Haluaisin tietää muutaman asian:
1.Tarvitaanko visual basic ohjelmien tekemiseen jotain ohjelmaa?
2.Jos tarvitaan niin mistä saansen?
Vastatkaa
1. Kyllä tarvitaa, siihen tarvitaan Visual basic kääntäjä (esim. Microsoft Visual Basic6).
2. Sellaisen saa vaikka kaupasta tai onhan aina se "moraalittomampi" vaihtoehto.
lainaus:
1.Tarvitaanko visual basic ohjelmien tekemiseen jotain ohjelmaa?
En minä vaan tiedä. kyllä varmaan xD. luoja mitä kysymyksiä. :D:DDD:DD okei tajuan olet uusi täällä. Netistä saa ilmaiseksi ainakin version 3.0 jolla voi tehdä exejä ja taas VB5cce versio joka ei tee eksejä saa ainakin microsoftin kotisivuilta http://www.microsoft.com
1. Tarvitsee
2. http://maxcode.com/ sivun Download osiosta löytyy 3 versio ja 1 versio. Käytä myös haku toimintoa, jos et löydä.
Voisitteko antaa suoran osoitteen kun en löydä.
No annetaan: http://www.maxcode.com/modules.php?name=Downloads&d_op=viewdownload&cid=72
Tuosta valitset 1 tai 3 version.
edit: Tusota?
lainaus:
lainaus:
1.Tarvitaanko visual basic ohjelmien tekemiseen jotain ohjelmaa?
En minä vaan tiedä. kyllä varmaan xD. luoja mitä kysymyksiä. :D:DDD:DD okei tajuan olet uusi täällä. Netistä saa ilmaiseksi ainakin version 3.0 jolla voi tehdä exejä ja taas VB5cce versio joka ei tee eksejä saa ainakin microsoftin kotisivuilta http://www.microsoft.com
no mitäs hyötyä on ohjelmasta jolla ei saa tehtyä .exe tiedostoja?
sitten pitää visual basicilla ITSE kirjoittaa ohjelma joka tekee exejä
ehdotin myös versiota joka tekee eksejä :P. Ja mitens sellainen ohjelma tehdään? Hääh?
rndprogy: Ota selvää.
Ehkä olen sitten tyhmä tai jotain mutta miten se on edes mahdollista. Kerro ihmeessa jos se on mahdollista ja tiedät miten se tehdään.
edit: tai muuten tuo oli aika turha viesti
Jaa'a... pitäisi varmaan tietää jotain konekielestä niin, että voi tehdä ohjelman joka lukee VB:n koodin ja sen mukaan tallentaa tiedostoon binäärimuodossa, eli nollia ja ykkösiä, mutta kun harva osaa konekieltä. Ja mitenkä sillä muuten edes ohjelmoidaan? Ei kai siihen tarvita kääntäjää? Eikö se toimi vaan niin, että tallentaa EXE-muotoiseen tiedostoon nollia ja ykkösiä. Eikä siis tietenkään mitään nollien ja ykköstän ASCII-koodeja, vaan binäärinä.
Joo kiitti. Miten voin liittää tekstiä moduuliin?
lainaus:
ja sen mukaan tallentaa tiedostoon binäärimuodossa, eli nollia ja ykkösiä ... Eikö se toimi vaan niin, että tallentaa EXE-muotoiseen tiedostoon nollia ja ykkösiä.
Hähä, ykköset ja nollat on ascii-merkkejä, eli jos avaat exe-tiedoston tekstinkäsittelyohjelmalla niin sieltä harvemmin pomppaa esiin "1001010101101011011001010101" tyylistä teksti :P
Eikä tietenkään pomppaa...! (?)
Jos avaat sen tekstinkäsittelyohjelmalla, se kuvittelee nollia ja ykkösiä ASCII-merkeiksi, eli se ottaa ensimmäiset 8 bittiä (tavun) ja näyttää niiden ASCII-merkin.
Tuossa tapauksessa: 10010101, joka on 149, eli ó, tai joku vastaava. Ainakin näin se kaiken (minun) järjen mukaan toimii.
Yritin jo lukea EXE:ä QB:llä, ja esiin tuli sekalaisia merkkejä, eikä mitään nollia ja ykkösiä. Notepad näyttää ASCII-koodeja, joten jotta esiin saisi tekstikäsittelyllä nollia ja ykkösiä, pitäisi EXE:een tallentaa ASCII koodit 48 ja 49. Näiden tallentamiseensa kuluisi jokaisen kahdeksan bittiä:
00110000
ja
00110001
Binääriniä riittäisi 0 ja 1.
Sen takia binääritallennus viekin vähemmän tilaa kuin ASCII-merkkitallennus. Tai siis onhan ASCII-tallennuskin loppujen lopuksi binääriä, mutta jokainen ASCII-merkki vie kahdeksan bittiä.
Joskus omistin 286:n (luvattoman pitkäänkin) kirjoitin dossissa type tiedostonnimi ja sieltä tuli niitä merkkejä tosin näytti eriltä kuin editillä. Mutta kirjoitin sen typellä ulos tulevan tekstin pätkän ja se toimisi. Mutta kun en kirjoittanut koodia loppuun se näytti vain osan ohjelmasta.
EDIT1: eli se koodi joka näkyy vaikka notepadissa EI TOIMI vaan lähinnä se joka tulee typellä ulos. :)
EDIT2: niinja mikä tämän aiheen nimi olikaan. Konekielet vai Visual Basic
Kokeilkaapa avata MS Visual C++, avaa tiedosto, joku .exe tiedosto ja Open As:iin laita binary. Ei tule ainakaan nollia ja ykkösiä.
Kyllä ohjelmakoodi koneen muistissa on tietenkin nollia ja ykkösiä koska muistiin ei voi tallentaa kuin nollia ja ykkösiä. Niitä ei kuitenkaan näytetä millään editorilla, koska ykkösten ja nollien jono olisi järjettömän pitkä eikä siitä saa mitään tolkkua. Bitit näytetään joko heksalukuina tai ascii-merkkeinä.
lainaus:
Ehkä olen sitten tyhmä tai jotain mutta miten se on edes mahdollista. Kerro ihmeessa jos se on mahdollista ja tiedät miten se tehdään.
edit: tai muuten tuo oli aika turha viesti
ohjelmointiohjelmilla on kaikki mahdollista. Katso vaikka VB:n opas...
niin, ja voihan sen ohjelman liittää Visual Basiciin ja tehdä sen C++:lla. Eli kaikki on mahdollista.
Kun windowsille tehdään exe tiedosto, niin se antaa vaan komentoja käyttöjärjestelmälle, elikkä todellaakaan exe ei ole mitään vitun binääriä.
Käyttöjärjestelmä sitten hallitsee konetta ja suoltaa sinne mitä ikinä lystää.
eli hierarkia:
exe -> OS -> rauta (muisti etc)
Vanhat kunnnon COMit kunniaan! Ne on suoraan konekieltä, jokainen tavu COM tiedostossa on ASM käsky. Binääriä :P
lainaus:
exe ei ole mitään vitun binääriä.
Ei siellä ainakaan mitään binääriä ole, etkö ole päässyt tutustumaan Juhis^. Kukaan ei ole väittänyt, etteikö noihin ykkösiin ja nolliin olisi koodattu käskyjä sun muita. Siltä osin olet oikeassa.
Juhis^, kyllä tuo EXE paremminkin prosessoria käskyttää joka sitten vuorostaan lukee ja kirjoittaa muistiin yms. Ei käyttöjärjestelmällä ole tuossa prosessissa osaa eikä arpaa.
hunajavohveli, konekieli on ihan vaan assemblyä. Eli yleensä ihminen [ja myöskin kääntäjät] käyttävät symbolista konekieltä (jokaisella opkoodilla on vastaava symbooli, vaikkapa mov tai cmp) josta assembleri sitten kääntää sen binäärimuotoon.
fawkz; Miten se EXE pystyy suoraan käskyttämään prossua? Mun mielestä käyttöjärjestelmä tulkitsee exen ja itse vääntää sen toimimaan. Ei kai linuxissakaan muuten tarvitsisi käyttää Wineä, jos haluaa exen toimimaan siinä? Kai se käyttöjärjestelmästä on riippuvainen... en kyllä ole varma.
Miten ne niin EXE ei ole binääriä? Joka helkutin tiedosto on binääriä, koska eihän koneeseen voi mitään muuta tallentaakaan kuin nollia ja ykkösiä.
Mutta eikös Assemblyssä koodata kuitenkin merkeillä, koska suoraan nollilla ja ykkösillä olisi liian työlästä? Eli Assemblyssäkin loppujen lopuksi on compiler, joka muuntaa kirjoitetut merkit bittijonoiksi. Eli Assemblyllä kirjoitettu heksadesimaali A0 vastaa desimaaleina 16 ja binäärinä 10000. Vai olenko tämän(kin) käsittänyt ihan väärin?
Olisi mukava tietää ihan tietokoneen toimintaperiaatteista, että jos sille syöttää niitä bittejä, niin mitenkä se osaa niiden mukaan sitten suorittaa toimintoja.
on ollut sellaisiakin masinoita, joihin syötetään suoraan bittejä. Kahdeksan kytkintä on siistissä rivissä ja ne käännetään haluttuun asentoon. Sitten painetaan toista kytkintä, jolla data syötetään koneen muistiin. Tosi hidasta ja kömpelöä. Nyt tosiaan data syötetään konekielisenä heksalukuina. Mieluummin kuitenkin tehdään ohjelma assemblynä tai muuna koorkeamman tason kielenä ja käännetään konekielelle. Konekielen bitit muodostavat sitten prosessorille kuvion, jonka avulla mikro-ohjain kellopulssien avulla vääntää ohjaussignaaleja porttipiireille joilla osoitetaan dataa muistista, siirretään prosessorin muistiin, käsitellään ja siirretään edelleen.
Kiitos, setä. Tuo valaisi asiaa siitä, miten tietokone käyttää bittejä. Eivätkös ne aineellisesti ajatellen ole kuitenkin sähköimpulsseja, jotka kulkevat mikropiireissä, eli bitit 1=virta kulkee 0=virta ei kulje.
Mutta mitenkäs kovalevylle tallentaminen toimii aineellisesti ajatellen? Olen saanut sellaisen käsityksen, että kovanlevyn pinta tietyltä kohdalta jotenkin magnetisoidaan, joka vastaa ykköstä, ja ne kohdat, joita ei ole magnetisoitu ovat nollia.
Ykköset ja nollat tallennetaan magneettisesti eri suuntaan eli ykkönen on plus suuntaan ja nolla miinus suuntaan magneettisena. Noin minä muistan jostain lukeneeni.
Tapoja on monia, kunhan ykköset ja nollat erottuvat tavalla tai toisella :P
Älkää nyt hyvännen aika täällä sitä miettikö
Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.