Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: miten yhteys omalle palvelimelle mysql

karvinen [05.08.2004 14:42:02]

#

Mbnetissä kun ei ole tuota mysql tukea, niin ajattelin että miten onnistuisi seuraavanlainen:

Sivut ovat mbnet palvelimella.

Mysql toimii omalla koneellani osoite http://tunnus.sytes.net

Yhteys tuohon...

Mysql palvelimen nimi? "http://tunnus.sytes.net???"
Pitääkö olla porttinumero perässä.
Pitääkö olla mysql asetuksissa jotakin ihmeellistä.

Kertokaapas miten olette toteuttanut kyseisen systeemin.
Tai miten pitäisi toteuttaa.
Käsittääkseni pitäisi olla mahdollista.

ajv [05.08.2004 19:57:54]

#

No ainakin itsellä tuo meni ihan suoraan ip-osoitteella ja myslin oletusportilla:

<?php
$conn = mysql_connect ("xx.xxx.xxx.xx:3306") or die (mysql_error());
if($conn){
   echo "Yhteys kunnossa";
   mysql_close($conn);
}
?>

Palomuuri tosin oli myös hereillä ja esti tuollaiset aikeet, mutta kun avasi portin, niin johan onnas.

Edit: Ja mbnetissähän tuo kaatuu kyllä siihen, että siellä on ilkivaltaisesti disabloitu tuo mysli kokonaan. Eli siellä ei ole PHP:n mysql-funktiot ollenkaan käytössä :/

acorn [05.08.2004 20:40:09]

#

Avasin tämän keskustelun ja keksin nerokkaan ratkaisun:
Omalle serverille myös PHP ja vaikkapa Apache serveriksi. Sitten sinne PHP:lla koodi, joka avaa yhteyden tietokantaan ja tulostaa sivun, jossa on PHP-koodia. MBNetissä sitten pistää include("http://tunnus.sytes.net/sql.php");

sql.php sitten tulostaa PHP:n tagit ja muuttujien asettamiset (esim. tulostaa $muuttuja = "arvo";). Sitten MBNetissä oleva koodi tulkitsee sen olevan PHP-koodia, jolloin muuttujat välittyvät.

ajv [05.08.2004 20:55:01]

#

Öh... includettaminen vieraalta palvelimelta ei taida onnistua ihan tuosta vain...

Saisihan tuon idean onnistumaan esim file() tai file_get_contents() -funktioilla, mutta tuloksena on aikamoinen purkka-liima-soppa.

acorn [05.08.2004 21:02:53]

#

Ainakin omalla palvelimellani toimi:

//a.php:
<?php
$n = 3;
include("http://osoite.com/n.php");
echo $n;
?>

Tulostaa: 15

//n.php:
<?php
echo '<?php
$n = 15;
?>';
?>

Muutin a.php:n muotoon include("n.php");
-> Tulostaa:

<?php
$n = 15;
?>3

ajv [05.08.2004 21:16:19]

#

Katos perhana niin toimiikin! Pitäis ehkä kokeilla itse ennen kun tänne kirjoittaa :P

Edit: eli juu muistelin osittain oikeen tuota includen käyttöä. Testasin eräältä palvelimelta includettaa toiselta palvelimelta, niin ei onnannut, erroria puski jostain "php_hostconnectista". Himakoneelta taas includettaminen onnasi.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta