Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Klassikot vuosikymmen(i)en takaa

Sivun loppuun

Aruviel [08.08.2004 20:45:52]

#

Noniin, puhun tässä tietokone- sekä mahdollisesti myös konsolipeleistä. Enkä mistään tusinapeleistä, vaan sellaisista, jotka herättävät vieläkin pelatessa kummallisia väristyksiä kulkemaan selkää pitkin.

En itse silloin joskus yhreekskyt-luvulla pystynyt mitään legendoja (mario kolmosta lukuunottamatta. Ja MoOrionia ja...) pelaamaan. Korjasin viikkoja sitten tilannetta pelaamaalla Star Control 2:n läpi. Ja minkälainen kokemus olikaan! Uskomattoman hauska ja mukaansatempaava scifi-seikkailu. Ääninäyttelijät ovat loistavia (aika huimaa, että yli vuosikymmen ilmestyi jotain tuollaista) ja remiksatut biisit pyörivät ilman peliäkin soittimessani. Lisäksi tulee mieleen Settlers I, jota joskus muinaisajoilla pelasimme kaverin kanssa kaksinpelinä. Harmi, että tuo ei ole freewarea, kuten SC2 (Joka tunnetaan nykyään nimellä The Ur-Quan Masters. Kannattaa tutustua). Lisäksi ensimmäinen Orion iski vuosia sitten todella lujaa. Diplomatia oli järkevää ja kaikki toimi hienosti. Guardiankaan ei pysäyttänyt minua!

Konsolien puolelta se Mario kolmonen ja SNESin Zelda pitivät tuntikausia töllön edessä. (En enää muista, mikä sen Zeldan nimikään oli). Marion lukuisat salapiilot ja hassut vihulaiset kutkuttelivat mieltä suuresti. Heiteltävät aikapommit ja iso, mekaaninen saapas olivat hauskoja ;)

Mitä hienoja pelejä te muistatte? Minulla on sellainen kevyt retroilufiilis päällä (vaikka nuo mainitsemani pelit tuskin ovat retroa), ja ehkäpä joitain helmiä on freewarena tai ilmaisina fanien re-makeina saatavilla. Olisi mukava vaikka saada pientä vinkkiä, että mitä niitä oikein on. Mutta nyt, kaivan kahdeksanbittisen Nintendon esille ja pelaan Duck Tales 2:n läpi... (Ykkönen oli parempi, mutta minulla ei ole sitä :( )

Edit: Tekstin jäsentelyä.

Tempfile [08.08.2004 21:04:01]

#

Minä muistan vielä kun aloittelin pelaajaksi joskus esikouluikäisenä. Pelinä oli King's Quest III, mistä johtuneekin se, ettei englannin numeroni ole kympin alapuolelle juuri laskenut. Harmi vaan, että jonkun bugin takia en saanut tehtyä myrkkyleivonnaista Manannanille, vaan peli tilttasi. Onneksi olen päässyt pelaamaan sen bugin jälkeisestä tallennuksesta loppuunkin. Toinen peli jota muistan pienenä pelanneeni, on Number Munchers. Siitä pelistä kyllä oppi laskemaan nopeasti!

Konsolipuolelta parhaimpia vanhoja pelejä olivat NESin Duck Tales sekä jokin muu disney-peli, joita tuli vuokranintendolla pelailtua niin paljon kuin sielu (ja peukalot) sietivät.

hunajavohveli [08.08.2004 21:09:35]

#

Yhdyn Tempfileen King's Questeissa. Osat 1-6 olivat ehdottomasti minusta täydellisiä pelejä, ja erittäin legendaarisia. Seiska oli minusta vieraantunut King's Questien tyylistä, ja kasi oli aivan täyttä paskaa (mahdollisimman lievästi ilmaistuna, jos ilmaisin asian niin, miten se oikeasti on, viesti jouduttaisiin varmasti poistamaan sensuroinnin vuoksi).
Ikävää, jos sinulle tuli vastaan jokin bugi. Itse en ole sellaisia havainnut, mutta kiva jos sait myöhemmin Manannanin muutettua kissaksi. :)

Myös Commander Keen 4 oli mielestäni loistava peli. Sen edeltäjät olivat minusta paljon huonompia. Vitonen oli liian lyhyt ja yksitoikkoinen. Kutosta en juuri ole pelannut. Liekö niitä sitten sen enempää?

EDIT: Niin ja totta kai myös kaikki muut Sierran Quest sarjat ovat todella hienoja. King's Questin ohella Space Quest lienee kuitenkin ainut, johon olen kunnolla ehtinyt perehtyä. (siitä olen pelannut osat 1-5)

ttuoppi [08.08.2004 21:16:55]

#

Crash Bandicoot! Ensimmäinen peli jota pelasin, herättää vieläkin väristyksiä selässä kun ajattelen sitä. Crash 1-3 ovat ihan hyviä muta siitä eteenpäin ne ovat täyttää paskaa home kuorrutuksella. Ja sitten ensimmäiset Final Fantasyt. Vallan hyviä pelejä (ja ne uudemmat {7-10} ne vasta loistavia ovatkin!).

Juice [08.08.2004 21:17:14]

#

Pienenä pelasin naapurin Amiga 500:lla Stunt car raceria ja Superfrogia ja nyt ne on mulla tietokoneella.

Metabolix [08.08.2004 21:40:08]

#

Commander Keen 4 - 6 ja nk. 7 eli Keen Dreams
Settlers II
Heaven's Dawn
Death Rally
Threat
Jazz Jackrabbit
One Must Fall 2097
Brix
Word Rescue (Kaikki kolme)
Police Quest ja Space Quest (en muista mikä osa)

Eniten täytyy antaa kehuja Settlers II:lle, Keen 4:lle, Threatille, ja One Must Fallille.
Settlers II:n musiikit olivat mahtavat, harmi etteivät ne enää toimi.

PS. Jos joltakulta (aruviel?) löytyisi Settlers I... En ole koskaan päässyt kokeilemaan.

Juice [08.08.2004 21:59:54]

#

Mulla on Settlers III, tosin Amigalle (ADF-filuna koneella), vaikka ykköstä nyt kysyitkin.

Aruviel [08.08.2004 22:03:19]

#

Ei, en ala jakelemaan sitä. Tosin jostain abandonware-saitilta sen saattaisi saada. Settlers 2:ta en ole koskaan kokeillut. Näin kyllä, kun kaveri pelasi sitä viime talvena koneellaan. Minusta ykkönen on ehdottomasti paras näistä kahdesta. Ja todellakin, One Must Fall 2097 on edelleen hauskaa hubaa. Sehän on nykyään ollut jo pitkään freewarea, sitäkin kannattaa testailla.

Ja Bubble Bobble. Olin varmaankin toisella luokalla, kun pelasimme kaverin kanssa tuota lähes päivittäin, reilusti yli tunninkin putkeen. Taisimme päästä parhaimmillaan 93:nnelle tasolle. Ei mennyt sekään pirulainen läpi. Se oli haasteellinen peli ainakin silloin tälle juniorille.

Shogun [08.08.2004 22:09:06]

#

Amigalla oli monia loistavia pelejä! Megalo Mania kaikkein mieleenpainuvimpana. Myös MSX:ltä löytyy monia hienoja pelejä mm. Pinquin Adventure ja Nemesis -sarja.

Edit: Street Rod 2 oli autopelien kuningas :)

Metabolix [08.08.2004 22:11:05]

#

Ihan hyvä, ettet jakele pelejä noin vain :) Paha sanoa, kumpi on parempi. Ykkösen demoa ehdin vilkaista, mutta reso taitaa olla 320*200, enkä saanut muutettua. Muutenkaan ei oikein luonnistunut. Kakkosessahan saa jopa 1024*768-reson. Molemmissa on varmasti puolensa; itse en löydä kakkosesta juurikaan valittamista, paitsi että Mission CD:n asennettuaan ei voi rakentaa satamia kuin campaingissa. Joku bugi ilmeisesti. Muutenkaan viholliset eivät käytä laivoja. (Olikohan tämä puute vielä nelosessakin?)
Juice: En tarvitse kolmosta; omistan ihan itse kaikki versiot lisäosineen kakkosesta neloseen.

comi [08.08.2004 22:26:51]

#

okei... Ihan ensimmäinen klassikko on kyllä vuoden 1997 Final Fantasy 7 ja muut uudemmat final fantasyt sen jälkeen... ne herättää aina samat tunteet pintaan kun niitä pelaa... ja ssitten ehdottomasti vanhat monkey islandit (Secret of Monkey Island) (Secret of Monkey Island 2: LeChucks Revenge) siinä on klassikoita ainakin kahden pelisarjan verran...

Olga [08.08.2004 22:33:04]

#

Ne olivat aikoja ne, kun pelit olivat vielä pelejä :) King's Quest II (ihan vaan sen alkudemon & greensleaves-biisin takia :)), Simon the Sorcerer, Monkeyt, Sam & Max, Prince of Persia, Alley Cat, Ski or Die... olihan noita. Plus tietty kaikki legendaariset NES- ja GB-pelit.

mikeful [08.08.2004 23:19:19]

#

Zelda-pelit tuovat aina mukavia muistoja mieleen.
Varsinkin ne Zelda64:n musiikit!

Antti Laaksonen [08.08.2004 23:37:36]

#

Tarinoin nyt lähinnä tasohyppelyistä...

Commander Keenit tulivat aikoinaan hyvin tutuksi minullekin. Ensimmäiset kolme osaa olivat hieman alkeellisesta grafiikastaan huolimatta kelpo aloitus pelisarjalle. Neljäs ja viides osa olivat sitten ne, jotka veivät mukanaan. Nelosesta muistuvat mieleen vaihtelevat tasot, maitten lopussa odottaneet "vanhat viisaat miehet" ja jännä tehtävä, jossa piti houkutella matoja tiettyyn paikkaan. Viidennessä avaruusalukseen sijoittuneessa osassa oli pelottavien jättiläisrobottien, hassujen poksahtavien pikku-ukkojen ja räjähtävien matkalaukkujen lisäksi jopa erillinen salamaa monine erikoisuuksineen. Etenkin myöhemmät Keenit ovat ohjeruutuja myöten niin huolellisesti tehtyjä, että ei tule mieleen mitään parannettavaa.

Eräät Gameboyn tasohyppelyt tarjoavat kuitenkin hyvän vastuksen Keeneille. Marioihin, Warioihin ja Donkey Kongeihin tutustuin itse vasta vuosia niiden ilmestymisen jälkeen, mutta niiden (ja Tetriksen) takia sai olla jatkuvasti ostamassa uusia paristoja Gameboyhin. Marioissa ja Warioissa viehättää niiden huolellisesti suunnitellut pelikentät, loistava pelattavuus ja ennen kaikkea lukuisat salamaat. Ensimmäisessä Wariolandissa avautuu kokonainen uusi saari salaisen oven kautta. Lisäksi Gameboyn peleille tunnusomaista on todella hyvä musiikki: melkein jokainen sävelmä meinaa jäädä mieleen.

Muista vanhemmista peleistä mainittakoon Stunts. Outoa muuten, että molemmat Stuntsin vahvuudet, radan varrella olevat moninaiset esteet ja hyvä rataeditori, ovat jääneet huomaamatta (tai ainakin kopioimatta...) nykypelien tekijöiltä.

nomic [09.08.2004 02:33:59]

#

mitähän tähän lisäisi, tuli minullekin jopa pieni nostalginen olo kun näitä lueskeli, vaikka ei ole minullakan hirveästi ikää niin sitä on pelattu joskus pari vuotiaana (broidi väittää että 89 aloitin eli kaksi vuotiaana...)

nes/snes-sarja
megamanit
mariot
zeldat
final fantasyt
metal gearit

playstation:

final fantasy 7 (uudemmat eivät kolahtaneet, ei ole sitä samaa mitä olisin toivonut, sitä samaa mitä sisältää sarjan aiemmat osat, liian moderneja minun makuun *luolamieskarvaselkä*)
metal gear soliddi
ja olikohan se yksi super boble vaiko super bub? (?)
(jos kukaan muistaa lehtien mukana tulleita numerosarjalla varustettuja demo-cd:tä joissa oli kans lähes joka kuukausi mukana pleikkarille tehty pikkupeli (yabasic taisi olla kielenä) kyseessä oli puzzle peli ja numerosarjalainen joku 21-29 :( joku erilainen vedos bust a move peleistä, parempi vielä! (hakattu reilusti yli 12h putkeen)) sitten kun demo hävisi niin oltii niin katkeria että satunnaisesti tullut pelattua sen jälkeen mitään peliä...

sitten on kaikki nämä muut keenit ja wormsit sekä lemmingsit ja kaikki, niitä on paljon mutta ei voi nyt muistaa... blade runner vai mikä se oli mikä oli kans aika vaikea mutta ei mahdottomuus... ennen tehtiin vaikeampia pelejä...

Latska [09.08.2004 09:57:58]

#

Niinkuin tuolla HALO-topikissa sanoinkin, Giana Sisters on yks maailman parhaista peleistä. Ja Super Mario Bros. 2 & 3 on ehdottomia suosikkeja. Ja pidän tietysti neuvostoliittolaisesta klassikkopelistä Tetriksestä. Ja break outit ja megamanit ja mut sykähtämään.

Heikki [09.08.2004 11:37:21]

#

Vaikka ikää ei pahemmin ole, on joitakin sellaisia pelejä, joita pelasin tuossa yheksänkyt-luvun puolivälissä ensimmäisellä tietokoneellani (90mhz Pena).

Sitten tietysti tuli pelattua Marioita jne. mutta nuo jäivät parhaiten mieleen.

Aruviel [09.08.2004 11:43:28]

#

Eikös uusimmassa Pelit-Lehdessä ollut jonkinlainen Stuntsin seuraaja? Nimellä Trackmania kulkee, ja siitä on demo. Lainaanpa lehdestä pienen tekstipätkän:

"Trackmania yhdistää ajopelin rakenteluviettiä kutkuttavaan ratasuunnitteluun, ja lopputulos on kaikinpuolin onnistunut. Uutta Stuntsia kaipaavien kannattaa pistää TrackManian demo latautumaan jo nyt."

-Pelit 8/2004

Heikki [09.08.2004 12:38:13]

#

Pistinpä samantien latautumaan tuon Trackmanian. Saa nähdä millainen on... Kuvakaappausten perusteella tuskin jaksan odottaa että demo latautuu...

Turambar [09.08.2004 12:46:52]

#

Snes oli ensimmäinen pelikoneeni ja sen ensimmäinen peli oli Super Mario world 2: Yoshi's island. Se on edelleen suosikkipelini. Toki muitakin snes-klassikoita on jäänyt mieleen, kuten donkey kongit, megamanit (myös nesin) ja f-zero.

Final fantasyt ovat rpg-pelien parasta antia, paras on FF VI ehdottomasti. Tällä hetkellä on FF VIII työn alla.

PC:llä tulee mieleen Settlers II ja Red alert.

makeuu [09.08.2004 12:56:56]

#

Turambar kirjoitti:

Final fantasyt ovat rpg-pelien parasta antia, paras on FF VI ehdottomasti. Tällä hetkellä on FF VIII työn alla.

Red Alert

Jooh.. kyllä on ff:llä riittänyt kysyntää.

Ja niin vain tuo red alert oli niin legendaarinen peli ;)

Lanttihame [09.08.2004 15:22:10]

#

Final Fantasy VII on paras peli minkä tiedän. Edelleen. Yksikään nyttemmin näkemistäni peleistä ei vedä vertoja FFVII:n moniulotteiselle juonelle, ylivertaiselle taistelusysteemille tai laajalle, melko epälineaariselle maailmalle. Jos joku kysyy kaikkien aikojen parasta peliä minulta, vastaan yhtään epäröimättä. Koko FF sarja on loistava. Tosin tulevaisuus huolestuttaa, sillä näyttää muuttuvan peli enemmän onlineksi, mikä ei välttämättä toimi niin hyvin kyseisen pelityyppiin kanssa. En osaa sanoa, voihan se toki olla ihan hyväkin juttu. Antaas kattoo.

Hyviä , vähän vanhempia pelejä on moni edellä jo maininnut. Monkey Islandit, Jazz Jackrabbit, Red Alert, Ur-Quan Masters(SC2), Keenit...

Listaan saisi lisätä ainakin Chrono Triggerin, Civilization ja HoMM 2:n

ajv [09.08.2004 19:35:04]

#

Yksi peli ylitse muiden on msx:n The Maze of Galious. Varmastikkin suurimmalta yleisöltä jäänyt kokonaan huomaamatta juuri siksi, että tietääkseni sitä ei ole tehty kuin msx:lle. Ensimmäisen kerran pelasin sitä noin 15 vuotta sitten ja edelleen se täytyy kerran vuodessa pelata läpi :P

Toinen mieleen jäänyt peli on Monkey Island-sarja. Siis erityisesti kaksi ensimmäistä versiota.

En ole oikein ikinä ollut innokas pelaamaan, mutta nuo pelit on tullut tahkottua useamman kerran läpi.

Juhisl [10.08.2004 15:45:27]

#

Larry 1 oli erinomanen peli ja samoin police quest 1-4, ja vähä myöhemmältä ajalta tulee mielee sr2 ja se joku ralli osa siit, ja sit se perinteinen settlers 1(tulee pelattua vieläki joskus), nintendo 8bit tulee mielee semmone jalkapallopeli jonka nimee en muista mut kavereiden kans tuli paukutettuu sitä nii paljo et sormet meni. kyllähä niit muitaki o mut ei just nyt tuu mielee.

jonez [10.08.2004 16:14:00]

#

Kyllä se on se supermario bros 1 jota tuli nintendolla tahkottua pienenä aivan alyttömästi, settlers 2 on loistava. Settlers ykköstä en ole pelannut mutta pystyykö sitä pelaamaan ilman toista hiirtä?

Mielestäni paras rpg oli, ja tulee olemaan on Crhono Trigger, kuulemma 15 erilaista loppua. Itse en ole valitettavasti päässyt kertaakaan läpi...vielä.

Tässä muuten hyvä nettiradio joka soittaa supernintendo ynm musaa:
http://drakenrelay.mine.nu:8000/

ps. Crhono Triggeri:in saa myös suomennetut tekstit, googlella löytyy helposti.

EDIT: Pelasin myös ilmeisesti samaa jalispeliä kuin juhisi, sai max 4 pelaajaa kenttiä oli ainakin hiekka, nurmikko, kivikko ja jää. Sarjassa pelattii ekaksi tummaihoista vastustajaa vastaan jota en nyt muista sitten pelattiin kiinaa vastaan joka tuntui aina yhtä hankalalta. Superpotkuja oli monia erillaisia ja eri tehoisia ynm.

Aruviel [10.08.2004 17:35:22]

#

Jonezille:

Kyllä pystyy ilman toista hiirtä pelaamaan. Toinen hiiri on hyödyllinen siinä vaiheessa kun haluat pelata kaverisi kanssa samalla koneella kaksinpeliä. Yritimme eilen pelata tuota kaverin kanssa, mutta emme onnistuneet. Kone tunnisti molemmat hiiret yhdeksi ja samaksi. Harmittaa.

Metabolixille:

Settlers I:ssä pystyy saamaan isomman resoluution käyttöönsä. Demossa oli mahdollista käyttää vain VGA-tilaa. Kokoversiossa onkin jo mahdollisuus SVGA-moodiin (640x480).

Mikähän mahtoi muuten olla tällaisen SNES-pelin nimi, jossa pikkumario ratsasti erivärisillä(?) Yosheilla? Muistan kun istuin ja katselin naapurilla hänen pelatessa tuota. Se oli muistaakseni aika hieno peli. Joku niistä Yosheista taisi osata lentääkin, se tuntui silloin todella "coolilta" ;)

Blaze [10.08.2004 17:55:18]

#

Aruviel kirjoitti:

Mikähän mahtoi muuten olla tällaisen SNES-pelin nimi, jossa pikkumario ratsasti erivärisillä(?) Yosheilla?

Super Mario World 2: Yoshi's Island

Deewiant [10.08.2004 19:41:27]

#

jonez kirjoitti:

Mielestäni paras rpg oli, ja tulee olemaan on Crhono Trigger, kuulemma 15 erilaista loppua. Itse en ole valitettavasti päässyt kertaakaan läpi...vielä.

Chrono Trigger on kyllä mahtava. Ei tosiaan tule parempaa fantasia-RPG:a mieleen. Olen nähnyt ainakin kaksi eri loppua, ehkä useampiakin.

Jaa että mitä hienoja retropelejä muistan? No, voin listata ne mitkä tulevat pikaisesti mieleen:

Doom I ja II (parhaat räiskinnät ikinä), Dune I ja II, Star Control II (paras peli ikinä), Fury of the Furries (paras tasoloikka ikinä), Civilization I (paras Civilization ikinä), Master of Orion I ja II (parhaat vuoropohjaiset strategiapelit ikinä), UFO: Enemy Unknown, System Shock (myös kakkonen, tosin se ei ihan retroa ole), Flashback, 4D Boxing, Solar Winds, Scorched Earth, The Incredible Machine I ja II, Transport Tycoon Deluxe, Black Thorne, XQuest, Monkey Island I ja II, Space Questit I - V, alkuperäiset NHL Hockey ja FIFA Soccer, Pyro II, Settlers I ja II, Worms, eri Rogueliket... The list goes on. Niin, ja nämähän ovat vain pelejä joita olen itse pelannut, enemmänkin hyviä pelejä tuolta ajalta löytyy.

Parhaat PC-pelit tähän mennessä tehtiin mielestäni vuonna/ennen vuotta 1995, mitä nyt pari poikkeusta (MoO II, 1996; Total Annihilation, 1997; System Shock II, 1999; Severance: Blade of Darkness, 2001) löytyy.

EDIT: Unohtui ainakin Commander Keenit, One Must Fall (beta ja 2097), Labyrinth of ZEUX, Bubble Bobble (alkuperäinen), MegaLoMania, Prince of Persia (alkuperäinen), ja Archon Deluxe.

Lisäksi myös hyvät Spectrum-pelit unohtuivat: Jumping Jack, Horace-pelit, Bugaboo the flea, ja Beatcha.

Grey [10.08.2004 22:21:37]

#

Doom 1-2, Commander Keenit, Ultimat 1-6, King's Quest 1-4, Scorched Earth, Wolfestein 3D ja Spear of Destiny, Loom, Hocus, Larry I, Space Questit ja lukemattomat muut pelit ovat minulla tavalla tai toisella tuttuja. Itse en niitä niin paljoa harrasta kuin pikkuveli.

Tietääkö muuten kukaan mitään työkaluja Ultima 1, 2, 3, 4 tai 5 editointiin. Siis, ei mitään save-editoreja, vaan sellaisia joilla pääsisi ihan niiden karttoihin ja muihin käsiksi? Ihan harrastusmielessä ajatellut vähän muokata noita. Tietenkin säilytän alkuperäisistä kopiot jossain tallessa, kun pääsen muokkaamaan ;-)

-Grey-

rndprogy [10.08.2004 22:34:48]

#

Joo pelasin joskus kauan sitten mm. Kommander Keen 1-4, 6 Ja sitten Dave, Aldo, Outrun, ja Larry ykköstä. Ja jotka eivät ole niin mainitsemisen arvoisia/en muista. Näitä tuli pelattu lähinnä 286:lla.

edit: Tuli vielä mieleen King Quest 3

hunajavohveli [11.08.2004 16:28:42]

#

Jooh, tässähän tuli paljon pelejä, joita muistin vasta nyt itsekin pelanneeni. Sierran Questit ja Commander Keenit olivat kuitenkin itselleni ne läheisimmät. Lisäksi oli sitten mm. The Incredible Machine, Lemmings, Onesimus, Bubble Bobble ja kaikkia aivan ylivanhoja, joiden nimeä en enää edes muista.

Ja totta kai sitten Win 3.1:llä edelleen Pasianssi ja Miinaharava. :)

Latska [13.08.2004 17:47:43]

#

Kyllähän se Bubble Bobblekin on ihan huippu. Kaikki netistä löytyvät Bubble Bobblet sattuvat vaan olemaan sharewarea perskele! Ja kaverilla kerran ollut Megaman 2 oli kans kiva. Kun ei itellä oo kasibittistä nintendoo, niin ei voi pelata. :( Nethackiakin oon joskus pelaillu. Nyt päätin kokeen vuoksi ladata adomin ja katsoa kumpi on parempi. :)

Blaze [13.08.2004 18:10:52]

#

Latska kirjoitti:

Kun ei itellä oo kasibittistä nintendoo, niin ei voi pelata. :(

Onneksi emulaattorit on keksitty ^^

Aruviel [13.08.2004 18:23:40]

#

Eihän Nethack ole retroa nähnytkään! Ja Nethack on parempi kuin ADoM. ;)

Lanttihame [13.08.2004 19:21:05]

#

Nethack on parempi kuin Ancient Domains, mutta kyllä siinä merkkipohjaisuudessa on niin paljon muistettavaa että järki lähtee, tai no voihan sitä manuaalia plärätä, mutta...

Falcon´s Eye oli hyvä tikki. Teki pelistä huomattavasti helpomminlähestyttävän. Toivottavasti ADoM:ista tehdään myös "graafinen", vai onko jo tehty?

Aruviel [13.08.2004 19:30:58]

#

Adomista ei todennäköisesti koskaan tulla tekemään "graafista". Thomas Biskup kun ei ole lähdekoodeja julkaissut ja tuskin tulee julkaisemaan. Ja ilman niitä on vaikea alkaa sellaista vääntämään.

Merkkipohjaisuudessa paljon muistettavaa missä mielessä? Tarkoittanet näppäimiä? Nämä pelit vaativatkin sitä paneutumista ja opettelua... Kerran kun näppäimet oppii niin niitä ei unohda. Minusta Falcon's Eyen graafinen käyttis vain haittaisi ja teki pelaamisesta sekavaa. Isometrisestä perspektiivistä oli asioita paljon vaikeampi hahmottaa.

hunajavohveli [13.08.2004 21:15:38]

#

Kokeilin kerran Angbandia grafiisena ja tulin siihen tulokseen, että merkkigrafiikka on paljon parempi. Alkuun pääseminen oli Nethackissa tosiaan vaikeaa, enkä siis päässytkään alkuun. :) Adomissa sen sijaan opin homman yllätävän nopeasti. Olisi hyvä, jos peleissä olisi jokin alkuopetus, joka selittäisi asioita aina, kun eteen tulee uusi tilanne. (ellei ole jo?)

peki [13.08.2004 23:51:45]

#

Muistaakos kukaan C64:n High Noonia tai vanhaa ihanaa Boulder dashia (alias "kivensyöjä" kuten sitä silloin pienenä kutsuin :D)?
Niitä tuli kauan sitten tahkottua paljon..

T.M. [13.08.2004 23:55:34]

#

Kyllä vain, itte pelasin joskus 5 vuotiaana tuota Boulder Dashia. Vieläkin mietin miten sen yhden mapin ois päässy läpi :/

Aruviel [14.08.2004 08:44:56]

#

Hunajavohveli:

Jos Angband innosti, niin kannattaa kokeilla T.o.M.E:a. Se on Angband-variantti ja mielestäni todella hyvä sellainen.

http://t-o-m-e.net

Nethackissa alkuun pääsemiseen on netti väärällään pieniä ohjeita. Vaikka niitä on niin paljon ja ilmeisesti suomenkin kielellä, niin olen itse tehnyt joitain pieniä juttuja sivuilleni. Ja totuus on yllättävän sama kaikkialla. (Ei en, väitä sivuillani olevan totuutta ;)

Vinkkejä alkuun pääsemiseksi:
http://koti.mbnet.fi/antsac/nethack.fi/nethtips.html

Näppäimet listattuna suomeksi: http://koti.mbnet.fi/antsac/nethack.fi/tipnethack.html

Ja tietenkin kannattaa lukea jo Nethackin mukana tullut Guidebook.txt, sekun on todella hyvä ohjekirja :).

------

Sit mie mään ite aiheesee...

Kuinka moni on ratkaissut Duck Tale's 2:n pyramidin numeropuzzlen? Minulta meni siihen about 8:n vuotta, kunnes pikkuveljeni näytti miten se mennään. Harvinaisen helpolta se sitten näyttikin... ;)

Edit: En osaa kirjoittaa.

Koipio-ohjelma [14.08.2004 09:17:49]

#

lainaus:

Konsolien puolelta se Mario kolmonen ja SNESin Zelda pitivät tuntikausia töllön edessä. (En enää muista, mikä sen Zeldan nimikään oli).

Sen Zeldan nimi on a link to the past. Olen itsekin sattumoisin pelannut kyseistä peliä :D Mario 3 on myös erinomainen peli :D

Itse kun ei ole paljon tullut pelailtua vanhoja pelejä (johtunee iästä) mutta Head Over Heelsiä olen kokeillut mutta koska en jaksanut keskittyä siihen niin jäi sekin peli pelaamatta.Ja sitten pikkuveli alkoi pelaamaan sitä hyvinhän se näytti luonnistuvan :D Sitten olen pelannut Zelda 1,2,Ocarina of time,oracle of seasons ja wind waker(tiedän kolme viimeistä ei ole vanhoja)

FF6-9 on tullut pelattua ja myös chrystal chroniclesia.Red alertia olen pelannut ja tiberian sunia sekä RA 2:sta.

Ja sitten tietenkin kaikkia mahdollisia ilmais pelejä mm. Liero,Triplane Turmoil,We Got Explosivsia (2) ja tietenkin Wingsiä sekä monia muita joita en muista.
Niitä minä olen lähinnä pelaillut.

edit:kirjoitus virheitä...


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta