Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Pelin tekeminen

Sivun loppuun

efteri [07.01.2004 19:22:22]

#

Haluaisiko joku ohjelmointiputkan jäsenistä alkaa tekemään peliä kannsani?(rooli/seikkailu peliä)
Tai jotkun??

hunajavohveli [07.01.2004 20:41:43]

#

Joo! Millä kielellä?

Dustbin [07.01.2004 20:55:50]

#

Jos jaksat kirjottaa, ja on mielikuvitusta, niin voihan sitä roolipeliä koittaa tehdä, mut sanonpahan vaan, et tulee kestään kauan sen tekeminen hyväksi.

bob [07.01.2004 22:59:26]

#

pistä lisäinformaatiooo

efteri [08.01.2004 13:28:52]

#

lainaus:

Joo! Millä kielellä?

vb:llä

ja en ole kyllä itse mikään paras ohjelmoimaan mutta osaan minäkin jotain tehdä,joten tekisin itse mieluiten juonta ja grafikaa,lähetäkää mitä te tekisitte miluiten
----------------------------------------------
Ja minkä lainen pelistä tulisi: sen minun milestä pitäisi päätää kaikki ketkä tähän projektiin tulevat.(siis sen jälkeen kun kaikki ketkä haluavat tätä peli tulla tekemään)
Mutta minun mieli piteeni oisi että tämä peli sijoituis keski ajan puolelle
--------------------------------------------------
Kaikki jotka ovat kiinostuneet tekemään tätä peli pyytäisin lähetämään sähköpostia osoiteeseen: puolivali@luukku.com

remontti-reiska [08.01.2004 14:41:17]

#

Yhdys sanat kuntoon :D. keski aika, mieli piteeni :). Lähetin sinulle sähköpostia ja haluan alkaa tehä sitä pelii :D.

kenkku [08.01.2004 14:43:32]

#

Keskiaika kuulostaisi hyvältä.. Voin tulla vaikkapa testaamaan ja korjaamaan kirjoitusvirheitä, jos sellaisia henkilöitä tarvitsette :)

Dustbin [08.01.2004 15:21:17]

#

Samaten, kirjoitusvirheitten metsästämisessä voin olla mukana. Niitä varmaan tulee :D

hunajavohveli [08.01.2004 16:36:21]

#

Joo keskiaika käy.

remontti-reiska [08.01.2004 17:55:01]

#

Ilman muuta keskiaika käy.

rndprogy [08.01.2004 18:05:33]

#

Jee, keskiaikaan sijottuva roolipeli saa munt aina innostumaan. Se on just sopivan kliseinen. :) Harmi, etten ehkä välttämättä osaa niin hyvin VB:tä :(

Oippa [08.01.2004 18:34:57]

#

Tekemällä oppii! :)

remontti-reiska [08.01.2004 19:04:46]

#

rndprogy: Eihän sinun tarvitse ohjelmoijaksi tuohon projektiin ruveta. mene vaikka graafikoksi taikka tarinan kehitteliäksi. Minä ainakin aion olla pelkkä ohjelmoija ja sitäpaitsi osaan hyvin visual basiccia, en kokonaan, mutta kuka sitä osaisi kokonaan taikka osaahan sen joku :D. Tee Tuukka IRC kanava, jonne kaikki menevät keskustelemaan projektista. Voitaisi jo alottaa!!!!!!! Tuukka sano mitä pitää tehdä! Minä ainakin olen valmis huomenna tekemään sitä.

sooda [08.01.2004 19:06:05]

#

Kyllä varmaan ne mikkisoftan pellet ketkä on vb:n kehittänyt osaa vb:tä aika hyvin... :D

efteri [08.01.2004 19:10:59]

#

lainaus:

rndprogy: Eihän sinun tarvitse ohjelmoijaksi tuohon projektiin ruveta. mene vaikka graafikoksi taikka tarinan kehitteliäksi. Minä ainakin aion olla pelkkä ohjelmoija ja sitäpaitsi osaan hyvin visual basiccia, en kokonaan, mutta kuka sitä osaisi kokonaan taikka osaahan sen joku :D. Tee Tuukka IRC kanava, jonne kaikki menevät keskustelemaan projektista. Voitaisi jo alottaa!!!!!!! Tuukka sano mitä pitää tehdä! Minä ainakin olen valmis huomenna tekemään sitä.

En ikävä kyllä osaa tehdä IRC kanavaa.

Sooda olen humanut että vastaa melkein kaikiin kysymyksiini joten pyytäisin sinu tulemaan tekemään peliä joten sopiiko se???

rndprogy [08.01.2004 19:13:24]

#

Mä voisin olla graafikko jos sopii.

remontti-reiska [08.01.2004 19:13:50]

#

No ei sitä tartte tehdä. Pitää valita vaan tyhjä kanava esim. #puoliväli. Eiköhän tuo ole tarpeeksi hyvä. Tuonne mennään kaikki!

efteri [08.01.2004 19:15:51]

#

Sopii rndprogy
mutta oikeastaan en edes tidä tarkemin mikä on IRC kanavaa.
(kolme jäsentä liitynyt tämän pelin tekemiseen +minä itse)

efteri [08.01.2004 19:19:38]

#

rndprogy mikä on sähkö posti osoiteesi??

remontti-reiska [08.01.2004 19:21:29]

#

No mene #puoliväli kanavalle vaikka http://chat.ircnet.org/ tuolta.
Nickname == oma nikkisi
Channel == #puoliväli
Format == älä vaihda jos et halua
ja sitten Login ja oottele.

edit: aika tiheeseen tahtiin tulee viestejä :D

rndprogy [08.01.2004 19:21:54]

#

Näkyy profiilista! no sanon sen tässäkin eli: Tuo_os@surfeu.fi

efteri [08.01.2004 19:25:36]

#

JA mitäs mä tuolla nyt teen kun oon sisällä???

efteri [08.01.2004 19:25:45]

#

JA mitäs mä tuolla nyt teen kun oon sisällä???

efteri [08.01.2004 19:28:14]

#

rndprogy tuu sääkin tänne.eli
tähän osoiteeseen ja lö nää siihen:
No mene #puoliväli kanavalle vaikka http://chat.ircnet.org/ tuolta.
Nickname == oma nikkisi
Channel == #puoliväli
Format == älä vaihda jos et halua
ja sitten Login ja oottele.

sooda [08.01.2004 19:35:20]

#

lainaus:

Sooda olen humanut että vastaa melkein kaikiin kysymyksiini joten pyytäisin sinu tulemaan tekemään peliä joten sopiiko se???

huomannut eikä humanut. Ja mulla ei ole irkkiä koska en saa käyttää konetta niin paljoa että sen käyttäminen olisi järkevää. Nytkin mun pitäisi tehdä yhtä äikän projektia enkä saisi kirjoittaa tähän :D nii ja mulla ei todellakaan ole aikaa tehdä mitään muita projekteja mitä nyt. Sori. Kyllä muuten tulisin mukaan mielellään mutta aika ei vaan yksinkertaisesti riitä. :(

remontti-reiska [08.01.2004 19:38:43]

#

tuukka_91:
Kirjotteleppas hieman paremmin. Nuo kirjotusvirheet iskevät silmään.

efteri [08.01.2004 19:40:32]

#

ok sooda

efteri [08.01.2004 19:42:01]

#

lainaus:

tuukka_91:
Kirjotteleppas hieman paremmin. Nuo kirjotusvirheet iskevät silmään.

selvä se moneltako tulet huomenna netiin jos aloitetaisi projekti silloin täydellisesti???

remontti-reiska [08.01.2004 19:47:06]

#

joop. No mä ainakin tulen melkein heti kuin koulu loppuu eli 13:00, mutta matkassa kestää eli mä tulen irkkiin n. 13:50 ehkä, mutta ei kannata alkaa hätäilee jos en tuu sillon.

efteri [08.01.2004 19:54:00]

#

Ok ja mää tun nettiin samoihin aikohin,huomenna kaikki ketkä ovat tuleet tekemään peliä toivon että hekin tulisivat samoihin aikohin (ei haitaa vaikka ei tule mutta milelään tulisite) eli silloin työt ajetaan halki eli pelin tekeminen alkaa!!!

remontti-reiska [08.01.2004 19:56:11]

#

Huomenna alkaa sitten skulaamaan :D. Jaahuu!!

rndprogy [08.01.2004 20:00:33]

#

Sori mutta oon amiksessa pääsen vast varttia vaille neljä. ja oon kotona kymmentä vaille neljä. Toivottavasti ootte ircissä myös silloin.

remontti-reiska [08.01.2004 20:01:40]

#

No kyllä varmaan. Yritän muistaa sanoo myös tuukalle siellä irkissä. Vielä hunajavohveli voisi jotakin ilmottaa onko tuolloin ircissä vaiko ei.

hunajavohveli [08.01.2004 21:27:01]

#

Huomenna en oikein pääse, kun oon koko päivän poissa kotikunnasta. Pistäkää sähköpostilla ilmoitusta koska pitäis tulla seuraavan kerran. Niin ja sitten, voin tehdä peliin kuvia 3d-mallinnusohjelmalla, jos joku tietää Brycen...? Mulla on siitä vitos-versio ja oon käyttäny jo niin kauan että sillä syntyy vaikka mitä. Renderöintiin vaan kuluu joskus aikaa hemmetisti, kun on tällainen 600Mhz etanakone.

Meitsi [09.01.2004 14:47:22]

#

lainaus:

Huomenna en oikein pääse, kun oon koko päivän poissa kotikunnasta. Pistäkää sähköpostilla ilmoitusta koska pitäis tulla seuraavan kerran. Niin ja sitten, voin tehdä peliin kuvia 3d-mallinnusohjelmalla, jos joku tietää Brycen...? Mulla on siitä vitos-versio ja oon käyttäny jo niin kauan että sillä syntyy vaikka mitä. Renderöintiin vaan kuluu joskus aikaa hemmetisti, kun on tällainen 600Mhz etanakone.

'
en tunne ohjelmaa, mutta voiko sitä käyttää lähiverkon yli monella koneella?

hunajavohveli [09.01.2004 15:13:56]

#

Ööö... ei kai.

ZcMander [09.01.2004 15:26:19]

#

Minä voisin alkaa kans tekemään, oon aika kauan ohjelmoinut VB:llä, mutta toi grafiikan piirto PictureBoxsiin vähän hämennyttää (BiltBlt(Menikö oikein?)) ^~^

EDIT: typöjä :)

remontti-reiska [09.01.2004 15:39:01]

#

Zalamander: tuu tänään #puoliväli kanavalle joka sijaitsee IRCnetissä.

comi [09.01.2004 16:11:50]

#

keskiaikaisia roolipelejä olen suunnitellut (mutten toteuttanuta ainakaan loppuun asti) jo monta vuotta joten jos vain mukaan pääsee niin voisin tulla suunnittelu puolelle eli suunnittelemaan peliä ja/tai juonta.

T.M. [09.01.2004 16:20:23]

#

http://www.blender.org <- tehkää tolla ne tulevat pelinne :-)
Perkeleen monimutkainen ohjelma vain...

rndprogy [09.01.2004 16:44:24]

#

Mainitsinkin just ircissä, että käytän tota. mutten osaa käyttää.

remontti-reiska [09.01.2004 16:51:14]

#

Tulkaa #puoliväli kanavalle kaikki halukkaat.

Meitsi [09.01.2004 17:50:54]

#

lainaus:

Huomenna en oikein pääse, kun oon koko päivän poissa kotikunnasta. Pistäkää sähköpostilla ilmoitusta koska pitäis tulla seuraavan kerran. Niin ja sitten, voin tehdä peliin kuvia 3d-mallinnusohjelmalla, jos joku tietää Brycen...? Mulla on siitä vitos-versio ja oon käyttäny jo niin kauan että sillä syntyy vaikka mitä. Renderöintiin vaan kuluu joskus aikaa hemmetisti, kun on tällainen 600Mhz etanakone.

lainaus:

en tunne ohjelmaa, mutta voiko sitä käyttää lähiverkon yli monella koneella?

siis sillälaila että lähiverkossa renderöintiurakka jaetaan monelle eri koneelle missä on sama ohjelma ja niin urakka nopeutuu kun kukin kone tekee osan työstä (renderöintifarmi)

Dustbin [09.01.2004 17:52:39]

#

Huomenna siis 12-15 välillä pitäs olla aika mukavasti porukkaa. Sillai ainakin on sovittu.

hunajavohveli [09.01.2004 18:56:06]

#

lainaus:

siis sillälaila että lähiverkossa renderöintiurakka jaetaan monelle eri koneelle missä on sama ohjelma ja niin urakka nopeutuu kun kukin kone tekee osan työstä (renderöintifarmi)

