px solid #660088;">
<tr><td>
tekstit...
</td></tr>
</table>
</td></tr>
</table>

Metabolix [05.09.2004 14:07:34]

#

Vikaa löytyy tästä:

div.ulompi {margin-left:0%;
height:1%;
width:75%;

Firefoxilla sen korkeus pyrkii pysymään melkoisen pienenä; ei se ihan 1% ole, mutta melkein. IE sen sijaan ajattelee, että siinä on varmaankin virhe (kyllä IE tietää :) ja asettaa sen riittävän isoksi. Kokeilepa poistaa kokonaan tuo Height-kohta. Mielestäni sivu olisi ihan siisti, vaikka sen poistaisi molemmista diveistä.
Vaikka topic olikin Opera, niin eiköhän tämäkin ole syytä mainita. Ulompi kehys siis jää niin pieneksi, että sen alareuna menee tekstin päälle.

Blaze [05.09.2004 14:40:06]

#

Juusofin kirjoitti:

Kuten otsikko sanoo sivut ei näy oikealla tavalla Operalla.
Sivut on tehty valdiksi HTMLäksi, joten se ei ole vikana.

CSS kannattaa myös tarkistaa. http://jigsaw.w3.org/css-validator/validator?uri=http://koti.mbnet.fi/rinne/piirtajat/&usermedium=all

Tuon tekstilaatikon saa keskelle ruutua ei-IE -selaimilla laittamalla sille margin-left: auto; margin-right: auto;

Deewiant [05.09.2004 15:03:33]

#

SysRq868 kirjoitti:

Vaihda tableiks.

Hullukonäolet? Ei IKINÄ taulukkoja sivun taittoon. Varsinkin kun jampalla on toimiva CSS-ratkaisu, siitä ei todellakaan taannuta taulukoihin.

SysRq868 [05.09.2004 15:31:00]

#

No jos Juusofin on jo vaihtanut koodinsa, niin hyvinpä toimii. Käytän FireFoxia ja samalta näyttää.

Metabolix [05.09.2004 16:39:39]

#

Ei se minun firefoxillani toimi (Mozilla FireFox 0.9.3) Kuva

Meitsi [05.09.2004 17:09:38]

#

Sama vika kuin metabolixilla ---> mozilla 1.7.2

Juice [05.09.2004 18:43:01]

#

Mulla toimi ihan hyvin FireFox 0.9.2:lla, paraikaa imutan 0.9.3:sta...

On kyllä asiat kehnosti jos näissäkin selaimissa näkyvät erilailla. Sitten kyllä tulee paljon ylimääräisiä hommia kotisivujen tekoon.

squid [05.09.2004 19:47:33]

#

Kiitos avusta, muokkasin hiukan noiden vinkkine perusteella, ja nyt näkyy hyvin Firefoxilla, ja Operalla. Kiitos erittäin paljon

Metabolix [05.09.2004 20:04:02]

#

Edelleenkin bugittaa, jos pienentää ikkunan korkeutta. Ei auta laittaa korkeudeksi 45%; pitäisi saada ratkaisu, joka toimii järjestelmästä riippumatta, koska nyt pienelle ikkunalle käy aivan kuten ennenkin: reunus menee tekstin päälle.

squid [05.09.2004 21:45:01]

#

Mikäköhän tämä ratkaisu voisi olla. Kyllähän se jotenkin täytyisi saada(kai).
Jos tiedät ratkaisun kerro ihmeessä, sillä itse en sitä keksi

Tempfile [05.09.2004 21:53:30]

#

Kuten Metabolix aiemmin vihjasi, eikö tuota height:ia voi jättää kokonaan pois tuosta ulommasta divistä? Kyllähän sen pitäisi skaalautua sisältönsä mukaan.

Metabolix [05.09.2004 21:57:28]

#

FireFoxilla se ainakin skaalautuu, kuten varmasti IE:lläkin.

squid [05.09.2004 22:00:55]

#

Koitan jättää sen sitten pois...

Juu, eipä oikein auttanut, kun kaveri katsoi mozillalla.
Olisikohan sitten viellä jotain vaihtoehtoja jäljellä

Tempfile [05.09.2004 22:34:47]

#

Kyllä tuo nyt näytti ainakin Firefoxilla toimivan, liekähön ollut kaverillasi sivu välimuistissa.

squid [05.09.2004 22:35:57]

#

Voi olla mahdollista.
No hyvä että toimii..

makeuu [06.09.2004 07:19:52]

#

Sivuista tulisi muuten siistimmät jos tekisit ton tablen yhtä leveeksi kun ton kuvan/logon.

Jyri [06.09.2004 08:40:38]

#

Jos haluut sivujesi näkyvä oikein kaikilla selaimilla, niin silloin ei kannata käyttää CSS:än diviä, vaan html:n tablea.
Css tulkitaan erilailla kaikissa selaimissa joten sen runsas käyttö ei kannata.
Minun omilla sivuillanin on yksi divi loota ja kaikki muu on tehty tablella. Käy katsomassa http://kirpalo.sytes.net/~jyri
Tosin paddingeja olén käyttänyt.
Eli table käyttöön.

Tempfile [06.09.2004 11:00:55]

#

Ja p***at, CSS on paljon parempi vaihtoehto tableille. Jos sivut eivät näy samalla tavalla eri selaimissa, niin se on vain sivuntekijän laiskuutta tai tyhmyyttä. Ei pidä vaan käyttää Microsoftin epästandardeja CSS-määreitä, niin kyllä ne sivut toimivat kaikkialla. Tableissa on myös se huono puoli, että eräät selaimet eivät renderöi tablen sisältöä ennen kuin koko höskä on ladattu. Sitä paitsi taulukot eivät skaalaudu hyvin pienille näytöille. On erittäin mukavaa rullailla kännykän ruudulla hehtaarn kokoista taulukkosivua.

Deewiant [06.09.2004 14:01:41]

#

Tempfile kirjoitti:

Jos sivut eivät näy samalla tavalla eri selaimissa, niin se on vain sivuntekijän laiskuutta tai tyhmyyttä.

Ei tyhmyyttä, laiskuutta kylläkin. Nimittäin IE:a varten täytyy vähän huijata, sillä jos tekee sivut sellaisiksi, että ne toimivat hyvin standardeja tukevilla selaimilla (Mozillat pääasiassa, Operassa joitakin pieniä outouksia), ne näkyvät väärin IE:llä. Tämä johtuu pääasiassa IE:n vääristyneestä "box model":sta (mikä lie suomeksi) - asiasta voi Googlata lisää, jos kiinnostaa, mutta tässä nyt ainakin yksi sivusto, jossa kerrotaan aika hyvin, miten piilottaa sääntöjä eri selaimilta.

Kotisivujani ylläpitävä serveri ei ole näköjään ylhäällä, joten tämä on aika turhaa: (Voisin vielä linkittää omien kotisivujeni eräälle sivulle, jossa näkyy etusivuni eräs versio, joka näkyi aika päin peetä IE:llä, vaikka se näyttikin ihan hyvältä Firefoxilla. Ja ellen väärin muista, etusivuni näyttää vieläkin huonohkolta IE:llä, riippuen minkä kokoiseksi tekstin asettaa. En ole viitsinyt korjata.)

Olga [06.09.2004 15:21:04]

#

Deewiant kirjoitti:

"box model":sta (mikä lie suomeksi

Laatikkomallistahan sitä on tapana puhua. Ja kaikille teille jotka vielä jostain syystä käytätte taulukoita sivujen taitossa... jos ette itse osaa CSS-taiton saloja, niin se vaan on harmin paikka. Ei teidän silti tarvitse muille tuputtaa niitä kuppasia table-ohjeita. Eiköhän teidänkin olisi jo pikkuhiljaa aika astua nykypäivään ja opetella se CSS-taitto. Taulukoita kun ei vaan ole tarkoitettu leiskan luomiseen. Ja propsit Juusofin:lle. Aluksi ulkoasun toimivaksi saaminen kaikilla selaimilla (IE:llä lähinnä) vie aikaa, mutta vähitellen hommasta alkaa tulla rutiinia. Ahkeruus palkitaan, näinhän se on :)

squid [06.09.2004 15:33:12]

#

Juu.. Kiitosta vain Olga
Päädyin diveihin sen jälkeen, kkun keksin miten ne oikein toimivat. Ja nyt tuo toimii suht koht oikein aika monilla selaimilla.
Kiitos kaikille palautteesta. Oli todella avuksi.


Ja kertokaapas muuten te tablen käyttäjät, että miksi noi "divit" eivät ole hyviä, minun mielestäni ne ovat aivan loistavia, jos niitä osaa käyttää.

Metabolix [06.09.2004 15:38:46]

#

Kerropa vielä, miksi teksti on IE:llä sinistä, mutta FireFoxilla mustaa?

Olga [06.09.2004 16:16:16]

#

Metabolix kirjoitti:

Kerropa vielä, miksi teksti on IE:llä sinistä, mutta FireFoxilla mustaa?

Pieni typo CSS:ssä näköjään: color=blue -> color: blue

Blaze [06.09.2004 16:37:33]

#

Olga kirjoitti:

Pieni typo CSS:ssä näköjään: color=blue -> color: blue

Joka olisi löytynyt sillä validaattorilla, jota mainostin jo aiemmin: http://jigsaw.w3.org/css-validator/

squid [06.09.2004 16:54:46]

#

Kiitos vinkistä. Täytyykin katsoa tota validaattoria hiukan tarkemmin...

SysRq868 [06.09.2004 18:09:34]

#

No heti kun joku antaa minulle CSS -koodin, jolla voi sijoittaa divin top- ja left- ...koodeilla niin, että vaikka joku td olisi "parent"? Esim. tuo FunFonex, http://www.funfonex.tk . Ennen kuin kekkasin, että se, miksi ei FireFoxilla näy hyvin sen takia, että valign=top puuttuu yhdestä td:stä, tuo oli aika karsean näköistä.

Hommaa olisi parantanut se, että divi, jossa lukee sen sivun otsikko EI olisi ollut tiettyä määrää RUUDUN vasemmalta ja ylhäältä vaan TD:n rajojen vasemmalta ja ylhäältä.

Paremmin en osaa selittää.

Blaze [06.09.2004 18:34:27]

#

Tunkemalle divisioita taulukon solujen sisälle kerjää vain verta nenästään.

Homma onnistuu kyllä positioimalla tuon solun relatiivisesti, jolloin sen sisällä olevat absoluuttisesti positioidut elementit ovat suhteellisia tämän isäntäelementin koordinaatteihin, mutta tuolla tavalla toteutetusta taitosta tulee sellainen purkka, ettei sitä voi kenellekään suositella.

KISS (=Keep it simple, stupid)


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta