Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: XFree vanhalla 486:lla

Blaze [20.08.2004 20:45:06]

#

Raahasin tuon vanhan 486/100MHz/32Mt (Compaq Presario CDS 942) masiinan tuolta hyötykäyttöön vakaana aikomuksenani muuttaa se FreeBSD-irkkauskoneeksi. Masentelin siihen aamulla FreeBSD 5.2.1-RELEASEn, jossa sinänsä ei ilmennyt ongelmia, mutta X:n saaminen toimimaan tuntuukin olevan vähän hankalampi juttu.

NT4, joka koneessa aikaisemmin oli, näytti tuon vehkeen näytönohjaimeksi "Cirrus Logic 5429/30/34/36", en ole koppaa jaksanut avata tarkistaakseni, jos kortissa jopa lukisi merkki ja malli, mutta joku 1Mt ISA-kortti se on, ilmeisesti Cirruksen, kun NT niin näytti. xf86cfg:n sitä kysyessä arvoin ohjaimen malliksi CLGD5436 "cirrus" -ajurilla. Naamalla kävi pienoinen "WTF?" -ilme, kun X ei noilla asetuksilla käynnistynytkään, vaan kosahti tylyyn virheilmoitukseen. Logi tapahtumasta löytyy täältä ja XF86Config täältä.

Aikani säädettyä totesin, että mikään muukaan listassa olevista Cirruksista ei X:ää saa käyntiin, mutta Vesa-ajurilla tuo toimii. Ongelmana on kuitenkin se, että tuo on hidas kuin etana juoksuhiekassa. Käsittääkseni (pienen googletuksen tulos) tuolla Vesa-ajurilla ei saada näytönohjaimen kiihdytystoimintoja käyttöön, minkä tällä kokoonpanolla kyllä huomaa. TWM:kin tökkii, paukkuu ja lagii tehden koko X:n käyttökelvottomaksi. En minä 486:lla mitään käyttöelämystä odota, mutta tuo on kyllä jo liikaa :)

Kellään pointtereita/hyviä ideoita/jotain muuta asiasta?

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta