Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointikysymykset: Python: python kyssäri

ete-world [05.08.2024 08:28:32]

#

Moikka!

En ymmärrä tällästä lausetta ollenkaan.

class Id:
   emp_id = 121
   def __index__(self):
      return self.emp_id

Mitä toi __index__ tai self tai return meinaavat?

jlaire [05.08.2024 08:43:34]

#

Moikka!

Olet kysynyt selfistä ja returnista aiemminkin ja sait molemmilla kerroilla vastauksen. Kannattaa suosiolla lukea joku hyvä kirja tai opas läpi alusta loppuun, koska nykyinen opiskelutapasi ei näytä toimivan ollenkaan.

Opettele asiat järkevässä järjestyksessä eli return, self yms. ennen erikoismetodeja. Mutta __index__ selitetään dokumentaatiossa: https://docs.python.org/3/reference/datamodel.html#object.__index__. Sitä siis käytetään, jos Id-luokan instanssi pitää muuttaa int-tyyppiseksi eli kokonaisluvuksi.

ete-world [05.08.2024 14:10:28]

#

Joo... Ei meinaa mennä perille noin oppaat kun en saa asiasta selkoa... Voisko joku helposti kertoa mitä ne tarkottaa? :)

jlaire [05.08.2024 14:22:03]

#

Hyvät oppaat on jo pyritty kirjoittamaan mahdollisimman selkokielisesti. Linkkaa johonkin, mitä olet yrittänyt lukea, ja kerro täsmälleen mikä on ensimmäinen kohta jota et ymmärrä.

Olisi turhaa kirjoittaa tähän uusi selitys joka käsittelee kaikki asiat nollasta __index__iin, koska se tuskin olisi sinulle sen parempi kuin valmiit materiaalit.

Vastaus

Muista lukea kirjoitusohjeet.
Tietoa sivustosta