Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Virukset

Sivun loppuun

squid [17.08.2004 12:00:58]

#

ihmettilin tossa kavereiden kanssa eilen, kun oli kaverin kone mennyt täyteen viruksia, että kuinka joku jaksaa joitain viruksia tehdä.
Siinähän on kuitenkin jonkin verran työtä, että saat koneeseen viruksen, ja se että minkä takia niitä tehdään.
Ei oikein ole "hyvä" syy että sanoo "No joo, tota ku mä vaan halusin kiusata sitä".

Laittapaakas mielipitetänne. Itse sanon että virukset on paska juttu. Tuhota nyt toisten koneita

TETRIS [17.08.2004 13:49:37]

#

Hmmm...

- Viha microsoftia ja/tai wintoosaa kohtaan
- Respectiä
- Haastetta

...mutta joka tapauksessa micro$oftin vikahan se on, että ovat menneet tekemään niin turvattoman/lepsun käyttiksen. Mielestäni virukset ovat siinä mielessä tod. hyvä juttu, että micro$oftin "maine" kärsii ja tulee taas todettua wintoosan turvallisuus ja mm. linux saa uusia käyttäjiä.

Ei viruksia oikeastaan koneeseen pääse tulemaan jos wintoosaa ja virustutkaa päivittelee asianmukaisesti.

Tuntuu siltä, että viruksia vihaavat vain ne jotka eivät osaa torjua niitä.

hunajavohveli [17.08.2004 14:31:57]

#

Kyllä se tuo respekti/haaste varmaan on aikalailla. Virusten tekijät haluavat näyttää omat taitonsa, ja todistaa, että pystyisivät halutessaan aiheuttamaan vahinkoa.
Tuossa Microsoft-vihassa voi myös olla perää.
Jostain kuulin myös, että virusten tekeminen olisi ikään kuin protesti ohjelmoijilta, jotka eivät saa mistään töitä, mutta käsittääkseni ohjelmoijista päinvastoin on tällä hetkellä pulaa ja tarvitaan monessa paikassa.

ez [17.08.2004 15:08:57]

#

Kyllä minä annan vaan respectiä virusten kirjoittajille. Vaikka onhan nuo virukset joskus aiheuttanut itsellenikin harmia. Olen kuullut väitteen, että virusten kirjoittajan tyyppikuva on potkut saanut ohjelmisto insinööri.

T.M. [17.08.2004 15:24:19]

#

TETRIS kirjoitti:

Tuntuu siltä, että viruksia vihaavat vain ne jotka eivät osaa torjua niitä.

Ite en osaa torjua viruksia kuin virusten torjuntaohjelmilla.
Mitäs muita tapoja on torjua niitä...?
No, jokatapauksessa VIHAAN viruksia, virustenkirjoittajat pitäisi HIRTTÄÄ.

En tajua kuinka joku voi puolustaa virustenkirjoittajia..

Jos tarkoitit että virukset ovat hyvä juttu sen takia että niillä voidaan testata järjestelmien vakautta, tietoturvaa jne... Niin miksi helvetissä niiden virusten pitää edes yrittää tuhota toisten koneet?

Latska [17.08.2004 15:25:50]

#

Jotkut virusten kirjoittajissa ovat ns. "vanhan koulukunnan hakkereita" jotka ovat aloittaneet ohjelmoinnin 60-luvulla ja tahtovat näyttää, että kyllä minäkin osaan tehdä jotain jäynää. Heillä ei yleensä ole päämääränä verkon sotkeminen, vaan omien kykyjensä testaus.

Blaze [17.08.2004 16:09:34]

#

T.M. kirjoitti:

Ite en osaa torjua viruksia kuin virusten torjuntaohjelmilla.
Mitäs muita tapoja on torjua niitä...?

Terve järki.
Jättämällä avaamatta ne sähköpostin tiedostoliitteet ja ajamatta ne free_porn_xxx_pamela_nude_HOT!.exe:t ja olematta surffaamalla tunnettuja turva-aukkoja sisältävällä selaimella ja päivittämättömällä käyttiksellä säästyy paljolta.

Grey [18.08.2004 06:10:33]

#

Minulla taas on sellainen käsitys useimmista nykyajan viruksista/madoista/troijalaisista, että ne eivät tee niinkään tuhoa käyttäjän koneelle, vaan liittävät nuo ns. zombikoneiden armeijaan. Eli siis noita käytetään nykyään suoranaisten rikoksien tekemiseen, kuten spammin lähettämiseen, tietojen saamiseen käyttäjästä (keyloggerit mm.) ja paljon muuhun sellaiseen.

Itse en hirttäisi siis niitä jotka tekevät koneita tuhoavia viruksia, vaan niitä jotka koettavat rahallisesti tai muuten hyötyä niistä. Nimittäin virus, joka tuhoaa koneen, voi olla päinvastoin todennäköisesti hyödyksi. Todennäköisesti tuhottu kone kun on sellainen missä ei ole alkeellisintakaan palomuuria tai virustorjuntaa, ja näin ollen se on sitten mitä luultavammin osa zombikoneiden armeijaa ja jos se tuhoutuu, niin spammin määrä sitten vähenee n + 1666..

-Grey-

msdos464 [18.08.2004 08:57:19]

#

Hmm.. Mielenkiintoinen näkemys... Ei eläimetkään vikise viruksista,
vaan yrittää selviytyä. Ja vahvin selviytyy :)

Luonto vain suorittaa omaa karsintaansa...

Marja [18.08.2004 20:51:03]

#

Kyllä pitäisi tehdä sellainen virus, joka sammuttaa kaikki koneet, joissa ei ole palomuuria. Sellainen olisi yleishyödyllinen.

Viruksia voi tulla, vaikka kuinka yrittäisi, ettei tulisi. Itsellänikin oli sellainen, jota F-Secure ei edes tunne (jostain syystä - vaikka se on noin puoli vuotta vanha ja On the Wild-listalla), joten F-Securen tuotteet eivät sille mitään mahtaneet.

nomic [19.08.2004 07:34:35]

#

marja, eihän semmoisen tekeminen ole edes vaikeaa, shellin kautta käpälöidään SVHOST.exeä ja laitetaa tää loopin sisään, lisäillään koodiin pätkä että se änkeytyy rekisterissä startuppiin...tai jos ei muuta niin sitten tämmöinen jekku: winsockerin kautta vaikkapa.
ajatellaas niin että nää kiusattavat on clienttejä sekä me olemme servuja... kun clientti kone käynnistyy, se käynnistää samalla meijän softan, lähettää viestin servulle, ja servu indeksoi nämä jos näitä on enemmänkin, ja voi vaikkapa luoda semmoisen jekun että kun servu-koneelta painetaan jotain niin se lähettää datan kyseiselle clientille että: "avaaCD" ja sitten clientti toteuttaa jonkun vastaavan funkkarin, tai sitten kun asia on suoritettu eli cd-asema on auki niin lähetetään servulle tieto että asia hoidettu, samalla tavoin voidaan tehdä että painetaan taas servulta jotain ja se käynnistää jossain clientissä funkkarin joka tekee tän svhostin sulkemis-loopin
ja kun clientti-kone sammuu, niin servu ei voi ottaa siihen tietenkään yhteyttä ja tiedetään että se sammu...

syy miksi kerron sen että tää on helppo tehdä, täähän ei nyt ole kummiskaan mikään virus, vaan keppostelu-softa on se että porukka tajuaa miten helppo on päästä toisen koneelle, jos sulla on hyvät muurit ja muuta niin ne ehkä estää tämän, en tiedä, en ole kokeillut, kaikki on teoriaa, eli jos luit tämän etkä ole päivitellyt tietoturvaa, niin päivitä... :)

eli en ole jakamassa neuvoa miten tuhoat muitten koneita vaan kerron mikä on yksi tapa tehdä jokin asia, itse en pidä viruksista ja muista rojuista

ja niinkuin ylhäällä on mainittukin, turha alkaa mitään hot_free_nude_teens.exe:ä latailemaan, tai muuteskaan mitään, jos haluatte pornoa ilman viruksia niin menkää kauppaan ostamaaln k-15 pornolehti tai leffa, sillä osa syy viruksiin on myös warettaminen ;) mikä on mun mielestä hyvä sinänsä, hyvä opetus noobi-warettajalle :D
josta taas päästään siihenkin että kannattaa niitä varmuuskopioitakin luoda joskus, oma vikahan se oikeastaan on jos kone menee killiin, 'isin kone on tukossa kun poika meni vastailemaan roskapostiin' ;D "en osta kalkki-tabletteja!"

eli se vähän riippuu mistä näkökulmasta katotaan asiaa että onko virukset pahis-juttuja, no tottakai on kun miettii että viruksen tavoite on tuhota toisen kone, mutta osa syy kertyy käyttäjällekin, miksi käyttää konetta jos ei osaa pitää huolta? ei kukaan voi ikuisesti ajaa autollakaan ellei pidä siitä huolta ja huolla sitä joskus...
miettikääs semmoista että ette osta kymmeneen vuotee uusia jarrulevyjä autoon, ihan laiskuutta vain ja joku kerta "NAPS!" ja levyt lahonneena ajetaan mutkasta ulos...

BadSource [19.08.2004 11:37:03]

#

Oman (hataran) käsitykseni mukaan tämän hetken levinneimmät virukset ovat muutaman kilpailevan ryhmittymän kirjoittamia, jotka kilpailevat siitä kenen koodi on parasta (useita eri versioita samasta viruksesta). Eräiden virusten koodista löytyy suoria dissaus-viestejä toisen ryhmän tekemisille.

Grey jo viittasikin siihen mihin nykyiset (lue uudet) virukset/madot ovat suunniteltu. Viimeaikoina mediassa olleista viruksista mm. Bagle (a.k.a. Netsky) ja Bugbear luovat saastuneeseen järjestelmään takaoven, joten saastuneita koneita voidaan käyttää kaikkeen mihin madon/viruksen kirjoittaja haluaa. MyDoom (ja sen eri versiot, esm. DoomJuice) taas on valjastettu palvelunestohyökkäyksiin SCO:n ja MicroSoftin verkkopalveluita vastaan. Edellä mainitut virukset/madot pyrkivät sammuttamaan käynnissäolevat virustutkat ja/tai palomuurit, sekä estämään pääsyn virustorjuntafirmojen kotisivuille ja verkkopalveluihin.

Edit: Typo-hunting season...

aWW [19.08.2004 11:51:55]

#

Juusofin kirjoitti:

ihmettilin tossa kavereiden kanssa eilen, kun oli kaverin kone mennyt täyteen viruksia, että kuinka joku jaksaa joitain viruksia tehdä.
Siinähän on kuitenkin jonkin verran työtä, että saat koneeseen viruksen, ja se että minkä takia niitä tehdään.
Ei oikein ole "hyvä" syy että sanoo "No joo, tota ku mä vaan halusin kiusata sitä".

olen just tekemässä virusta joka tuhoaa biosin ja leviää sähköpostin kautta. ohjelmointikielenä assembler

en itsekään tiedä mikä saa minut tekemään viruksia, ehkä siksi että siten hallitsen tuhansia koneita

thefox [19.08.2004 12:26:34]

#

aWW kirjoitti:

en itsekään tiedä mikä saa minut tekemään viruksia, ehkä siksi että siten hallitsen tuhansia koneita

Tai sitten satut vain olemaan pälli.

Kyllä kai virusmiehilläkin on (tai ainakin joskus oli) oma skenensä (vrt. esim. demo-scene tai warez-scene). Tämä luonnollisesti luo kilpailutilanteen (sama homma demo- ja warez-sceneissä).

Monella on motiivina varmaankin se, että on mukava nähdä miten laajalle oma virus leviää. Leviämistä voi tarkkailla mm. pistämällä viruksen ottamaan yhteyden esim. jollekin yksityiselle IRC-servulle (eli tekemällä siitä zombin). Sitten voikin pällittää vielä lisää eli tehdä kaikenlaisia hyökkäyksiä tiettyihin kohteisiin zombeilla.

nomic: Suosittelisin isojen alkukirjainten ja välimerkkien käyttöä ja muutenkin tekstin jäsentelyä vähän järkevämmäksi. Muuten viestejäsi ei lue kukaan :)

ez [19.08.2004 12:32:22]

#

nomic: ideahan on siinä miten se virus leviää...

T.M. [19.08.2004 13:46:24]

#

nomic kirjoitti:

miksi käyttää konetta jos ei osaa pitää huolta?

Siis... hyväksytään terrorismi ja syytetään itseämme/muita kun emme osaa ehkäistä heidän pommi-iskujaan?

Eli seuraavan kerran kun talosi räjähtää, niin sinun on turha olla vihainen mistään.. oma syyhän se on kun ei osaa sitä torjua.

teemun [19.08.2004 14:39:12]

#

Olen samaa mieltä, että kaikki viruksen tekijät pitäisi hirttää.
Mutta ajatelkaa positiivisia puolia,
Ilman viruksia moni huippu yhtiö ajautuisi konkurssiin.

(just joo)

Metabolix [19.08.2004 16:09:37]

#

Ehdottomasti. Siinä samassa tuomittakoon myös kaikki kräkkerit ja sitten olisi kaikki ohjelmat pakko ostaa laillisina. Ehdottomasti oikein.

efteri [19.08.2004 16:24:27]

#

No tottakai niitä jaksaa tehä tekisin itekin mielelläni muttakun kiini jääminen on sitten niinkun öö huono juttu niitä tehään varmaan siksi että vituttaa nii perkeleesti :D

Meitsi [19.08.2004 16:28:32]

#

Virukset on aivan turhia ja hyödyttömiä. Keskittyisitte vaikka kehittämään "käsi kädessä" :) parempaa käyttöjärjestelmää bugisen windowsin tilalle. Virusten tekijät on noloja.

sooda [19.08.2004 16:40:22]

#

Joo, virustehtailijoille pitää vähintäänki antaa elinikäinen tietsikkakielto ja iso lasku. Hirttäminen on kuitenki aika ilkeää. :D

Mullekin on pari kaveria (?) sanonut että "hähää, oot ihan sukka pska koodari jos et osaa tehä virusta!!1111". No jätin jostain syystä kuitenkin tekemättä... :)

aWW kirjoitti:

olen just tekemässä virusta joka tuhoaa biosin ja leviää sähköpostin kautta. ohjelmointikielenä assembler

en itsekään tiedä mikä saa minut tekemään viruksia, ehkä siksi että siten hallitsen tuhansia koneita

Senkin pöhkö. Syö pääs ja halkee. Onko kilttiä rikkoa viattomien koneita? "hallitseminen" ei kyllä ole biossin pskomista...

Metabolix [19.08.2004 16:56:29]

#

aWW: Kai tuo profiilissasi näkyvä nimi on oikea?

Viruksen tekeminen ei todellakaan ole mikään taidonnäyte. Se on äärimmäisen helppoa ja niiden tekijät ovat suoraan sanoen kusipäitä. Mitä hyötyä heille siitä lopultakaan on? Eikö olisi paljon hienompaa tehdä vaikkapa peli?

Viruksen vaikein osa on leviäminen ja piiloutuminen / poiston estäminen. Koneen kaataminen käy aivan helposti: laitetaan ohjelman alkuun pari Fork() tai ShellExecute(argc[0], ...) -komentoa, niin saadaan muutama kopio pyörimään. Sitten vain "while (true) malloc(1024);" ja pian on kone nurin.

Meitsi [19.08.2004 16:58:10]

#

lainaus:

hallitseminen" ei kyllä ole biossin pskomista...

Miten voit "hallita" jos kerta rikot sen? Kysyn vaan.
Sitäpaitti aww --> jos viruksesi kerta on niin hieno että voi jopa levitä, niin uskon että jäät pikaisesti kiinni. Mistäkö niin päättelin?? sun profiilitiedoista joissa lukee nimi&kotipaikka.

efteri [19.08.2004 17:26:02]

#

No onhan ne oikeeastaan aika pirullisii...
(makeuu tuu meseeen!)

nomic [19.08.2004 23:12:22]

#

ez kirjoitti:

nomic: ideahan on siinä miten se virus leviää...

ez, enhän selvittänytkään mitään viruksista, vaikka vastasin viestiin joka käsitteli virusta, mutta minähän kirjoitin asiaa "keppostelu-ohjelmasta" ja taisin mainita sen viestissänikin, ja jos puhumme viruksesta, niin viruksen päätoimi on: leviä, tee jotain ilkeää
esim näin, kopioidaan itseämme vaikka aluksi roottiin, siitä etitään kaikki kansiot, mennää sinne ja taas jokaiseen jne... näin levittäydymme esim, sitten jotain ilkityötä, mennään poistelee jotain dll-tiedostoja vaikkapa, kivaa kun poistelee dll-tiedostoja joita wintoosa tarvitsee vain käynnistyksessä, jolloin ne ovat "vapaana" kun wintoosa on pyörimässä alla, jolloin niitä voi vapaasti poistella, ja kappas kun käynnistää koneen uudestaan se valittaa että jokin hassu dll ei löydy ja wintoosan alkulatausta ei voi jatkaa, näin kävi minulle aikoinaan kun möhlin ja asensin wintoosan ja yhdistin nettiin ja vasta sen jälkeen asensin torjunnat ja muut kivat asiat...

tai asia jonka toosa-wiirus voi tehdä, mikä taitaakin olla monimutkaisempaa, etitään exe, kirjoitetaan datan alkuun viruksen aloitus, josta hypätään suoraan exe:n oikean datan yli ja suoraan tonne viruksen datan sekaan, esim, sitä voi ihmetellä että miski ie.exe ei muka toimi, käynnistät sen, menee alkapalkkiin, mutta mitään ei tapahdu... ;)

ja itse en pidä viruksen tekijöistä, tai ehkä ihmisenä he voivat olla mukavia, mutta asia joita he tekevät on asia josta en pidä, viruksista, sinänsä se on ironista että voit murtautua usa:n keskuspankkiin mutta et voi lesota sillä kellekkään koska isot nätit siniset sedät tulee ja vie pois

eli hallussa on "taito" joka on vahva, mutta et voi kertoa siitä, sama kuin että jos menet uimaan ja koitat laittaa piiloon isoa pippeliä, jos se on oikeasti iso, sinut huomataan, ja juuri sen takia, ja kaikki muistaa sinut sen takia ;)

Bill Keltanen [20.08.2004 08:26:27]

#

aWW kirjoitti:

olen just tekemässä virusta joka tuhoaa biosin ja leviää sähköpostin kautta. ohjelmointikielenä assembler

Järkevät ideat.. ja vielä kertoa kaikille tuommoinen. saa nähä kuinka pitkälle pääset asmilla! :D se netsky vai mikä olikaan oli myös tehty asm?

TETRIS [20.08.2004 13:52:31]

#

Kyllä kait iso osa viruksista tehdään asmilla.

Blaze [20.08.2004 14:02:35]

#

Ennen kyllä, ei nykyään. VBScript all the way :/

Latska [20.08.2004 14:17:07]

#

aWW kirjoitti:

olen just tekemässä virusta joka tuhoaa biosin ja leviää sähköpostin kautta.

Taisin taas havaita pässin, joka ei ole ohjesivua avannut... Virusten tehtaileminen on aikas laitonta, ja laittomuudet eivät kuulu tänne.

Ja TETRIS: Kannattaisiko poistaa tuo toinen viesti?

EDITTI: Jos sä joskus saat tuon levitykseen,(toivottavasti et) ÄLÄ kerro meille. Ei myyrmannin pommi-iskukaan varmaan auttanut kotikemiaa.comia, vai... Ja ylläpitäjä kuulusteluihin. Jos täällä kävisi sama juttu, putkan imago kärsisi roimasti.

acorn [20.08.2004 14:58:48]

#

Epäilen, että aWW on vain vitsaillut. Ei ole kovin todennäköistä, että osaisi Assemblya, jos ei edes kielen nimeä tiedä.

aWW kirjoitti:

ohjelmointikielenä assembler

Meitsi [20.08.2004 15:42:31]

#

Vähän niinku joku laittas opettajanhuoneeseen hajupommin ja sitten kertois koulun käytävällä kaikille vastaantulijoille siitä kuinka kova jätkä on kun moista on mennyt tekemään ja sitten ihmettelee kun saa kaks tuntia jälkkää.

aWW [22.08.2004 19:47:09]

#

acorn kirjoitti:

Epäilen, että aWW on vain vitsaillut. Ei ole kovin todennäköistä, että osaisi Assemblya, jos ei edes kielen nimeä tiedä.

minä tarkoitin nimenomaan assembleria, minulla on kolme kirjaa joiden kannessa lukee assembler.

jos et usko katso:
http://www.itpress.fi/vanhat/doc/kirjat/insideassembler.htm

lisäksi ei ole kovin todennäkölistä että jaksan kirjoittaa virusta loppuun, mulla ei yksinkertaisesti riitä aikaa kaikkeen

Metabolix [22.08.2004 19:56:51]

#

Ne kirjat ovat jostakin syystä valitettavan väärässä, kuten miljoonat ihmisetkin. Assembly on symbolinen konekieli, Assembler on sitä konekieleksi kääntävä ohjelma.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta