Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Teksti-/koodieditori

Aruviel [05.05.2004 16:34:18]

#

Olen tässä käytellyt KDevelopia (IDE Linuxille), mutta haluaisin siitä eroon. Vimiä olen käyttänyt ja käytänkin koulusta käsin säädellessäni. Mutta nyt tarvitsen graafisen ja kevyen editorin kotikäyttöön.

Siispä, jos teillä on jokin hyvä ja kevyt editori - jossa olisi tabit ja syntaksiväritys - tiedossa, niin kertoilkaa. Käytän pääasiassa Linuxia, mutta kyllä niitä Windowsille tehtyjä ohjelmiakin voi listata. Olen kokeillut GVimiä ja SciTEä tähän mennessä. Olettaisin kuitenkin jossain olevan parempiakin. (Ei ehkä vi-puristien mielestä ;)

KimmoKM [05.05.2004 16:52:37]

#

Käytä GNU Emacsia! Parempaa editoria ei ole.

Mutta Emacs ei kyllä ole lainkaan kevyt. KDE:n mukana tulee kaksi Kdevelopia yksinkertaisempaa editoria: Kate ja Kwrite. Molemmissa on syntaksiväritys. Kwritessä ei tosin ole tabeja (ei Katessakaan ole, mutta vastine, katso sivupalkkia http://kate.kde.org/images/kate_01.png) Sitten on GNOME:n Gedit, jossa nuo ovat. Itse kumminkin inhoan Gedittiä.

Aruviel [05.05.2004 20:20:25]

#

Kiitoksia vinkistä. Kate vaikuttaa juuri sellaiselta kuin hain.

Tempfile [06.05.2004 13:05:11]

#

Minä käytän Editplussaa, http://www.editplus.com
Erityisen hyvä PHP:tä silmälläpitäen, koska se osaa esikatsella sivut serverin kautta. Syntaksiväritys löytyy ainakin C/C++:lle, Perlille ja Javalle, ja lisää löytynee netistä. Välilehdetkin löytyy, eikä sitä olla raskaudellakaan pilattu.

Edit: Nyt kun luin tuon tekstini, niin tulin ajatelleeksi ostoskanavalle töihin lähtöä :D

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta