Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Galluppi & Java vs. Python vs. Pascal

Sivun loppuun

Juice [03.08.2004 18:39:26]

#

Tässä eräänä päivänä kyllästyin kaikkiin pop-uppeihin(JOTKA Firefox päästi läpi) ja kytkin JavaScriptin pois päältä. No, seuraavana päivänä huomasin, että monikaan sivu ei toiminut kunnolla ja IE:hen en koske. Täytyy elää JS päällä, kuten 97.57% kotisivujeni kävijöistä. Joten, pidättekö te JS:ää päällä/poissa?

Ängetäänhän samaan topikkiin eräs (mielipide)kysymys. Kunhan saan nämä tällä hetkellä opiskeltavat kielet alta, niin ajattelin alottaa (taas) uuden. Joten, mikä seuraavista kielistä on mielestänne helpoin/loogisin: Java, Python vai Pascal? Koneeni on Hewlett-Packard Pavilion ja koneella oli jo uutena kansio Python22 ja siellä kansiot DLLs, lib, libs ja tcl sekä kuvakkeita, tekstitiedostoja sekä python.exe ja pythonw.exe joten Pyyttoni on vissiin asennettuna koneellani. Joten sehän on looginen aloittaa, kun ohjelma on jo (luultavasti) koneellani. Liekö miten hyödyllinen kieli? Odotan mielipiteitänne.

Latska [03.08.2004 18:51:05]

#

Kyllä JavaScript on päällä. Omien kotisivujen vieraskirja on tehty JS:llä ja yks kaveri valitti ettei se toimi, ja silloin en osannut syytä sanoa. Kiitos muistutuksesta. :)

IE on käytössä, mutta siirtyminen mozillaan/operaan täytys tehdä pian. Päivittämättömissäkin versioissa on hyvä pop-up blokkeri, mutta vasta XP:n Service Pack 2 mukana tulee IE:n päivitys, joka lisää sen siihen...

Metabolix [03.08.2004 18:51:22]

#

Hyödyllisimmät ovat Pascal ja Java, joista Pascal on paaaaljon helpompi. Pascal on suunniteltu opiskelukieleksi ja se on äärimmäisen suvaitsevainen, esimerkiksi kirjainkoon suhteen, eikä myöskään anna tehdä virheitä eri tietotyyppien yhdistämisessä.
Pythonilla exeksi kääntämiseen tarvitsee erillisen työkalun, kuten myös Javalla. Pascalilla ei.
Eli: Opettele Javaa, jos haluat tehdä nettiin tavaraa, muutoin opettele Pascal, koska siitä on helppo jatkaa minne tahansa.
Kaiken lisäksi Pascalista on piakkoin tulossa Ohjelmointiputkaankin mahtava opassarja (pitäähän tätä nyt mainostaa =).

tsuriga [03.08.2004 18:55:27]

#

Firebird 0.7 alla (foxin asennustiedosto löytyy, mutten jaksa asentaa koskaan), JS on päällä eikä popuppeja näy. Eipä kyllä tule pahemmin surffailtuakaan pahamaineisissa osoitteissa (esim. cjb.net, josta mukavasti rämpsähti popuppeja IE:n kanssa ennen vanhaan).

Pascal on semmonen ok, aloitin sillä ohjelmoimaan, sitten jatkoin Javaan. Java on kielistä ehkä monipuolisin ja sen opettelusta on hyötyä myös muita kieliä varten, esim. PHP v5 on saanut varsin Javamaisia-, OOP(Object Oriented Programming)-piirteitä. Pythonin mahdollisuuksia en tunne.

EDIT:

Metabolix kirjoitti:

Opettele Javaa, jos haluat tehdä nettiin tavaraa

Ja tässä yleinen harhaluulo, ei Java ole pelkästään appletteja varten, vaan varsin hyvin sillä voi tehdä myös työpöytä- sekä serverisovelluksia. Onnistuupa sillä myös sovellusten ohjelmointi puhelimiin. Java on myös siitä kätevä, että windowsilla ohjelmoidut ja käännetyt koodit toimii vaikka unixissa, kunhan oikea ajoympäristö on asennettu. Jos binääriksi kääntää, niin siitä pitää olla oma versio joka käyttöjärjestelmälle.

Juice [03.08.2004 19:32:59]

#

Pitäsköhän tuota Javaa alotella, oon kumminkin koodaillut jo QB:llä, PHP:llä, CB:llä, JS:llä, CoolBasicilla, Visual Basicilla ja C on nyt opetteluvaiheessa. Ja Latska:Kannattaa todella pian. Miksiköhän Microsoft Explorer on saanut "lempi"nimen, jota en kehtaa tässä mainita...

remontti-reiska [03.08.2004 20:15:24]

#

Kannattaa kuitenkin opiskella ne C:n perusteet, kun sen jo olet aloittanut.

Kyllähän Javallakin voi tehdä paljooon muutakin kuin vain appletteja, kuten tsuriga jo selvensi.

Latska [04.08.2004 00:01:55]

#

Nyt minäkin olen liittynyt Mozillakäyttäjien onnelliseen joukkoon. Kaipaa vielä hieman totuttelua, mutta eiköhän tämä tästä... Minä varmaan totun tähän varsin pian, mutta kunhan isoveli tulee käymään...
Mitä sä oot oikein asennellu? Missä se netti on? Etkai sä oo poistanu sitä? Millä mä katon postit? jne...

Edit: Hö! Pienensin tämän avatakseni toisen mozillan, jotta voin tutkia kahta sivua yhtä aikaa, mutta aloin vaistomaisesti etsiä IE:tä... pitäisköhän hakeutua terapeutille...

Olga [04.08.2004 09:50:20]

#

Latska kirjoitti:

Pienensin tämän avatakseni toisen mozillan, jotta voin tutkia kahta sivua yhtä aikaa

Mozillassa on myös nuo elämää helpottavat tabit, jolloin tuota ikävää operaatiota ei tarvitse tehdä. Firefoxissa linkin saa uuteen tabiin auki hiiren keskinapilla, tai oikean napin valikosta. Ja uuden tyhjän tabin saa ylävalikosta, tai pikanäppäimellä ctrl-t.

Metabolix [04.08.2004 09:56:53]

#

tsuriga:
"ei Java ole pelkästään appletteja varten, vaan varsin hyvin sillä voi tehdä myös työpöytä- sekä serverisovelluksia."
Tokihan minä sen tiedän, mutta tarkoitin, että (1) Pascalilla ja Pythonilla eivät appletit oikein onnistu ja (2) Pascal on varmasti helpompi ja selkeämpi, joten se kannattaa mielestäni valita, jos ei tee appletteja.

msdos464 [04.08.2004 17:32:27]

#

Kyllä java kelpaa myös muuhun kuin apletteihin.

Latska [06.08.2004 19:14:55]

#

Katos kummaa... Mä olen tottunut Mozillaan! [kättelee itseään] Hyvä! Noin sitä pitää! [/kättelee itseään] Tämä on paljon helppokäyttöisempi kuin IE. Ja minäkun luulin etten osaisi käyttää mozillaa! Vielä yksi pikatesti: [avaa internet bugfounderin] Mistä hemmetistä tähän saa uuden tyhjän tabin? Eikö sivun sorsaa voi katsoa muualta kuin työkalut -valikosta? %&####?!!**=+###¤¤$$$[/avaa internet bugfounderin ja pysyvästi]

Deewiant [06.08.2004 21:07:16]

#

JS on päällä, kyllä. Erittäin rajoitettu tosin (Firefoxin JavaScript-asetuksista vain se viimeinen kohta on ruksattu).

Noista mainitsemistasi kielistä Pascal on mielestäni helpoin, pääasiassa siksi, että se on suunniteltukin opetuskieleksi. Itse en ole koskaan mennyt sitä tosin opettelemaan, mutta Java meni minulta ainakin yli hilseen (nykyään voisi tajuta asioita paremmin, kun on C ja C++ jotenkuten hallinnassa - Java pohjalta, jolloin ohjelmoin viimeksi BASICilla 5+ vuotta sitten, ei ole hyvä idea). Pythonista en taas tiedä.

Ja jos C on opetteluvaiheessa, jatka vaan loppuun asti. Ei se vaikeaa ole, vaikka monet niin väittävätkin.

Juice [06.08.2004 21:30:07]

#

Pikku vinkki... kannattaa laittaa uuden tabin avaus työkalualikkoon. Helpottaa kummasti.

tsuriga [06.08.2004 22:58:27]

#

Uusi tabi = Ctrl + T / hiiren oikea jonkun linkin päällä.

Latska [07.08.2004 00:37:34]

#

Köh... Mitenköhän Mozillassa saa tyhjennettyä sen osoitepalkissa olevan viimeisimmät avatut sivut homman, kun "Rakkaan ZeBe:n" ruokottomuusdeittitsättikomerosta pomppasi viitisen hmm... aikuisviihdettä sisältävää pop-uppia...

tsuriga [07.08.2004 01:08:36]

#

Helppi: http://texturizer.net/firefox/index.html

Extensions:
-Xkiosk (ratkaisu ongelmaasi, eli "Paranoia button": http://texturizer.net/firefox/extensions/#xkiosk)
-Firesomething (http://texturizer.net/firefox/extensions/#firesomething)
-Language Menu (http://texturizer.net/firefox/extensions/#langmenu)
-Things They Left Out (http://texturizer.net/firefox/extensions/#ttlo)

Eiköhän noilla pärjää.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta