Tuli vaan mieleen kysästä et ketkä täällä putkassa lukee kirjoja? (siis ei pelkästään ohjelmointikirjoja vaan muita) Muuten onks kukaan lukenu uusinta Potterin Harrya, kun perjantaina tuli. Itte sain just tänä aamuna luettua, aika hyvä oli.
Pottereita en lue periaatteen vuoksi, mutta scifikirjallisuutta tulee kyllä luettua, Säätiö-sarja ehdottomana suosikkina.
Terry Pratchettin koko sarja on tullut luettua... Hyvää ja hauskaa fantasiakirjallisuutta :)
Nykyään luen vähän mitä sattuu, mitä kirjastosta vastaan sattuu tulemaan; useimmiten suuntaan englanninkielisen kertomakirjallisuuden hyllyköille.
Tottakai kirjoja luetaan! Tosin, nyt viime aikoina vähän harvemmin, mutta kuitenkin aivan hieman sentään. Nyt tällaista kirjaa viikingeistä olen lueskellut. Varsin mielenkiintoista luettavaa, vaikkakin näyttäisi olevan kymmenen vuotta vanha kirja.
Niin, ja eilen tuli lainattua taasen J.R.R. Tolkienin Silmarillion. Joko toinen tai kolmas kerta, kun tuota luen. Erinomainen kirja sekin.
Joulun aikoihin taas upposivat H.P. Lovecraftin novellit aika hyvin. Varsinkin "Charles Dexter Wardin Tapaus(?)" oli mielenkiintoinen. Potteria en ole lukenut ensimmäistäkään kirjaa.
Kyl potteritki ihan ookoo on mutta onhan niitä muitakin hyviä kirjoja.
EDIT: Mä oon lukenu ne kaikki! :P
Huomenna ehkä saan uuden Potterin. (Synttärit, nääs) Ainakin oon toivonu. Kyllä mä muutakin lueskelen. Oon lukenu kirjoja siitä asti, kun opin lukemaan. (eli kymmenen vuotta)
Luen Lotria jo neljättä kuukautta. Nyt ne vasta lähtemässä Lothlórienista :D
lainaus:
(Synttärit, nääs)
Onnittelut
Keski-Maata koskevaa tuotantoa luen eniten ja tällä hetkellä sitten parodiaa Bored of the Rings. Sitten on tullut osteltua noita World's Classics -teoksia kuten Ivanhoe ja Romeo&Juliet.
Viime vuosina lukuharrastus on jäänyt niin vähälle, että lähinnä enää tulee luettua kirjoja, jotka äidinkielessä tulevat luettavaksi. Tosin lukemistani kirjoista sitten yleensä kyllä pidänkin.
Pratchett (etenkin alkuperäiskielellä) on hulvattoman herkullista, J.R.R. Tolkien nyt kierrossa neljättä kertaa (Hobitti paraikaa). Myös suomenkielinen versio Loru Sorbusten Herrasta on kerran tullut luettua. Weissit on tahkottu kaikki läpi, samoin kuin Drizzt Do'Urden -kirjat (ei muista ikinä tekijää). Jokunen scifikirja tullut myös luettua, ja viimeisimpänä löytönä on tullut Remes joka on loistava kirjailija. Pääpainotus fantasiassa.
Olen lukenut varmasti satojatuhansia sivuja kaikenlaista, ala-asteiässä luin nuortenkirjoja, nykyään melkein mitä vain, mm. historiaa, astrofysiikka, teologiaa.. jne. Pääasiassa suomeksi, mutta jonkun tuhannen sivun olen lukenut myös englanninkielistä kaunokirjallisuutta (Harry Potterit, Tolkienia)
Joo no kuinka sattuikaan, että vartti sitten sain juuri valmiiksi ja tulostettua kirjallisuusesitelmäni J.R.R Tolkienista. Sellaiset 30 sivua tuli, että pätkähti.
Joo kyllähän sitä luettua on tullu, Taru Sormusten Herrasta, Hobitti eli Sinne ja Takaisin, Silmarillion, David Eddingsiltä kolme romaania ja Harry Potterit totta kai kaikki. Ostin ja luin jo sen englanninkielisen vieläpä täsmälleen sinä päivänä kun se juhannuksena ilmestyi Helsinkiin. Pitäis varmaan ostaa nyt se suomenkielinenkin, kun se on kerran viimeinkin tullut. Siinä oli kaiketi oleellisimmat.
Edit: Niin ja sitten toki myös tuo Loru Sorbusten Herrasta-Parodia. Se on kyllä aika loistava.
Edit: Niin ja sitten vielä Star Wars episodit 2, 4, 5 ja 6, sekä Thrawn-trilogia ja Kulkuriplaneetta.
Saakos Starwarssit kirjoinakin? Mistä? Äkkiä sinne!
lainaus:
Saakos Starwarssit kirjoinakin? Mistä? Äkkiä sinne!
Villinä arvauksena: kirjastoista. Kirjakaupoista taasen en tiedä.
Thrawn-trilogia todellakin oli mukavaa lukemista. Mitä nyt vuosien jälkeen enää siitä muistan.
Saa Starwars kirjallisuutta paljonkin, mutta ne ovat suurimmaksi osaksi EU-kirjallisuutta :&
Thrawn trilogiasta en itse pidä hirveästi kylläkään, surkeaa EU:ta!
Tuli vaan mieleen, että ihmettelen miksi ihmiset ostaa niitä äänikirjoja (cd jossa on luettuna se kirja). Ainahan voi skannaa koko kirjan, ajaa ne sivut tekstitunnistimen läpi, laittaa puhesyna päälle, polttaa tuotos cd:lle.
Kyllähä mä aina luen välillä... Nyt työn alla Muumipeikko ja pyrstötähti, Härrit ei jaksa kiinnostaa..
en lue yhtikäs mitään ja se ei kiinnosta paljoakaan :P
Kirjoja... niitä en lue edes koulussa. Ellei veitsellä uhata (tai hylätyllä kurssilla)
Tolkienin tuotantoa on tullut lueskeltua ja paljon muutakin... Tolkienin kirjoista Lotr, Silmarillion, Hobitti, Keskeneräisten tarujen kirja ja muutama vähän tuntemattomampi. Scifi ja fantasia uppoavat.
Suosittelen kaikille Douglas Adamsin Linnunrata-trilogiaa, se on todella mahtava kirjasarja.
Sain uuden Harry Potterin luettua sunnuntaina. Aiemmatkin on luettu. Sormusten Herra-trilogia ja Hobitti on tullut luettua kolmesti, Silmarillion ja Keskeneräisten tarujen kirja yhdesti. Muitakin kirjoja tulee luettua aika paljon.
Luenhan minäkin. Fantasia kirjallisuus on ollut paras alue kirjallisuudessa, jota olen lukenut. Taru sormusten herrasta on se ehdoton ykkönen ja Potteri tulee hyvänä kakkosena. Kolmas olisi ehkäpä tuo koulussa lueskelun alla oleva Linnan haamuratsastaja tai vastaavan niminen kirja.
Tottahan toki Star Warsit saa kirjoina. Kirjoinahan ne oli, ennen kuin elokuvia tehtiinkään. George Lucashan ei ole kirjoittanut itse muuta kuin Episode 4, mutta se on kyllä kehittänyt tarinan ja juonen kaikkiin muihinkin, mutta se ei ole itse niitä kirjoittanut.
Niin ja sitten vielä Artemis Fowlit on tullu luettua.
Asiasta toiseen. Kiinnostas tietää myös mitä sarjiksia porukka lukee. (ite luen Mikrokivikautta, akkarii, viivi&wagner)
tottakai luetaan kirjoja, pääasiassa vanhoja poikakirjoja ja ohjelmointikirjallisuutta.. kyllä varmaan harry potterinkin luen :D
En lue kirjoja. Luen kyllä aku ankkaa ja kompuutteria ja kaikkee muuta aikakausi lehtiä. Niin ja turunsanomii tulee vilastuu...
edit: piti korjata yhdyssana
En lue Pottereita, mutta joitain muita kyllä. Myöskin Disneyn sarjiksia,Tinttejä ja nettisarjakuvia olen lukenut.
Lueskelen vähän kaikkea... Kaikki muut Potterit paitsi uusin luettuna, muita mitä voisin mainita niin Taru Sormusten Herrasta ja Tähtien Sota.
Sarjikset: Aku Ankka, Mikrokivikausi, Pikselinviilaajat, B Virtanen, Jere.
Ski-Fiä ja akkaria...
Joo no Aku Ankkaa ja Tinttiä ja kaikki Asterixit oon lukenu myös.
En yleensä lainaa oma-aloitteisesti kirjoja mutta jos niitä jostain tempaisee niin tulee luettua.
Pratchett:ia olen joskus lukenut mutta kyllästyin niihin aika pian. Joskus ala-asteen puolivälissä luin Dragonlance-kirjasarjoja ja ne ovat jääneet kirjoista kaikkein elävimmin mieleen.
Parhaimmat kirjat jota olen lukenut ovat varmaan Victor Hugon Kurjat ja Mika Waltarin Sinuhe Egyptiläinen
Minä luen oikeastaan vaan MB:tä ja ohjelmointi kirjoja.... joskus tulee jotain muitakin lehtiä luettua, mutta ihan siis kunnon kirjoja en lue oikeastaan ollenkaan.
SciFi ja fantasia.. Douglas Adamsin Linnunradan Liftareiden Käsikirja-sarja on ehdoton ykkönen! :-)
lainaus:
Douglas Adamsin Linnunradan Liftareiden Käsikirja-sarja on ehdoton ykkönen! :-)
42!!! ;)
Mitä tulee kun kuusi kerrotaan yhdeksällä?
lainaus:
42!!! ;)
lainaus:
Mitä tulee kun kuusi kerrotaan yhdeksällä?
lainaus:
42!!! ;)
LÖLLLOLLLLÖLLL
missä on sun matikan taidot? Tukiopetukseen poika! 6*7 on 42(joka on myös vastaus elämään, maailmankaikkeuteen ja kaikkeen), 6*9 on 54!
xDD
Jaa, no mitä ihmeellistä siinä on että 6*7 on 42? Onko 6 ja 7 jotenkin ihmeellisiä lukuja?
Post Scriptum:
Varokaa ettei vaan mene off-topiciksi.
Tosiaan, Star Wars -kirjat ovat hyviä, Thrawn -trilogia oli ihan ok, ja siihen on vielä toinen trilogia perään, alkaen kirjasta "Jedin etsintä", sijoittuu yli 5 vuoden päähän Jedin paluusta
Jonkun verran tulee lueskeltua, fantasiaa yleensä. Tolkienia, Dragonlancea ym. sekalaista--alkuperäiskielellä, tottakai.
Viimeksi tuli tänään--tai no jaa, eilen, vuorokausi on näköjään jo vaihtunut--viimeisteltyä bussissa Richard Lee Byers: R.A. Salvatore's War of the Spider Queen Book 1: Dissolution. Pitää noutaa huomenna... erm, tänään jopa, kirjastosta seuraava osa, sen verran nautittavaa luettavaa oli.
lainaus:
samoin kuin Drizzt Do'Urden -kirjat (ei muista ikinä tekijää)
R.A. Salvatore.
Offtopic: Ja päivän luku on 19, ei mikään 42. Wäbää! :)
Sarjiksista silmistä ylös aivoihin menee suurin piirtein kaikki sarjikset. Jos ei oteta lukuun amerikkalaisia supersakarisarjiksia. Niitä lukiessa loppukin aivokapasiteetistani katoaa.
Vai olisiko pitänyt kysyä mitä ihmeellistä on luvuissa 6 ja 9. Ne 6 ja 7 oli tosiaan vain soodan korjaus.
Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.