Justiin, no saattaa siinä ehkä sellainen toiminto olla, pitää katsoa.

efteri [09.01.2004 19:19:22]

#

hunajavohveli tuu sinne keskusteluun niin näät ulko grafika kuvia kohta

Dustbin [10.01.2004 12:11:08]

#

Nyt vaan porukkaa kanavalle. Kaikki kinnostuneet mukaan vaan... projekti lähti eilen käyntiin ja sain tehtyä tilepaketin. rndprogyllakin on muutama tile valmiina.

remontti-reiska [10.01.2004 15:22:45]

#

Eipä näkynyt paljoakaan tuolla. Mikä on seuraava aika tapaamiselle? Ohjelmoijia voisi tulla vielä lisää niin ei kaikkien tarvitse ihan hirveesti tartte tehdä. Mä teen subit zalamander jotain kenkku taitaa tehdä alkuvalikon ja lopputekstit tarvitsisimme vielä yhden koodaajan mukaan. Eli hopi hopi kanavalle ja äkkiä!

Dustbin [10.01.2004 16:22:03]

#

Nää mukana olevat tyypitkin voi olla hiukan edustavampia, olee minuutin kanavalla ja kattoo onko muita ja sit häipyy :P Mä taasen sain tehtyä pari tileä lisää, niin eiköhän se siitä. Ja seuraava tapaaminen huomennakin klo. 12-15, sopiiko?

kenkku [10.01.2004 16:26:19]

#

Minulle sopii, siis kello 12 alkaen.. Minä tulen varmasti ennemminkin! (siinä 11-11.30)

rndprogy [10.01.2004 17:03:43]

#

No kohta kaikki on grafiikan tekijöitä. Mä teen grafiikkaa tuukka tekee grafiikkaa. ja kuka se yks oli. ja sitte hunajavohveli.

kenkku [10.01.2004 17:04:47]

#

Se yks oli dustbin

remontti-reiska [10.01.2004 17:35:51]

#

No juonenvääntäjiä kyllä voisi olla. makeuu: tuu 20:00 #puoliväli kanavalle (IRCnet)

efteri [10.01.2004 20:19:29]

#

Miks toi ei tomi enään (ircnet siis puoliväli knava)

remontti-reiska [10.01.2004 20:29:15]

#

Joku hörhö on voinut bannia sut sieltä. Minkäslainen virheilmotus tulee?

Dustbin [10.01.2004 20:33:57]

#

Anna pieni vianmääritys, mitä, missä ja milloin

Graphic [10.01.2004 20:41:35]

#

Minä voisin tulla juonenkehittelijäksi. Minä katsos osaan sen puuhan parhaiten:)
Tuun aina joskus vilkaisemaan irkkiin. Toivottavasti osaan käyttää koko ohjelmaa:D

Joka tapauksessa, jos minusta ei mitään kuulu, toimittakaa ohjeita minulle sähköpostiin os: samu.voutilainen@kolumbus.fi

Dustbin [10.01.2004 20:45:00]

#

lainaus:

Minä voisin tulla juonenkehittelijäksi. Minä katsos osaan sen puuhan parhaiten:)
Tuun aina joskus vilkaisemaan irkkiin. Toivottavasti osaan käyttää koko ohjelmaa:D

Joka tapauksessa, jos minusta ei mitään kuulu, toimittakaa ohjeita minulle sähköpostiin os: samu.voutilainen@kolumbus.fi

Tule ihmeessä, mutta irkis jos joku potkasee, niin älä välitä, se on niillä tapana. joinit vaan takas

remontti-reiska [10.01.2004 20:57:27]

#

Dustbin: Älä nyt taas aloita tota! Graphic tuu #puoliväli kanavalle vielä tänään jos ehit tai sitten huomenna 11:30 tai myöhemmin/aiemmin.

hunajavohveli [10.01.2004 22:16:45]

#

Huomenna siis 12-15, tai jopa aamusta alkaen.

Tilanne on seuraava:

Paljon tilejä saatu valmiiksi. Moottoria vähän ja tarinaa ja nimikin kai päätetty. 3D-kuviakin jo valmiina.

P.S Huhutaan että peli lisätään putkan projekteihin.

P.P.S Tekijöitä on 7-10. Ei vielä varmuutta.

Dustbin [10.01.2004 22:26:24]

#

Esimerkkejä tileistä: http://koti.mbnet.fi/dustbin/tiles1/

rndprogy [10.01.2004 23:05:04]

#

Lisää tilejä: http://kotisivu.dnainternet.net/pepeos/32.htm
ja keskeneräinen huone: http://kotisivu.dnainternet.net/pepeos/esim.htm

edit: Tämän voisi jo pistää projekti sivulle ettei tarvitsisi täällä eistellä.

remontti-reiska [11.01.2004 13:35:36]

#

Projektin jutut ollaan lähetetty Laaksoselle ja toivottavasti se tulee sinne piakkoin.

Dustbin [11.01.2004 15:06:51]

#

Jos tulee...
Projekti muuten tällä hetkellä 17,275% valmis :)
Ja sit siihen tulee semmonen et kun pääsee pelin läpi niin pääsee tarkasteleen irkissä ottamiani lokeja kanavalta tyyliin behind the scenes.

hunajavohveli [11.01.2004 15:58:27]

#

Noista prosenteista ei ole mitään kummenpaa varmuutta, mutta ne ovat hyviä arvioita. Ilmoitus projektista on tosiaan annettu.

Ja kuten Dustbin mainitsikin, pelin valmistuttua julkaistaan kait myös irc-keskustelut, joita tekijät kävivät pelin suunnitelu/valmistus-vaiheessa.

kenkku [11.01.2004 16:00:43]

#

IRC-keskustelujen lukemiseen tarvitaan salasana(tai jotain sinnepäin), jonka saa vain jos on pelannut pelin läpi ;)

T.M. [11.01.2004 16:01:35]

#

Mitäs kiinnostavaa niissä irc-keskusteluissa sitten on? :P

hunajavohveli [11.01.2004 16:17:55]

#

Saa pelaajat nähdä mitä pelinteon yhteydessä on höpisty. Ei ne ehkä kiinnostakaan kun niitä ei vielä ole nähnyt.

remontti-reiska [11.01.2004 17:20:15]

#

Voin sanoa, että naurattaa sen jälkeen kun olet lukenut keskustelut vaikka niitä on kyllä n. 2 tuntia luettavaksi :D.

Dustbin [11.01.2004 17:57:24]

#

Joo, aika paljon lokia on jo tullu, noin 4 tunnin ajalta on puheet tallessa.
Ruin Baradin tilanne muuten on 17,361% valmis.

ZcMander [11.01.2004 20:33:42]

#

Ei ole, Poruka vain häipyy yheksältä ;) Ni ja se on IRCnetissä.

hunajavohveli [11.01.2004 20:48:56]

#

Joo onhan niitä tosiaan hauska lukea kun välillä keskustellaan/suunnitellaan, välillä odotetaan kun muut näyttelee toisille aikaansaannoksiaan, välillä ei tehdä mitään ja välillä puhutaan paskaa.

remontti-reiska [11.01.2004 21:09:53]

#

Ja se kyllä sitten naurattaa! Odottakaa innolla :D. Turha tulla sinne kattelee jos ei oo projektissa mukana.

Dustbin [11.01.2004 21:49:36]

#

"ja välillä puhutaan paskaa"
hah, toi on totta.
Muuten jos jotakuta kiinnostaa niin: http://koti.mbnet.fi/dustbin/ruin

cloudi [11.01.2004 22:47:54]

#

zemppiä vaan pelin tekoon, intoo teil on ainaki =) edit: ja kaikenlaista taitoo tuntuu löytyvän myös ofkorse!

-mä en tiiä pelin teoista hölkäsen pölähystä, joten tumput suorina vaan lueskelen täs..
.. c++aa koittanu vääntää elikkäs soomeks: hikisesti väännelly osoittimia ja lajitteluja...hohhoijaa ;o

Olga [12.01.2004 09:01:11]

#

Toi maailmankartta on kyl tyylikäs, hyvä pojat :) http://koti.mbnet.fi/dustbin/ruin/Kartta.jpg

Sharph [12.01.2004 09:18:31]

#

Mä saan kohta sen kontrollointihomman valmiiks. Älkää ruvetko tekee uutta versiota (saan just vb6sen)

sqwiik [12.01.2004 18:13:01]

#

Vieläkö mahtuu mukaan?

Saavuin vasta takaisin internetmaailman pariin pitkältä joululomalta. Voisin tulla mukaan koodaamaan, kunhan muut hoitelevat tilesettien piirtämiset ja itemien määritykset (kaikkein pitkäveteisintä hommaa).

Keskustelette siis #puoliväli:ssä ? En valitettavasti kykene osallistumaan keskusteluun noina aikona, opisto painaa kovasti päälle.

sooda [12.01.2004 18:29:07]

#

Muuttakaa ihmeessä noi sivuilla olevat kuvat JPG:ks tai jokskuks muuksi kuin BMP... kuka jaksaa ladata puolen megan kuvia jollain adsl:ää hitaammalla?

Dustbin [12.01.2004 18:30:31]

#

lainaus:

Vieläkö mahtuu mukaan?

Ilman muuta, vielä ei ole kun 10 mukana :P

remontti-reiska [12.01.2004 18:42:34]

#

Ilman muuta. Täällä tarttetaankin toista täysi-ikäistä henkilöa hieman huomauttelemaan paskapuheesta.

sqwiik [12.01.2004 18:51:38]

#

Selvä... millonkas sitten keskustellaan aiheesta? Tuukka_91 tai joku, viitsisittekö ilmoittaa sähköpostilla mitä on jo saatu aikaiseksi? Mitä puuttuu?

Ja koodarit, millä tavalla olette aloittaneet pelimoottorin? Hahmorakenteet, esinelistaukset ym. datarakenteet?

efteri [12.01.2004 18:57:15]

#

NYT , tuu heti

Dustbin [12.01.2004 19:17:57]

#

Sqwiik on nyt mukana projektissa, nettisivut päivitetty se mukaisesti.

Dustbin [12.01.2004 19:40:58]

#

lainaus:

Aika hyvällä mallilla koko projekti jotain 17.2xx%

siis 17,403.
Äsken muuten oli kaikki kasassa, ja tekstiä tulee, toivottavasti tulee ite peliäkin...

sqwiik [12.01.2004 20:37:03]

#

tuukka_91, kirjoittelen tässä esinekoodia + muuta.

Havaitsin, että tason merkkinä käytätte pelkkää integer-taulukkoa. Se on aika... huonohko käyttää.

Laittakaa se kartta määritellyksi tietynlaisina Type-palikoina. Näin sitten on helpompaa muokata vaikka koko karttaa kerrallaan.

...
Type KartanPala
  sisalto As Integer 'Mitä sisältää - maata, lattiaa, luolaa?
  esine As Integer 'jos 0, niin ei esinettä, muuten...
  olio As Integer 'linkki olioon tässä paikassa. 0=ei oliota
End Type

Dim Kartta(MAXX, MAXY) As Kartanpala
...

Selitystä vielä: havaitsin, että teillä ei vielä ole oliosysteemiä, joten kehittelen tässä sellaista (olio-linkki).

Tehkää rullaava ruutu. On hienompaa, kun saa mennä isoissa kentissä :)

Dustbin [12.01.2004 21:49:13]

#

lainaus:

Tehkää rullaava ruutu. On hienompaa, kun saa mennä isoissa kentissä :)

Se päätettiin jo kerran että ei tehdä, koska oli kuulemma liian vaikea toteuttaa tjsp. Mutta voihan sitä näin alussa muuttaa...

Tp [13.01.2004 08:22:42]

#

Aika hyvältä vaikuttaa. Ainakin graffat on hyviä.

sqwiik [13.01.2004 09:25:45]

#

Kysyn nyt tässä (teen esine-editoria, ja laitan siihen kuvanvalinnan), että miten tuo BitBlt toimii? Kun yritän käyttää sitä, tulee ilmoitus File not Found (määrittely onnistuu kyllä).

Eli kun kutsun sitä seuraavasti

a = BitBlt(kuva.hDC, 0, 0, 32, 32, kuvabox.hDC, 0, 0, SRCCOPY)

kuva on yksittäinen picturebox, joka on kokoa 32x32, ja kuvabox on 32x320 kokoinen. Missä mättää?

Käytössä VB 3

ZcMander [13.01.2004 15:38:04]

#

Jos tuo on moduulissa niin sehän pitää olla:

a = BitBlt(formi.kuva.hDC, 0, 0, 32, 32, formi.kuvabox.hDC, 0, 0, SRCCOPY)

Ja kuvia ei varmaan löydy koska tohon kuvaboxsiin ei ole ladattu mitään "palettia".

Niin tuo toimii niin että kun sitä kutsutaan:
piirra (TALO,1,1)

Niin piirrä subissa tuo eka TALO (const määrittely) on mones kuva siellä pictureboxsissa on, ja toinen 1 tossa tarkottaa että se kerrotaan 32 nin tulee x arvo ja sitte toi viimenen 1 kerrotaan 32 tulee y arvo. Toivottavasti ymmärsit.

EDIT: Tosin tuo sinun koodi piirtää aina 0,0 kohtaan.
EDIT2: VB3 eh...

sqwiik [13.01.2004 16:11:53]

#

Zalamander

formi. -viittaus ei auta. Mites se paletti ladataan?

Se piirtää aina kohtaan 0,0 jotta nähdään mikä kuva esineellä on. kuva on kooltaan vain 32x32.

Ymmärsin kyllä koodin selkeästi.

ZcMander [13.01.2004 16:18:58]

#

Kuvahan ladataan Pictureboxsi.picture = app.path & "/kansio/kuva"

Niin ja "paletti" on:

Ku on tehty yksittäisiä paloja (32x32) niin ne liitetään yhteen ja välissä on 1 px väliä.

------------------
Parhaimmat muodot:
.MP3
.JPG
.DIVX

mejjän käyttämät muodot:
.BMP
.midi tai .waw :D
.AVI

kenkku [13.01.2004 16:33:44]

#

Minulla ei ainakaan pictureboxiin lataaminen toimi noin kun zalamander kertoi, vaan pitää laittaa "pixboxi.picture = loadpicture(app.path & "\kuva.peeämpee")"

Edit: Olipas muuten 100. vastaus tähän viestiketjuun, hooray!

Sharph [13.01.2004 16:35:32]

#

se meneekin: Pictureboxsi.picture = loadpicture(app.path + "/kansio/kuva")

Graphic [13.01.2004 16:40:28]

#

En ole oikein kärryillä... tämä menee liian nopeaan... tuun sinne irkkiin, jos joku kertoo miten saa sen ohjelman toimimaan (joku niistä, mieluiten joku suomenkielinen, kun en (harmi vain) osaa enkkua kovin hyvin).

Ei ole väliä, mikä ohjelma, saan hankittua melkein mitä tahansa

Dustbin [13.01.2004 16:44:42]

#

lainaus:

kun en (harmi vain) osaa enkkua kovin hyvin).

Paras olisi osata, se meitin peli tulee englanninkieliseks.

Meitsi [13.01.2004 17:35:33]

#

Saako antaa rakentavan kommentin? No annan kuitenkin:
Tossa oli dustbin tehny tilejä. Ihan siistejä, mutta kannattaa hieman kaventaa sitä "kuratie" tileä ja laittaa se paremmin sulautumaan ruohoon. Nyt siinä näyttäis olevan "reunat". Näyttää kivemmalta.

remontti-reiska [13.01.2004 17:47:01]

#

lainaus:

En ole oikein kärryillä... tämä menee liian nopeaan... tuun sinne irkkiin, jos joku kertoo miten saa sen ohjelman toimimaan (joku niistä, mieluiten joku suomenkielinen, kun en (harmi vain) osaa enkkua kovin hyvin).

Ei ole väliä, mikä ohjelma, saan hankittua melkein mitä tahansa

Tarkoitatko IRC ohjelmaa? fIRC on suomenkielinen versio mIRCistä ja se on ihan hyvä.

Dustbin [13.01.2004 19:32:17]

#

lainaus:

Saako antaa rakentavan kommentin? No annan kuitenkin:
Tossa oli dustbin tehny tilejä. Ihan siistejä, mutta kannattaa hieman kaventaa sitä "kuratie" tileä ja laittaa se paremmin sulautumaan ruohoon. Nyt siinä näyttäis olevan "reunat". Näyttää kivemmalta.

Joo, taidan poistaa sen kokonaan. Se ei yhtään sovi siihen tosiaankaan...

remontti-reiska [14.01.2004 12:42:53]

#

Tai sitten tulet irc:iin http://chat.ircnet.org/ osoitteesta ja kanava on #puoliväli:

Nickname == oma nikkisi
Channel == #puoliväli
Format == älä vaihda jos et halua
ja sitten Login ja oottele.

remontti-reiska [14.01.2004 16:54:34]

#

Projeketin tulo kestää vielä hitusen aikaa.

sqwiik [15.01.2004 11:38:53]

#

Pelintekijätoverit huom:
Karttaeditoriin näyttää tulevan roppakaupalla tilejä, joten siirrän hieman rajoja esteiden ym. suhteen karttataulukossa:

Jos arvo 0...199, niin kohdassa on vapaasti kuljettavaa aluetta vailla mitään (tiet, ruohot, pellot). Määrittelen yks. vakiot kun saan tietää erilaisten teiden määrän.

Samalla lisäinfoa graafikoille

_Jokaisesta_ maastosta on tehtävä 18 tileä, taustana perusmaasto, mikä se sitten tulee olemaankaan. (Oletan ruohikkoa).
Maastoa kohden on tehtävä a) maasto kiertää perusmaastoa ja b) perusmaasto kiertää ko. maastoa. Tähän mennessä olette tehneet a-kohdat mainiosti. B-kohtakin on kuitenkin hyvä olla, tulee hienomman näköistä. Laitan tuukalle esimerkin molemmista (veden rantapalat).

Tiesetit ovat 7 tileä kukin (risteykset, mutkat ja suorat). Koska 1 setti on kuitenkin 9 kuvaa, niin 2 ylimääräistä saavat olla mitä haluatte (ne kuitenkin tulkitaan tieksi).

shovi [15.01.2004 12:32:24]

#

Hehee, mites teiän peli etenee? Kyselin tossa teiän irkkikannulla jo duunia mutta mut potkittiin :)

remontti-reiska [15.01.2004 15:00:32]

#

Ja nyt päätit vallata kanavan. Uusi kanava on #ruinbarad ! Tuonne menkää sillä yks urpo päätti vallata sen ja valtasikin.

Sharph [15.01.2004 15:07:59]

#

Ja siellä mä oon 24h/vrk (koska servukin on päällä 24h/vrk)

Dustbin [15.01.2004 15:14:15]

#

Kannataisi varmaan rekisteröidä se... osaako kukaan tehdä sitä?

hunajavohveli [15.01.2004 15:50:48]

#

Mukaan ei oikein enää mahdu, kun on jo 11 miestä tekemässä. Ei kannatta tulla projektin kanavalle, sieltä voi herkästi saada potkut. Sitä paitsi siellä puhutaan puolet ajasta paskaa. :D

Dustbin [15.01.2004 16:17:52]

#

Musta tarvittas vielä yksi suunnittelemaan kenttiä...

remontti-reiska [15.01.2004 17:00:21]

#

No eiköhän yksi vielä voisi mahtua.

remontti-reiska [15.01.2004 20:21:56]

#

Mutta veikkaisin ettei Samuelhovia enää edes harkita mukaan sillä se otti opit ja häippäs eli valtas kanavan.

Sharph [16.01.2004 07:35:10]

#

Milloinhan Antti Laaksonen lisää tämän projekteihin? Eikös Reiska lähettänyt S-postia?

remontti-reiska [16.01.2004 07:43:40]

#

Olen minä pistänyt postia Laaksoselle. Pitää odottaa viikon tai pari ja katsoa ettei innostus lopahda.

teemun [16.01.2004 14:47:38]

#

Haluaisin tulla mukaan tekemään tätä peliä.
teemu.n1@luukku.com

remontti-reiska [16.01.2004 14:50:49]

#

No tule #ruinbarad kanavalle niin katotaan mitä voisit tehdä.

Dustbin [16.01.2004 14:52:06]

#

Tule IRC kanavalle niin muut voi harkita, mun mielestä voisit vaikka tulla jotain kenttiä tekeen yms.

remontti-reiska [16.01.2004 19:30:40]

#

Eli uusi kanava on #ruinbarad ja kaikki halukkaat sinne vielä tänään!

remontti-reiska [17.01.2004 15:48:10]

#

Suurkokous tänään klo: 18:00 - 21:00, jos kaikki suostuu. Omia ehdotuksia kellonajoista voi lähetetellä.

kenkku [17.01.2004 16:06:08]

#

Mulle sopii. Tulen varmasti ennemminkin (lue: heti).

remontti-reiska [17.01.2004 21:39:26]

#

Se joka tekee kenttämodulen voisi lähettää sen heti tuoreeltaan minulle sähköpostilla.

ZcMander [18.01.2004 20:53:11]

#

Ne ainoat testiversiot pysyy koodareitten käsissä, niin ja se kenttä moduuli on mulla, reiska.

sqwiik [19.01.2004 07:02:41]

#

Kokous tänään klo 18-21. Päätetään lopultakin niistä taulukoista/vakioista/muusta.

Eli mitkä määritellään missäkin? Koodarit, miettikää jo valmiiksi tätä aihetta. Esim. kartta(1 To MaxX, 1 To Maxy) As Integer määritellään karttamoduulissa. KentanEsineet(1 To MaxX, 1 To MaxY) As Integer määritellään esinemoduulissa jne. Lisäksi, hahmojen koodaaja voi tehdä olioista oman modulen.

Graafikot: Rnd:llä on uusin editorisetti. Päättäkää keskenänne, mitkä tilet otetaan käyttöön sisä- ja ulkotiloissa. Kun olette saaneet lopulta itsenne kuiville, laittakaa molemmista Tuukalle se conffitiedosto, niin saadaan käännettyä ne yksittäiset tilet seteiksi. Yrittäkää täyttää mahd. hyvin se 9:n tilen tila.

Tietääkseni seuraavat modulet on tehty, haluan vain tietää mitä niissä on määritetty:
Esine.Bas *Omani, sis. Esinevakiot ja kartan esineet
Kartta.Bas *Kenties kesken, mutta määrittelee MaxX ja MaxY, ja kartta(maxx, maxy)

Ja kiitos kaikille, jotka tulevat kokoukseen :)

remontti-reiska [19.01.2004 07:48:28]

#

No niin. Nyt jollakin edes on se moduuli. Zalamander: Voitiko lähettää sen minulle? Tulen aika varmasti tuohon kokoukseen.

remontti-reiska [19.01.2004 17:36:37]

#

No toivottavasti moni tulee. Ei olisi kyllä yhtään huonompi, että kaikki tulisi :).

efteri [19.01.2004 18:09:24]

#

Miten niin tota kai SUUREEN kokoukseen tarvii tulla kaikki.

remontti-reiska [21.01.2004 19:02:22]

#

No onhan ennempikin ketjuissa joskus ollut tai ainakin muistelesin, että olisi.

sqwiik [26.01.2004 12:14:06]

#

Kokoustetaan huomenna (27.1.2004) klo 18:00-21:00

Vastailen koodiani koskeviin kysymyksiin, joten miettikää etukäteen mitä haluatte tietää.

Samaten ne äänet, jotka laitoin projektisivulle (aani...zip) - valikoikaa niistä peliin tulevat.

Tapaamisiin

Dustbin [26.01.2004 16:14:27]

#

Mut potkittiin äsken pois kanavalta kun puhuin englantia, miksi ihmeessä jos kerran koko peli tulee olemaan englanninkielinen?

efteri [26.01.2004 16:18:44]

#

en pä tiiä mutta tuu takas ja älä puhu englantia
käykö niin katoso kun sitä on rasaava lukee ja en osaa kunolla englantia.

Sharph [26.01.2004 20:27:40]

#

Sqwiik, Topi91 ei pääse kokouksen alkuosaan, mutta loppuosa sopii. Olen tehnyt sen kirjanlukujutun, mut vaan kuvat enää puuttuu...

rndprogy [26.01.2004 20:41:45]

#

En tiedä koska pääsen. Ircciin sisään pääsemisessä on ongelmia. Onko muilla jotain ongelmia?

sqwiik [26.01.2004 20:45:56]

#

*** Access denied: too many connections... pitänee vain odottaa että linjalla on tilaa :(

remontti-reiska [26.01.2004 20:51:58]

#

Minullakin tuli kyllä tuo sama kolumbuksen serverillä. Odotelkaa :).

hunajavohveli [26.01.2004 21:29:31]

#

No on kyllä jotain ongelmaa ollut. Mulleki vaan yhtäkkiä sano, että "You are not welcome to 6667", että terve. Vaikka en oo edes riehunu yhtään. E.K.K.A.R (TM) :)

Sami [26.01.2004 21:40:07]

#

lainaus:

en pä tiiä mutta tuu takas ja älä puhu englantia
käykö niin katoso kun sitä on rasaava lukee ja en osaa kunolla englantia.

Oma tekstisikin on rassaavaa lukea... Sinun kannattaisi opetella kirjoittamaan paremmin, eli siis yhdyssanat oikein ja typoja vähemmän.
Viimeaikoina varsinkin sinun kohdallasi olen huomannut huomattavan paljon kirjoitus- ja yhdyssanavirheitä, joita on todella rasittavaa lukea (en väitä, että kirjoittaisin itsekään aina oikein, mutta edes kohtalaisen hyvää oikeinkirjoitusta toivoisin löytäväni kaikkien viesteistä).

sqwiik [27.01.2004 13:15:40]

#

Tulen kokoukseen myöhemmin (joskus 19:30-20:00), johtuen odottamattomasta org. kemian luennosta.

Koodaajat, miettikää mitä/millaisia funktioita tarvitsisitte kartan/kentän käsittelyyn*, esim tiettyjen palojen tarkistukseen ym.

Graafikot, yrittäkää täyttää ne tilesetit mahd. täyteen. Muuten itse peli saattaa hidastua liikaa kun osa paloista on tyhjiä.

*Reiskalle on tehty IsDoor-funktio.

efteri [27.01.2004 15:28:26]

#

*** Access denied: too many connections...
minulla tulee tuo melkein aina kuten nytkin.

mitenköhän pääsisi siään??!??!?

efteri [27.01.2004 15:31:11]

#

lainaus:

lainaus:

en pä tiiä mutta tuu takas ja älä puhu englantia
käykö niin katoso kun sitä on rasaava lukee ja en osaa kunolla englantia.

Oma tekstisikin on rassaavaa lukea... Sinun kannattaisi opetella kirjoittamaan paremmin, eli siis yhdyssanat oikein ja typoja vähemmän.
Viimeaikoina varsinkin sinun kohdallasi olen huomannut huomattavan paljon kirjoitus- ja yhdyssanavirheitä, joita on todella rasittavaa lukea (en väitä, että kirjoittaisin itsekään aina oikein, mutta edes kohtalaisen hyvää oikeinkirjoitusta toivoisin löytäväni kaikkien viesteistä).

ja se on sillä tavalla rasaavaa että dustbin pölötää välillä jotain aivan turhaa ja sanose joulupukille että opetele kirjotamaan syyn löydät jos katsot viestejäni.

Sharph [27.01.2004 18:07:27]

#

irc1.inet.fi toimii, käyttäkää sitä, portti 6667

ukat [27.01.2004 18:43:15]

#

Mites meinasitte upottaa noi 3D graffat peliin? Väli"videoilla"?

hunajavohveli [27.01.2004 18:50:12]

#

Niilläpä hyvinkin.

sqwiik [27.01.2004 19:48:09]

#

Nähtävästi en pääse lainkaan mukaan keskusteluun.
Internetti vähän poikki :(

Laittakaa päätöksenne sähköpostilla. Osoitteeni tiedätte, tai jos ette niin katsokaa käyttäjätiedoista.

Sharph [27.01.2004 20:37:23]

#

Kannattaisiko Antti Laaksosen lisätä tämä nyt projekteihin? Kun pari viikkoo on jo menny..

sqwiik [28.01.2004 11:36:25]

#

Lisäsin loitsumoduuliin elementit ja esinemoduuliin aseluokat.
Lisäksi, vapautan uusimman esine-editorin huomenna (uutta: loitsujen ja ammusten määritys)
Ja plussaksi, tulossa karttaeditori (itse pääkartan tekoon).

Kertokaa nyt, millaisia funkkareita tahdotte voidaksenne käsitellä kenttää/karttaa helposti?
Ja joku laittakoon spostilla suunitelman siitä, miten hahmo liikkuu kentillä (portaat, kentän rajat tms), jotta voin tehdä linkityssysteemin kenttien välille :)

Osoitehan oli takorpel@cc.joensuu.fi

Myös parannuksia editoreihin otetaan vastaan.

kenkku [28.01.2004 14:23:03]

#

Jaahas, mikäs on kanavan key? Lähettäkää vaikka postia, shokkila@hotmail.com

efteri [28.01.2004 15:16:04]

#

tere oon tuukka

Sharph [28.01.2004 15:18:02]

#

lainaus:

tere oon tuukka

ei uskota.

rndprogy [28.01.2004 15:21:57]

#

Tuo oli varmaan sen kanavan key. Mutta en edes teidä missä mennään vai mennäänkö veiläkin siinä ettei ircciin pääse. Tai jos pääsee niin mistä. Pitääkö käyttää clienttiä?

Sharph [28.01.2004 15:29:01]

#

nyt ei oo mitään keytä

Sharph [29.01.2004 16:00:56]

#

Eikös Antti Laaksosen olisi pitänyt lisätä tää projekteihin jo kauan sitten? 2 viikkoahan on mennyt.

makeuu [30.01.2004 22:29:53]

#

so so, topi, mä oon puol vuotta sitte lähettäny koodivinkin eikä vieläkään perillä ;).... no ei ihan puoli vuotta

rndprogy [30.01.2004 22:35:38]

#

aargh! Etkö tajua että koodivinkkiäsi ei ole hyväksytty piste(.)

hunajavohveli [30.01.2004 22:42:38]

#

Heh, jopa täällä puhutaan välillä tiedätte-kai-mitä. :)
No älkää ottako tätä vakavasti. Odotellaan nyt vielä sitä lisäystä. Voi olla monia syitä, miksi tämä viivästyy näin, mutta kyllä Laaksosella on homma hanskassa.
E.K.K.A.R...

Sharph [31.01.2004 09:45:58]

#

Mut onko sen lisääminen projekteihin NIIN SUURI homma?

Sharph [31.01.2004 11:32:53]

#

Sqwiik on sisällä muttei tuu ircciin :(

Dustbin [01.02.2004 12:03:10]

#

https://www.ohjelmointiputka.net/keskustelu/23040-ruin-barad
nyt on tullut... vielä odotellaan sen lisäämistä itse listaan.

Sharph [01.02.2004 20:23:55]

#

Kriisitilanne, eräs tuukka_91 nikkiä käyttävä kanavanvaltaaja (joka ei ole oikee tuukka_91, vaan oikee tuukka_91 käyttää tuukkap-nikkiä) on vallannut #ruinbaradin, palaamme #puoliväli:in!

Dustbin [01.02.2004 20:54:19]

#

Voihan nenä. Pitipä taas sattua.

Sharph [01.02.2004 22:04:12]

#

Aina kun perustetaan uus kanava, niin yhtäkkiä se vallataan.. Ei taideta pitää tästä projektista paljoakaan. No katotaan, jos se vaikka lähtis, ja nythän osataan taas varoa enemmän.

Dustbin [01.02.2004 22:06:14]

#

Joku koittaa selvästikkin terrorisoida :)

Sharph [01.02.2004 22:08:58]

#

Kun sais sen tyypin bannattua, niin olis yks terroristi vähemmän..

Sharph [02.02.2004 08:34:42]

#

Valtaaja lähti kannavalta yöaikaan. Nyt NoTerror (eli minä) vartioi sekä #ruinbaradia, että #puoliväliä!

efteri [03.02.2004 15:31:51]

#

Topi miksi tonne irc net kanavalle ei pääse???
tulee lukee vain toi

*** #ruinbarad Cannot join channel (+b)

kun nimi on:tuukka_91

efteri [03.02.2004 15:41:21]

#

Tulkaa #puoliväli kanavalle reiska ja topi!!!!!!

Minä [03.02.2004 16:04:16]

#

Sori vaan kun ehdottelen teille tyhmiä, mutta niinkuin Dustbin ehdotti tuola jossain vaiheessa viestiketjua että rekisteröisitte kanavan niin olisi auto-opit..

pääsisitte näistä "terroristeistä" eroon..

Sharph [03.02.2004 17:33:50]

#

"TYHMIÄ"?? Miten kanava rekisteröidään??

Sharph [03.02.2004 20:32:10]

#

Ja sqwiik on taaskin täällä, muttei ircis...

Nomadic [03.02.2004 21:24:19]

#

lainaus:

"TYHMIÄ"?? Miten kanava rekisteröidään??

IRCnetissä ei kanavia käsittääkseni voi rekisteröidä, siis yleisesti, jos jostain löydätte IRCnetistä operaattorin (siis palvelimen operaattorin, niitä on joillakin palvelimilla), niin kysykää niiltä.

Qnetissä kanavan voi rekisteröidä yleisesti.

IRCnetissä kanavat varataan yleensä boteilla.

hunajavohveli [03.02.2004 21:46:36]

#

Jippii, peli on nyt päässyt projektisivuille! Vielä jos saadaan kanava rekisteröityä niin jopas menee hyvin.

efteri [04.02.2004 15:18:58]

#

Mitäs piipiä toi tarkotaa kun meen ircnet:iin::
irc.ludd.luth.se- Server is currently in split-mode. You will NOT get channel operator status on new channels.

*** #ruinbarad Nick/channel is temporarily unavailable

efteri [04.02.2004 18:19:08]

#

ja taas se valitaa tätä *** #ruinbarad Nick/channel is temporarily unavailable mitenköhän pääsisin siään ??


ja tulkaa #puoliväli kanavalle.!!

Sharph [04.02.2004 18:24:38]

#

joo, sama ilmoitus mulla!

Sharph [04.02.2004 19:38:38]

#

Make, tuu ees meseen. Ja kyl se toimii, käytä irc1.inet.fi:ä! Ei mikään nopein, mutta toimii.

Dustbin [04.02.2004 22:15:46]

#

Tota... tämä ei edelleenkään ole mikään chat.
Tehkää vaikka uusi topic, sillä tämä alkaa olla jo laittoman hidas.

efteri [07.02.2004 15:13:00]

#

Hmm hyvä ide sillä tämä on hidas.

samii [07.02.2004 15:31:32]

#

Tai jos tekisitte sivuillenne keskustelupaikan vaikka. Koska ei tämä ole ohjelmointiputkan peli vaan Teidän.

efteri [07.02.2004 15:42:30]

#

Hmm, no niin voisi tehdä mutta vasta sitten kun tässä on 200 viestiä.

remontti-reiska [08.02.2004 21:07:18]

#

SLander: Tuo on aika turhaa. Tämä ei ole mikään chatti.

Sharph [08.02.2004 21:09:21]

#

Mä voin hostata foorumin, koska omalla servullani on MySQL

Dustbin [09.02.2004 16:15:39]

#

Peliprojektille oma foorumi :o, miksei IRC riitä?

efteri [09.02.2004 16:53:54]

#

Tidä häntä dustbin esim vaikka siksi kun aina kun olen kanavalla kukaan ei ole sillä tai sitten kukaan ei seuraa kanavaa juuri silloin.

remontti-reiska [09.02.2004 19:05:55]

#

No tehdään oma keskustelupalsta minun puolesta. Minä voin sen tehdä.

Edit: Argh! Puhekieltä.

Matti Kaijomaa [11.02.2004 08:44:51]

#

Dustbin:

Oon nähny osan noista sun tileistäs GameMakerin mukana tulevassa tilepaketissa...

Dustbin [18.02.2004 22:17:18]

#

lainaus:

Oon nähny osan noista sun tileistäs GameMakerin mukana tulevassa tilepaketissa...

Hetkinen!
Mä olen ne kuule ihan itse piirtänyt, enkä kopioinut mistää gamemakerista. Voin myöntää, että ruoho ja parit muut tilet saattaa näyttää samanlaiselta kuin exilessä, koska otin hieman mallia siitä. Mutta en ole alentunut kopioimaan mitään!

rndprogy [19.02.2004 11:37:21]

#

No ehkä mä sitten heivaan sen yhen tilen jonka mä otin jippii gamesin biljardipöydästä xD

remontti-reiska [06.03.2004 21:02:23]

#

makeuu: Ei Game makerin käyttö pelienteon makua etsiessä ole yhtään hävettävää. Se suorastaan kannattavaa, mutta ei pitkäaikaiselle käytölle, muuten ei jaksa alkaa kunnon ohjelmointikielellä vääntämään.

Dustbin [07.03.2004 22:18:12]

#

Nyt tätä on saatu edes vähän pätkittyä, hienoa. :)

sqwiik [07.03.2004 22:29:48]

#

No niin - menkäämme sitten Putkan keskustelualuetta kuormittamasta osoitteeseen http://rbforum.se8.org
Siellä on enemmän tästä aiheesta...


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta