Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Kommentteja sivusta kiitos

Sivun loppuun

Meitsi [26.08.2004 22:04:29]

#

Voisitteko kommentoida sivuani hieman. Sisältöä ei vielä ole, mutta haluaisinkin kommenttia vain siitä, toimiiko sivu kaikilla selaimilla ja onko ulkonäkö liiankin yksinkertainen. Huom: Sivu on vielä raakile. Kehittelen sitä vielä paljon, mutta juuri siihen kommentteja tarvitsenkin, mitä pitää parantaa. Sivuni ovat kerrankin tehty kunnolla php:llä joten voisitteko kokeilla laittaa get:iin vaikka jotakin omia tekstejänne jotta saisin tietää kaatuuko koodi johonkin tiettyyn merkkiin tms. Kiitti.
Sivu: http://www.square35.shyper.com

Metabolix [26.08.2004 22:06:42]

#

Eivätkö reunan linkit voisi olla raunapalkin yläosassa? On luonnotonta asettaa ne pystysuunnassa keskelle sivua. Muutenkin on luonnotonta asetella teksti keskelle sivua.

Blaze [26.08.2004 22:20:53]

#

Ihan liikaa tyhjää tuolla ainakin on. Etusivullakin tuon logon ja noiden navilinkkien (jotka tosiaan ovat ehkä vähän hassussa paikassa) välissä on puoli ruutua tyhjää! o_O

Miksi joka sivulla on automaattipäivitys viiden minuutin välein? Itse en keksi sille mitään järkevää syytä, tuollaisella sivulla varsinkaan.

Miksi nuo latauslinkit aukeavat uuteen ikkunaan? Jos sieltä tulisi jotain muuta, kuin 404, niin selain aukaisisi vain tyhjän uuden sivun.

Validiakin tuosta voisi tehdä, ei pitäisi olla liian vaikeaa.

Miksikäs nuo CSS-määritykset muuten on table-tagin style attribuutissa, eikä erillisessä tyylitiedostossa? Ja miksi ihmeessä sinä yrität pakottaa fonttikoon kymmeneen pikseliin? Itselläni esimerkiksi on Operassa asetettu minimum font-size yhteentoista.

Njooh, jos se piisaisi tuosta sivusta.

samii [27.08.2004 01:13:40]

#

Noh..

Ulkoasu(mikä? se kuva + pari viivaa) ei miellytä, niin kuin Blaze sanoi liikaa tyhjää tilaa. "Menun" paikkaa voisi miettiä uudelleen.. No, mutta jos tarjoat ladattavaksi jonkun ohjelman "lisäosaa"(vrt. Dev-C++ IDE:n suomennos) niin olisi myös kiva ladata se tietty ohjelmakin.. tai ainakin linkki mistä voisi ladata kyseisen ohjelman.

Niin ja jos haluat yksinkertaisen ulkoasun niin ota vaikka tuo kuva pois ja nuo viivat.. ja asettele kivasti niin näyttää varmaankin paremmalta ja selkeämmältä pelkästään silleinkin.

Deewiant [27.08.2004 08:41:37]

#

Taulukko-layout pois, ja miksi ihmeessä koko sivu on <p>-tagin sisällä?

sooda [27.08.2004 14:33:41]

#

Jotenkin samaa mieltä edellisten kanssa. Ankea ulkoasu, valikkolinkit vähän hassusti, ym, ja itse laittaisin sivun skaalautumaan enkä fiksatun kokoiseksi.

tuomas [27.08.2004 14:36:08]

#

Saako sanoa suoraan?

Meitsi [27.08.2004 15:37:04]

#

Parannettavaa löytyy, niinkuin arvelinkin. Täytyy tässä korjailla sitten teidän mielipiteiden avulla.

EDIT: Laitan ainakin tiedostojen latauksen aukeamaan samaan ikkunaan. En edes tiedä miksi alunperin laitoin sen uuteen ikkunaansa.

Akseli F [27.08.2004 15:55:07]

#

No ainakaan lataussivun "Lataa tästä" linkit eivät toimineet. En oikein pitänyt ulkoasusta, ihan liikaa tyhjää ja alue jolle sisältö tungetaan on aivan liian kapea kun vain noin puolet sivusta tulee käytettyä. Ja mienköhän tuo ulkoasu toimii pitkien tekstien kanssa?

Meitsi [27.08.2004 16:01:56]

#

Eivät latauslinkit toimi kun ei ole tiedostoja uploadattuna.

EDIT: Ja tuli pieni ongelmakin. Miten saisi nuo linkit tuossa vasemmalla ylöspäin?

Tupla EDIT: Fonttikoko suurennettu.

Tripla EDIT: css-file luotu ja laitettu käyttöön, mutta keskeneräinen.

Blaze [27.08.2004 16:52:10]

#

Meitsi kirjoitti:

EDIT: Ja tuli pieni ongelmakin. Miten saisi nuo linkit tuossa vasemmalla ylöspäin?

No kun ne nyt kerran taulukossa ovat, niin vertical-align: top auttaa.

Meitsi kirjoitti:

Tupla EDIT: Fonttikoko suurennettu.

Mutta on edelleen kiinteä pikselikoko. Oikeampi koko olisi '100%'.

Viitsisitkö muuten valottaa, mitä ideaa on seuraavissa meta-elementeissä:

<meta http-equiv='Refresh' content='600'>
<meta http-equiv='Content-Language' content='fi'>
<meta http-equiv='Expires' content='Now'>
<meta http-equiv='Window-target' content='_top'>
<meta name='Robots' content='index,follow'>

Meitsi [27.08.2004 17:38:46]

#

Blaze kirjoitti:

Meitsi kirjoitti:

EDIT: Ja tuli pieni ongelmakin. Miten saisi nuo linkit tuossa vasemmalla ylöspäin?

No kun ne nyt kerran taulukossa ovat, niin vertical-align: top auttaa.

Meitsi kirjoitti:

Tupla EDIT: Fonttikoko suurennettu.

Mutta on edelleen kiinteä pikselikoko. Oikeampi koko olisi '100%'.

Viitsisitkö muuten valottaa, mitä ideaa on seuraavissa meta-elementeissä:

<meta http-equiv='Refresh' content='600'>
<meta http-equiv='Content-Language' content='fi'>
<meta http-equiv='Expires' content='Now'>
<meta http-equiv='Window-target' content='_top'>
<meta name='Robots' content='index,follow'>

Kiitti makeuu ja blaze. Olin unohtanut tuon valignin.

No mikäs noissa meta-tageissa on vikana?

Sivu päivitetään kymmenen minuutin välein. (Jos olen sattunut päivittämään sitä niin käyttäjille tungetaan uusin versio. VOin myös pidentää aikaa jos se on liian lyhyt.

Sivun kieli: suomi tietenkin. Jotta hakukoneet tajuaa.

Expires: now. Jott hakukoneet päivittelis useammin.

target: ettei frameen jos joku on linkittänyt sivuiltaan.

robots: no että hakukoneet listaavat sivuni.

efteri [27.08.2004 17:40:01]

#

no ihan hyvä mutta etusivulla saisi olla vähän enemmän tekstiä,kaukosäädin minkä tuolta voi ladata niin onko siinä mitään muita toimintoja kun cd aseman avaus vai miten.. (jos ei niin määkin osaan tehä sellasen :P )

Meitsi [27.08.2004 17:46:11]

#

qwauk kirjoitti:

no ihan hyvä mutta etusivulla saisi olla vähän enemmän tekstiä,kaukosäädin minkä tuolta voi ladata niin onko siinä mitään muita toimintoja kun cd aseman avaus vai miten.. (jos ei niin määkin osaan tehä sellasen :P )

Tekstejä en ole kerinnyt kirjoittamaan. EIhän se haittaa vaikka ohjelma onkin yksinkertainen. En ole mikään ihan huippu koodari ja täytyyhän minunkin jotenkin koodaamista harjoitella. Tuo nyt oli vähän niinkuin "harjoitustyö". Ja onhan nyt esim tuo kaukosäädin hyödyllisempi kuin esim. joku joka kertoo mikä on paras pokemonkortti.

EDIT: FOnttikoon pakotus poistettu
tupla EDIT: ei suostu teksti nousemaan ylälaitaan

Blaze [27.08.2004 18:19:18]

#

makeuu kirjoitti:

laita kaikkiin td:ihin tämä : valign="top" :D ni ei tarvi css:llä sotkia :D

Hyi, presentationaalisia attribuutteja.

Meitsi kirjoitti:

No mikäs noissa meta-tageissa on vikana?

Ne ovat sekä turhia, että typeriä.

Meitsi kirjoitti:

Sivu päivitetään kymmenen minuutin välein. (Jos olen sattunut päivittämään sitä niin käyttäjille tungetaan uusin versio. VOin myös pidentää aikaa jos se on liian lyhyt.

Tuollaisen järkevyyttä on paha ymmärtää sivulla, joka todenäköisesti päivittyy noin kerran kuukaudessa :)
Eipä sillä, luulenpa, että ei kukaan tuolla viihdy tuota kymmentä minuuttia, jolloin koko virityksellä ei koskaan ole mitään vaikutusta, mutta iskipähän vaan silmään outona ajatuksena :)

Meitsi kirjoitti:

Sivun kieli: suomi tietenkin. Jotta hakukoneet tajuaa.

Uskaltaisin melkein väittää, että yksikään hakukone ei tee tuolla meta-elementillä mitään. Dokumentin kieli on toki hyvä ilmoittaa, mutta siihen on olemassa ihan oikeakin tapa (lang-attribuutti).

Meitsi kirjoitti:

Expires: now. Jott hakukoneet päivittelis useammin.

Jos tuolla yleensäkään nyt mitään vaikutusta on, niin se on lähinnä se, että proxyt eivät tuota tallenna, mikä ei ole ollenkaan hyvä juttu niitä käyttäville.

Meitsi kirjoitti:

target: ettei frameen jos joku on linkittänyt sivuiltaan.

Tekeekö joku selain tuolla oikeasti jotain? Tuohonkin on olemassa oikea tapa (base-elementti), vaikka sekin on minusta turha. Jos joku oikeasti on niin pälli, että linkittää omien raamiensa sisään, niin antaa olla, minua ei kiinnosta.

Meitsi kirjoitti:

robots: no että hakukoneet listaavat sivuni.

Mikäs hakukone se sellainen on, joka listaa vain sivut, joissa on sopiva meta-tagi? Ei ainakaan sellainen hakukone, jota kenenkään kannattaisi käyttää.

Meitsi kirjoitti:

FOnttikoon pakotus poistettu

Hienoa.

Meitsi kirjoitti:

ei suostu teksti nousemaan ylälaitaan

Tavallisessa HTML-dokumentissa teksti kyllä alkaa aina ylälaidasta, jos näin ei tapahdu, on sivun tekijä tehnyt jotain rikkoakseen sen. Tässä tapauksessa syypää on tuo taulukko. Eli joko poistat sen taulukon (jokuhan tässä jo ehdottikin taulukottomaan taittoon siirtymistä, joka on hyvä idea jo ihan muistakin syistä) tai sitten kikkailet aiheuttamasi ongelman yli (väitän edelleenkin, että sen vertical-align -ominaisuuden pitäisi auttaa)..

efteri [27.08.2004 18:23:19]

#

En oo kyllä määkään huippu koodari :(

Meitsi [27.08.2004 18:55:37]

#

Yksi vaihtehto (huono sellainen) tuohon taulukottomuuteen olisi että laittaisi kaiken div-lootiin ja sitten laittaisi ne oikeille paikoille. Se vain saisi koodin näyttämään ja olemaan sellaista kökköä että huh huh. Miten tuon voisi toteuttaa ilman taulukoita?

EDIT: Jossain oli typo joka esti tekstiä menemästä sinne ylös. Sain toimimaan (vihdoin). Lueskelin putkan html koodia ja siellä oli tuo valigni niin tajusin viimeinkin miten sitä käytetään.

Tupla EDIT: Otin taulukosta korkeuden pois niin se skaalautuu automaattisesti. Nyt ei temppuile vaikka olis paljon tekstiä.

Blaze [27.08.2004 19:07:50]

#

Meitsi kirjoitti:

Yksi vaihtehto (huono sellainen) tuohon taulukottomuuteen olisi että laittaisi kaiken div-lootiin ja sitten laittaisi ne oikeille paikoille.

Mitenniin huono? Vaadin perusteluja.

Meitsi kirjoitti:

Se vain saisi koodin näyttämään ja olemaan sellaista kökköä että huh huh.

Huomaa, että et koskaan ole tehnyt veppisivuja ilman taulukkotaittoa :)
Ilman taulukoita kasatun leiskan koodi on huomattavasti selkeämpää ja luettavampaa, kuin tuollainen <table><tr><td><table><tr><td></td></tr></table><td></td></tr></table> -sillisalaatti.

Meitsi kirjoitti:

Miten tuon voisi toteuttaa ilman taulukoita?

Johan sinä sen itse kekseit :)

Meitsi [27.08.2004 19:16:18]

#

Jea. Mun sivun koodi on täysin validia (ainakin tuon validaattorin mukaan) niin laitoin sinne tuollaisen linkin.

Eikös se sotke aika lailla jos sivut laittaa esim. näin:

<div style="position:absolute; top:10px; left:10px;">Tänne linkki nummero 16</div>

Itsellä on ainakin noista huonoja kokemuksia kun ne menevät pieniresoluutioisilla koneilla päällekkäin nuo div-lootat. En oikein tykkää menetelmästä. Ja koodi tulee php-skriptillä joten minun ei tarvitse lueskella noita taulukon määrittelyjä, kun olen ne kerran laittanut oikein.

TETRIS [27.08.2004 19:19:16]

#

Ihan mukavan yksinkertaiset. Taustalle voisi pistää jonkin pienen taustakuvan (esim. legendaariset raidat)

Meitsi [27.08.2004 19:20:32]

#

Täytyy suunnitella joku hyvä tausta.
Mitä mieltä muuten olette tuollaisista Vote My page- buttoneista.

Deewiant [27.08.2004 19:25:30]

#

Ei sitä absolute-positioningilla tehdä, vaan relativella jos millään. Yleensä vain käytetään floateja ja margineita fiksusti. Tarkistin omat sivuni, ja vain yksi elementti oli hoidettu absolute-positioningilla, enkä oikeastaan tiedä miksi. Pitäisi varmaan muuttaa marginiksi.

Vote my paget ovat turhia virtuaalipeniksenkasvattimia.

Meitsi [27.08.2004 19:29:55]

#

Joo. Vote napit on out.
Onko mitään korrektia tapaa saada kävijöitä sivuilleen?

Bannerikiertoihin en haluaisi liittyä koska bannerit vievät liikaa tilaa sivulta ja näyttävät rumalta.

Votenapeista kommentti ylempänä.

Blaze [27.08.2004 19:38:26]

#

Meitsi kirjoitti:

<div style="position:absolute; top:10px; left:10px;">Tänne linkki nummero 16</div>

Ei todellakaan kirjoiteta sitä koodia mihinkään style-attribuutteihin, vaan käytetään luokkia (class) ja id:eitä ja laitetaan se CSS erilliseen tiedostoon. Ja kuten Deewiant jo mainitsikin (erityisesti pikseliarvoilla!) absolute positioning harvoin on kovin hyvä idea.

Meitsi kirjoitti:

Itsellä on ainakin noista huonoja kokemuksia kun ne menevät pieniresoluutioisilla koneilla päällekkäin nuo div-lootat.

Itselläni on ainakin huonoja kokemuksia noista taulukkoleiskoista, kun ne eivät mahdu edes kohtuullisenkokoiseen selainikkunaani.

Tuollaiset päällekkäinmenevät absolutepositiointileiskat ovat vain huonosti tehtyjä.

Edit: Vastaanpas vielä tähän:

Meitsi kirjoitti:

Onko mitään korrektia tapaa saada kävijöitä sivuilleen?

On. Laittaa sinne niin hyvää sisältöä, että kaikki haluavat tulla sinne.

Meitsi [27.08.2004 19:51:20]

#

Blazen kommentti oli kyllä ihan asiaa. Täytyyhän kävijöiden jotakin vastinetta käynnilleen saada.
Mun sivuilla nyt alkuun ei ainakaan mitään hirveän kiinnostavaa ole. :p

maalari [27.08.2004 19:57:45]

#

Ihan hyvän näköset sivut.

Meitsi [27.08.2004 20:40:29]

#

SIvut ovat edistyneet nyt oikein hyvin. Sain palautelomakkeenkin tehsyä+toimimaan. Seuraavaksi laitan ladattavat tiedostot ja vieraskirjan.

Meitsi [27.08.2004 23:17:42]

#

Laitoin sivuille odyksen vieraskirjan (oli tuolla koodivinkeissä) kun en saanut omaani toimimaan. Täytyy koodata huomena oma.
EDIT: Otin sen pois koska se ei ollut ihan sopiva tarkoitukseeni.

Meitsi [28.08.2004 09:35:09]

#

Sivu on nyt vieraskirjaa vaille valmis.

Metabolix [28.08.2004 10:14:20]

#

Tuo lataussivu on ikävän näköinen. Voisi poistaa alleviivaukset muualta kuin ohjelman nimestä. Myöskään ei ole hienoa laittaa samalle riville samaa sanaa kahta kertaa peräkkäin: "Noppa Noppa on ...", "Sekkari Sekkarilla lasket".
Dev-C++:n kielitiedoston selostuksessa näyttää hassulta tuo Bloodshedin linkki, ilman alleviivausta muuten alleviivatun tekstin keskellä.
Lisäksi, Dev-C++:ssä voisi olla joka sivulla tuo C kirjoitettuna isolla, siis Dev-C++ eikä Dev-c++.

Meitsi [28.08.2004 15:03:22]

#

Korjaan nuo jahka saan ensin kyselyn toimimaan. Väittää kokoajan ettei skriptillä ole oikeuksia kirjoittaa fileeseen vaikka olen chmodannut sen jo vaikka kuinka monta kertaa.

EDIT: Chmodaadimen ei toimi ollenkaan.

TETRIS [28.08.2004 15:53:23]

#

Meitsi : Onko servulla chmodit mahdollisia? (ei siis ole esim. wintoosa servu)

Meitsi [28.08.2004 16:23:33]

#

Sain toimimaan. Olin vain sählännyt koodin kanssa jotakin. Laitoin kaikki oikeudet kaikille niin alko toimimaan.

Latska [28.08.2004 17:14:34]

#

Minua häiritsee tuommoiset "etusivulla ollaan..." vieressä linkki etusivulle...

Metabolix [28.08.2004 17:23:15]

#

Hieman hassua, että jos kirjoittaa osoitteeseen "index.php?page=jotakinjotakinjotakin", joutuu pääsivulle sen sijaan, että ilmoitettaisiin sivun puuttumisesta.

Meitsi [28.08.2004 18:12:38]

#

Korjataan tuo sivun puuttumisilmoitusjuttu. Miten muuten saisi kirjsanafiltterin toimimaan oikein kun str_replace poistaa vain sanat joissa on sama kirjainkoko ja jotka eivät ole osa toista sanaa.
Esim.
poistaa: kirosana
ei poista: KiRoSaNa
ei poista: tämä on ruma_kirosana

Meitsi [28.08.2004 18:50:31]

#

Mutta strtolowers ei auta tuohon monta-sanaa-samassa ongelmaan.

Blaze [28.08.2004 19:00:36]

#

Meitsi kirjoitti:

strtolowers

S pois.

Meitsi kirjoitti:

monta-sanaa-samassa ongelmaan.

Minä kyllä luulin, että tuo korvaa kyllä ihan mistä vaan tuon mjonon löytää o_O
Mutta hyvähän vain tuo on noin, ei tule turhia korvauksia, esim. sovittu -> so*sensuroitu!*

Toki kannattaa miettiä, onko ne kirosanat nyt oikeasti niin kamalia, että kannattaa lähteä jotain tuollaista viritystä rakentamaan.

Meitsi [28.08.2004 20:07:47]

#

Mutta mulla on samassa systeemi joka estää esim: includettamisen.

EDIT: Tai ihan sama. Kelpaa mulle tällainkin. Niitähän voi moderoida ihan käsinkin. Kiitos muuten kaikille avusta/kommenteista. Sivusta tuli hieno.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta