Harjoittelin taas kotisivujen tekemistä. Miksi sivulla https://jaakkojseppala.github.io/koe.html ei näy kuvaa? Laitoin kuvan osoitteeseen https://github.com/JaakkoJSeppala/
Mietipä loogisesti muutamaa kohtaa:
1) Avaa tuo ”kuvan” osoite. Näetkö siellä tasan yhden kuvatiedoston vai esimerkiksi kokonaisen GitHubin sivun otsikoineen ja valikoineen? Jotta kuvan voisi näyttää sivulla, pitää olla tiedossa osoite oikeasti kuvatiedostoon eikä johonkin muuhun sivuun.
2) Kuvan ja HTML-tiedoston sijaintiin voi käyttää samaa logiikkaa. Tiedosto koe.html on päätynyt domainiin jaakkojseppala.github.io, joten miksi mina.jpg olisi domainissa github.com pitkän osoitteen päässä? Tai kääntäen: ethän sanonut sivun osoitteeksi https://github.com/JaakkoJSeppala/
3) Ylipäänsä oman sivuston sisällä ei ole järkeä käyttää kokonaista osoitetta. Kun HTML ja kuva sijaitsevat samassa paikassa, kuvan osoitteeksi riittää tiedoston nimi ("mina.jpg") tai koko osoitteesta domainin jälkeinen osa ("/mina.jpg").
4) On aika nurinkurista tehdä projektia niin, että ensin laitat kaiken GitHubiin ja sitten katsot, miten kävi. Yleensä nettisivustot ja muutkin asiat voi ensin kehittää omalla koneella ja sitten valmiina tallentaa nettiin. Omalla koneella nettisivua kirjoittaessa toivottavasti hälytyskellot soivat, jos lähdekoodiin tulee jokin kokonainen tiedostopolku omalla kovalevyllä.
Aivan. Kiitos avusta.
4) Jaa. Olen kuullut, että nettisivunteossa voi käydä niin, että palvelimen asetukset ovat erilaisia kuin kotikoneen asetukset. Siksi luulin, että kannattaa testata Githubissa. Vai pitäisikö opetella käyttämään esim. Vagrantia, jolloin kai Githubin asetukset kopioitaisiin omalle koneelle?
Järkevää on tietysti konffata kotipalvelin vastaavalla tavalla, että linkitykset toimivat heittämällä...
Teet vain staattisia nettisivuja, joten et tarvitse kotikoneelle edes palvelinta vaan voit testata sivua omalla koneellasi ihan vain tuplaklikkaamalla HTML-tiedoston auki selaimeen. Silloin ei ole mitään asetuksia, joissa olisi eroa. Ainoa ”asetus” noissa sivuissa on se, miten pitkäksi ajaksi tiedostot jäävät välimuistiin.
Muutenkin yleensä mitään ongelmia ei tule, jos säätää asiat järkevien käytäntöjen mukaan. Eli kehitysympäristössä (kotikoneella) laitetaan esiin kaikki mahdolliset virheilmoitukset ja varoitukset ja poistetaan käytöstä kaikki ylimääräiset lisäosat, ja tietenkin myös tarkastetaan, että asennettu versio ohjelmistosta on sama kuin palvelimella.
Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.