Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Kotelon jäähdytys ja vaimennus

TETRIS [23.07.2004 23:32:16]

#

Olisin kohtapuoliin hankkimassa hiljaisempaa koteloa yms. vaimennus osia sekä tehokkaampaa tuuletusta koneeseen. Nykyisin en voi pitää koneessani suojakoteloa (vai mikä se pois nostettavan osan nimi on) sillä muuten koneeni ylikuumenee ja kaatuu (lämpötiloja en muista enkä voi niitä tarkistaa kun en ole kotona)... ja koska kotelo ei ole kiinni tulee melua (.... vaikka melua tulee vaikka suojakotelo olisi kiinni). Olenkin siis harkinnut seuraavanlaista ratkaisua :

Mahtaisiko tämä olla hiljainen ja hyvän jäähdytys tehon omaava ratkaisu?

renni [24.07.2004 02:00:33]

#

Sonata on kyllä hyvä ja suht hiljainen kotelo. Nuo valmiit äänenvaimennuspalat vaikuttavat mielenkiintoisilta, hankkisin hetin jos hinta ei ois noin törkee.

Itselläni on myös tuo Nexus prossutuuletin, se ei ole niin hiljainen kuin lupaillaan, tai sitten muut osat ovat liian hiljaisia. Koneen ainoa ääni on lähinnä tuo tuuletin ja kyllä se nukkumista häiritsee.

Tuota ylimääräistä Titanin tuuletuspalikkaa en laittaisi koneeseen meluamaan, kyllä sitä ilmaa virtaa tarpeeksi muutenkin ja tuohan vain haittaa kotelon normaalia ilmanvirtausta.

squid [24.07.2004 10:49:31]

#

Tässä on hyvä.

Antec Plusview 1000amg Soho

Siin tulee kaks taka tuuletinta mukana, ja on VARMASTI hiljainen. Tosin ongelma on se et se voi olla aika vaikea saada.

TETRIS [24.07.2004 21:30:47]

#

Kaverin faijalla on tuo Piano kotelo ja siitä on niin paljon positiivisia kokemuksia (hiljaisuus, viileä yms.), että taidan hankkia sen. Kiitos kumminkin neuvoista (tuon titanin tuulettimen jätän varmaankin pois).

TETRIS [29.07.2004 15:51:21]

#

No niin... tutkailin vähän lisää koneeni "jäähdytystä". Konessa on AMD:n Athlon XP 1800+ (1,53ghz) prossu jossa on tuuletin (tietysti), GeForce 2 (valmistajaa en muista) näyttis (jossa 40mm tuuletin) ja kovalevy kelkka jossa on 2kpl 40mm tuuletinta. Tuossa olivat siis kaikki koneessani kiinni olevat tuulettimet (ei ihme, että käy kuumana :P ).

Prossun lämpö pysyy riittävän alhaisena (muistaakseni ~40c asetta) ja kovotkin (kelkassa ja koneessa olevat) riittävän viileinä, mutta tuo näyttis käy todella kuumana... siinä on siis tuo 40mm tuuletin, mutta silti se on niin kuuma, että ihan polttaa kun siihen koskee... tuosta päättelinkin, että suurin osa kotelon/koneen lämmöstä tuleekin juuri näyttiksestä (...ja ennen tuota näyttistä lämmöt pysyivät alhaisempina) eli olen miettinyt seuraavanlaista ratkaisua näyttiksen jäähdytykselle :

Zalman ZM80C-HP
(http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=5101)

...mutta tuolla kuvauksessa lukee : "Näytönohjaimessa täytyy olla kiinnitysreijät GPU:n vieressä siilen kiinnitystä varten." Mistä tiedän onko kortissa nuo kiinnitus reijät? Nykyinen tuuletin on kiinni joillakin valkoisilla hakasilla/ruuveilla (tai jollain sellaisilla) jossain reijissä. Mahtavatko nuo olla ne reijät?

mutru [29.07.2004 16:00:44]

#

Parhaiten koneen pitää viileänä ja hiljaisena kun valitsee sellaiset komponentit, jotka eivät tarvitse aktiivijäähdytystä.

Tässä työasemassa on P4 Northwood 1,8 GHz isolla siilillä, Matrox Millennium G550 siilillä ja kiintolevy ilman mitään erillistä jäähdytystä. Ainoa tuuletin on virtalähteessä, ja se on säädetty pyörimään mahdollisimman hitaasti.

Onpahan hiljaisempi kuin tuollaiset viritykset. :)

TETRIS [29.07.2004 16:26:18]

#

Kun saan tuon kotelon yms. niin otan kovalevy kelkan pois käytöstä (koska tuossa on enemmän levy paikkoja kuin vanhassa) eli nuo kaksi 40mm tuuletinta poistuvat. Tuon siilin myötä poistuisi myös tuo kolmas 40mm tuuletin. Ainoat tuulettimet olisivat silloin siis prossun, kotelon ja virtalähteen.

Komponentteja on mahdollisesti tulossa jouluna jolloin aijon kyllä hankkia jotainkin jotka eivät vaadi aktiivijäähdytystä.... mutta ennen sitä on tyydyttävä nykyisiin.

Ainiin... tarkoitus olisi vielä hommata Akasan AK-FC-03 fan control pro
(http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=4528)
Mikäli täyttä tehoa ei tarvita voi tuulettimia säätää hiljemmalle niin melu vähentyy entisestään.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta