Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: WinXP Pro & kansioiden suojaus

AwwRiiite [15.03.2004 19:08:32]

#

Joo mulla oli toi WinXP aika kauan asennettuna ja My Documents-kansion olin tehnyt yksityiseksi eli sinne ei muut päässeet. Asensin XP:n uudelleen vanhan päälle (ei korjausasennus), mutta en pääse millään kopioimaan tuota vanhaa My Documents-kansiota ("My Documents is not accessible").

Ilmeisesti kansio on vieläkin suojattu, vaikka sennimistä käyttäjää ei enää ole olemassa. Käyttäjän kansio löytyy toki Documents and Setting-kansiosta, mutta tulee juuri tuo alert joka kerta. Kansiossa on sisällään noin 20gigaa musiikkia ja videoita, joten olisi ihan kiva, jos joku tietää, miten esim. rekisteristä tai jollain muulla tavalla saa poistettua tuon suojauksen.

Tai jos ei muuta vaihtoehtoa ole, voin kyllä poistaa koko kansionkin tilaa viemästä (toivottavasti tämä ei ole tarpeen), mutta siihenkin tarvitaan vähän parempaa tietämystä kuin mitä itselläni on...

Meitsi [15.03.2004 20:46:57]

#

Tee senniminen käyttäjä, kopipastee filut, tuhoo kansio ja tuhoo käyttäjä. Siis toi on vaan arvelua. En tiiä toimisko tolleen kun ei ole xp:tä. [pilkunviilaus]kokeilet omalla vastuulla[/pilkunviilaus]

Heikki [16.03.2004 07:29:13]

#

Eikös järjestelmänvalvojan oikeuksilla pitäisi päästä kaikkiin kansioihin XP:ssä?

Äärimmäinen keino on käyttää jotakin levyeditoria joka käsittelee levyä suoraan eikä käyttöjärjestelmän välityksellä. Näillä onnistuu kyllä tietojen palautus. Google löytää.

Meitzi [17.03.2004 17:45:32]

#

Oletko salannut kyseistä kansiota edellisellä käyttäjällä?

Tässä ohjeet jos kyseessä on normaali NTFS suojausongelma ilman salausta. Windowsiin järjestelmävalvojana sisään.

Sitten otetaan käyttöön hieman edistyneempi käyttöoikeuksien hallinta:
Oma tietokone -> Työkalut -> Kansion asetukset -> Näytä
Täppä pois kohdasta "Käytä yksinkertaista tiedostonjakoa"

Tämän jälkeen otetaan ominaisuudeet siitä kansiosta mihin ei päästä ja sivu "Suojaus". Tässä vaiheessa voi joko yrittää lisätä itsellesi oikeuksia tai sitten mennä "Lisäasetukset" ja sieltä "Omistaja", täppä kohtaan "Korvaa omistaja alisäiliöissa ja objekteissa".

Meitzi [17.03.2004 17:47:40]

#

lainaus:

Tee senniminen käyttäjä, kopipastee filut, tuhoo kansio ja tuhoo käyttäjä. Siis toi on vaan arvelua. En tiiä toimisko tolleen kun ei ole xp:tä.

Ihan vaan tiedoksi että ei varmasti toimi.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta