Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointikysymykset: Miten päästä alkuun Pythonissa?

Tommilato [13.03.2022 20:30:35]

#

Moi. Haluaisin kovasti oppia koodausta, mutta en pääse alkua pidemmälle. Kopioin Pythonin koodirivit macin skirptieditorille, mutta se vain herjasi kaikesta.

Grez [14.03.2022 08:44:36]

#

Yleensä auttaa kun lukee mitä se herjaa ja reagoi siihen. Ja täälläkin voitaisiin ehkä antaa jotain vinkkejä mitä tehdä jos tietäisi mitä ne herjat on.

Voit myös käyttää netissä olevia python-tulkkeja, niin pääset aloittelemaan harjoittelun ja voit keskittyä oman koneen ongelmien selvittelyyn myöhemmin. Esim. https://www.onlinegdb.com/online_python_interpreter

Tommilato [15.03.2022 16:42:44]

#

Kiitos. Tutustun paremmin asiaan ja paalan uusilla ongelmila😉

Pentu [18.03.2022 12:53:59]

#

Kannattaa kokeilla (mielestäni) laadukasta Helsingin yliopiston "Ohjelmoinnin MOOC"-kurssia: https://ohjelmointi-22.mooc.fi/

Kurssi on järjestetty suomeksi, eikä sinun tarvitse olla kirjoilla HY:llä. Alkuun koodit kirjoitetaan sivulta löytyviin kenttiin (vaatii mooc tunnukset).

Jere Sumell [20.03.2022 09:17:25]

#

Joskus 2015 loin nuo mooc-tunnukset, kun tuurasin erästä Java-kurssin vetäjää työharjoittelussani, niin ainakin NetBeans -IDEeen saa integroitua tuon mooc-tunnuksen, että näkyy erillisessä tiedostolistauksessa nuo tehtävät, ja siinä on mahdollisuus lähettää se tuonne järjestelmän automaattisesti tarkastettavaksi ja ulostulona tulee palaute tehtävästä.

Tuo on hyvä tapa aloittaa jollain ohjelmoinnin peruskurssilla, millä välttämättä ei käytettäisi mitään virallista ohjelmointikieltäkään, sitten kun hallitsee jotain peruskäsitteitä ohjelmointiin liittyen, niin juuri jokin Python voi olla se käytännön kieli, joka sopii alkuun pääsemiseen. Itselläni se oli aikanaan Java, mutta lopulta sitten on sama, millä kielellä ohjelmoi periaatteessa.

Pentu [30.03.2022 11:54:52]

#

Itsellä ensimmäinen kieli oli aikoinaan php. Opiskelin perusteet lähinnä lyhyillä oppailla, foorumilla kyselemällä, sekä lukemalla muiden kirjoittamaa koodia.

Eihän tuolla metodilla kauheasti kehittynyt, mutta joitakin omia yhden filun projekteja sain aikaan.

Paremmin opin ohjelmointia myöhemmin juurikin Ohjemloinnin MOOC -kurssin käymällä, kielenä java.

Homma toimi juurikin kuvaamallasi tavalla, eli NetBeansiin asennettiin blugin, jonka avulla noi valmiit tehtävä pohjat sai ladattua itselle. Näissä tehtävä pohjissa on testit mukana. Sitten kun testit menee paikallisesti läpi, niin NetBeansista palautetaan tehtävä palvelimelle, missä suoritetaan automatisoidut testit.

Python kurssilla sama toiminta periaate, työkaluna VSCode. Sille saa samantapaisen pluginin.

muuskanuikku [03.04.2022 07:03:45]

#

Pentu kirjoitti:

Itsellä ensimmäinen kieli oli aikoinaan php. Opiskelin perusteet lähinnä lyhyillä oppailla, foorumilla kyselemällä, sekä lukemalla muiden kirjoittamaa koodia.

Eihän tuolla metodilla kauheasti kehittynyt, mutta joitakin omia yhden filun projekteja sain aikaan.

Näin aloitin itsekin ja voin kompata siinä, että kehitystä ei tullut. En tosin kysellyt netissä juurikaan vaan koodasin itse ja ratkoin myös kohtaamani ongelmat itse. Rakentelin kyllä suurempiakin projekteja kuin yhden filun kokoisia näperryksiä.

Suurimman kehitysaskeleen koin silloin, kun aloin käyttää valmiita frameworkeja sen sijaan, että yritin nysvätä kaiken itse tyhjästä. Varsinkin ongelmatilanteita ratkoessa koin oppivani eniten: kun piti sukeltaa frameworkin koodiin tutkimaan, että onko kyse konffiviasta, omasta bugista vai frameworkin bugista. (Olen myös saanut pari patchiani läpi nyt jo kuolleeseen Zend Frameworkiin...)

Mutta tämä nyt menee vähän aiheen ohi, kun AP:n ongelmana on saada kehitysympäristö pystyyn; ei niinkään kielen oppiminen ja ohjelmoinnissa kehittyminen.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta